Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Allegro, ebay, tablica,... ciekawe, niecodzienne oferty... a także "rodzyny" :)

Rekomendowane odpowiedzi

• Sympatycy
Opublikowano

Zmieniaj?c nieco temat a w zasadzie wracaj?c :P , kojarzy się komu? ta ypka ?

http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=96801571

ile kosztuje szyba to majesty125 ? Bo tej chyba tutaj brakuje...

pzdr

BTW:

zapomniałem jeszcze, 6 letnie majesty125 (którymi się interesuję) maj?,

jedna ~5000km(allegro) druga ~12000km(bluesmobile), qrde jak to jest możliwe.

Zwłaszcza, że nie posiadaj? ich pierwsi wła?ciciele i zapewne s? sprowadzone.

Moja sdziewi?tka (50ccm), 1,5 roczna, jeżdżona pół sezonu (miałem łapę niedysponowan? w ubiegłym roku) tylko po mie?cie do pracy, ma już "natłuczone" 5800 km... whist

• Odpowiedzi 836
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• MariuszBurgi

94

• dr.big

62

• rudy_56

61

• Kubo

21

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

bluesmobile o ile wiem nie jest sprowadzony, i bardzo mało jeżdzony ...

Opublikowano

Nowa szyba do Majesty (ta z osłonami na ręce) kosztuje 412 PLN. Wiem bo sam się ostatnio pytałem. Nie zapomnij o tym że ta szybka ma takie (nie wiem jak to nazwać) filary które ł?cz? szybe z tymi otworami w kierze.

Dee: Ja bym sobie takiego czego? nigdy nie kupił, takie co? jest dobre dla skrzywionych psychicznie lub wła?nie na jakie? imprezy jako ciekawostka. To co napisałem było refleksj?- bo przecierz to jest chyba dla facetów a nie dla kobiet, a zachęcić do kupna jako? trzeba... ;)

• Sympatycy
Opublikowano

DeeJay, mam pro?bę, bo Elwood się na razie nie odezwał (amaliowałem mu kilka pytań). Jakby? co? wiedział daj znać na PM lub e-mail.

Je?li za? nie był "?ci?gany" to czemu na ostatnim zdjęciu z allegro widnieje rechnung ? ;)

pzdr

Opublikowano

a jednak jest sprowadzana ...

ale sprzęt jest pewniak w 100%

zanim dosiadł jej Elwood, ujeżdzał j? inny skutermaniak z 3m (Zibi) który WYJˇTKOWO pedantycznie do niej podchodził ...

zarówno Elwood jak i Zibi raczej żadko sie pojawiali na spotkaniach, toteż ypka była mało jeżdzona ...

ale stan, z tego co znam ten skuter, jest malinowy ;)

Gość elwood_blues
Opublikowano

DeeJay, mam pro?bę, bo Elwood się na razie nie odezwał (amaliowałem mu kilka pytań). Jakby? co? wiedział daj znać na PM lub e-mail.

Je?li za? nie był "?ci?gany" to czemu na ostatnim zdjęciu z allegro widnieje rechnung ? :)

pzdr

Hej,

Dopiero teraz usiadłem przed kompem.

Na wszelkie pytania Szorstkiego odpowiem w mail'u lub na priva.

A to co napisał Dee o pedantyczno?ci Zibiego to ?więta racja.;)

W sprawie zdjęcia całej dokumentacji: Skuter był sprowadzony z Niemiec w 2002 roku.

Wszystko wyja?nię Ci w prywatnej korespondencji.

Opublikowano

Je?li mogę co? dodać.

O sprzęcie nie będę się wypowiadał, bo nie końca czuję się w tym zakresie specjalist?. Powiem (napiszę) tylko, że zarówno Zibi czyli poprzedni wła?ciciel jak i Elwood s? dla mnie absolutn? gwarancj? uczciwo?ci.

Opublikowano

Zboczę troszkę (a może więcej niż troszkę) z tematu, ale przeczytałem że kto? będzie potrzebował szybe do majesty 125 :)

Je?li dobrze kojarze to leży mi taka w garażu :) Jesli kto? jest zainteresowany to proszę pisać na priv, GG, lub meil ;)

Gość elwood_blues
Opublikowano
Je?li mogę co? dodać.

O sprzęcie nie będę się wypowiadał, bo nie końca czuję się w tym zakresie specjalist?. Powiem (napiszę) tylko, że zarówno Zibi czyli poprzedni wła?ciciel jak i Elwood s? dla mnie absolutn? gwarancj? uczciwo?ci.

O kurczę! Andrzejku, ale? nam markę wyrobił !!!!!

Byłoby wspaniale, gdyby?my wiedzieli, że poprzedni wła?ciciel tego skutera również był uczciwy.

Ale tego nie mogę zagwarantować.

Opublikowano

A ja mam pytanko odno?nie takiego Burgiego. Może kto? z Was wie co? w jego temacie? Rozmawiałem z go?ciem i przynajmniej na odległo?ć wszystko wygl?da OK.

Opublikowano

Mnie dziwi dlaczego przy 16 000 został juz wymieniony pasek.

• Administrator
Opublikowano

Wizualnie faktycznie ciezko sie przyczepic, ale pasek wymienia sie wg ksiazki serwisowej po 24 tys km choc praktycznie da sie na nim jezdzic do 30 tys km spokojnie, podobnie z rolkami. Wiekszosc ludzi jak nie musi wymieniac paska to go nie wymienia bo koszt to min 550 zl. Ja swoj wymieniam po 24 tys km i wrzuce fote jak wyglada po takim przebiegu. Jednym slowem, przebieg 16 tys jest raczej watpliwy skoro byl wymieniony pasek.

Opublikowano

Tym bardziej że i opony.Ale skuter ogólnie wygl?da ok.Ja my?lę, że warto mu się przyjrzec zakładaj?c 2 razy taki przebieg.

Wentyl

Opublikowano

No więc, rano zadałem pytanie a teraz już wydaje mi się, że post powinien być w innym w?tku ... !tut

Stwierdziłem, że 70 km to niezbyt daleko i że się przejadę i obejrzę osobi?cie. Za specjalistę to się nie uważam, ale to co zobaczyłem wygl?da tak:

1. Lewym przednim bokiem był w co? bity: pęknięty i porysowany lewy kierunek, porysowana lewa klamka, porysowany i lekko pęknięta osłona przed "kolanem"

2. Zasilikonowane poł?czenie na lewej płozie w miejscu gdzie ł?czy się lakierowany plastik z czarnym (pod stopami).

3. Trochę odstaje Ľle spasowany plastik pomiędzy reflektore a szyb?.

4. Pęknięty plastik z prawej strony na górze przy kanapie, na wysoko?ci pocz?tku schowka pod kanap? (ciekawe od czego).

5. Prędko?ciomierz baaardzo zaniża. My?lę, że jechałem ok. 80 km/h a on pokazywał 40 .... Podobno jest popsuty czujnik przy przednim kole i ma być wymieniony w przyszłym tygodniu.

6. Opony w dobrym stanie.

7. Odpalił bez problemu.

8. Jechał prosto.

Podsumowanie: mimo, iż cena wygl?da do?ć atrakcyjnie będę nadal szukał (może się dogadam z Rurdym !OKK )

Tomek.

Opublikowano

Jesli trafia sie na kogos, kto uczciwie serwisuje skuter, nie ma sie co inspirowac samym przebiegiem. Czasami np. czesci gumowe zmienia sie niezaleznie od przebiegu -> chociazby ze wzgledu na uplyw czasu !OKK .

Zreszta w ksiazce serwisowej jest wyraznie zaznaczone, osigniecie przebiegu albo okres czasu po ktorym powinno sie zrobic serwis.

• Sympatycy
Opublikowano

Do tego musicie się chłopaki przyzwyczaić i niema co tego rozwlekać... Niech się kto? spyta Siwexa ile sprzętów objeĽdził w tamtym sezonie np. to odpowiedĽ znajdziecie...

A co do samego skuterka to niestety nie bylo Mi go dane ogl?dn?ć... Ale ciekawe czy w efekcie końcowym to kupa czy nie kupa... Siwex po tych kilkudziesięciu km'ach raczej też się o tym nie przekonał...

Pozdrówki, kuba !scooter

Opublikowano

To prawda Kubo.

Przejżyjcie sobie jego galerie na bikepics.com Ulala ile motorków miał , a ile tam nie umie?cił. Z Siwym jaki? rok temu poznałem się przez forum s.net. Przez ten rok sprzętów przerzucił już uuuu sporo jak nie więcej. !scooter

Opublikowano

hehe wiedziałem że się tutaj znajdzie moja maszynka !scooter

Nie zależy mi na sprzedaży, ale je?li znajdzie się kupiec będe polował na B650 :) Taki jest mój cel tego ogłoszenia.

To fakt zmieniam sprzety bardzo często (taka moja uroda) :) Przez moje łapy przewineło się bardzo dużo sprzetów, ale i tak najlepszym sprzetem którym ostatnio ?migałem to był od ojca GL 1800 i do tego celu d?żę i musze go mieć w przyszło?ci.

Co do Atlantica i czy jest to kupa czy nie uważam że NIE ! Dlaczego ? Silnik pracuje bardzo dobrze osi?gi s? takie jak powinny być (po konsultacji z scottie). Spalanie także wychodzi normalnie więc nie Ľre paliwa czy co?. Oczywi?cie tak jak już zauważyli?cie sprzęt był przewrócony na praw? stronę i jest plastik wymieniony (tak mówił sprzedawca i tak widać), ale przecież dużo sprzętów jest przewróconych i przeciez o każdym takim nie możemy powiedzieć że jest to kupa.

Ps. Na bikepics nie ma wszystkich (jest połowa) ;)

Pozdrawiam

Opublikowano

Siemka, ja także znalazlem co? ciekawego...

allegro

Co my?licie o tym sprzęcie... wygl?da ładnie, rocznik hehe, przebieg.. Wszystyko niby ok. ALe cena, jaka? ?mierdz?ca.

Cóż ja nie posiadam dużo kasy, a chce nabyć jak najszybciej skuter... bo już mnie tak nosi - inni jeżdz? a ja nie:(

Nie wiem czy Vespa była by odpowiednia.. taki stylowy skuter - ale zawsze jaki?. Jaki jest jej v-max i spalanie?

Więc co o tym my?licie.. Podejrzane co nie? A może zna kto? tego handlarza?

Opublikowano

Parafrazuj?c tekst Bruce Willisa z Pulp Fiction można powiedzieć:

TO NIE JEST SKUTER

TO JEST VESPA !!! !bicz

pozdr...

ortos vel mr. c1

ps.

Poza tym ta Vespa wygl?da bardzo dobrze...choć przypuszczam, że jaki? szlif zaliczyła (jak większo?ć importowanych skuterów)

• Sympatycy
Opublikowano

pamiętaj że vespa to jeden z pierwowzorów całego skuterowego zamieszania

vespa jest super ,zawsze mi sie podobała

pawel883

Opublikowano

Kilka postów wyżej: tutaj znajdziesz moje wrażenia po ogl?daniu tej sztuki :)