Lucjan73 Opublikowano 22 Marca 2012 Opublikowano 22 Marca 2012 Troche przypomina z wyglądu Burgmana 400
Administrator MariuszBurgi Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Administrator Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Jakiś czas na aukcji był wystawiany Golf Papieża Ratzingera i poszedł za astronomiczną kwotę. O ile dobrze kojarzę kupił go jakiś dom aukcyjny Dziś mamy kolejny rarytas !w00t Aukcja Golfa II z 1990 roku (nie bezwypadkowego ), którego I właścicielem była Kanclerz Niemiec Angela Merkel. Golf od Dr.Merkel Jeszcze przed chwilą było 85 ofert i "tylko" 15 teur! Teraz już mamy 95 gebotów, przeszło 15 tyś. odsłon i ponad 21 teur No to obstawiamy ile będzie !tut !OKK Ps. Fajne tło zdjęć
dr.big Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Ta, golf Ratzingera poszedl do USA i wyladowal pozniej chyba w jakims kasynie w Vegas... Pozniej nie mogli go sprzedac nawet za 1/4 ceny jaka sami dali... A golfik Merkelowej? Fajne rejestracje z konca ery DDR
Administrator MariuszBurgi Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Administrator Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Kilka kolejnych godzin i mamy 117 licytujących oraz.......... ponad 55 tyś € na blacie ! No niestety, na tym pułapie ja odpadam z tej licytacji Ps. Cena cały czas rośnie
dr.big Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Cena skoczyla juz na ponad 125 tysi euro... chore...
Mareczek Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Cena skoczyla juz na ponad 125 tysi euro... chore... Rozważałem wzięcie udziału w tej licytacji Golfa, ale po takim wpisie to nie ma, co grata kupować . Cytat< Fahrzeug wurde nach Unfallschaden restauriert und neu Lackiert>
Gość Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Jak przekroczy 150 tysi euro, to ja się wycofuję. Czy ktoś wie, czy w nim palono papierosy, bo to dla mnie ważne jest.
Administrator MariuszBurgi Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Administrator Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Cytat< Fahrzeug wurde nach Unfallschaden restauriert und neu Lackiert> Masz rację, w takiej cenie bezdyskusyjnie powinien być unfallfrei! !w00t Czy ktoś wie, czy w nim palono papierosy, bo to dla mnie ważne jest. Skoro nie ma nic w opisie to duża szansa, że jeździł nim kopciuch A tak zupełnie poważnie: świat oszalał! Pierwsze pytanie jakie sobie zadaje to gdzie ten Golf trafi Jeśli spotka go podobna droga jak Golfa III Ratzingera, którego także sprzedawano przez ebay'a to winszuje wygranemu tej aukcji. Deal życia Btw... a jakby tak na allegro pojawił się ex Fiat 125p Tuska... czy osiągnąłby choćby 10 tpln?
Gość Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Btw... a jakby tak na allegro pojawił się ex Fiat 125p Tuska... czy osiągnąłby choćby 10 tpln? Nie sądzę, Tusk w młodości palił trawkę.
Administrator MariuszBurgi Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Administrator Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Ex Golf Angeli Merkel został wczoraj usunięty z ebay'a 15 min przed zakończeniem aukcji Okazało się, że zdecydowana większość licytujących wbijała oferty "dla żartu"? Na 15 min przed końcem licytacji cena 22 letniego Golfa wynosiła blisko 130 tyś.€. Patrząc na wcześniejszą aukcję ex Golfa Ratzingera, która skończyła się na 190 tyś.€, "hipotetyczną" cenę końcową tego pierwszego wypada uznać za okazyjną! No więc reasumując ... kiszka! !w00t Ps. Najprawdopodobniej lada moment biały Golf znów zostanie wystawiony na aukcję, jednak tym razem bidziarze przed wbiciem oferty będą musieli przesłać skan personala id. Zawsze to jakieś zabepieczenie Ps2. Aukcja doczekała się nawet fajnej video prezentacji na YT
Gość Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Wycofali, bo cena była z niska. Ja, natomiast, nie piszę się więcej na wielodniową obserwację tego rzęcha. Poczekam jednak na Poldka Tuska lub Pawlaka (Pawlaka Poldek to 100% rządówka).
jaro_4setka Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Witam,czy ktoś zna tego Burgmana 650? http://otomoto.pl/suzuki-burgman-650-zarej-zamiana-zamienie-bmw-M3147579.html ,zastanawiam sie nad jego kupnem,sprzedający jest z Warszawy,posiada go od listopada 2011 roku...,na zdjeciach wygląda ok,prawdopodobnie robiona skrzynka,ale nie u naszego Mireczka z Hajnówki... pozdrawiam
Administrator MariuszBurgi Opublikowano 14 Czerwca 2012 Administrator Opublikowano 14 Czerwca 2012 Była niedawno taka dyskusja w innym wątku na forum... chodziło o używanego Helixa. nie wiem nic o skuterze, ale nazwanie 15letniego helixa SALONOWYM to DUŻA przesada to jest używany 15 letni skuter po 25k przebiegu skoro salonowy to może i 24mc gwarancji? Ja nie jestem przeciwko Tobie, tylko odpowiedziałem na pytanie. W 1997 roku, to musiała być "Igła". Nawet się nie odniosłem do stwierdzenia "salon", chociaż przychylam się do opinii p0lish'a, że to niezbyt trafne określenia stanu skutera, który kończy gimnazjum i idzie do liceum.. Jest więc okazja kupna prawdziwej igły. Od X- czasu nie widziałem takiego rodzynka Pierwsza rejestracja 98, przebieg 100 km z dopiskiem: Artikelzustand: Neu http://www.ebay.de/i...a#ht_1201wt_932
Gość Opublikowano 14 Czerwca 2012 Opublikowano 14 Czerwca 2012 OK, sztuka piękna, cena alles gut. Ktoś musiał się bardzo starać, by go nie używać. Musiał też poświęcić masę czasu elementom gumowym, by po 14 latach były NEU. Nie znam niemieckiego, ciekawe co tam powymyślał w opisie?
Administrator MariuszBurgi Opublikowano 14 Czerwca 2012 Administrator Opublikowano 14 Czerwca 2012 OK, sztuka piękna, cena alles gut. Ktoś musiał się bardzo starać, by go nie używać. Musiał też poświęcić masę czasu elementom gumowym, by po 14 latach były NEU. Nie znam niemieckiego, ciekawe co tam powymyślał w opisie? W skrócie: Helix pochodzi z europejskiej sieci sprzedaży. Skuter w dniu odbioru z salonu miał 3 km przebiegu. Właściciel przejechał nim łącznie 70 km+ dojazdy na serwis, konieczne wymiany części i badania techniczne. Nowy zbiornik paliwa, akumulator i opony itp. Skuter przedstawia stan taki sam jak dniu odbioru z salonu. Kompletna dokumentacja. Zarejestrowany z ważnym badaniem technicznym do 11.2013 roku. Warto wspomnieć, że wrzesień 98 roku to był praktycznie ostatni moment kiedy taki Helix mógł stać w niemieckim salonie. O ile dobrze kojarzę w 1999 roku sieć Honda Deutschland nie ściągała z Japonii modelu CN 250. Co do ceny "alles gut": 4500 eur = 19800 pln+ podróż/ przywiezienie i rejestracja= na gotowo ~ 22.000 pln W porównaniu do ceny z 98 rok za nowy egzemplarz i odniesienia do tamtejszych realiów cena faktycznie "gut". Wypadałoby kupić ten egzemplarz i postawić do ciepłego garażu na kolejne 14 lat
Administrator MariuszBurgi Opublikowano 10 Lipca 2012 Administrator Opublikowano 10 Lipca 2012 Musiałem... http://otomoto.pl/mo...a-M2721069.html Warta podkreślenia jest tu funkcja "zmiany biegów pałacami nóg i piętą. Szczególnie przydatne jak ktoś jedzie w sandałach" Znam takiego jednego któremu tak funkcja może się bardzo przydać
stapoz Opublikowano 11 Lipca 2012 Opublikowano 11 Lipca 2012 haha, no teraz wszyscy co w sandałach jeżdżą rzucą się do kupna. Nie mówiąc o "Camperowcach" i wielodzietnych rodzinach
Klubowicze robson Opublikowano 12 Lipca 2012 Klubowicze Opublikowano 12 Lipca 2012 Mariusz pewnie pamiętasz, ale ten od sandałów nosi wersję z zakrytymi palcami , ale może niech sam sie wypowie - Krzytro do tablicy .
Klubowicze krzytro Opublikowano 28 Lipca 2012 Klubowicze Opublikowano 28 Lipca 2012 Już zamówiłem ten egzemplaż,skusili mnie tymi sandałami
Administrator MariuszBurgi Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Administrator Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Wątek tyczy się niecodziennych ofert więc ogłoszenie tu pasuje Silver Wing 125 S-Wing czy Silver Wing? Jeden czort!
pablos Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Ciekawostek allegro ciąg dalszy .... Moja wiedza na temat skuterów jest jednak mizerna nie wiedziałem, że yamaha już wiele lat temu montowała takie gadżety do swoich pojazdów Yamaha Majesty 250 OPCJA Z ABS Czyżby można było do każdego skutera dokupić akcesoryjny ABS ??? - bo jakiś wysyp starych pojazdów z ABS tu kolejny kwiatek Aprilia Atlantic 500, ABS, Kłodawa- Poznań
dr.big Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Pablosie, akurat te stare YP250 były dostępne w wersji DX, z ABSem ... Yamaha... What else ?
stapoz Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Ale o co chodzi? Ja, na ten przykład miałem AA500 z 2002 z ABS ... ABS stosowany jest od 1980r ...
Administrator MariuszBurgi Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Administrator Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Moja wiedza na temat skuterów jest jednak mizerna nie wiedziałem, że yamaha już wiele lat temu montowała takie gadżety do swoich pojazdów Yamaha Majesty 250 OPCJA Z ABS Akurat te YP 250 faktycznie (bardzo rzadko) ale można było trafić w wersji DX z ABS'em. Na tamte czasy była to niespotykana rzecz. Co ciekawe- w następnym modelu Majesty 250 po 2000 roku zaprzestano montowania (opcjonalnie) ABS. Ja, na ten przykład miałem AA500 z 2002 z ABS ... Ot ciekawostka... ABS stosowany jest od 1980r ... Tak ale w samochodach. O ile mnie pamięć nie myli po raz pierwszy zastosowano ten system w MB 126 lub 116.
dr.big Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Dla wyjaśnienia: w jednośladach ABS (za dopłatą) wprowadziło BMW w seryjnych modelach serii K w 1988 roku. Za tą "przyjemność" zapłacić trzeba było wtedy dodatkowo 1980 marek . PS. W modelu W116, następne było BMW E23 . Rynku w USA nie biorę pod uwagę...
Rekomendowane odpowiedzi