Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Allegro, ebay, tablica,... ciekawe, niecodzienne oferty... a także "rodzyny" :)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jest ... na oto moto dokładnie to samo ogłoszenie ...

http://otomoto.pl/me...-C31850984.html

Już pomijając auto, trzeba przyznać, że gangster z wyobraźnią.

Może go zwerbowali na jakąś robótkę z autem, dlatego tak szybko zniknęło ogłoszenie na tablicy, a zareklamował się przednie.

• 2 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 836
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• MariuszBurgi

94

• dr.big

62

• rudy_56

61

• Kubo

21

Top użytkownicy w tym temacie

• Administrator
Opublikowano

Zwróć uwagę na oglądalność 185646 chyba mu się opłacało .

Oglądalność w tego typu aukcjach wcale nie musi się przekładać na realne osiągnięcie celu... no chyba, że gościowi nie chodzi o sprzedaż auta tylko o np. robotę w kabarecie :)

Co do aukcji to widzę 2 opcje:

- Typ przesadził z używkami :msn-wink:

- Auto było oglądać X- ludzi i niestety nikt go nie kupił. W efekcie frustracja osiągnęła poziom zenitu i powstała w/w wydumka... jako swoiste odreagowanie :laughing:

Ps. A może mamy do czynienia z nowym zjawiskiem? Takich "fake story" z głupkowatymi zdjęciami wplatanych w opisy ogłoszeń w ostatnim czasie przybywa :)

• Klubowicze
Opublikowano

Oglądalność ok jest..., ale ja wiem czy to przełoży się na zamierzony efekt, mnie by chyba nie przekonał.

Opublikowano

Kupić nie kupić... można się trochę rozweselić czytając tekst. Trzeba przyznać że gość ma fantazje, ciekawe co ostatnio palił.....

• Administrator
Opublikowano

Honda Ruckus 250 w PL jest w zasadzie nieosiągalna... zresztą podobnie jak i w całej EU.

Jest wyjście, przeróbka Helixa> http://suchen.mobile...Features=EXPORT

Ps. Pamiętacie nasz wyjazd do Marl w 2011? Oglądaliśmy tego Helix'a live w trakcie zlotu :)

Li4vLi4vLi4vLi4vaW1nL21hcmwyMDExLzA4OC5qcGcmcT0xMDAmYW9lPTE=.jpg

A tu cała relacja + mocna galeria ze zlotu >>>>> http://www.burgmania...123&lang=pl

Opublikowano

Ps. Pamiętacie nasz wyjazd do Marl w 2011? Oglądaliśmy tego Helix'a live w trakcie zlotu :)

Wyjazd zacny, tylko pogoda kiepska i jeden taki został "królem lawety". Pamiętam że prawie kupiłeś fajnego Helixa od jednego "Tuna" Przy okazji tego zlotu było obchodzony jubileusz 25 - lecia Helixa czy cuś podobnego.

Opublikowano

Jeśli mowa o Hondzie Big Ruckus 250 vel Big Zommer to od jakiegoś czasu na Angielskiej Wyspie są aż dwa do sprzedania:

http://www.ebay.co.u...=item232d584b94

a drugi jest zielony/wojskowy

....jakby ktoś chciał sobie pokupować...

adres firmy http://motorcyclegiant.net/

ja-rek.

ps. tak je sobie co jakiś czas oglądam, bo... mi się podobają.

Opublikowano

Helix-chopper wyborny - nawet się zastanawiałem czy by nie kupić tanio skutera z połamanymi plastikami, ale prostą ramą i lagami, obedrzeć go z resztek plastików, zabezpieczyć wiązki elektryczne przed wodą i jeździć sobie takim szczurem. Pytanie tylko czy z przeglądem by nie było problemów?

Nikt nie ukradnie, jak zostanie na noc pod chmurką to strata niewielka, jak się przewróci na parkingu też nic się nie stanie. Jedynie jeźdźcy wypielęgnowanych Burgmanów będą pewnie spoglądać z lekkim odrzuceniem, no i nikt tego już po mnie nie kupi, ale te dwie wady bym jakoś przełknął...

• Administrator
Opublikowano

Helix-chopper wyborny - nawet się zastanawiałem czy by nie kupić tanio skutera z połamanymi plastikami, ale prostą ramą i lagami, obedrzeć go z resztek plastików, zabezpieczyć wiązki elektryczne przed wodą i jeździć sobie takim szczurem.

A kto tego "szczura" dopuści do jazdy po drogach? :msn-cry:

Błotniki, oświetlenie, brak wystających (ostrych) części i wiele innych.

Zrobić to jak trzeba to nie tak hop siup... chyba, że do jazdy po własnym ogródku :laughing:

Ten w Niemczech, którego zapodałem wcześniej, jest zrobiony z głową. Widać tez, że przeróbka nie polegała jedynie na "obdzieraniu z plastików" :)

Apropos bycia "oryginalnym" to słyszałem ostatnio takie powiedzenie: "Powieś sobie kotlet schabowy na szyi i wyjdź na ulicę! 100% oryginalność gwarantowana!" :Jumpy:

Opublikowano

Każda taka estetyczna i zrobiona z głową przeróbka kosztuje kasę i to wcale nie małą, bo jeździć na jakimś ogryzionym śmieciu na szybko obranym z połamanych po szlifie plastików to nie może być oryginalne :D ...

Opublikowano

jeźdźcy wypielęgnowanych Burgmanów będą pewnie spoglądać z lekkim odrzuceniem

Po dwóch powyższych postach widzę, że wystarczy uderzyć w stół a nożyce same się odezwą ;)

Znamy wszyscy styl "rat" i jego wiele odmian - najmniej mi się podobają raty (zarówno auta i motocykle), które są dopracowywane dzesiątkami godzinami i setkami Euro - esencja stylu to wg. mnie maksymalny minimalizm, bez fajerwerków wizualnych, niezbędne minimum byle tylko jeździć. Jak coś odpada to się przyczepia drutem i jeździ dalej.

Ale racja - uzyskać pieczątkę na przeglądzie mogłoby być ciężko, choć kierunki czy szczątkowe błotniki dla bezpieczeństwa można przecież zostawić. Zresztą robi nam sięmocny off-topic, przypuszczam, że o szczurach już na forum dyskutowano.

Edit: jeszcze jedno - wg mnie tu nie chodzi o oryginalność, ale (wbrew pozorom) o praktyczność.

Opublikowano

Ach jak pięknie to brzmi... Uważaj jak będziesz jechał jednośladem tak o zmroku z prędkością powiedzmy 100 km/h ... I natniesz się na drodze na części "niefachowo" przytwierdzone drutem :D ...

PS. Mam nadzieję, że lekarze wtedy nie podrutują tylko części ciała, które już odpadły :D ...

Opublikowano

Niezły grat.

Opublikowano

Jeszcze z niego były by dwa kółka,trochę serca włożyć,i będzie latał :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

A8 long z manualną skrzynią, spokojnie mógł napisać jedyny i niepowtarzalny ;-)

• Administrator
Opublikowano

Nie wiem jak określić taki twór

Downgrade swap! :laughing:

Opublikowano

ewentualnie W12 greenline

Opublikowano

On po prostu wyprzedził swoją epokę, bo kto w 2001 słyszał o downsizingu??? No kto? ;-D

A jeżeli można w meśku S klasy zamontować dwulitrowego diesla to z pewnością i 1.9 do A8... a że inne parametry... oj tam, oj tam! Czepianie się ;-D