Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Allegro, ebay, tablica,... ciekawe, niecodzienne oferty... a także "rodzyny" :)

Rekomendowane odpowiedzi

• Klubowicze
Opublikowano

Bo to przebieg po wymianie tłumika ;)

• Odpowiedzi 836
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• MariuszBurgi

94

• dr.big

62

• rudy_56

61

• Kubo

21

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Może mi to ktoś wyjaśnić bo ja z matematyki chyba raczej słaby jestem... Pan X kupuje moto z przebiegiem 23k km sprzedaje z przebiegiem 25k km a wydech miał wymieniany przy 51k km o co kaman??? :Dhttp://otomoto.pl/gi...x-M4139508.html

Wydaje mi się że to może być zwykła "literówka", takie wymiany są wpisywane w Niemczech w dokumentach można to łatwo sprawdzić. Zadzwoń zapytaj i będziesz wiedział.

Opublikowano

Teoretycznie, bo zależy czy akcesoryjny wydech potrzebuje wpisu w doku (a zazwyczaj w 95% nie). Przy kontroli (i na przeglądzie) wystarczy papierek ABE (homologacja produktu) i to wszystko. Jedyny możliwy "ślad" to rachunek z przebiegiem z warsztatu, który go zakładał. A jak inaczej sprawdzić przebieg? Na każdym wydruku z poprzednich niemieckich przeglądów taki przebieg zostaje zapisany i zanotowany. No ale jeśli ktoś później przekręca licznik to zniszczy również wszystkie papiery i rachunki z widocznym przelotem.

PS. Większość użytkowników i odpowiedzialni handlarze zbierają wszystkie "papierki" i rachunki przekazując je dalej przy zakupie- bo to po prostu podnosząca wartość porządnego pojazdu i pozwalająca na jego lepszą sprzedaż "historia". Logiczne i zrozumiałe.

Jednak jeśli coś nie "gra", to wszystko po drodze "ginie" i mamy nagle goły pojazd z kluczykami... bo w bajki "że nie było" czy "zaginęły przy przeprowadzce" z mojego doświadczenia nie ma co wierzyć. Nie w pojazdach kupionych w Niemczech, bo tu zazwyczaj ludzie trzymają takie rzeczy w segregregatorach na półce. Oczywiście takich ludzi jest niestety coraz mniej, ale jeszcze są :D ...

• Klubowicze
Opublikowano

Obstawiam tzw. czeski błąd.

Napisał 25 a miało być 52.

Niestety mam ten sam problem że jak szybko piszę to przestawiam litery.

I jak podniosę wzrok z nad klawiatury to w całej wypowiedzi co drugie słowo podkreślone na czerwono :frusty:

Opublikowano

Srata tata...

Bedziecie sie teraz rozpisywac przez 3 strony na temat za i przeciw.

Sprawa jest jasna. Handlarz zrobil CTRL C + CTRL V

ale zapomnial wywalic najistotniejszej informacji.

To tyle w tym temacie

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam. Nie mogłem tego tu nie pokazać bo niektórzy handlarze przesadzają-napisałem pytanie do jednego takiego nu i zobaczcie co z tego wyszło:

Witam. Interesuje mnie stan i cena za tylne koło,wydech.Bączek prędkosciomierzą,rozrusznik.Pozdrawiam.

luka27

Witam felga plus guma stan db ,tlumik w stanie idealnym,naped licznika bez tuleji magetycznej, rozrusznik ok cena 750 zl plus wysylka lub odbior osobisty jesli pasuj wysle zdjecia _pozdrawiam

Twoja odpowiedź

Aż mnie zaparło....Nowa opona PIRELLI to koszt 180 + felga max 100 + wydech super od 50 do 200 max + napęd licznika bez tulei magnetycznej wart ZERO,+rozrusznik max 200 (chinol nowy na alledrogo 150 ) Po maksymalnych cenach wychodzi 680 z nowa oponą i 630 z nowym rozrusznikiem.Panie czy pana to delikatnie nie po...ło ????!!!!

Znam ceny bardzo dobrze bo sam sprzedałem parę burgmanów K1 i K2 czekam teraz na odpowiedz od Pana sprzedającego.Oto link do jego ogłoszenia http://olx.pl/oferta...-ID1Ix9J.html żeby ktoś z was koledzy uważał na takich naciągaczy.Pozdrawiam.

Nie wiem czemu nie znajduje tego ogłoszenia ale podam jeszcze kod ogłoszenia : ID ogłoszenia: 25390223

• Administrator
Opublikowano

Nie mogłem tego tu nie pokazać bo niektórzy handlarze przesadzają[...]

żeby ktoś z was koledzy uważał na takich naciągaczy.

A żeś się wypłakał :laughing:

"Naciągacz" bo miał ceny nie takie jak oczekiwałeś??

To czy coś jest "za drogo" czy "w sam raz" to pojęcie względne.

Poza tym porównywanie części oem z chińskimi zamiennikami też od czapy.

Nie pasuje cena, nie kupujesz... proste... ale po co te żale? :msn-wink:

Opublikowano

To nie są żale tylko uprzedzenie kolegów że są naciągacze,jak drogi Mariusz zauważyłeś ja też podałem cenę nowych opon (nie wiem czy pirelli to chińska produkcja) też podałem pułap cen używanych części oryginałów na rynku i wiem że coś jest "za drogo" czy "w sam raz" to pojęcie względne,ale nie przesadzajmy z tym :msn-wink:

Opublikowano

Sam potrzebowałem osłonę kierownicy oraz uchwyty lusterek do XCITINGA i na allegro używane są po: osłona 80 PLN a uchwyty 100 PLN . Zadzwoniłem do Motorlandu , kupiłem całość i nowe za 115 z przesyłką . Trzeba sobie porównywać ceny

• 1 rok później...
Opublikowano

Myślę, że tym ogłoszeniem warto "odświeżyć" temat, bo "rodzyn" naprawdę niebywały :) ...

Co prawda bez systemu audio i bez kufra (już niedostępny w sieci ASO), ale 3 kilometry przebiegu :clapping: , system przewozu pasażera, szyberdach i komputerek...

BMW C1, 200ccm, rocznik 2003, wersja: srebrny Executive, 38 tysi PLN.... -> allegro -> http://allegro.pl/bm...6002003337.html

Tytuł tematu brzmi: "Allegro, ebay, tablica,... ciekawe, niecodzienne oferty... a także "rodzyny"

Przeczytałem sobie niektóre wpisy i proszę... nie wrzucajcie tu różnych porozbijanych trupków, tudzież części zamiennych wyrwanych z odpadów...

To mają być oferty niecodzienne, niespotykane, "rodzynki"... A nie syfy nadające się do śmietnika. Nie wspieramy tu bylejakości :D ...

• Sympatycy
Opublikowano

U włoskich dilerów też takie stoją .Ceny przeróżne .Nówkę za 4-4,5 euro można kupić bez problemu.