Skocz do zawartości
Forum Burgmania

X-Max 250 VS Burgman UH200

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jeszcze pytanko do Ciebie Trebor:

To jest 250-tka?

No i jeszcze jedno.

Nigdzie nie znalazlem jaka jest dopuszczalna masa calkowita tego maxi, ktos wie?

Dzieki

Pozdro

Maciej "bilu"

• Klubowicze
Opublikowano

Witam.

Tak to jest 250tka.

Maksymalne obci?żenie-235kg.Masa skutera-164kg.

Pozdrawiam Trebor. ;)

Opublikowano

Coby nie za?miecać forume nowymi tematami podepnę się pod dyskusję z moim pytaniem:

Powiedzcie mi, jak to jest z możliwosciami silników 200 ccm w porównaniu z 250 ccm. Czy te 50 ccm ma miażdż?c? przewagę?

Bo porównuj?c sobie dane na www.scooter-infos.com odkryłem, że np. w takich silnikach Piaggio osi?gi 200ccm jest mniejsze tylko o JEDEN konik i ze 4-6 niutków (bez silenia sie na dokładno?ć). Czyli nie powinno zbytnio się tego odczuwac chyba nawet.

Mam rację, azali nie mam?

I czy te słynne 200 ccm wystarczy mi cobym z Estelk? i bagazem trochę się po Polsce poturystycznił? Czy nie ogl?dać się na "dwusetki" i pakowac od razu na 400-500 ccm?

Opublikowano

Trebor - zeby nie bylo ze cos zle zrozumialem !OK - 235kg to jest tyle ile moge w niego zaladowac (wlacznie z soba i plecaczkiem)?

A jak to jezdzi z "pelnym obciazeniem"?

Dzieki za odp :lol: .

Morley. Wydaje mi sie ze i tak i nie ;). Zalezy od silnika, przelozenia itp, itd. Swoja skromna wiedza wydaje mi sie ze GENERALNIE roznica jest nieduza...

Bo taki silnik 200 moze byc przystosowany do wiekszych koni, ktore to zamienia na przyspieszenie albo predkosc podrozna - co moze okupowac wiekszym spalaniem...

Jakbym mial mozliwosc to bym poszedl w 400 i wyzej... Ale to kwestia osoby.

• Klubowicze
Opublikowano

witam,

235 kg. to obci?żenie całkowite podawane w instrukcji obsługi. Mój skuter nigdy nie był obci?żony takim ciężarem. 190kg to było wszystko.Przy tym obci?żeniu radził sobie całkiem dobrze.

Pozdrawiam Trebor. :D

• 4 tygodnie później...