Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Motocykle w klubie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
QUOTE (majon @ 1-08-2007, 15:33 )

Driada ale kto mowi ze ich zabraknie,moga jechac jako plecaki.Sama przeczysz sobie najpierw mowisz ze szkoda jak ich zabraknie ,beda jechac jako plecaki na innych sprzetach(maxi) a za moment piszesz ze nie ma dla Ciebie znaczenia kto czym sie porusza...Wiec jezeli nie ma to znaczenia koledzy moga jechac na tylniej kanapie prawda???

Majon, dla mnie naprawdę nie ma to znaczenia, słowo.

Ale dla nich może ma.. . nie każdy chciałby "na plecaka" jeĽdzić.

S?dzę, że niektórzy zrezygnuj? z parady czy rajdu. A szkoda.

W każdym razie jednak lepiej będzie, kiedy każdy będzie się wypowiadał w swoim imieniu.

Moje dotychczasowe słowa wynikały z idealistycznego podej?cia do ?wiata.

Zdaję sobie sobie sprawę, że czasem to nawet już utopia, ale i tak trudno mi się czasem powstrzymać.

Pozdrówka

• Odpowiedzi 173
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Artix

10

• Mario

8

• -=Dee Jay=-

6

• Zenek

6

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
QUOTE (majon @ 1-08-2007, 15:33 )

Driada ale kto mowi ze ich zabraknie,moga jechac jako plecaki.Sama przeczysz sobie najpierw mowisz ze szkoda jak ich zabraknie ,beda jechac jako plecaki na innych sprzetach(maxi) a za moment piszesz ze nie ma dla Ciebie znaczenia kto czym sie porusza...Wiec jezeli nie ma to znaczenia koledzy moga jechac na tylniej kanapie prawda???

Majon, dla mnie naprawdę nie ma to znaczenia, słowo.

Ale dla nich może ma.. . nie każdy chciałby "na plecaka" jeĽdzić.

S?dzę, że niektórzy zrezygnuj? z parady czy rajdu. A szkoda.

W każdym razie jednak lepiej będzie, kiedy każdy będzie się wypowiadał w swoim imieniu.

Moje dotychczasowe słowa wynikały z idealistycznego podej?cia do ?wiata.

Zdaję sobie sobie sprawę, że czasem to nawet już utopia, ale i tak trudno mi się czasem powstrzymać.

Pozdrówka

Driado wlasnie po to zalozylem ten watek aby kazdy mogl wyrazic jezeli ma ochote swoje zdanie,szanuje tych ktorzy je maja i nie kracza jak wszyscy.A jeszcze wiekszy mam szacunek dla tych ktorzy maja odwage zabrac glos w tak delikatnych kwestiach dotyczacych naszej spolecznosci.Brawo Driada whist

Zenek a moze sprzedaj mi ta hele naprawimy ja i bedzie jak ta lala jak wpadniesz na rajd to Ci dam sie nia przejechac !tut

pozdr

majon

Opublikowano

Hmmm w?tek ciekawy i b. długi, ale ja też chciałabym sie wypowiedzieć w tym temacie.

Posiadam motocykl ( Moto Guzzi ). Jak już niektórzy wiedz?, jest jeszcze w trakcie składania, ale przyznam się, że na Rajdy, spotkania; jeżeli będzie to możliwe przyjadę na Gutku. Z tym, że na Rajd, Paradę, pojadę jako plecak ze Swoim Mężczyzn?, bo rozumiem cel tych spotkań.

Wiem, każdy chce pojechać na SWOJEJ maszynie, ale nie zawsze jest to możliwe i może nie do końca wypada.

Pochwalę się, że chciałam być na |RM samodzielna i chciałam też odci?żyć Majona, więc pojechałam 125 i nie ujęło to mojej godno?ci. Skuter to skuter. Motocykl to motocykl.

Podział w tej kwestii powinien być jaki?, bo w końcu zrobi się bałagan i nie wszyscy będ? w stanie wiedzieć, gdzie i na jakie Spotkanie - Rajd jad?; czy to na Skuterowe, czy Motocyklowe.

Ps. mam propozycję; skoro jest trochę osób posiadaj?cych moto, to może jakie? spotkanie dla motomaniaków zrobimy w przyszłym roku?

Wezmę wtedy Majonka na plecaka !tut

• Sympatycy
Opublikowano

Zenek a moze sprzedaj mi ta hele naprawimy ja i bedzie jak ta lala jak wpadniesz na rajd to Ci dam sie nia przejechac !tut

pozdr

majon

whist Helcia garazuje w Stalowej Woli i jak tylko odwiedzam rodzinke to rozkoszuje sie jazda ta kanapie.

Stwierdzic nawet moge ze jest to dla mnie skuter bezcenny, uzytkowany juz tylko i wylacznie do jazdy po miescie na lody czy zakupy.

Na codzien jezdzi helcia moj whist

Opublikowano

wItam !tut

Wprawdzie udzielam sie jak sie udzielam ale coz zycie na wiecej na razie pozwalac nie chce.Wtrace wiec Swoje 3 grosze.

Nie sadzicie ze staracie sie troszke dorobic ideologi do kwesti prostych i latwych ??

Wprowadzanie konfliktow latem jest bez sensu wezcie ten temat zamknijcie az do zimy przynajmniej wtedy bedzie co obgadywac i dyskusja dopiero sie ozywi bo kazdy nudzac sie i siedzac w domu wtraci Swoje posty.

No ale do rzeczy.JAk dla Mnie nejpierw trzeba okreslic jasno cel i zalozenia strony oraz podlaczonego do niej"klubu"

Czy mowimy o luznej stronie o tematyce typowo skuterowej z pojemnoscia wieksza aniezeli 50 czy tez z czasem przemieni sie w portal skuterowy opisujacy takze wrazenia z zabaw motocyklami jak na razi oceniam zarysy ze caly czas dyrektorzy wizjonerzy trzyamaja sie opcji pierwszej wiec problem wyjasniony.Teraz pora na tzw klub.

Kiedys o ile pamiec mnie nie myli na poczatku zrzeszal tylko i wylacznie posiadaczy Burgmanow od jakiegos jednak czasu kazdy majacy duzy skuter moze sie wpisac.Naklejke moze zas dostac kazdy kto bedzie na zlocie badz tez wykaze sie wieksza checia propagowania strony.Tak wiec nie ma jeszcze jakis scislych regul.

Pamietajcie ze jest to forum milosnikow skuterow a nie scisla organizacja o zapedach totalitarnych chcaca zaczac rzadzic ruchem skuterowym w PL.Badzmy wiec tolerancyjni ktos ma motocykl a ktos skuter ok ale fajnie jest bawic sie w tej grupie bo myslimy jednak podobnie mamy podobne spostrzezenia i za przeproszeniem zabawy mimo ze jestesmy tak rozni od Siebie.Fakt ze np przy robieniu foty ogolnej z maxi skuterami mozna poprosic biegowce na 2 plan badz gdzies z boku aby sie wyroznialy jesli sortujemy pojazdy markami i typami ale czy w innym przypadku jest to konieczne ???? Chyba ze chcecie wprowadzac podzialy biegi tam automaty tu ??? ale po co ?? Ile razy do parady ktora jedzie dolaczaja sie przypadkowe pojazdy i co z nimi moze od razu olej pod kola i na stos barbazyncow w imie jedynie slusznej ideologi ???Dla Mnie bez sensu. Nie wazne czym kto jezdzi nie wazne jak pojazd wyglada najwazniejsze co rezprezentuje i kim jest.W koncu moze byc sytuacja ktos ma maxi jest fajnie wszedzie jest ale sytuacja budzetowa wymaga aby sie wyzbyl skuterka i nagle stac go jedynie na jakis tani motocykl MZ Jawa i teraz tak nagle czlowiek staje sie nie godzien z nami zasiasc przy stole ??? nie wpuscimy go bo to krepujaca bo jest inny ??? Dla Mnie liczy sie osobowosc a pojazd jest tylko dodatkiem ale moze ja zycia nie rozumiem i bredze tez jest taka mozliwosc.

Sam mam skuter ktory stoji i czeka na lepsze czasy zas poruszam sie mozna powiedziec motocyklami demonstracyjnymi ze wzgledu na prace i czy to zle ??? Znaczy na zloty mam nie przyjezdzac bo mnie na stos wrzuca podpala pocwiartuja zas motocykl badz inny pojazd wysadza w powietrze ej no panowie i Panie dajcie spokoj. Zyjmy w zgodzie i szanujmy sie nei za to czym jezdzimy ale za to kim jestesmy. Czlowieczenstwa nikt nam nie odbierze chyba ze sami chcemy je utracic.

Chodziasz moze juz od razu zrobcie Burgmanie SC i bedzie po problemie elita i normalnie takie twardziele ze hoho.

Najwieksza roznica miedzy biegowcami a skuterami to nadal predkosc i moze to wlasnie czesc osob denerwuje???Biegowiec ma wiecej KM moze wiecej KM/H i jest tansz w porownaniu do rownie szybkiego skutera (nie rozwazam pojazdow uzywanych) i to jest problem odwieczny.Kto moze wiecej i dlaczego to nie Ja moge najwiecej.Jak tak to oni sa beeeeee wykluczymy ich z zabaw i bedzie dobrze whist

Szacuneczek

Adam vel Dziwak nie zrzeszony nie zapisany i mimo to nadal mogacy z tym zyc whist

Opublikowano

Nie wiem o czym kolego mowisz jakich konfliktach i podzialach?Widze ze nie rozumiesz tego watku czyzby niedotlenienie w czasie ciezkich cwiczen ( o jakich twardzielach mowisz?)

Opublikowano

To ja jeszcze powiem, że w planach na najbliższ? przyszło?ć mam sprzedaż Burgera i kupno biegowca. Dlaczego? Ano dlatego że nigdy nie miałem i chce sobie spróbować, my?lę że przez jeden, góra dwa sezony dopóki dzieciak nam nie podro?nie na tyle że znowu będziemy mogli jeĽdzić razem z Agnieszk? na jakie? dalsze wycieczki i wtedy wrócę do AN400 bo to pojazd moim zdaniem idealny.

Co do skuterów: jestem ich miło?nikiem ale nie niewolnikiem, mam ochotę spróbować przez jaki? czas na codzień czego? co do tej pory robiłem tylko sporadycznie wiec zrobię to.

Wszyscy maj? tutaj po trochu racji, rozumiem zarówno Majona jak i jego oponentów ale mam nadzieję że nie nadeszły jeszcze czasy rodem z Terminatora i wci?ż ludzie s? ważniejsi od maszyn

Pozdrawiam wszystkich

Opublikowano

Witam .

Ja w temacie krótko napisze:

Byłem kiedy? v-ce prezesem klubu VW ,,Garbusa,, i też organizowali?my zloty i spotkania i wygl?dało to tak, że był to klub miło?ników i użytkowników tych zacnych pojazdów a co za tym idzie, mogli pojawić się na imprezie ludzie, którzy nie posiadali VW.

Był przewidziany park maszyn zlotowych, na którym mogły parkować tylko i wył?cznie ,,Garby”.

Oczywi?cie nie wszyscy posiadali te maszyny i parkowali swoje pojazdy poza terenem zlotu co w niczym nie przeszkadzało żeby uczestniczyć w imprezie ciałem i duchem ale bez sprzętu.

W paradzie mogły uczestniczyć tylko VW,,Kafer,, i tego przestrzegali?my.

Sympatycy klubu zabierani byli na paradę przez posiadaczy i nikt z tego powodu nie miał ujmy na honorze!

Ja się z tym zgadzałem a WY macie moj? odpowiedĽ w tym temacie -ENDE.

Robix.

Opublikowano

Majonku sam pojedĽ na jaki? zlot swoim pojazdem a na paradę go zostaw na parkingu i jedĽ na plecaczka... (zgroza i dla mnie nie wyobrażalne)

Pozatym sam jeste? niekonsekwentny. Motocykle nie ale samochody już tak... co z tego, że s? dzieci? niech zostawi? w hotelu i jad? z kim? na plecaczka - proste? logiczne? nie, ale tak trzeba żeby zdjęcia ładnie wychodziły...

Tyle mojego...

I zauważ jeszcze, że oprócz moto odł?czyło się też kilka skuterów w Ostrowcu a ja zostałem bo tak uważałem za słuszne i nie przeszkadza mi prędko?ć ok 40-50km/h...

Nie generalizuj bo to bardzo krzywdz?ce czasami...

• Sympatycy
Opublikowano

Pozatym sam jeste? niekonsekwentny. Motocykle nie ale samochody już tak... co z tego, że s? dzieci? niech zostawi? w hotelu i jad? z kim? na plecaczka - proste? logiczne?

Tu się z Tob? Scottie nie mogę zgodzić,

na tych zlotach co byłem (nie było ich wiele) nie widziałem żadnego samochodu na paradzie, nie widziałem żadnego samochodu stoj?cego między skuterami na placach, tak to w Radzyminie, Grotnikach i w Kielcach. Nie widziałem żadnego samochodu jad?cego w kolumnie. Jedynie co sobie przypominam to Fiata Shreka w Grotnikach, ale to zupełnie inna bajka. On nie jechał z nami w kolumnie, tylko tę zabezpieczał a Fiona robiła dokumentację. Mało tego to walczył jak lew, żeby nasz przejazd był bezpieczny. I przyszedł mi do głowy pomysł. !tut A może biegowce mogły by zabezpieczać przejazd kolumny skuterów? Każdy miałby kamizelkę odróżniaj?c? się od skuterowców np ochrona zlotu. Czę?ć na czele, czę?ć by zamykała, blokowali by drogi boczne? Co Wy na to?

Edit:

A podczas postojów dumnie by sobie czekały z boczku jak motocykle policji w Kielcach whist

Opublikowano
Majonku sam pojedĽ na jaki? zlot swoim pojazdem a na paradę go zostaw na parkingu i jedĽ na plecaczka... (zgroza i dla mnie nie wyobrażalne)

Pozatym sam jeste? niekonsekwentny. Motocykle nie ale samochody już tak... co z tego, że s? dzieci? niech zostawi? w hotelu i jad? z kim? na plecaczka - proste? logiczne? nie, ale tak trzeba żeby zdjęcia ładnie wychodziły...

Tyle mojego...

I zauważ jeszcze, że oprócz moto odł?czyło się też kilka skuterów w Ostrowcu a ja zostałem bo tak uważałem za słuszne i nie przeszkadza mi prędko?ć ok 40-50km/h...

Scotty jezeli nie bedziesz sie umial dostosowac to porprostu nie pojedziesz napewno nie bede plakal z braku politykiera w grupie a i parada bedzie ladniejsza gdy nie bede musial ogladac dresiarskich motocykli proste?!Zdjecia beda duzo ladniejsze whist bo taki mam gust i nic Ci do tego.Zajmij sie sianiem fermentu wsrod znajomych i nienawiscia do tej czy innej opcji politycznej a na forum tematyki politycznej nie poruszaj, bo to tak jakbys usiadl ze mna do kielicha i nawijal mi o polityce a wtedy jest u mnie krotko....

Dzieci Ci nagle zaczely przeszkadzac?No coz sadzac po twoim wzburzeniu wcale mnie to nie dziwi.

Zakladajc ten watek zadalem pytanie co sie dzieje a wiekszosc wlascicieli motocykli ktorzy sie tu wypowiedzieli wyszli przed szereg i zaczeli wymyslac i piszac o jakiejs dyskryminacji, zakazach itd choc wcale o tym mowy nie bylo.

ja tylko stwierdzilem ze na rajd w przyszlym roku nie pojada i tyle.O ile pamietam na jednej z Burgmani sam wiozles Ira bo mu skuter nawalil, przyjechal chlopak samochodem i co korona mu z glowy spadla?Kolejny przyklad niejaki ermi nie ma skutera a tez pojawia sie na imprezach i co ktos mu zabrania, sam decyduje gdzie pojedzie a jak ma mozliwosc to jedzie na plecaka.Czy to jakas ujma na honorze?

Chcialbym zebys oderwal sie troche od papki dla mas(czyt.polityki)i nie sial tu fermentu afiszujac sie sympatia do tej czy innej opcji politycznej i zaczal prowadzic konstruktywna polemike zamiast siac populizm na forum.

Sama nazwa Twojego motocykla towielka.....

Ps.Jezeli dalej twierdzisz ze masz sentyment do skuterow i do ludzi nimi jezdzacych to proponuje zrob ogolno krajowa impreze i zapros wszystkichustal zasady a ktos napewno przyjedzie i je oleje.Juz widze twoje zacietrzewienie(krakowskie?)i wku...e whist

Worlanku bardzo fajny pomysl tylko nie wiem czy na takich ludzi mozna liczyc,trudno miec porzadkowych z egoistycznym podejsciem.Za to jest kilka osob ktore tak jak np.siodel idealnie sie do tego nadaja bez slow rozumieja co maja robic i wiedza jak w danej chwili moga pomoc !tut

pozdr majon

Opublikowano

No teraz to już brak mi słów...

Jade pojeĽdzić na moim dresiarskim motocyklu i z moim egoistycznym podej?ciem do skuterów i innych użytkowników dróg zrobię propagandę polityczn?, a co się będę...

Ani razu cię nie obraziłem podczas tego w?tku a ty mnie tak i tego nie rozumiem, sk?d taka agresja??

Nie do zobaczenia...

Opublikowano

no i jest, :) czekałem na temat od niedzielnego ?niadanie bo tam się już rozpocz?ł.

Jako organizator masz Majon prawo stworzyć regulamin jaki Ci się rzewnie podoba, więcej konsekwencji na przyszło?ć, zachęcam :ph34r: Za chwilę będę zaatakowany, czuje to w ko?ciach, bez kitu.

Wielu przedmówców powiedziało w zasadzie już to co chciałbym powiedzieć , ale żeby nie było że unikam ,, ciekawej dyskusji" jako wła?ciciel biegowca-łańcuchowca :

- w statucie/ regulaminie , jest napisane ,Panie Majonie, że klub zrzesza UżYTKOWNIKóW I SYMPATYKóW MAXISKUTERóW.

Jestem byłym wła?cicielem Maxi Burgmana ( bo klub Burgmanii ) a teraz sympatykiem z racji tej że gdyby było mnie stac miałbym w garażu nie tylko Maxiburga ale również enduro, choppera i sporta bo ja Panie Majonie jestem w sercu przede wszystkim MOTOCYKLISTˇ.

Masz rację w 100 % że na paradę Maxiskuterow? powinny wyjeżdżać tylko Maxiskutery, przyznaję ( Trebor ?wiadkiem), że miałem wyrzuty sumienia jad?c w paradzie ,,scigiem", wcze?niej zarezerwowałem sobie miejsce na treborowym maxiskuterze przewiduj?c zakaz wyjazdu pojazdów innych niż maxi, zakazu nie było to i pojechałem czego żałuje bo jak napisał Zanek, nadgarstki siadły! !tut I to był główny powód odjechania z Ostrowca , nie wiem tylko dlaczego taki zaskoczony byłe?? Przecież delegacja w osobie Trebora uzgodniła to z tob?.

:lol:

Tak zupełnie na koniec, my?lę że każdy skuteromaniak (który jeszcze tego nie zrobił), chciałby spróbować jazdy na biegowcu, tak z czystej ciekawo?ci, ja przynajmniej to zrobiłem kupuj?c biega i to tylko po to żeby w staro?ci niczego nieżałować !- To jest odpowiedĽ na Twoje pytanie z str. 1,

Pozdrawiam

• Sympatycy
Opublikowano

Worlanku bardzo fajny pomysl tylko nie wiem czy na takich ludzi mozna liczyc,trudno miec porzadkowych z egoistycznym podejsciem.Za to jest kilka osob ktore tak jak np.siodel idealnie sie do tego nadaja bez slow rozumieja co maja robic i wiedza jak w danej chwili moga pomoc !tut

pozdr majon

Majon czy ja Cie obrazilem w jakis sposob , ze generalizujesz wyzywajac mnie od egoistow i dresiarzy?? (tylko dlatego ze przyjechalem na biegowcu ?)

Jesli bylo by tak ustalone to z przyjemnoscia ubralbym inna kamizelke i zabezpieczal tyly, na placyku postawilbym sprzeta gdzie indziej zeby do zdjecia sie nie lapal.

• Sympatycy
Opublikowano

Worlanku bardzo fajny pomysl tylko nie wiem czy na takich ludzi mozna liczyc,trudno miec porzadkowych z egoistycznym podejsciem.Za to jest kilka osob ktore tak jak np.siodel idealnie sie do tego nadaja bez slow rozumieja co maja robic i wiedza jak w danej chwili moga pomoc !YES

pozdr majon

No nie Majonie, przecież pisałe? ( i ja też tak uważam) , że ludzie s? ok!, tylko ich maszyny nie pasuj?.... :(

A, że teraz padaj? ostre i uszczypliwe słowa z jednej jak i z drugiej strony to tylko EMOCJE.

Wszystko można wcze?niej przy :) ustalić, zorganizować i zaprosić do pomocy. Jestem przekonany, że chętni będ?.

OT

odbiegnę od tematu :) , ale muszę !TAZ

mam piękn? now? szybę turystyczn? na mojej YP-ce. !tut :ph34r::lol:

Dzięki Mariusz za .. !OK

• Sympatycy
Opublikowano

Hejka.

W temacie zabezpieczenia trasy przejazdu...

Byłem już kilka razy porz?dkowym na rozpoczęciu i zakończeniu sezonu Moto w Krakowie...

Więc nie widze problemu, aby Nas 'Jeżdż?cych-Inaczej' zaangażować do tego typu przejazdu...

Wręcz powiem, że byłoby co? takiego potrzebne(czyli tacy Porz?dkowi), gdyż przejazd napewno zyskałby na bezpieczeństwie...

Tyle w temacie...

A z tym dresiarstwem to już niewiem... Może rzeczywi?cie jestem dresiarzem? W końcu mam motocykl i VW GOLF'a :ph34r: . Idealny przypadek. Jedyne ubioru Mi brak, ale to da się zrobić, je?li ogół forum stwierdzi, że jest taka potrzeba :lol: .

Pozdro !tut

Opublikowano
Witam

Zeby nie bylo ze kogos dyskryminuje ale nurtuje mnie pewne zjawisko, chodzi o naszych klubowiczow ktorzy zaczynaja sie przesiadac na motocykle i przyjezdzac na nich na spotkania ,zloty itd.Klub nasz z zalozenia jest klubem milosnikow maxi skuterow a tu brak konsekwencji.Chcialem sie zapytac dlaczego tak sie dzieje (moze kompleksy?) o co chodzi bo nie rozumiem, nie ukrywam ze mam zamiar z tym walczyc.W 2008 na SRM bedzie zakaz wjazdu motocyklami!!! !tut

A teraz czekam na lincz :ph34r::lol::) i tak sie nikogo nie boje...

pozdr

majon

To i ja dorzuce pare groszy

- to ze niektorzy przesiadaja sie na biegowce - tak bylo , jest i bedzie

ludzie sa ciekawi , chca probowac , moze szybciej i mniej wygodnie pojezdzic ,

sam mysle juz od dluzszego czasu o czyms z biegami

- "kompleksy" ?? oj lubisz czasem cos napisac kontrowersyjnego i wydaje mi sie

ze na sile ...

- co do motonitow klubowych na zlotach : oczywiscie wedlug mnie jak chca to niech przyjezdzaja ALE parady , wspolne przejazdy , rajdy sa dla skuterow i biegowce NIEJADA !!

- sam ogladalem fotki z ostatniego zlotu i co ?? otwiera mi sie pierwsza fotka - a tam dwa moto i jeden skuter - to chyba nie tak mialo byc

- linczu niebedzie !TAZ

Opublikowano
A z tym dresiarstwem to już niewiem... Może rzeczywi?cie jestem dresiarzem? W końcu mam motocykl i VW GOLF'a :ph34r: . Idealny przypadek. Jedyne ubioru Mi brak, ale to da się zrobić, je?li ogół forum stwierdzi, że jest taka potrzeba :lol: .

...proponuję zrobić zrzutę na jaki? dresik Adidasa dla Kubiszona :)

i już zakończyć t? niepotrzebnie OSTRˇ wymianę pogl?dów

pozdr...

ortos

ps.

ciekawe co zrobi Majonek na Przyszłym rajdzie jak nie daj Boże kupi sobie w między czasie motór :)

Opublikowano

Przygl?dam się tej dyskusji i przyznam szczerze że Majon ma rację choć... (o tym kawałek niżej)

Klub Maxikuterowy Burgmania jak sama nazwa wskazuje był stworzony z my?l? o wła?cicielach Suzuki Burgman dopiero nie tak dawno jakie? 3-latka Mariusz zmienił nieco zasady uczestnictwa w klubie zmieniaj?c zapis na: "każdy kto posiada skuter o pojemno?ci pow. 125cm"

Rozumiem że sympatycy s? w?ród Nas tak jak i byli wła?ciciele ale defakto nie s? posiadaczami a co za tym idzie nie mog? i nie powinni utożsamiać się z "KLUBEM"

Oczywi?cie s? to osoby ogólnie poważane i szanowane, z którymi nie jedno :ph34r: się wypiło ale wybaczcie na info w gazecie czy telewizji,że odbył się np. V zlot skuterów Burgmania XXX i zdjęcia tam zamieszczone patrzę to co zazwyczaj można zobaczyć na pierwszym planie .......MOTOCYKLE !!!! to tak co? we mnie się też gotuje ..... Każdego wolny wybór ale na boga nie pchajcie się przed innych w kamery itp. bo to zlot czy rajd skuterów.Chyba głównie Majonowi o to chodzi.

Klub Maxiskuterowy powinien być Klubem tylko Maxiskuterowym a wjazd na imprezy powinien odbyć się tylko za zgod? organizatorów ... uddział za? w paradach i konkursach itp.powinien także odbyć się za zgod? organizatorów i tylko w wyznaczonymi zasadami uczestnictwa.

Za? nieprzestrzeganie tych zasad było by karane publiczn? chłost? i piciem z każdym bynajmniej jednego karnego browca :lol: .

Pozdrawiam Człowiek pozbawiony skutera .... przez kobiety !!! ale to się zmieni !!!

Opublikowano

Nio to i moje pińć groszy...

Pytanie z serii upierdliwe: Czy osoby które ?wiadomie pozbyły się skutera (wszystko jedno czy się przesiadły na moto czy na 4oo) to tak na dobr? sprawę nie powinny stracić znaczka pod nickiem?

Opublikowano

Mam nadzieje że chociaż na rok Kamilu nie będziesz posiadaczem skutera - ten wewnętrzny ból i ci?nienie do jazdy - której nie wykonasz -uwierz mi ZAPAMIĘTASZ to do końca życia.

Czasami w życiu jest tak że trzeba co? po?więcić bo s? ważniejsze sprawy niz bujanie sie na 2oo .

Moje spostrzeżenia.

1.organizator ustala zasady!! - najwyżej się na zlot z dziwnymi zasadami nie jedzie - to tak jakby na karnawałowy bal przebierańców kto? przyszedł w gajerku - choć dla niektórych to niezłe przebranie.

2. Jeżeli kto? przyjeżdza biegowcem i jest akceptowany to niech uszanuje ZASADY zlotu skuterowego i nie pcha się do fotek na pierwszy plan.

3. Osobi?cie nie widzę powodów żeby kto? nie miał jechać na paradę czy bjazdówkę biegowcem - ale niech te sprzęty jad? sobie z tyłu w ogonie - lub wła?nie zabezpieczaj? trasy przejazdów.

4. oczywi?cie zawsze zostaje alternatywa -plecaczek. chociaż to coraz trudniejsze bo NASZE spotkania zaczynaj? wygl?dać coraz czę?ciej na rodzinne.

5. jak kto? napisze że na zlot nie mogę przyjechać z dzieciakiem to dostanie w ryja i to pewnie nie tylko ode mnie.

lepiej się zastanówcie jak tu robić zloty z tak? ilo?ci? dzieciaków (klubowych że tak powiem) - bo następny rok będzie niezłym testem dla organizatorów.

edit :

wła?nie przeczytałem post Gagi o Stegnie

"motocykle moga brac udzial w paradzie.. obok kilku czlonkow s3m jezdzacych na motocyklach bedzie rowniez ekipa zaprzyjaznionych motocyklistow, ktorzy ze wzgledu na swoje doswiadczenie mysle ze pomoga przy okielznaniu parady takze jak najbardziej wciagnij swoj udzial w paradzie do programu zlotu )

" - i po temacie bo to organizator.

Opublikowano

Moim skromnym zdaniem ... brak dłuższy, niż jeden sezon pojazdu zwanego maxi powinien automatycznie i konsekwentnie usuwać ich z Klubu .... Nie forum (nie dotyczy plecaczków, i osób które zostały w klubie w drodze głosowania ze względu na wybitne działanie dla skuteryzmu).

Już kiedy? były na ten temat polemiki także te ostre co do zasad bycia "Members".

Tak samo powinno być z reszt? przywilejów....

Pozdrawiam

PS. też rozważam kupno motocykla ale tylko pod warunkiem posiadania dodatkowo maxi w moim garażu ze względu na miło?ć do skuterów a także uniknięcie totalnegop napiętnowania i okre?lenia mnie mianem "zdrajcy" :ph34r:

Opublikowano

...proponuję zrobić zrzutę na jaki? dresik Adidasa dla Kubiszona :)

i już zakończyć t? niepotrzebnie OSTRˇ wymianę pogl?dów

pozdr...

ortos

ps.

ciekawe co zrobi Majonek na Przyszłym rajdzie jak nie daj Boże kupi sobie w między czasie motór :(

Ortos dla Ciebie i Arta tez kupujemy dresy na te wasze BMW kioski :)

ps. dalej nie wiem czemu ten temat nie w dziale klubowym tam lepiej "wymieniać" pogl?dy. Co ma "cała" Polska na to patrzeć :(

Opublikowano

Ermi wierz mi ze sie do zdjec nie pchałem i nie pcham nigdy... to raczej powiniene? mieć pretensję do fotoreporterów :lol: hehe

Pablos wierz mi że sprzedaż Atlantica była dla mnie bardzo ciężka i gdyby mnie tylko było stać to stałby dalej u mnie w garażu obok Banditka i miałbym jedno i drugie... tak też planuje, że będzie ale ja tylko się odrobię z długów :ph34r:

• Sympatycy
Opublikowano

Całe szczescie ze mam jeszcze na stanie Helixa (jestem wpisany w dowod rejestracyjny) bo bym musial oddac dopiero co nabyta sliczna karte czlonkowska Burgmani :ph34r: