Skocz do zawartości
Forum Burgmania

co z "jedno?ladem"?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pytanie do zorientowanych: co z programem "jednoslad" na TVN Turbo? W zeszłym sezonie był a w tym? Czyżby zdjęto go z ramówki? Szkoda byłoby...

• Administrator
Opublikowano

Został zdjęty. Powód jest nie do końca jasny.

Faktem jest, że w tej chwili na żadnym programie nie ma nic o motocyklach... że o maxi skuterach nie wspomne.

Na osłodę napiszę, że wkrótce wrzycimy na nasz serwer dwa odcinki Jedno?ladu w którym była m. in rozmowa jak kupować maxi skuter.

Opublikowano

Cholera z tym zdejmowaniem z ramówki to z mojej strony taki ponury żart miał byc a tu naprawdę?? whist

Dziwna to dla mnie polityka nadawcy kiedy to ilo?ć programów o motocyklach staje się odwrotnie proporcjonalna do ich ilo?ci na drogach. Kanał z założenia miał być o motoryzacji a ta z czym kojarzy się? samochód, motocykl itd znacznie mniej chyba kojarzy się z ni? czołg czy my?liwiec a przecież o tych sprzętach programy s?...i dobrze, ale multum programów o samochodach i zero o moto to przesada. No bo przecież nie będę liczył jakiego? badziewia typu crush stunt idiots, w którym nawet je?li już pokazuj? jakie? 2oo to zawsze w kontek?cie jakich? dziwnych leszczy którzy w kółko robi? wheele, stoppie i zaliczaj? mniej lub bardziej spektakularne gleby... whist

Mam nadzieję że się kto? opamięta

Opublikowano
No bo przecież nie będę liczył jakiego? badziewia typu crush stunt idiots, w którym nawet je?li już pokazuj? jakie? 2oo to zawsze w kontek?cie jakich? dziwnych leszczy którzy w kółko robi? wheele, stoppie i zaliczaj? mniej lub bardziej spektakularne gleby... !OK

Mam nadzieję że się kto? opamięta

I jeszcze to pokazywanie ich jako jaki? super heros, licytuj?cych się na ilo?ć połamanych i poskładanych ko?ci. A potem wielkie zdziwienie, jak wypadki tunningowanych 50cc się coraz czę?ciej zdarzaj? whist Niech jeszcze parę takich programów wrzuc? w ramówkę...

Opublikowano

o to samo mialem zapytac..ale nie wiem czy zauwazyliscie dosc często zmieniali sie tam prezenterzy ,jednego z nich mozna zobaczyc w "superstacji"prowadzi zwykłe dzienniki,a tego prezentera co ostatnio byl to wogole nie widac..ostatnio chyba na v- maxie u Zientarskiego robil rekord prędkosci na nieotwartej wowczas autostradzie do strykowa,rekord bił swoja supr? osiagawszy grubo ponad 300km/h

a swoja droga-Mariusz a moze wystapisz z inicjatyw? do tvn-u azeby powstał jakis program o maxi !OK

Opublikowano
..ostatnio chyba na v- maxie u Zientarskiego robil rekord prędkosci na nieotwartej wowczas autostradzie do strykowa,rekord bił swoja supr? osiagawszy grubo ponad 300km/h

W tym samym czasie pierwszy prowadzacy, czyli Szymon Dziawer, bil ten rekord na motocyklu.

Opublikowano

Cóż... Historia "Jedno?ladu" w TVN Turbo jak nic nasuwa mi skojarzenia z kondycj? rynku tzw. nowych motocykli w Polsce. Z jednej strony coraz więcej na drogach jedno?ladów, a jednak, mimo wszystko, bardzo niewielki odsetek jest tych, które zostały kupione w polskich salonach. Jakby na to nie patrzeć, 95% jeżdż?cych po polskich drogach jedno?ladów to prywatny, bardziej lub mniej zorganizowany import zza zachodniej granicy.

Polski rynek jest w przej?ciowej (mam nadzieję) fazie wzrostu, zupełnie jak rynek aut na pocz?tku lat dziewięćdziesi?tych. Skutkiem czego producenci i oficjalni importerzy ?rednio bior? pod uwagę skromn? siłę nabywcz? polskiego klienta (trudno się dziwić - ?rednia krajowa wystarcza na zakup około 10% motocykla, który - b?dĽ co b?dĽ - jest raczej przedmiotem pasji, niż pojazdem użytkowym), sieć serwisowa jest - delikatnie mówi?c - w powijakach i jeszcze trochę wody w Wi?le upłynie, zanim będziemy mogli w miarę bezstresowo oddać motocykl/skuter do serwisu na przegl?d (s? chlubne i godne na?ladowania wyj?tki, ale to cały czas niestety tylko wyj?tki).

Mam tylko nadzieję, że już za te kilka lat, gdy w Polsce będzie się sprzedawało trochę więcej nowych maszyn, wyro?nie nam sieć solidnych punktów serwisowych (autoryzowanych, ale nie tylko). Oznaczać to będzie, że coraz więcej pieni?dza kr?ży wokół branży motocyklowej. To z kolei przyci?gnie (jak przysłowiowe g... przyci?ga muchy) marketoidów i innych reklamoidów. A potem to już tylko kangurzy skok do powstania programów w telewizorni, czasopism na poziomie, sklepów z akcesoriami itp., itd.

W chwili obecnej mamy kilka pisemek "dla motocyklistów", które raczej przypominaj? miesięczniki dla osób "które chc? poogl?dać fotki motocykli", aniżeli porz?dne czasopismo branżowe (choć może co? się zmieniło, przestałem kupować pisma na "M" i na "|" już ze dwa lata temu). Mieli(?my) też program w w?sko odbieranej TVN Turbo (ja w domu nie mam, musiałem kombinować, jak tu obejrzeć "Jedno?lad"), który ogl?dało się raczej jako lajtowy, luĽno zwi?zany z tematem i nie wgłębiaj?cy się zbytnio w problematykę programik o motocyklach.

Podsumowuj?c - nie żebym narzekał. Wiem, dlaczego to wszystko tak wygl?da i za bardzo nie oczekuję na obecnym etapie niczego innego. Mam jednak nadzieję, że już niedługo, może już w przyszłym roku, może za dwa lata, doczekamy się kilku "jaskółek" na motocyklowo/skuterowym rynku dla ludzi takich jak my, dla których jest to wielka pasja i którzy (uwaga marketingowcy!) potrafi? wydać kupę szmalu na realizację owej pasji... Chętnie poogl?dam w blokach reklamowych reklamę Burgmana (widziałem swego czasu na jakiej? zachodniej stacji...)

Opublikowano

Podobno ma być reaktywacja w/w programu.

Gość Gładzior
Opublikowano

Przyczyna wycofania Jedno?ladu nie jest żadnym tajemniczym spiskiem. Powód jest jeden-brak materiałów do pokazania. :lol:

Opublikowano
Przyczyna wycofania Jedno?ladu nie jest żadnym tajemniczym spiskiem. Powód jest jeden-brak materiałów do pokazania. :lol:

Brak materialow?? Hehehe

Pewnie ogladalnosc byla znacznie mniejsza niz dwudziestej wariacji na temat samochodu lub poslugiwania sie wiertarka.

Gość Gładzior
Opublikowano
Przyczyna wycofania Jedno?ladu nie jest żadnym tajemniczym spiskiem. Powód jest jeden-brak materiałów do pokazania.  :lol:

Brak materialow?? Hehehe

Pewnie ogladalnosc byla znacznie mniejsza niz dwudziestej wariacji na temat samochodu lub poslugiwania sie wiertarka.

To jak wytłumaczysz ,że w ostatnich 7 odcinkach na koniec było zawsze co? takiego "Je?li jest co? ,co chciałby? zobaczyć w Jedno?ladzie-pisz na nasz adres" ?

Tak samo jest z Familiad?-kiedy? musiała tam występować rodzina ,a teraz mog? nawet s?siedzi ,a do tego Strasburger po każdym odcinku zachęca do udziału czego wcze?niej nie robił. ;)

Opublikowano
To jak wytłumaczysz ,że w ostatnich 7 odcinkach na koniec było zawsze co? takiego "Je?li jest co? ,co chciałby? zobaczyć w Jedno?ladzie-pisz na nasz adres" ?

Wg mnie wynika to z ogolnego narzekania na grupach motocyklowych na jednoslad, dla jednych bylo za malo choperow a za duzo sportu, dla innych odwrotnie. Stad producenci szukali materialow, ktore beda ciekawe dla wieszkosci. Dlatego wg mnie taki apel.

Co tydzien w PL odbywa sie szerego zawodow motocyklowych (cross, enduro, sporty, supermoto itp), zlotow. Maszyn do testow jest od jasnej ch..., uzywanych jeszcze wiecej, ktore tez mozna przetestowac.

A jak juz nie ma materialu, bo zima to mozna pogadac z zawodnikami odnosnie przygotowania motocykli do jakiejs dyscypliny sportu, pogadac o serwisie, pokazac ujecia z targow w PL i nie tylko.

Od pyty tego jest.

Trzeba po 1 chciec, no a po 2 miec troche kasy.

P.S.

A tak na marginesie, zapraszam nudzacych sie w najblizsza niedziele do Radomia na Kartodrom na zawody motocyklowe supermoto. Start od 12:00. Sa trybuny, zwykle jakas kielbaske mozna zjesc i popic piwkiem i pokibicowac koledze z forum burgmanii :lol:

Gość denver27
Opublikowano

mysle ze trzeba dać odczuc redakcji tvn turbo brak tego programu,wówczas sie moze zastanowia,moze wawa zogranizuje pikiete :lol: przed siedziba ;);)