zyzio Opublikowano 26 Czerwca 2007 Opublikowano 26 Czerwca 2007 A na materiale filmowym zakonnica, ?więta krowa, ?miga bez kasku aż miło i sie zakładam że nikt jej nie zatrzyma... !tut
maciejbilu Opublikowano 28 Czerwca 2007 Opublikowano 28 Czerwca 2007 A ja (jeszcze ) swoja 50-tka jezdze z V podrozna 60 km/h licznikowe. Raz ze mam 10 km/h zapasu do maxa, a dwa, ze 60 licznikowe to 52 km/h GPS-owe... 7 km roznicy nie bedzie zauwazalne dla szanownych, kochanych , uprzejmych i dbajacych o kierowcow Policjantow. A prawko mam B od ponad 5 lat, i niedlugo skoncze A (egzamin i juz). Czyli w swietle prawa - jak mnie zatrzymaja za przekroczenie V o 7 km/h to dostane mandat . Ale jakby mnie TIR rozjechal gdybym jechal 45 to wszystko bylo by ok ... KOCHAM TEN KRAJ . Pozdro Maciej "Bilu"
ionel Opublikowano 28 Czerwca 2007 Opublikowano 28 Czerwca 2007 Problem polega na nie przestrzeganiu ograniczenia predkosci. Jesli w Wawie na ograniczeniu do 50 km/h wszyscy by tyle jezdzili to taka zablokowana 50-tka nie byla by zawalidroga wyprzedzana na milimetry. W zupełno?ci się z Tob? zgadzam. O ile w roku ubiegłym, kiedy poruszałem sie po mie?cie chińska 50cc próbowałem sobie jako? "tłumaczyć" to, że kierowcy samochodów za wszelk? cenę usiłowali mnie wyprzedzić, to teraz, kiedy jadę sobie 250cc z prędko?ci? dajmy na to 65-70 km/h jednopasmow? ulica na terenie zabudowanym kompletnie nie potrafię zrozumieć tego, że co chwilę kto? wisi mi dosłownie na zderzaku i nie może ?cierpieć, że go "blokuję". Aż mam ochotę waln?ć sobie na kufer naklejkę typu "Vmax 120 km/h, ale w mie?cie 50 km/h"... Natomiast co do uprawnień na 50cc, to jestem zdania, że wymóg prawka/karty od osób powyżej 18 lat nie byłby głupi. Ale jeżeli na prawdę chodzi o to, żeby egzekwować znajomo?ć przepisów, a nie o dodatkowa kasę do budżetu itp., to w ?lad za takim rozwi?zaniem powinno momentalnie pój?ć wydanie zgody na poruszanie się jedno?ladami do 125cc/11kw dla osób posiadaj?cych JAKˇKOLWIEK kategorię prawa jazdy.
Klubowicze Ravenka Opublikowano 28 Czerwca 2007 Klubowicze Opublikowano 28 Czerwca 2007 Moim zdaniem niech sobie sprawdzaj?, tylko na miło?ć bosk? niech się chociaż trochę znaj? na skuterach. Chodzi mi głównie o maxi zarejestrowane jako 50. Ilu policjantów potrafi to odróżnić? Przynajmniej ci z drogówki powinni przej?ć jakie? szkolenia.... Ostatnio zatrzymali mnie policjanci na motocyklach. Jechałam uhatkiem. Panowie chcieli mi wmówić, że ma on pojemno?ć 400 . Po pokazaniu naklejki "burgman 150" zrobili wielkie oczy. A jaki to problem zarejestrować uhatka na 50 i zerwać jedynke z naklejki????? W dowodziku motorower, prawka nie trzeba... Narazie ta akcja przypomina mi polowanie na czarownice. Dużo hałasu, a organizacja jak zwykle żadna.
Gość Kamil Opublikowano 28 Czerwca 2007 Opublikowano 28 Czerwca 2007 Czy owa kontrola ma sens? Moim zdaniem TAK! Tak, tak... to pisałem ja, Kamil. Ja tam ?więty nie jestem ale ostatnio miałem co? takiego: stoje se na ?wiatłach na 3-pasmowym rondzie, a obok stoi inna 50-tka. Zapaliło się zielone i ryszyli?my. Tak wła?ciwie to ruszyła ta druga bo zanim ja zd?żyłem dojechać do 1/3 długo?ci ronda to ona już z niego zjechała... OK, fajnie przerobiony skut ale dlaczego jego wła?ciciel nie ma jeszcze włosów na nogach (był w krótkich spodenkach)!?! Może mi kto? przypomnieć w jakim wieku one rosn?? I tak jak sobie odjeżdżał to figurę miał jeszcze w?tł?. Jak dla mnie to to już było przesad?, nastolatek z dolnej granicy tego wieku na czym? takim. Ciekawe czy zna co? więcej niż: "Czerwone stoisz, zielone jedziesz".
Crazy_Russian Opublikowano 28 Czerwca 2007 Opublikowano 28 Czerwca 2007 Wlosy na nogach nie sa wyroznikiem wieku. Mam kumpla, ktoremu kobiety zazdroszcza nog bez zadnego owlosienia Rowniez przyspieszenie (a o tym mowa) nie swiadczy o maksymalnej predkosci.
Sympatycy szorstki Opublikowano 28 Czerwca 2007 Sympatycy Opublikowano 28 Czerwca 2007 Wlosy na nogach nie sa wyroznikiem wieku. Mam kumpla, ktoremu kobiety zazdroszcza nog bez zadnego owlosienia Rowniez przyspieszenie (a o tym mowa) nie swiadczy o maksymalnej predkosci. My?lę, że niema sensu czepianie się tego co napisał Kamil. Faktem jest, że s? małolaty które jeżdż? na pięćdziesi?tkach bez uprawnień. Wpadnij kiedy? do Z?bek, Marek albo Zielonki to się przekonasz. Faktem również jest, że bardzo często te dzieciaki jeżdż? na conajmniej odblokowanych pięćdziesi?tkach, a także przerobionych.
Gość Kamil Opublikowano 28 Czerwca 2007 Opublikowano 28 Czerwca 2007 Faktem jest, że s? małolaty które jeżdż? na pięćdziesi?tkach bez uprawnień. Faktem również jest, że bardzo często te dzieciaki jeżdż? na conajmniej odblokowanych pięćdziesi?tkach, a także przerobionych. Napiszę tak: odblokowaca to jest 50-tka ale moja.
Gość przemek Opublikowano 28 Czerwca 2007 Opublikowano 28 Czerwca 2007 ja sam jeżdze 125ccm zarejestrowan? na 50ccm i uważam ze to jest nie głupie sa tylko osoby które nie umieja jezdzic
Gość Cobesh Opublikowano 28 Czerwca 2007 Opublikowano 28 Czerwca 2007 Moim zdaniem niech sobie sprawdzaj?, tylko na miło?ć bosk? niech się chociaż trochę znaj? na skuterach. Chodzi mi głównie o maxi zarejestrowane jako 50. Ilu policjantów potrafi to odróżnić? Przynajmniej ci z drogówki powinni przej?ć jakie? szkolenia....Ostatnio zatrzymali mnie policjanci na motocyklach. Jechałam uhatkiem. Panowie chcieli mi wmówić, że ma on pojemno?ć 400 . Po pokazaniu naklejki "burgman 150" zrobili wielkie oczy. A jaki to problem zarejestrować uhatka na 50 i zerwać jedynke z naklejki????? W dowodziku motorower, prawka nie trzeba... Narazie ta akcja przypomina mi polowanie na czarownice. Dużo hałasu, a organizacja jak zwykle żadna. Dokładnie, akcja jest czysto populistyczna. Może by niebyła zła gdyby wszystkie szkoły realizowały obowi?zek egzaminowania na karte moto-rowerow?. Bo prawda jest taka że 99,9(9)% szkół nie wywi?zuje się ze swoich obowi?zków. Jedynym miejscem w Warszawie gdzie wiem że można zrobić karte moto-rowerow? jest Sarbo. Je?li już jakie? "nowe" prawojazdy na 50 to byle by nie w Wordzie; dwa miesi?ce czekania na każdy egzamin i jeszcze "kosz?" ludzi na potęge. A niewiedza Policji jest przeogromna i niedoceniona, sami nie znaj? przepisów. Jakie? 4 dni temu chcieli mi wręczyć mandat karny za " niestosowanie się do znaków pionowych". Skręcałem z ul. Połczyńskiej w lewo w strone Larsona, Wisi znak zakaz ruchu, ale na skrzyżowaniu brak zakazu skrętu w lewo!!, i cap. Tyłumacze że to jedyna droga dojazdu do mojego domu, oni że nie jestem tu zameldowany ( i co z tego?), ja na to ale tu mieszkam, mormalnie jak do debila. Dopiero po rozmowie z oficerem dyżurnym pan starszy aspirant był skłonny oddać dokumenty i przeprosić. Na odchodne spytał: on) ile mój balik wyci?ga? ja) że zgodnie z przepisami on) a ile to jest? Juz nic nie odpowiedziałem tylko odjechałem.
wentyl Opublikowano 28 Czerwca 2007 Opublikowano 28 Czerwca 2007 A co powiecie o narastaj?cej pladze badziewnych małych skuterów poruszaj?cych się po CHODNIKACH z "kierowcami" bez kasków... Ostatnio obserwowałem takiego jak przejechał normalnie po przej?ciu dla pieszych..!! Zgroza.. Ci ludzie nie potrafi? inaczej..po prostu się boj?..? Co? w rodzaju egzaminu i uprawnień jest po prostu konieczne.
Abach Opublikowano 28 Czerwca 2007 Opublikowano 28 Czerwca 2007 Bez kasku to nie widziałem ale rzeczywi?cie zdarza się, że młodzieży nie chce się przeciskać między katamaranami i wybieraj? chodnik Wcze?niej tego nie widziałem, ale w ostatnim czasie zdarzyło mi się kilka razy obserwować tak? sytuację na 3miejskich drogach. Osobniki tak postępuj?ce nie s? mi bliżej znane, bo lanie by było :P
Klubowicze kolce_de Opublikowano 28 Czerwca 2007 Klubowicze Opublikowano 28 Czerwca 2007 Hej ho ! A jak dla mnie - kazdy kto porusza sie po drodze publicznej powinien przejsc odpowienie przeszkolenie. Za moich, nie tak dawnych, czasow uczono tego juz w przedszkolu - np. przechodzenia przez jezdnie - spojrzenie w lewo, w prawo, jeszcze raz w lewo, raczka do gory i idziemy dzieci. W szkole podstawowej w trzeciej klasie mielismy OBOWIAZKOWY kurs na karte rowerowa z panem milicjantem i egzamin na rowerach w miasteczku rowerowym z wybudowanymi skrzyzowaniami, rondem, przejsciami itd. Jezdze na codzien i autem i skuterem i nienawidze rowerzystow, ktorzy tutaj sa swietymi krowami i w razie kolizji, do kierowcy pojazdu nalezy udowodnienie, ze rowerzysta zawinil. Dzisiaj - jeden waski pas, torowisko - patrze i nie wierze Jedzie jakis cwok na rowerze Obok sciezka rowerowa. Zdazylam pomyslec tylko, ze debil nie ma pojecia o znakach drogowych i przepisach, bo gdyby mial to by sie nie odwazyl tu jechac i co ? Dojezdzam do skrzyzowania, czerwone, stop (czesc z Was wie czym jest dla mnie czerwone ), DEBIL nawet sie nie rozejrzal tylko luzacko wiatr we wlosy i jedzie !scooter Jak mam potem jadac np. z prawej udowodnic, ze mialam pierwszenstwo? Jak lapac swiadkow? Akcji z lapaniem odblokowanych 50-tek nie uwazam za bzdure, oby tylko dala rezultat. Chcesz jezdzic szybko ? Naucz sie jak i zdaj egzamin. Nie masz ochoty to licz sie z mandatem i wlasna smiercia. A dzieciaki do nauki i ksiazek a nie na ulice palic gumy Do wszystkiego trzeba dorosnac a do motocykla trzeba nie tylko dorosnac ale i dojrzec Pozdrowionka
Gość majon Opublikowano 29 Czerwca 2007 Opublikowano 29 Czerwca 2007 Chcesz jezdzic szybko ? Naucz sie jak i zdaj egzamin. Nie masz ochoty to licz sie z mandatem i wlasna smiercia. A dzieciaki do nauki i ksiazek a nie na ulice palic gumy !scooter Do wszystkiego trzeba dorosnac a do motocykla trzeba nie tylko dorosnac ale i dojrzec Pozdrowionka Ot i madrosci wschodu
Gość mr_kamil1 Opublikowano 29 Czerwca 2007 Opublikowano 29 Czerwca 2007 Widzę, że doszli?my do wniosku, że liczy się tylko wiek. Moje zdanie w tej kwestii jest zupełnie odmienne, ponieważ nie wiek, nie wysoko?ć itd się liczy. Jak dla mnie podstawowym wyznacznikiem jest dojrzało?ć, a czy dana osoba jest wystarczaj?co dojrzała, powinni wiedzieć doskonale rodzice. Ze swojej strony mogę jeszcze dodać, że jaki pierwszy skuter dostałem piaggio nrg po full tunie...Pragnę jedynie dodać, że ani razu nie leżałem. Czyli jednak nie moc się liczy, a rozs?dek?
Klubowicze kolce_de Opublikowano 3 Lipca 2007 Klubowicze Opublikowano 3 Lipca 2007 Hej ho! majon Post: 29-06-2007, 7:45 QUOTE (kolce_de @ 29-06-2007, 1:53 ) Chcesz jezdzic szybko ? Naucz sie jak i zdaj egzamin. Nie masz ochoty to licz sie z mandatem i wlasna smiercia. A dzieciaki do nauki i ksiazek a nie na ulice palic gumy Do wszystkiego trzeba dorosnac a do motocykla trzeba nie tylko dorosnac ale i dojrzec Pozdrowionka majon Ot i madrosci wschodu Nalezy czytac tekst nie tylko "po przecinku" ale rowniez "przed kropka" : Akcji z lapaniem odblokowanych 50-tek nie uwazam za bzdure, oby tylko dala rezultat. 50 km na godzine to jest szybko i wlasnie dlatego nie wolno z ta predkoscia jezdzic bez nabycia pewnych umiejetnosci W nawiazaniu: mielismy okazje majonie przebywac w Rynii gdzie nie wykazales ochoty na skomentowanie zadnej mojej wypowiedzi, mojej osoby, ani mojego zachowania (choc jedno na pewno wrecz sie tego domagalo!). W zwiazku z tym uprzejmie prosze, abys zaprzestal komentowac moje istnienie (chocbym mieszkala w gorach Tybetu) jak i moje wypowiedzi, chocbym cytowala samego Dalaj Lame Jako, ze jestes milym, uprzejmym, spokojnym i szanujacym kobiety mezczyzna - ufam, ze moja prosbe spelnisz z radoscia Pozdrowionka EDIT: Zapomnialam dopisac: jakbys poczul wszechogarniajaca potrzebe odpisania na tego posta to przeczytaj go jeszcze raz... a potem jeszcze raz i jeszcze raz.. az nauczysz sie czytania ze zrozumieniem tekstu Tym milym akcentem definitywnie koncze - w przeciwienstwie do niektorych znam definicje slowa "definitywnie"
Gość majon Opublikowano 3 Lipca 2007 Opublikowano 3 Lipca 2007 Ot i kolejne madrosci wschodu PS :ZNPM? (to taka mala retoryka zeby nie bylo ze jestem zlosliwy) Nie czuje potrzeby prowadzic jakiej kolwiek polemiki z panienka, pochodzenie,przynaleznosc do grup etnicznych ,wyznaniowych itp tez mnie nie intersuje. Komentowac zeby to bylo co komentowac ubawilem sie w nocy o polnocy.Ale jezeli bede widzial ze panienka wklada nosek lub wciska paluszki tam gdzie nie potrzeba napewno sie odezwe. Ps. Kobiety zasluguja na szacunek Pozdrowienia z Polandy dla moich fanow na calym swiecie_de majon A zapomnialem zeby to nie byl poscik nie na temat to uwazam ze dobrze ze sie biora i za 50tki
Mario Opublikowano 4 Lipca 2007 Autor Opublikowano 4 Lipca 2007 wracaj?c do pierwszego posta dodam bo sobie wła?nie przypomniałem że ten artykulik w Dzienniku był razem ze zdjęciem a na nim co najmniej 3 naszych kolegów z forum/klubu !scooter starych wyjadaczy Kamila, Przema i Zaby
Gość Dragon Opublikowano 4 Lipca 2007 Opublikowano 4 Lipca 2007 kolce_de napisano 29-06-2007, 1:53 Jezdze na codzien i autem i skuterem i nienawidze rowerzystow, ktorzy tutaj sa swietymi krowami... Mieszkasz i żyjesz w kraju w którym od dawna jazda rowerem jest "wyróżniana"... Gdyby wszyscy cykli?ci zeszli z rowerów i przesiedli się do samochodów to nawet "autobahny" by nie pomogły w sprawnym poruszaniu się... Zło?ć piękno?ci szkodzi... kolce_de napisano 29-06-2007, 1:53 ...Jedzie jakis cwok na rowerze ..., ...Zdazylam pomyslec tylko, ze debil nie ma pojecia o znakach drogowych i przepisach... Więcej dystansu... Czasami nam się wydaje, że my?limy... Tu na forum jest wielu cyklistów... np. Tetsuo... - jego też nie nawidzisz bo jeĽdzi rowerem???? On też jest ćwokiem i debilem...????? kolce_de napisano 29-06-2007, 1:53 W nawiazaniu: mielismy okazje majonie przebywac w Rynii gdzie nie wykazales ochoty na skomentowanie zadnej mojej wypowiedzi, mojej osoby, ani mojego zachowania (choc jedno na pewno wrecz sie tego domagalo!). Co prawda to w sumie nie moja sprawa ale kim Ty jeste?, że należy do Ciebie podej?ć i co? wyja?niać???? Prawdę pisz?c, ja też nie miał bym ochoty z Tob? na dyskusje gdyby? pisała co? o mnie za moimi plecami nie znaj?c mnie ani ciut ciut... Nie pomy?lała? o tym???? Widzisz... to tak jest... czasami trzeba pomy?leć... kolce_de napisano 4-07-2007, 0:43 Zapomnialam dopisac: jakbys poczul wszechogarniajaca potrzebe odpisania na tego posta to przeczytaj go jeszcze raz... a potem jeszcze raz i jeszcze raz.. az nauczysz sie czytania ze zrozumieniem tekstu Z tego co znam Majona to mogę napisać, że nie jest On "tępy" itd...w przeciwieństwie do inncyh... Je?li pobyt w DE doprowadza Cię do takiej depresji - wracaj do PL... majon napisano 4-07-2007, 0:48 PS :ZNPM? (to taka mala retoryka zeby nie bylo ze jestem zlosliwy) Niech zgadnę... zespół napięcia przed miesi?czkowego???? A z tym łapaniem 50-tek to !scooter
Gość majon Opublikowano 4 Lipca 2007 Opublikowano 4 Lipca 2007 Powinno sie lapac zwyrodnialcow i na przymusowe roboty_de PS. Oj Dragonie i znow nasza popularnosc rosnie !scooter sam nie wiem co o tym przypadku myslec_de, ba Dragonie noc musiala minac zeby majonowi_pl przyedytowac czasami trzeba mysli poskladac a przeca temat prosty dotyczacy 50 tek a nie uprzedzen i animozji. pozdr majon_pl i duma mnie rozpiera
Gość Kamil Opublikowano 4 Lipca 2007 Opublikowano 4 Lipca 2007 wracaj?c do pierwszego posta dodam bo sobie wła?nie przypomniałem że ten artykulik w Dzienniku był razem ze zdjęciem a na nim co najmniej 3 naszych kolegów z forum/klubu !scooter starych wyjadaczy Kamila, Przema i Zaby Teraz o tym piszesz!?! Jak nie jest jeszcze za póĽno to poproszę o skan ww artukułu.
Mario Opublikowano 4 Lipca 2007 Autor Opublikowano 4 Lipca 2007 Kamil to jest to zdjecie ktore było kiedy? w super expresie z pod kolumny, z Przema oczojeb...skuterem !scooter
tomekmajesty Opublikowano 4 Lipca 2007 Opublikowano 4 Lipca 2007 ale macie polemikę tak naprawdę to widzę Niemców, którzy u siebie jad? zgodnie z przepisami a jak przyjad? do Polski to jad? jak Rosjanie a może to s? Rosjanie? w jednym z miast jedn? z ulic miejscowi nazwali - warszaurerstrasse ( przepraszam nie znam pisowni) a inna moskauerstrasse no i s? jeszcze potomkowie naszych folks....
zyzio Opublikowano 4 Lipca 2007 Opublikowano 4 Lipca 2007 ja sam jeżdze 125ccm zarejestrowan? na 50ccm i uważam ze to jest nie głupie Z przykro?ci? Ci muszę kolego u?wiadomić, że większo?ć użytkowników tego forum ze mn? wł?cznie uważa to jednak za głupie, podobnie zreszt? jak inne przypadki łamania prawa. Oby? się nie przekonał na własnej skórze pokrywaj?cej Twój portfel, z którego będziesz musiał wyrzygać kaskę w przypadku jakiegoklwiek dzwona
tomekmajesty Opublikowano 5 Lipca 2007 Opublikowano 5 Lipca 2007 ja sam jeżdze 125ccm zarejestrowan? na 50ccm i uważam ze to jest nie głupie Z przykro?ci? Ci muszę kolego u?wiadomić, że większo?ć użytkowników tego forum ze mn? wł?cznie uważa to jednak za głupie, podobnie zreszt? jak inne przypadki łamania prawa. Oby? się nie przekonał na własnej skórze pokrywaj?cej Twój portfel, z którego będziesz musiał wyrzygać kaskę w przypadku jakiegoklwiek dzwona ?więta racja Panie Dzieju trzeba mieć fantazję i pieni?dze ale wracaj?c do sprawy, to koledzy "fałszerze" pojemno?ci skokowych zapominaj?, że kiedy? kto? upierdliwy może po prostu nadać takiemu faktowi bieg prawny i ... 2 lata w zawieszeniu na okres próby
Rekomendowane odpowiedzi