Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Allegro, ebay, tablica,... ciekawe, niecodzienne oferty... a także "rodzyny" :)

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 836
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• MariuszBurgi

94

• dr.big

62

• rudy_56

61

• Kubo

21

Top użytkownicy w tym temacie

• Klubowicze
Opublikowano

Ktoś chyba nie w tą stronę licznik kręcił ...

To są po prostu rzadko spotykane ogłoszenia z rzeczywistym przebiegiem. Może ktoś nie umie kręcić albo po prostu jest uczciwy?

Opublikowano

Obecnie np. na allegro/tablicy można znaleźć tylko jednego SilverWinga z przebiegiem 80tys. km. Jest kilka z przebiegami rzędu 50-60 tyś. Natomiast reszta prezentuje "średnią krajową" :) Wystarczy wejść na autoscout24.de i spojrzeć, że nie dość, że większość sprzedawanych tam SilverWingów ma przebiegi rzędu 70tyś. i więcej to ceny są w granicach 2000 euro.... A u nas wiadomo, większość ofert dopasowana jest do przeciętnego klienta przez co ciężko znaleźć rozsądny egzemplarz.

Opublikowano

Ciekawe, czy Niemcy też "kręcą", bo przebieg jest super...?

http://ww3.autoscout...0000000&asrc=st

Przebieg jest realny, to są Niemcy tam nie jeździ się cały rok. Ogłoszenie jest od osoby prywatnej, drugiego właściciela. Zwróć uwagę na cenę, 3 tyś Euro + koszty sprowadzenia a u nas na Alledrogo ten sam rocznik oferują za mniej więcej połowę tej kwoty. Cuda Panie...

Opublikowano

W Niemczech raczej liczników nie kręcą. Niemcy powinni przyjeżdzać kupować do nas: mniejsze przebiegi, niższa cena, zamiast u siebie przepłacać :)

Opublikowano

Zależy kto i gdzie.

Turki w komisach? Kręcą na potęgę, zwłaszcza jak wiedzą że Polacy przyjeżdżają.

Zwykły Niemiec który prywatnie sprzedaje maszynę? Ordnung muss sein, tam stosowanie się do zasad i przepisów jest wyssane z mlekiem matki.

Oczywiście, nie ma co generalizować bo pewnie wyjątki od reguły znajdą się w każdej grupie.

Generalnie jednak miałem dwa samochody sprowadzone z Niemiec przez znajomego (323F i MX5) i oba były zadbane bardziej niż polskie sprzęty, i mam odczucie że łatwiej jest tam znaleźć maszynę w dobrym stanie, mimo dużego przebiegu.

Opublikowano

No kurcze, a ja kupiłem niedawno zwykłego BlackMaxa .... Marcus Walz... prawie "legenda" customizingu.

http://suchen.mobile...s=EXPORT&noec=1

I wrzucam tekst (niestety niemiecki), bo ogłoszenie (pewnie szybko) zniknie...

Einmalige Gelegenheit: DER ORIGINALE "TMax Hyper Modified" den Marcus Walz / WalzWerk-Racing im Auftrag von Yamaha Europa als Konzept-Bike gebaut hat! Unzählige Infos, alle technischen Daten und das offizielle Yamaha Video findet sich bei Google und YouTube unter "TMax Hyper Modified Walz".

Das Fahrzeug ist ein echtes Einzelstück und war mit Yamaha Japan ein ganzes Jahr lang auf Welt-Tournee auf allen großen Messen und Ausstellungen. Präsentiert wurde dieses Bike erstmals im November 2012 auf der EICMA in Mailand.

Das Fahrzeug hat selbstverständlich deutschen TÜV und ist wie seine Seriengeschwister voll alltagstauglich. Der TMax war seit der Präsentation in Mailand auf Marcus Walz privat zugelassen, der damit rund 1.900km gefahren ist.

Sehr hochwertiger und vor allem sehr aufwendiger Umbau, Erstellungskosten rund 25.000 Euro, beispielsweise komplette Akrapovic Titan Anlage (Einzelstück), Carbon Seidpanels, Alcantara Sitzbank, Leistungssteigerung, Carbon Lenker, zahlreiche CNC-Frästeile, hochwertige Lackierung in Yamaha Racing Blue und viels mehr. Insgesamt rund 20kg Gewichtseinsparung! Vmax = über 200km/h!!!

Das Fahrzeug befindet sich im NEUZUSTAND ohne jegliche Gebrauchsspuren!

Der TMax kann jederzeit während unserer Öffnungszeiten hier in unserem Showroom in Hockenheim (Nähe Hockenheimring) besichtigt werden.

• Administrator
Opublikowano

Rewela! Jedna z najciekawszych ofert jakie widziałem od lat...

http://www.yamaha-mo...fied/index.aspx

[media=]

[/media]

I co ciekawe: "Der TMax war seit der Präsentation in Mailand auf Marcus Walz privat zugelassen"

Nie ma co, idę do siennika :)

• 2 tygodnie później...
  • Klubowicze
Opublikowano

... Tylko ten przebieg

:) może klient nie zauważy, że przebieg jest w ustawieniu Trip A, a jak zauważy to sprzedawca powie: "ups... nie zauważyłem, no... faktycznie - jest kilkadziesiąt tys."

Opublikowano

:) może klient nie zauważy, że przebieg jest w ustawieniu Trip A, a jak zauważy to sprzedawca powie: "ups... nie zauważyłem, no... faktycznie - jest kilkadziesiąt tys."

Przecież w treści ogłoszenia podał przebieg 2500km także nie ma że "ups" ;)

Opublikowano

Przecież w treści ogłoszenia podał przebieg 2500km także nie ma że "ups" ;)

No jak nie ma? A skąd on miał wiedzieć, że tam są inne opcje ustawienia licznika? Przecież on jest handlowecem a nie technikiem/mechanikiem. A skoro skuter pokazuje 2500 przebiegu to tyle musi mieć :D

Opublikowano

Albo może odłączył przycisk od komputera co by nie można było zmienić TRIP/ODO i czeka na nieobeznanego w temacie a chętnego na niski przebieg :photo:

• 5 tygodni później...
Opublikowano

stan techniczny: nieuszkodzony :D

Opublikowano

Na jeden garnek bierz ON, a na drugi LPG i hybryda gotowa :D ...

• 2 tygodnie później...