Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Allegro, ebay, tablica,... ciekawe, niecodzienne oferty... a także "rodzyny" :)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak sie zastanawiam jak to wyglada w PL z tymi atestami, mnie Policja na 2oo zatrzymala lacznie 4x i ani razu nie sprawdzali czy kas ma wszyte info o homologacji.

• Odpowiedzi 836
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• MariuszBurgi

94

• dr.big

62

• rudy_56

61

• Kubo

21

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
  W dniu 5.04.2011 o 17:53, dr.big napisał(a):

Kaski to czysta okazja, wlasnie kliknalem 5 sztuk, bede mial na nastepne 5 sezonow :P . Za 110 PLN.

Czerwony bedzie pasowal kolorystycznie do GP800 jak ulal...

Oczami wyobraźni ujrzałem od razu dyskusję ze sprzedającym:

dr.big: Czy kaski posiadają zapięcie typu DD?

sprzedawca: No, zasadniczo to nie mają żadnego zapięcia, paski wiąże się na supeł. Ale za dodatkowe 2zł mogę doszyć dwa kółka od breloczka...

:rolleyes::lol: :lol: whist:P

P.S. Wybacz big'u żarcik, ale przypomniałem sobie o twoich priorytetach przy wyborze kasku :)

Opublikowano
  W dniu 5.04.2011 o 17:53, dr.big napisał(a):
Nie musi miec atestu, nawet w Louisie sprzedawane sa kaski nie posiadajace ze wzgledu na budowe zadnego atestu. Takie kaski sa sprzedawane, ale de facto przy kontroli na drodze mozna miec problemy...

Nie jest tak prosto - znak CE (co wcale nie znaczy "from China Exported" :) ) powinien mieć, jakieś dyrektywy na bezpieczeństwo "w locie koszącym po dzwonie" powinny się znaleźć... Można gościa podpytać.

Pozdrawiam

M.

Opublikowano

Nie wiem, nie znam zasad sprzedazy kaskow w PL. Wiem, ze w Lousie czy POLO leza na polkach kaski bez norm ECE. Kupic oczywiscie mozna, a uzywac tylko na terenie prywatnym lub z celach dekoracyjnych na polce :) .

PS. Najlepszym przykladem sa np. orzeszki typu "braincap".

Opublikowano

dlatego Bigu sprzedaje :lol:

Opublikowano

Kurcze, moja koszulka z napisem "Morphous Klub" zaczyna wreszcie miec sens :) . Fajny Morph, rok starszy i po wydechu widac, ze ma przejechane troche wiecej kilometrow. Ale kolor mi sie podoba :) .

• Administrator
Opublikowano

W Niemczech nie ma żadnego zarejestrowanego. W innych krajach EU też nie spotkałem. Wiem, ze jest sztuka na Węgrzech... a w PL w/g moich info- to już trzeci Morphous !w00t ... że o Gemmie nie wspomnę !YES

Pod względem posiadania skuterów o statusie "śladowe" powoli stajemy się potęgą !OKK

Opublikowano

Na Litwie są dwie sztuki - srebrna i czarna.

Opublikowano

Czyli klub nabiera rumiencow :) .

Opublikowano

110 cm z ABS w tej cenie - motorower

powiedzcie mi jak to mozliwe?

Oczy wychodziły mi na wierzch czytając opis tego pojazdu. To musi być jakis zart.

Zadzwoniłem i dowiedziałem się, że ABS to nie jest tylko wspomagacz hamowania... czyli nie wiadomo co - chiński ABS :(. Motorower ma homologację na 50, a silnik 110 cc dokładają w tej cenie. Na koniec pan zareklamował pojazd i powiedział, że ma manetki. Zapytałem czy grzane, pan powiedział ze zwykłe... Brak słów... niedługo będą sprzedawać stolec w folii reklamowej mówiąc, że to kiełbasa albo kaszanka. Chętni na pewno sie znajdą.

Opublikowano

Ten ABS to zawór ciśnieniowy - w określonych warunkach testowych (przyczepność podłoża, temperatura, waga kierującego itd.) ustawiony tak by zadziałał tuż przed uślizgiem przedniego koła. Patent od lat stosowany w chińskich sprzętach. Generalnie może być masakra !w00t

A swoją drogą to gość prosi się o problemy jawnie przyznając się do łamania prawa (110cm rejestrowane na 50cm) !bicz

Widać też "żniwo" umieszczenia produkcji Yamahy w Chinach. Wiele elementów wygląda na żywcem przeniesione z YBR125...

Opublikowano
  W dniu 14.04.2011 o 11:20, malina666 napisał(a):

110 cm z ABS w tej cenie - motorower

powiedzcie mi jak to mozliwe?

W tej cenie to automat lejący kroplę oliwy na tarczę w czasie hamowania, żeby koła nie zblokowało !OKK

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Komentarz do ogloszenia na forum (w zadnym wypadku nie jest to antyreklama!). Sam osobiscie nie widze sensu w kupowaniu paska Dayco za 410 PLN, kiedy polecany przez wszystkich oryginal Yamahy kosztuje ok. 460 PLN... I przy ewentualnym zerwaniu sie Dayco mozna wiele "zaoszczedzic"...

• Administrator
Opublikowano
  W dniu 17.05.2011 o 05:28, dr.big napisał(a):

Sam osobiscie nie widze sensu w kupowaniu paska Dayco za 410 PLN, kiedy polecany przez wszystkich oryginal Yamahy kosztuje ok. 460 PLN... I przy ewentualnym zerwaniu sie Dayco mozna wiele "zaoszczedzic"...

Mam podobne odczucia :rolleyes:

Ostatnio kupowałem pasek do Majesty 180. Nowy w ASO 200 pln detal. Z czystej ciekawości sprawdziłem koszt zamienników. Ceny oscylowały w granicach ~ 150 pln.

Oryginał wytrzymał (na maxa :lol: ) 24 tkm. Sprzedawcy zaminników nie kryli, że ich V-belt'y wytrzymają realnie ~ 8- 10 tkm.

Dalszy komentarz jest raczej zbędny ;)

Opublikowano

tak podrzucam jako ciekawostkę bo pierwszy raz takie cudo widzę !w00t

KLIK!

Opublikowano

Ciekawe cacko, ale ta cena to kosmos !!!!!!

Dać tyle forsy za Silvera z koszykiem na zakupy i oponą od Trabanta to dla mnie paranoja.

Opublikowano
  W dniu 20.05.2011 o 14:10, Bobas napisał(a):

[...]

Dać tyle forsy za Silvera z koszykiem na zakupy to dla mnie paranoja.

He, he, wszystko zależy od tego, gdzie zakupy robisz.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Cena może wysoka, ale za to podwójny karabin maszynowy wliczony w cenę !w00t

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Niesamowity opis, trudno się nie skusić KLIK !OK

Opublikowano
  W dniu 13.06.2011 o 13:51, antoniaczek napisał(a):

Niesamowity opis, trudno się nie skusić KLIK !OK

No faktycznie, jeśli Sidney taki ma to ja też muszę sobie taki sprawić :D

ubawiłem się nieźle... A myślałem że już różne rzeczy widziałem na alledrogo :P

• Sympatycy
Opublikowano

Jedyny jaki znam GoldEdition 650 to sztuka od Dzięgla.

• 7 miesięcy temu...
  • 1 miesiąc temu...
  • Administrator
Opublikowano

Czuć zapach zmiękczacza do plastików nawet przez ekran ale... Showscoot ciekawy KLIK