Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Allegro, ebay, tablica,... ciekawe, niecodzienne oferty... a także "rodzyny" :)

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Adamsoc
Opublikowano
Cena, stan i dodatki wydaj? się być interesuj?ce...

Wstępne badanie byłoby bardzo na miejscu (chociaż nie mam ?miało?ci prosić !scooter, bo z Wawy kaaawał drogi...

No wiesz kawał drogi ! ;)

Jezeli jestes zainteresowany odwiedze go?cia! :lol:

• Odpowiedzi 836
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• MariuszBurgi

94

• dr.big

62

• rudy_56

61

• Kubo

21

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Ja tutaj znalazłem ciekawy pojazd. Nawet mi się podoba. Miał już kto? z Was doczynienia z Jupiterem, jak to się ma do YP 250?

To wyrób Italjeta, osi?gi (ksi?żkowe) silnika s? różne (gorsze) od YP 250.

• Sympatycy
Opublikowano

Faceci w ogóle s? podejrzani :lol:

W innym ogłoszeniu tutaj sprzedaj? YP250 z 2001 roku ale w starej budzie !scooter

• Administrator
Opublikowano
Faceci w ogóle s? podejrzani  :lol:

W innym ogłoszeniu tutaj sprzedaj? YP250 z 2001 roku ale w starej budzie  :D

Trafna uwaga Marcin... S?dz?c po znaczkach i nie malowanym dole ta Yp jest z 1997 roku... nie wspomne, że w od marca 2000 roku rozpoczęto produkcje nowego modelu.

Gość E--ndriu
Opublikowano

Witam

Mam do was takie pytanie nosze sie z zakupem skutera najlepiej albo Majesty 250 lub An 400 ale powiedzmy gdybym nie wytrzymal i nie dozbieral kasy to kupie Majesty 250 myslalem zeby pojechac do niemczech ale tam powiedzmy jest dziwna sprawa patrze na strony www np. http://mobile.de/ http://www.autoscout24.de/ ebay.de wszystkie ceny sa duzo wieksze niz tych w polsce sprowadzonych np tam za 6tys kupie co najwyzej Majesty 250 z 96 moze jakims cudem 97 a rocznik 00 to koszt okolo 9tys nawet wiecej.... dlaczego taki rocznik u nas moge kupic powiedzmy za 7 tys to super extra wyglad i rocznik 00 .... czy aby wszystkie na allegro majesty to jakies szroty powypadkowe ?? Czy w zlym miejscu szukam tych skuterów w niemczech. Myslalem nad niemcami bo tam nie ma sezonu prawie caly rok jak Wlochy i moze sa przez to mniej wyjezdzone....

• Administrator
Opublikowano

W zasadzie sam sobie odpowiadasz na zadawane pytanie.

Ceny na allegro w 90% s? ofertami handlarzy, które odnosz? się do sprowadzanego złomu z Włoch i Francji ale także Niemiec. Dlatego ceny s? takie jakie s? ale (w większo?ci przypadków) nie maj? one żadnego odniesienia do pojazdów nazwijmy je- pełnowarto?ciowych.

Gość E--ndriu
Opublikowano
;) tak tez myslalem . Powiedzcie mi wiec ile taki pelno wartosciowy pojazd jak np Burgman 250 z 99 roku mogl by kosztowac tak samo podobny rocznik tylko AN 400 lub majesty tez rok 99 do 00. Po ile takie sprzety pelno wartosciowe chodza bo tu co drugi to na zdjeciach nawet widac albo zarysowany z boku albo jak niektory pisza tu na forum wiecej szpachli jak skutera .... jeszcze jedno pytanie oczywiscie zalezy po jakim wypadku byl ten skuter ale gdybym taki kupil powiedzmy ze nie nosi go na boki wyglad w miare ok to duze ryzyko ?? Tu juz w przypadku napraw mowimy o duzo wiekszych kosztach 50-siatke jestem w stanie sam naprawic a ceny sa w miare przystepne ...
Opublikowano

Powiem Ci tak: Mam AN400z 99r z przebiegiem 41tys. Kupiłem go od innego klubowicza z Burgmanii z przebiegiem 30tys. Jest to egzemplarz z polskiego salonu z dat? pierwszej rejestracji 2002 i z kompletem przegl?dów w ASO wbitych w ksi?żkę serwisow?. Ksi?żkowy przykład sprzęta "pewnego" czyli masz pewne: przebieg, bezwypadkowo?ć, regularne serwisowanie itd. Nigdy w moich rękach nie uległ najmniejszej awarii.

Na pewno nie sprzedałbym go poniżej 9500 choć pewnie chętni nie walili by przy tej cenie drzwiami i oknami.

Na allegro możesz kupić ten rocznik za, powiedzmy, 7500 ale weĽ pod uwagę że je?li nie znasz historii egzemlarza to oszczędno?ci mog? być pozorne. Musisz zrobić zaraz pełny serwis (oleje, płyny, zawory itd czyli już masz koszt ok 400zł. Pasek napędowy (nie będziesz ryzykował oczywi?cie jazdy z paskiem o którego przebiegu, podobnie jak o przebiegu skutera, nie masz pojęcia) czyli dokładasz 500zł. Nie wspomnę o łańcuszku rozrz?du z napinaczem czy innych, widocznych nieraz na pierszy rzut oka rzeczach które możliwe (choć nie na pewno) będzie trzeba zmienić jak opony czy klocki. Matematyka nie kłamie...

Te wszystkie wydatki omijaj? Cię przeważnie jesli kupujesz sprzęta regularnie serwisowanego w którym wszystko jest wymieniane na czas

Rozważ wszystkie za i przeciw. Ja tez kiedy? kupiłem "okazyjnego" AN 250 od handlarza i gdyby nie mój zaufany kolega mechanik, który mi go zaraz rozebrał i otworzył mi oczy (remont silnika był, malowanie było itd) w skutek czego natychmiast interweniowałem u sprzedaj?cego i skuter udało sie oddać, to pewnie pojeĽdził bym ze dwa miesi?ce a potem naprawiał, naprawiał, płacił, naprawiał, płacił itd itd

pozdrawiam

Gość E--ndriu
Opublikowano

czyli poprostu pozbierac troche pieniadzy jeszcze i poczekac jak jakis klubowicz bedzie sprzedawal swoja maszyne i da znac na forum ? czy jeszcze gdzies indziej mozna sie o takich plotkach dowiedziec ? Jak bym mial wieksza sume to nie patrzyl bym tylko odrazu kupil nowego ale 24tys nie mam ... mial bym najwyzej -9 lub 10 tys ale to pod koniec roku. Myslalem dlatego o tych za 6 tys a w moich okolicach lubelskie gosc teraz sprzedaje burgmana 250 z 5,5 tys mialem pojechac i zobaczyc jak to wyglada... pisze ze bezwypadkowy ale wierzyc mi sie nie chce bo na zdjeciach jest tak jak by przytarty z jednej strony..i ta cena mowi chyba wszystko rocznik 00 .

• Sympatycy
Opublikowano

Cze?ć

Nie przypalaj się kolego ,pod koniec roku napewno będ? do sprzedania klubowe sprzęty.

B?dż cierpliwy

pawel883

Gość E--ndriu
Opublikowano

http://moto.allegro.pl/item216904972__suzu...rgman_250_.html

Bylem sie przejechac to niedaleko domu jest 100km cena hmm dziwnie tani pojechalem oblukalem i tak nie znam sie ale nie wyglada jak by byl poturbowany mocno czy malowany widac ze te raczki za ktore lapie sie pasazer tak jak by odstawaly te plastiki ? dziwnie tez jest za mgla konsola z licznikami jak by ktos ja czyscil acetonem i plastik by zamglilo tak samo z przednim kolem jest jakies zasniedziale i wyglada jak by od tego 00 roku caly czas stal na dworze... jest z wloch , patrzylem to ma tam gdzie sa z przodu amortyzory i sie wciskaja i wysowaja to jest rdza tak samo tarcze z produ rdza z tylu ten wezyk ktorym leci linka od hamulca i laczy sie z silnikiem( czy kolem) strasznie zardzewiala tylne kolo w miejscu gdzie jest mocowane na srobe tez rdza to w sumie nic nie mowi moze sprzet byc ok .... poprosilem goscia o pokazanie ile ma KM ale powiedzial ze bateria jakas tam jest i padla i nie podlaczyli ale chyba mial 30tys km czy cos kolo tego no wiec ok to mowie zeby odpalil( maja tam serwis skuterow i duzo skuterow na sprzedaz troche maxi i wiecej 50cm.) wiec gosc zawolal jakiegos typa nie mieli akumulatora w tym wiec podlaczyl jakis duzy prostownik skuter zaczol odpalac (dodam ze mial pozniej dozucic nowy aku) i rozrusznik kreci skuter pupa... nic nie odpala troche go gazowal bawil sie ale nie odpalil z wydechu nawet nie bylo czuc benzyny czy jak on by mial sie zalac... mowili ze wymienia swiece i bedzie gitara a jak go kupili z wloch to chodzil ( dla mnie juz w tym momencie byl spalony kupilem kiedys 50cm sprzedaje ja na allegro honde jezdzila 40 gosc mowil ze blokady ma ale okazalo sie ze zarzniety byl tlok zapchany gaznik luzy na wale musialem sie zam bawic z tym ale zrobilem ale przy 50-siatce to grosze a przy burgmanach to drugie 5tys by mi moze ledwo starczylo i byl bym nadal z trupem 8 letnim za 10tys..) jeszcze co jest smieszne tu akumulator jest gdzie z przodu jest taki schowek pod kierownica ?? tak podlanczal te przewody dodam ze byl jeszcze tam przewod z dziwnym przelacznikiem (taki kupiony na targu przelacznik) i obaj mechanicy nie widzieli co to jest ... zaczeli czpykach i probowac odpalac ale tylko jakis dziwny dzwiek czasami byl jak by ktos trabil .... Sory ze sie rozpisalem ale chyba bubel zreszta pojedzcie tam oblukajcie jak macie ochote .Mam znajomego mechanika naprawia duze motorki chcialem obejrzec skuta pozniej go zabrac zeby zobaczyl czy cos tam jest nie tak i bym wziol ale jak on nie pali ... nie bylo wymieniane nic ani olej ani nic .... Poczekam moze ktos z polski z jakiegos klubu jednak bedzie sprzedawal .

Opublikowano

Ten post to raczej do "kupa" wklej. 30.000 km to w Italii robi się w półtora roku a nie siedem lat! W zeszłym sezonie "ukręciłem" 10.000 w naszym klimacie, więc bez bajek proszę, a jak się doda to co sam wykryłe?... Do kupy z nim!

• 3 tygodnie później...
  • Sympatycy
Opublikowano

http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M504399

Byłem, widziałem jeĽdziłem.

Skuter z rynku USA. Po delikatnym szlifie lew? stron?. Do malowania lub wymiany czacha i dolny plastik (porysowane) lewe lusterko i kierunek. Rysy na obudowie napędu i filtra powietrza.

Zastanawiałem się czy nie umie?cić w "Allegro kupa...." ale w zasadzie skuter jest (poza tym co napisałem) w bardzo dobrym stanie - czy?ciutki, nie picowany i w pięknym nie spotykanym w EU malowaniu.

Generalnie niestety jest to wersja USA (hamulce, licznik, inne) i cena my?lę że nieco za wysoka. Po wstępnych dyskusjach 14,5 kzł z faktur? na 2 kzł.

Mus pomalować przynajmniej 2 elementy i zakupić lusterko (jest to absolutne minimum).

Osobi?cie po rozpatrzeniu za i przeciw odst?piłem od zakupu co oczywi?cie nie znaczy, że komu? może propozycja wyda się interesuj?ca.

A i jeszcze jedno - skuter jest w Warszawie a nie w Węgrowie.

ze szpiegowskim <_< pozdrowieniem

• Sympatycy
Opublikowano
Osobi?cie po rozpatrzeniu za i przeciw odst?piłem od zakupu co oczywi?cie nie znaczy, że komu? może propozycja wyda się interesuj?ca

Marcin, co to za przymiarki do zakupu nowego skuta tak po cichaczu. Nie ładnie :D

Trzeba wpierwej powiadomić koleżanki i kolegów o takich zamiarach :D

Wracaj?c do tematu, to jak by zdusić trochę cenę to może ta pani warta jest zainteresowania. :)

• Sympatycy
Opublikowano
:) a kto w każdej wolnej chwili obmacuje obce t-maxy :D:D hęę???
Opublikowano

T-maxy :D ?

Idealny Tmax znaleziony na ebayu: KLIK gdyby nie to "profesjonalne" lakierowanie, to kto wie :D . Ze tez ktos jeszcze placi za takie "upiekszenie" pojazdu, a mogl pozostac po prostu srebrny...

• Administrator
Opublikowano

Jaka? znajoma sztuka z Wawy, która trafiła do 3M? :D

Renault ala C1 :D

• Sympatycy
Opublikowano

Hehe to przecież mój stary maxi. Ciekawe tylko czemu nie został przerejestrowany od kwietnia.

Małe sprostowanie:

ABS - bzdura, nie ma!!!

Spalanie - 3,5 do 4,2

Ja sprzedałem z przebiegiem 8008 km tzn. że od 4 m-cy nie był używany

Do wymiany były klocki (ciekawe czy zostały wymienione), opona z tyłu nowa (jakie? 500 km). We 2 osoby jeĽdzi się tragicznie.

Ja sprzedałem za 4200 czyli można się targować :D

Opublikowano
T-maxy :) ?

Idealny Tmax znaleziony na ebayu: KLIK gdyby nie to "profesjonalne" lakierowanie, to kto wie :o . Ze tez ktos jeszcze placi za takie "upiekszenie" pojazdu, a mogl pozostac po prostu srebrny...

Raczej piękny buraczkowy :o:P

Podejrzana ta sztuka, wymaga chyba rozkręcenia obudowy, jakby co ?!

Pozdrawiam

RobB. !placz

Opublikowano
(...)Podejrzana ta sztuka, wymaga chyba rozkręcenia obudowy, jakby co ?!(...)

Chyba nie :) , wlasciciel zapewnia o "bezwywrotkowosci" skutera, a na lakierowanie sa podobno rachunki.

Gdyby nie byl dwukolorowy, to kto wie :P ...

Jesli chodzi o sam stan techniczny, a nie wizualny :o , to naprawde sztuka wyglada na taka, gdzie przyslowiowo "brak nawet ryski" !placz .

PS. Oryginalny wydech jest tez w pakiecie :o .

Opublikowano

Cze?ć, szukam juz jaki? czas yp 250 nowego modelu i przegladaj?c codziennie allegro nie pojawij? się żadne nowe ogłoszenia z tymi skuterami a bardzo mi zależy żeby to była yp-ka. Wpadłem na pomysł że poszukam na ebayu i znalazłem tylko do?ć daleko odemnie bo w Hamburgu(560km) :/

link:

http://cgi.ebay.de/Yamaha-Roller-250ccm-Ma...1QQcmdZViewItem

zastanawiam się czy jest warto jechać tyle km po ni? bo nie wiadomo co jest z ni? dokładnie, może ktos z forumowiczów ma możliwo?ć w najbliższym czasie przejeżdżać niedaleko?

co o niej s?dzicie i o co ewentualnie pytać je?li bym zadzwonił, acha i jak to jest w niemczech ze sprowadzaniem takiego skutera, czy jest moiżliwo?ć wrócenia na kołach czy tylko na lawecie, jakie koszty trzeba ponie?ć na miejscu

WyraĽcie swoje opinie i doradĽcie co?

Pozdrawiam!!