Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Allegro, ebay, tablica,... ciekawe, niecodzienne oferty... a także "rodzyny" :)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wyglada dobrze, skuter nalezy niby do zony. Jedyny minus: 3 wlascicieli. Foty mowia chyba duzo o stanie skutera.

Gosc sprzedaje rowniez Atlantica w idealnym stanie: http://cgi.ebay.de/Aprilia-Atlantic-500-Ro...1QQcmdZViewItem

Gdybym byl zdecydowany jeden z tych skuterow kupic, zaryzykowalbym. Sprzedawca wyglada na solidnego. Jedynym minusem jest polozenie nad Renem, przy granicy z Holandia.

• Odpowiedzi 836
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• MariuszBurgi

94

• dr.big

62

• rudy_56

61

• Kubo

21

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Jedynym minusem jest polozenie nad Renem, przy granicy z Holandia.

A co chcesz przez to powiedzieć? Czy chodzi tylko o moje obawy zwi?zane z odległo?ci?, czy także co? innego o czym nie mam pojęcia a zwi?zane jest z blisko?ci? Holandii? ;)

Dzisiaj napotkałem na jeszcze jeden mały problem zwi?zany z t? aukcj?. Go?ć ustawił opcję "German only" ;) Ja na eBay jestem zarejestrowany z lokalizcj? PL i serwis nie umożliwia mi zalicytowania. Napiszę do go?cia z pro?b? o udostępnienie możliwo?ci licytacji. (Mam nadzieję, że mail po angielsku, a nie niemiecku nie będzie dla niego problemem :P )

• Administrator
Opublikowano
Osobi?cie z czystej ciekawo?ci ?ledzę jeszcze t? aukcje  :) :

C1 Williams na ebay.de

Co prawda tylko kufer i ABS ale zobaczymy za ile pójdzie...  !w00t

No i jednak Bigu byłe? bliższy prawdy... Williams poszedł za blisko 5000 EUR !pomidor i mial 38 ofert kupna ! :)

Ja obstawiałem 4500 EUR więc jednak mam gorsze wyczucie cen na ebay.de :) chociaż czasem i ty potrafisz się przeliczyć o 50 EUR (aukcja Spacy) !YES

Opublikowano
http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=94879865

Naprawdę nic z tym nie można zrobić?

Jesli Brief zostal w banku, to teoretycznie moga go zaczac szukac jako kradzionego. Zreszta nie wiadomo jak wlasciciel go "sprzedal" ;) .

Edit: Dziwie sie ze allegro cos takiego toleruje. Da czlowiek w aukcji linka do forum, to od razu mu blokuja aukcje. A tu w sumie pojazd bez dokumentow, pociagniety z zastawu bankowego i aukcja spokojnie sie konczy...

• Sympatycy
Opublikowano

A ja Wam powiem, że to ciekawe z t? majesty co toto jest... Bo wygl?da piknie...

I ta cena....

Hmmm może to i nie do końca zgodne z prawem, ale dałoby się co? z tym zrobić...

Po prostu wystarczyłoby poszukać w poslce kogo? z rozbit? Majesty... Odkupić j? wraz z papierami za jakie? grosze...I potem posługiwać się tamtejszymi papierami... Jak już pisałem wcze?niej, niejest to RACZEJ :) zgodne z prawem, ale... 3000zł? Nie powiem, że nie kusi...

A chyba jak już papiery się zdobędzie, to chyba można zmienić w Nich numer ramy, że niby się j? zmieniło(??)...

Heh tyle wywodów... Bo jeszcze mnie tu kto? uzna za cwaniaczka... ;) .

Pozdroofqi, Qubeek :)

• Administrator
Opublikowano
Hmmm może to i nie do końca zgodne z prawem, ale dałoby się co? z tym zrobić...

Po prostu wystarczyłoby poszukać w poslce kogo? z rozbit? Majesty... Odkupić j? wraz z papierami za jakie? grosze...I potem posługiwać się tamtejszymi papierami...

Kubo... Strasznie jeste? odkrywczy, masz co? z Kolumba ! :) . Przypominam tylko delikatnie, że jeste?my na ogólno dostępnym forum dyskusyjnym :)

Co do samej Majesty to widać, że leżała chyba na lewej stronie. Pęknięty błotnik oraz rysy na r?czce pasażera. Z prawej ma urwan? osłonę tłumika i pęknięt? tyln? nakładkę końcow?... więc miała jakie? przygody.

Cena jak za sztukę "na czę?ci" jest ok tylko należy pamiętać, że wiezienie jej na lawecie jest mocno ryzykowne. Każdy pojazd, który ma numery seryjne (VIN) winien mieć dokumenty.

Pozatym Bigu ma rację... od wielu lat nasza policja ma wgl?d do niemieckich pojazdów poszukiwanych... To nie lata 80- te :)

Edit>> Bigu... to czy ona ma nie spłacony kredyt czy zginęła tydzień temu spod garażu Helmutha wie tylko ten co j? przywiózł. Z tym może być różnie a info w opisie allegro to tylko czysta teoria ;)

Opublikowano
Bo jeszcze mnie tu kto? uzna za cwaniaczka...

W swietle przepisow prawa byloby to raczej okreslenie paser ;):):) .

• Klubowicze
Opublikowano

W swietle przepisow prawa byloby to raczej okreslenie paser :):);) .

Ostatnio miałem z tym okre?leniem doczynienia osobi?cie (nie jako ta niewła?ciwa strona :) ) i policja poinformowała mnie że jest to ?cigane z urzędu nie trzeba się tym zajmować tylko złożyć donosik :) a reszta potoczy się sama

Opublikowano

Rodzynek na polskich drogach i rodzynek na allegro. Ciekaw jestem czy kupa czy nie kupa, na zdjęciach wygl?da całkiem nieĽle, tylko to siedzenie osobi?cie mi się nie podoba.

PS. A jeĽdzi to całkiem milutko, miałem okazję popróbować w sobotę ( dzięki Capo :) ).

a oto link: http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=96396027

• Sympatycy
Opublikowano
pawko Napisał:

Rodzynek na polskich drogach i rodzynek na allegro. Ciekaw jestem czy kupa czy nie kupa, na zdjęciach wygl?da całkiem nieĽle, tylko to siedzenie osobi?cie mi się nie podoba.

PS. A jeĽdzi to całkiem milutko, miałem okazję popróbować w sobotę ( dzięki Capo  ).

http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=96396027 Pawko zapomniał... fajnie wygl?da niema co :D ...

Rudy, Kupa czy nie?

Pozdrówki :)

• Sympatycy
Opublikowano

Ta kanapa to wg mnie totalna porażka... :)

A dookoła "ciekawe okoliczno?ci przyrody" i....architektury, nie wygl?da

to na lokalizację w stylu "autoryzowanego salonu Suzuki" :D

pzdr

Opublikowano

Moim zdaniem(slabe foto) pekniety czarny plastik przy podnozku dla pasazera, i podejrzewam ze kanapa robiona ze wzgledu na zniszczenia. Obejscie nie napawa optymizmem, zreszta wszystko ciagniete typowo na handel okazuje sie najczesciej kupa.

• Administrator
Opublikowano
http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=94879865

Naprawdę nic z tym nie można zrobić?

Oczywi?cie, że się DA !

Chwilę poczekali?my i mamy gotow? odpowiedĽ... :)

http://www.allegro.pl/item96565021_yamaha_...dokumenty_.html

Jest "sztuka", s? papiery więc mamy cały komplet :D

• Administrator
Opublikowano

Ot ciekawostka, skuter skradziono a blacha zostala, pewnie zabezpieczenie anty kradziezowe bylo mocowane do blachy wiec skuter ukradli a blacha zostala przypieta do slupa :) Rany, ludzie to maja pomysly, nie zglosil kradziezy skutera, ot bogaty gosc :D

Opublikowano

Dzwoniłem do go?cia czy nie chce pu?cić kanapy. Rozmawiali?my o niej ponad godzinę. Robił j? na zamówienie człowiek legenda mieszkaj?cy gdzie? na Węgrzech. Projektował stroje dla sławnego zespołu OMEGA. Ceni 14000 za kanapę :D

Skuter polecam, nie wiem jak ten konkretny egzemplarz - trzeba by go przebadać. Ta kanapa to istne przegięcie. Nie wiem czy prędzej by nie sprzedał go jako uszkodzony - brak kanapy :D

pozdrawiam i liczę, że będę miał możliwo?ć porównania mojej yp-ki z siostr? na którym? ze zlotów

Opublikowano

ZAPRASZAM !

Na jak?? kupe nie wygl?da, cena także przyzwoita przebieg też nie jest zły (ciekawe czy realny) może wie ktos co? o tej sztuce ?

Opublikowano
ZAPRASZAM !

Na jak?? kupe nie wygl?da, cena także przyzwoita przebieg też nie jest zły (ciekawe czy realny) może wie ktos co? o tej sztuce ?

Piekny skuter :):D:D:)

Pozdrawiam

Kacza

• Administrator
Opublikowano

A ja mam rewelacje dla swingersów maxi- skuterowych ;)

Fucked donkey excited8ei.gif

Chłopaki, kupujemy jednego na zlot?

alejaja0fl.gif

• Administrator
Opublikowano

Dobre alejaja0fl.gif mysle ze po wiekszej ilosci alkoholu znajdzie sie chetny na testowanie osiolka ;) zawsze to jakas odmiana

• Sympatycy
Opublikowano

Lol tygodnia...

alejaja0fl.gif

i na dodatek z "...dyskretn? dziurk?..." ;)

pzdr

Opublikowano

Mogli przynajmniej napisać że to o?lica a nie osiołek ;);););) Bo to mi się Ľle kojarzy ;)

Opublikowano

oslice bys zapial ... osiolka nie ?? whist:P