Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

zawsze mozna zakupic antyradar.... <_<:);)

• Odpowiedzi 54
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Artix

10

• dr.big

6

• Worlan

5

• orzech

3

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

A czy kto? ma może listę radarów, które fotografuj? "do tyłu" ?

• Administrator
Opublikowano

Daro sek w tym ze to sa podane miejsca gdzie moga stac, moga ale akurat nigdy tam nie widzialem fotoradaru.

Ja podaje miejsca gdzie sa stale fotoradary i stoja na 100 %

ps.

od przyszlego roku kolejnych osiem drog bedzie obieta tym programem, w tym DK7 w calosci

Opublikowano

Zgadza się Artix ale warto pamietać że s? to miejsca gdzie szczególnie możemy się ich spodziewać <_<:D

• Sympatycy
Opublikowano

Aż strach gdzie? jechać po przeczytaniu tego w?tku. Jutro jadę na zasłużony urlop. Na szczę?cie losy mnie rzuciły na drogę nr 10. Mam nadzieję, że będzie spokojnie.

Odbiegnę trochę od tematu, chociaż w jaki? sposób jest i z tym zwi?zany, bo chodzi o zmniejszenie ilo?ci wypadków. Wyczytałem gdzie? w necie, że obowi?zkowe używanie ?wiateł mijania przez cały rok NIE WPŁYNEŁO na zmniejszenia liczby wypadków. <_<

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Na opublikowanej li?cie brakuje paru sztuk fotoradarów, które już s? zainstalowane na tej trasie. Warto uzupełnić listę o np.

524,2 km

533,6 km

Fotoradar opisany na li?cie jako "544,2 Ostrowia Mazow." zanotowałem w czasie jazdy jako 545,3 - muszę to sprawdzić przy następnym przelocie tej trasy.

Opublikowano

Po przejechaniu takiej traski można stracić ...prawko, pod warunkiem, że w każdej skrzynce będzie fotoradar.

Hee, ...w Poznaniu fotoradarów, tzn skrzynek jest "jak mrówków" ale kamery fotoradarów s? tylko ...dwie, ...tak, tak ...dwie !!!

I tylko je przekładaj? ...podobno.

A działa to tak, że kierowcy maj? te sktrzynki w du..e.

W mie?cie obowi?zuje 50 km/h, ...a jeżdż? powyżej 100km/h. To po co te radary?!

Opublikowano
Nie ma blysku, fotoradary dzialaja na podczerwien  !yeah

A gócio prawda DK8 360 km rozluzniłem się po przejechaniu zasieków z fotoradarów a tu nagle błysło ...aż mi w się oczach za?wieciło .... 140 /80 oczekuję propozycji ze strony tych darmozjadów co tylko ograniczaj? prędko?ć zamiast ?cigać za inne wykroczenia o wiele groĽniejsze. Oczywi?cie foto z przeno?nego .... widziałem do Siewierza jeszcze takie 2 szt.

Naukowe badania dowiodły że obniżanie prędko?ci maxymalnej nie wpływa na obniżenie ilo?ci wypadków a wręcz przeciwnie na drogach tego typu najbardziej niebezpieczna prędko?ć to przedział 110-130 km/h poprostu usypia czujno?ć kierowcy ... wyższe prędko?ci powoduj? szybsze kr?żenie krwi i lepsze dotlenienie mózgu.

Do d.... z tymi polskimi autostradami i expresówkami nie wspomnę już o tych czerwonych .... z powrotem zaczynam jeĽdzić opłotkami po żółtych tam nie ma ani foto , ani kameruj?cych czsem tylko można spotkać wygłodniałego misia z drugiej lub trzeciej ligi czekaj?cego z radarem w nadzieji na lepszy obiad !YES .

Pozdr.

• 1 miesiąc temu...
  • Administrator
Opublikowano

Co by nie zakladac nowego tematu, male info glownie dla mieszkancow Gdanska i okolic.

22 grudnia zostanie oddany odcinek autostrady A1 od Rusocina do Swarozyna (25 km) - odcinek bedzie poczatkowo bezplatny, to jest jeszcze przez jakies 6 mc.

Opublikowano

W nawi?zaniu do mapy, do której linka zamie?cił Artix: na dzi? s? w niej pewne braki. Traskę od Wrocławia do Kłodzka mam obcykan?. I tak:

jad?c od Kłodzka w stronę Wrocławia, za Boguszynem jest radar na pierwszym stromym zjeĽdzie w stronę Barda Sl?skiego ( niestety, nie wiem, który to kilometr ). Na wjeĽdzie do Barda jest tablica "Kontrola radarowa", ale fotoradaru niet. Przynajmniej na razie. Kolejna tablica : Braszowice ( "fotosa" niet ). Przerzeczyn Zdrój - j.w. , Nowa Wie? Niemczańska - j.w.

Twierdzę, że "nasadzenie" tylu fotoradarów może i jest spowodowane trosk? o nasze bezpieczeństwo. Ale wiadomym jest, że po takim zwolnieniu, jak minę radar to dam w pedał czy odkręcę manetę, żeby nadrobić straty. Jeżdżę t? tras? bardzo często ( przynajmniej raz w tygodniu ) i szlag mnie trafia, bo w?sko i tłok. Szanse na rozwinięcie przepisowej prędko?ci 90 km / h s? praktycznie żadne. Na dobr? sprawę prędko?ć podróżna na tej trasie ( Wrocław - Kłodzko ) to 60, no 70 km / h. Nasze bezpieczeństwo to dobra i szeroka nawierzchnia ( pas ruchu przynajmniej z szerokim poboczem ) , a nie zakładanie nam cugli w postaci takich urz?dzeń. Nie jestem fanatykiem prędko?ci, ale chciałbym mieć zapewnion? dozwolon? prędko?ć, czego chyba za swojego życia się nie doczekam.

Opublikowano
Co by nie zakladac nowego tematu, male info glownie dla mieszkancow Gdanska i okolic.

22 grudnia zostanie oddany odcinek autostrady A1 od Rusocina do Swarozyna (25 km) - odcinek bedzie poczatkowo bezplatny, to jest jeszcze przez jakies 6 mc.

boshhh...., cóż za rospusta ... najpierw nam z wielki hukiem otworzyli całe 500.... metrów z ograniczeniem predko?ci do 40km/h, a teraz 25 km..... i to wszystko w jednym półroczu !happybth

Opublikowano

Pod Szczecinem tez otworzyli w tym roku jakies 7 km, to juz zupelna rozpusta, zwlaszcza ze budowali na starej autostradzie !happybth . Po przejechaniu nowego odcinka, wpada sie na przedwojenna "autostrade" z plyt betonowych, ktora dotrwala do dzisiaj... Na drodze od przejscia granicznego w Kolbaskowie, do Dziwnowa nad morzem (ok.130km), sa 2 fotoradary, ktore chyba nigdy nie dzialaja !happybth .

Dodatkowo stoja czasami z radarem w 3 miejscach, na poboczu stoi od czasu do czasu srebrna Lancia Kappa z fotoradarem oraz jezdza srebrny Opel Vectra i ciemny Mondeo MK2 po cywilnemu z wideorejestratorami.

• 3 miesiące temu...
Gość MICHAŁ CHEMIK
Opublikowano

Co? nowego na temat fotoradarów znalezione w sieci:KLIK !sciana

pozdr

• Sympatycy
Opublikowano

I jeszcze Tutaj !sciana

• Klubowicze
Opublikowano

aktualizuj?c , jako że jestem miejscowy i jest to obwodnica piotrkowa tryb to pomiędzy 330 a 336,9 km zdaje mi się że tam jest jeszcze jeden karmnik . co prawda ręki nie podłoże pod topór ale na 90 % jest .

i dla tych którzy często i szybko przejeżdżaj? przez piotrków dk 8, piękne srebrne mondeo na piotrkowskich numerach EPI .... robi fotki z kazdej pozycji. zakres działania 340 na dk 8 do 430 na dk 1

a z do?wiadczenia mojego :

je?li stoi karmnik i w okolicy nie ma radiowozu to na 99% jest nieaktywny

• 4 lata później...
  • Administrator
Opublikowano

Odgrzewam kotleta, bo doszly nam mobilne fotoradary, co z prewencja nie ma nic wspolnego a jedynie sluzy do zdojenia kasy.

jak sie ustrzec, zamiast patrzec na droge albo jechac grzecznie przepisowo, albo olac droge i wypatrywac wszelkich pułapek ktore moga uszczuplic nam portfel.

nieoznakowany-itd-gazeta-prawna.jpg

Opublikowano

Dzięki Arturze :clapping:, od lat jeżdżę patrząc na pobocza, w miejsca możliwych ukrytych fotoradarów...

PS. Nie cierpię jeździć po zmroku, bo wtedy nie widać żadnych potencjalnych aparatów, no chyba że ktoś jedzie "na płachtę" i wyzwala błyski na które można zareagować...

Opublikowano

Nie da rady, oni błyskają w podczerwieni, jak bramownice :/

• Administrator
Opublikowano

Aktualizacja ruchomych fotoradarów

WE 574CW – Ford Mondeo – granatowy – Delegatura południowo-zachodnia – Wrocław,

WE 575CW – Ford Mondeo – granatowy – Centrum Automatycznego Nadzoru nad Ruchem Drogowym – Warszawa,

WE 576CW – Ford Mondeo – czarny – Delegatura Północna – Bydgoszcz,

WE 577CW – Ford Mondeo – srebrny – Delegatura Wielkopolska – Poznań,

WE 578CW – Ford Mondeo – czarny – Delegatura Śląska – Katowice,

WE 579CW – Ford Mondeo – czarny – Delegatura Wschodnia – Lublin,

WE 580CW – Ford Focus – srebrny – Delegatura Północno-zachodnia – Gorzów Wielkopolski,

WE 581CW – Ford Focus – granatowy – Delegatura Wielkopolska – Poznań,

WE 582CW – Ford Focus – czarny – Delegatura Północno-wschodnia – Białystok,

WE 583CW – Ford Focus – srebrny – Delegatura Południowo-zachodnia – Wrocław,

WE 584CW – Ford Focus – srebrny – Delegatura Północna – Bydgoszcz,

WE 585CW – Ford Focus – czarny – Delegatura Śląska – Katowice,

WE 586CW – Ford Focus – granatowy – Delegatura Wschodnia – Lublin,

WE 587CW – Ford Focus – srebrny – Delegatura Centralna – Łódź,

WE 588CW – Ford Focus – czarny – Delegatura Południowo-wschodnia – Rzeszów,

WE 589CW – Ford Focus – granatowy – Delegatura Południowa – Kraków,

WE 590CW – Ford Mondeo – srebrny – Delegatura Centralna – Łódź,

WE 591CW – Ford Mondeo – srebrny – Delegatura Północno-zachodnia – Gorzów Wielkopolski,

WE 592CW – Ford Mondeo – czarny – Delegatura Północno-wschodnia – Białystok,

WE 593CW – Ford Mondeo – srebrny – Delegatura Południowa – Kraków,

WE 594CW – Ford Mondeo – czarny – Delegatura Południowo-wschodnia – Rzeszów,

WE 595CW – Ford Focus – czarny – Centrum Automatycznego Nadzoru nad Ruchem Drogowym – Warszawa,

WE 214EC – Peugeot Partner – oznakowany żółty – Delegatura Południowo-wschodnia – Rzeszów,

WE 215EC – Peugeot Partner – oznakowany żółty – Centrum Automatycznego Nadzoru nad Ruchem Drogowym – Warszawa,

WE 216EC – Peugeot Partner – oznakowany żółty – Delegatura Północna – Bydgoszcz

i jak by ktos nie wiedzial dlaczego tak sie dzieje - to przypomne pewne wystapienie ktore lekko mnie dzis irytuje zwlaszcza ostatnie zdanie

Zeby nie bylo jestem za jak najwieksza liczba fotoradarow stawianych w miejscach szczegolnie niebezpiecznych ale tez wyraznie z daleka widocznych i oznakowanych bo to sluzy poprawie bezpieczenstwa.

• Sympatycy
Opublikowano

Nie tylko Ciebie irytuje ta wypowiedź. Ja, jak tego słucham dostaję :)

Opublikowano

Jak się ludzie dostosują i się budżet nie zamknie, to w następnych latach będzie 40km/h w terenie zabudowanym. A ZUS w celu zapięcia budżetu, planuje uśmiercenie 20 000 emerytów dodatkowo. Wszystko się da!

• Sympatycy
Opublikowano

ITD Barnówko.

[media=]

[/media]

Ciekawe czy operator foto radaru może ingerować w nagranie ?

Opublikowano

Na 8 od Piotrkowa do Rawy Maz nie ma już żadnych stacjonarnych.Ima nie być !! Droga lux.Spełnia wymogi expresowej.Choć jest jedno ale.Przedtem koło cpn i skrzyżowań było 70.Teraz choć koło cpn są piękne długie pasy rozbiegowe osłonięte barierką to jest ograniczenie do 60.Czyli tam będą mobilne foto i suszarki.i lasery..Ilu wyhamuje ze 110 do 60 ?

Opublikowano

Właśnie otworzyłem list- mandat... Przekroczenie na autostradzie miejskiej w Berlinie dopuszczalnych 80 km/h o 7 km/h ... 15 Euro :fish: