Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Wypadek smiertelny.

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Cie?lik
Opublikowano

http://ww6.tvp.pl/5321,20070522501733.strona

Poraz kolejny z winy katamaryniarza. telewizja jednak troche zmienila fakty bo ja sam widzialem na wlasne oczy sytuacje z odleglosci gora 20 metrow. Chce abyscie w miare mozliwosci przekazali ta informacje innym. Poniewaz pora skonczyc z taki sytuacjami, jesli najblizsi poszkodowanego pozwola odbedzie sie Czarny przejazd. Majacy na celu probe ukazania realiow.

• Odpowiedzi 50
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• ERMI

3

• Misiek_500V

3

• szorstki

3

• pablos

2

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Najgorsze jest to że tym winnym był kto? z mojej poprzedniej firmy... Mieszkam niedaleko i przejeżdżałam chwilę po tym zdarzeniu... Straszne jak ludzie prowadz?cy 4oo nie my?l? prowadz?c swoje wehikuły....

• Klubowicze
Opublikowano

zgroza na naszych drogach :( mówi? , że zepchn?ł motocyklistę na latarnię , strzelać bez ostrzeżenia do takich s.... wybaczcie , ale trochę się zdenerwowałem

Opublikowano

Bardzo chętnie wezmę udział w takim "Czarnym PrzejeĽdzie" choćbym miał cały dzień jeĽdzić wokół s?du, który powinien wsadzić psychopatę na długie lata i zabrać mu dożywotnio prawo jazdy !tut

Toż to było wykonanie wyroku :(

Poruszymy ten w?tek na zlocie w Grotnikach !!!

Kolejna czarna kokardka :( !holiday !tut

RobB. :(

Opublikowano

Zaczynam się bać jeĽdzić skuterem........ to co robi? kierowcy 4oo woła o pomstę do nieba :(

Gość Easy Rider
Opublikowano

[']...

Kolejna bezsensowna smierc. Ciekaw jestem jak to naprawde wygladalo bo Cieslik wspomnial, ze media pokrecily troche. Ja poczekalbym z wyrokiem do wyjasnienia okolicznosci wypadku. Ciezko mi uwiezyc, ze katamaraniarz po prostu wpakowal motocykliste na latarnie bo mu sie cos nie podobalo. Wiem, ze idiotow na drogach nie brakuje ale cos tu jest nie tak w tej calej opowiesci...

Pozdrowienia i uwazajacie na siebie. Na 2oo musimy myslec tez za innych bo ci na 4oo nie mysla o nas wcale.

Easy Rider

Gość kamilus
Opublikowano

nie no nie przesadzajmy,wydaje mi sie że nie zrobił tego specjalnie,bo to już by był niezłe czub żeby takie co? specjalnie zrobić...pozdro

Opublikowano

Kamilu? - wiadomo, że nie powinno się ferować wyroków nie maj?c pełnego obrazu sprawy.

Jednak jak poobserwujesz trochę dokładniej swiat dookoła to zobaczysz i Ty w swoim życiu totalnych debili...

Opublikowano

To chyba nie chodzi o ten smiertelny wypadek motocyklisty[']? Dalej jest o wypadku z udzialem kierowcy skutera...

Opublikowano
To chyba nie chodzi o ten smiertelny wypadek motocyklisty[']? Dalej jest o wypadku z udzialem kierowcy skutera...

Niestety chodzi o ten wypadek Bigu (relacja nr 1.)

Pozdrawiam

• Sympatycy
Opublikowano

Z relacji dziennikarza wynika, że była to kłótnia na drodze podczas której, kto? kogo? chciał czego? "nauczyć" (bardzo często się ostatnio obserwuje takie sytuacje). Wygl?da na to, że niestety mocno przesadził, bo zgin?ł człowiek... [']

Je?li Cie?lik co? wiesz więcej (napisałe?, że w relacji pokręcono fakty), napisz

aby rozwiać pojawiaj?ce się w?tpliwo?ci.

[']

pzdr

Opublikowano

dzisiaj jest w ZW ze kierujacemu moga postawić zarzut umy?lnego spowodowania ?mierci. Niestety w mało ludzi ma klime w samochodach, i gdy jest goraco agresja u katamaryniarzy bardzo wzrasta.

Gość denver27
Opublikowano

nie znamy do konca faktów ,kierowca motocykla byc moze próbowal wyprzedzac z prawej strony i st?d ta tragedia,nie orzekajmy o winie gdyz nie znamy faktów,i nie mówcie ze kierowcy samochdów to gorsi kierowcy ,a ci na moto sa cacy,wszystko zalezy od osobowosci

Opublikowano

A ja jestem tuz przed zakupem 2oo - niezle

Opublikowano

A ja powiem tyle aby nie stawiać pochopnie wniosków gdyż ostatnio kole? na 2oo kołach jechał między samochodami które notabene stały w korku i zrugał kolesia w samochodzie tak że nawet ja bym się zapadł pod ziemię.

Kierowca katamaranu poprostu nie miał gdzie zjechać i ust?pić miejsca i mu się dostało.

Wniosek z tego taki że i tak idiotów nie brakuje w ?ród kierowców 2oo.

Pozdrawiam

Opublikowano

Witam. Składam wyrazy głębokiego żalu rodzinie motocyklisty.

Mam propozycję aby zaczać edukacje na poziomie nauki jazdy. Apel

aby grupy MAXI zorganizowały spotkania z Policj?, O?rodkiem szkolenia i szefami

SZKÓL JAZDY celem naswietlenia problemu koegzestencji na drodze.

Ostatnio mialem okazje spotkać IDIOTĘ- INSTRUKTORA PRAWA JAZDY.

Go?ć był zupełnie zdziwiony Moj? o becno?ci? na drodze,nie przyszlo mu do glowy że moze zrobić miejsce 200. Istotn? spraw? jest z której strony robić miejsce na przejazd.Oczywiscie jest to dzialanie nieprzepisowe ale jak by ułatwiło zycie, takie rozwi?ania nieformalne s? stosowane w EUROPIE.

BANAT

Opublikowano

(')

jest mi bardzo przykro gdy czytam i ogladam takie wiadomosci.

Opublikowano

Niestety przypadek z przed niespełna 30 min ... Warszawa Trasa Toruńska cztery pasy przed wjazdem na most Grota jadę na maximum prawym pasem piękn? 50-tk? syna za mn? tylko jeden pojazd Daewoo Lanos Granat ...na liczniku u mnie porazaj?ca prędko?ć prawie 80 km/h i co robi po chwili znudzony Pan , zamiast wyczekać moment i wyprzedzić mnie normalnie (nadmienię że ograniczenie na tym odcinku wisi jak wół 80 ) nieeee to by było za mało finezyjne i za mało wyszukane z jego strony ... wyprzedza mnie od prawej maj?c metrowej szeroko?ci pas awaryjny więc drug? połow? na moim pasie ... spychaj?c mnie pod koła rozpędzonych innych pojazdów lewym pasem mnk?cych jak na torze wy?cigowym grubo ponad 120 km/h.

Uff uszedłem cało ale postanowiłem typa dogonić ... jakże się zdziwił gdy zobaczył typa ponad 2 razy większego od siebie , a na jego tylnim siedzeniu dziecko.

Zastukałem grzecznie i zapytałem no i tak dajesz przykład swoim dzieciom ty debilu .... a do dziecka tatu? chce zabić ludzi powiedz to swojej mamie niech mu zabierze samochód.

Takich przykładów można mnożyć ..... ten kto nie jeĽdzi na moto niestety nie zrozumie innych i uważa tak jak mój po...pip kolega z pracy, że wszystkie jedno?lady powinno się powybijać - smutne i żenuj?ce ale niestety prawdziwe (więc uważajcie w Wawie na czarne Mondeo Kombi Tdci bo to może być on).

Niestety kolejna bezsensowna ?mierć [']['][']

Opublikowano

['] ['] [']...

Po tym jak na wlasne oczy widzialem, jak kierowca autobusu, zaatakowal naszego kolege na srebrnym burgmanie (ktory pozniej dal upust swojej zlosci i bezradnosci wobec zaistnialych wydarzen...), zajezdzajac mu CELOWO droge, spychajac go z jezdni i zmuszajac do wjazdu po pasach na chodnik... wiem, ze i ten kierowca pewnie chcial byc madzrzejszy i pokazac, ze jest lepszym kierowca i to on rzadzi na jezdni...

Mamy efekt... ['] ['] ['] ... :) bandyta a nie kierowca! :)

Opublikowano

[*]

• Sympatycy
Opublikowano

Jedno to to, że kierowcy 4oo uważaj? nas za gorszy "element" na drodze, bo się wpychamy i cwaniakujemy a drugie to nie patrz? w lusterka i dlatego dziej? się takie wypadki.

Dzisiaj pewien dziadek na Obozowej zajechał mi drogę i pomimo mojego klaksonu wł?czonego na dystansie 50 m na jego dupsku nie zorientował się o co chodzi.

Jęszcze dużo wody w Wi?le upłynie zanim 2oo, 400 a teraz już nawet 3oo zgraj? się na naszych ulicach.

pozdrawiam ORZECH

Opublikowano

wczoraj zgin?ł go?ciu w Toruniu - znajomy z twarzy - że sie tak wypowiem.

Widziałem go jaki? tydzięń temu - był mistrzem zielonego ?wiatła na skrzyżowaniu.

- Miał pierwszeństwo, powiedział by dumnie - teraz wygraweruj? mu to na trumnie. Tragiczne szkoda i żal.

drugi przypadek 3dni temu - 4 gnojków na ?cigaczach z rejestracjami PO-co?tam ubranych w podkoszulki i dzinsy przelatuje koło mnie na skrzyżowaniu z prędko?ciami do?ć sporymi.

Na następnym skrzyżowaniu motorki na poboczu i jakie? auto -przerysowane drzwi i nadkole i urwany zderzak. Efekt przeciskania się między samochodami.

A zawsze mówię że w toruniu s? zbyt ciasne ulice na takie manewry.

Statystyki s? nieubłagane jeszcze wielu zginie... przez głupotę swoj? lub innych. Więc trzeba uważać za 2-3 .

Zatrważaj?ce.

ostatnio tak zerkn?łem na statystyki wypadków

okazuje się że w Polandii na 100 wypadków jest 50 ofiar. dech zapiera - co jest grane

w Anglii dla porównania jak zdarzył się ?miertelny wypadek w wekend to przez cały tydzień tr?bili w telewizji o przyczynach i wogule.

A i jeszcze co? dla zwolenników fotoradarów.

Angielscy Policjanci uważaj? że s? - bezsensu. I tak nikomu życia nie uratuj? a jak kto? będzie chciał jechać szybko to po mimo konsekwencji będzie jechał szybko.

Opublikowano

Ech - makabra ['].

Jak to mówi? - ci co mieli pierwszeństwo leż? przy głównej alei cmentarza.

:lol:

• Administrator
Opublikowano
Angielscy Policjanci uważaj? że s? - bezsensu. I tak nikomu życia nie uratuj? a jak kto? będzie chciał jechać szybko to po mimo konsekwencji będzie jechał szybko.

Czy ja wiem czy bez sensu jak na 20 km mozna stracic prawo jazdy. I nazbierac mandaty na kilka tysiecy zlotych. W Polsce tylko restrykcja przynosi efekt.

Wspolczuje rodzinie, szkoda tylko ze dla mediow to tylko jednorazowy news. Gdyby przez tydzien podawali ze za takie zachowanie kierowca moze spedzic 15 lat w wiezieniu moze jakis debil zastanowi sie czy warto skreslic cudze zycie dla 10 sek satysfakcji i rozmyslac o tym w pudle przez kolejne lata.

Opublikowano

Nie ma zbrodni bez kary. Teraz ludzki ?mieć odpokutuje (w więzieniu) za czyn, jakiego się dopu?cił. Przez własny debilizm zmarnował sobie życie, już nigdy nie zazna szczę?cia, po wyj?ciu z pierdla (co prędko nie nast?pi) będzie nikim, rodzinka pewnie się od niego odwróci, sk****syn resztę swoich dni spędzi w męczarniach. WspółwięĽniowie dadz? mu wycisk, poza tym może się spodziewać wendety ze strony osób pragn?cych pom?cić ?p. Motocyklistę. [']

Nie żal mi tego samochodziarza, jak dla mnie może się powiesić w więziennej celi.