Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Allegro, ebay, tablica,... ciekawe, niecodzienne oferty... a także "rodzyny" :)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  APTO napisał(a):
Jak ma wał kardana to może i napęd 4x4 :D

jesli, to 2X2 :D

a swoja droge tego walu nie widzialem wczesniej :D

a co do tego burgmana, to nie wiem o co chodzi.... :|

• Odpowiedzi 836
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• MariuszBurgi

94

• dr.big

62

• rudy_56

61

• Kubo

21

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
  Misiek_500V napisał(a):

a co do tego burgmana, to nie wiem o co chodzi.... :|

..heheh apropo tego burmana to wyzej wspomniana jest np wyrwana stacyjka :D choc miala zabezpieczenie ;P

Pozdroo

Kacza

Opublikowano

Zobacz jak? "pyszn?" skórke pomarańczow? ma na plastikach ...

Opublikowano
  rudy_56 napisał(a):
Zobacz jak? "pyszn?" skórke pomarańczow? ma na plastikach ...

..no i wyrwany schowek z kokpitu(lewy) :D

..albo po prostu koles skladajac go po dzwonie nie mogl dostac na rynku wtornym zamkniecia schowka :D

Pozdroo

Kacza :D

• 4 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
  DR.BIG napisał(a):
Troche inny Helix :) : KLIK

Rat Stylz Rulez !tut

Opublikowano
  DR.BIG napisał(a):
Troche inny Helix !tut : KLIK

A zwrócili?cie uwagę na kategorię - chopper, cruiser :)

Opublikowano

Ciekawy Burgman za 1€ :) -> KLIK

Opublikowano

Jaka prostota formy :D i ta cena - rewelacja :P .

Opublikowano
  DR.BIG napisał(a):
Ciekawy Burgman za 1€ :D -> KLIK

Znamy jego wymiary, ale jaka jest jego pojemno?ć?

• Administrator
Opublikowano
  Cytat
Znamy jego wymiary, ale jaka jest jego pojemno?ć?

A z 8 litrow bedzie :P albo i lepiej :D

Opublikowano

W sam raz na rynek amerykański . Dla nich powinien być dodatkowo chromowany :D .

Opublikowano

Było wystawione na MBS w Zabrzu ... ciekawe nie powiem ... ale przednie ?wiatło szpeci jak cholera ...

Opublikowano

Zalozycielowi tematu lezka sie w oku zakrecic powinna :angry:

Moj burg na handel

To tak, zeby nie trafilo do allegro kupy z pytaniem czy sztuka warta uwagi :rolleyes:

• Klubowicze
Opublikowano

[Następnego kolege nam zaci?gło na moto... :rolleyes:

P.S.Kurde, mnie też ci?gnię... :D ]

• Administrator
Opublikowano

Kubus niby ideal sam sie zastanawialem, w koncu moja ulubiona pojemnosc w maxi skuterach do tego 2 gary, czyli cos o czym marzylem w AN400. Jak sie jednak zastanowisz to waga i gabaryty 600 a silnik 400. To nie jest jednak moj ideal ;)

Opublikowano

OT: Bez sensu, to tak jakby zrobic Tmaxa o tej samej wadze, ale z 350ccm i 30 KM, albo AN500 z 40KM. Jesli nie jest ta pojemnosc umotywowana przepisami danego kraju, to po co kupowac taki model, ktory dodatkowo sprowadzany jest na indywidualne zamowienie ( albo wcale, przez Honde PL )? Podobne zuzycie, mniejsza moc, mniejszy przebieg max, nizsze osiagi no i dodatkowo model nie dostepny w Polsce.

Opublikowano

Oj Bigu... St?pasz po kruchym lodzie... ;) Jak Mirek z Cityraidera to przeczyta to będziesz podpadnięty na amen... ;);)

Ale zdanie Twe popieram całkowicie...Ta sama buda, ten sam ciężar a koników sporo mniej....No, ale najważniejsze dla tych których stać na nowy skuter a chyba juz nie stać na paliwo - PALI OK LITRA MNIEJ OD SZE|ĆSETKI...a to przy wyborze nowej czterysetki było priorytetem podstawowym...

Dla mnie dziwne bo jak kogo? stać na konia to musi też być stać na siano... :P

Opublikowano

Jeszcze raz OT ;) : 1 (slownie jeden) litr wiecej zuzycia paliwa na 100km nie moze byc wykladnia przy zakupie skutera wartego ponad 20 tys zl.

Nie mam zamiaru nikogo krytykowac, wypowiadalem sie jedynie o zaletach lub wadach SW400 vs SW600.

PS. Teoretycznie przy przebiegach rzedu 10 tkm rocznie robi to jakies 380 zeta mniej, z drugiej strony, mniejszy silnik, wisimy wiecej na gazie ;) ...

Gdybym mial jedynie spogladac na korzystne zuzycie, to jezdzilbym dalej Spacy125 ;) .

Opublikowano

Warto mimo wszystko wspomnieć, że SW400 jest o 10 tys tańszy od SW 600... i to jest podstawowa różnica. W konkurencji 400 na polski rynku podejżewam że i Majesty i Burgman by poległy bo mieć za t? sam? kasę dwa cylindry a mieć jeden ... wybór jest prosty.

Opublikowano

Znalazlem ceny Honda Austria: SW600 ABS kosztuje tam w chwili obecnej 8490 euronow, zas wersja 400 6590 €. Roznica rzedu 1900 €. Co mnie najbardziej dziwi 400 wazy az 228 kg (600 z ABS to 229kg).

PS. Oczywiscie ze przy podobnej cenie, AN400 i YP400 mialyby b. ciezkie zycie :rolleyes: . W koncu 400 Hondy ma konkurowac z dobrze sprzedajacymi sie jednocylindrowkami, a nie z siostrzana 600. Niestety w kilku krajach nie bedzie oferowana...

• Administrator
Opublikowano

Zakup FJS 400 ma w moim odczuciu tylko wtedy sens, kiedy rozpatrujemy chęć nabycia pojazdu wył?cznie nowego niedopuszczaj?c możliwo?ci zakupu skutera z przebiegiem symbolicznym. Różnica w cenie ganz nowych 400 vs 600 jest jednak wyraĽna.

TrzeĽwo my?l?c i znaj?c realia ofert pojazdów z EU taki zakup ma mały sens lub nie ma go wcale.

Oto przykłady:

Praktycznie nowy FJS 600

Jeszcze inny FJS 600 z przebiegiem 89 km !

To co pisał Bigu o masie, brak możliwo?ci zakupu w PL oraz strona finansowa--- to wszystko oznacza zupełny brak sensu kupna 400- tki. Oczywi?cie jest to tylko i wył?cznie moje zdanie.

Ps. Możemy ewentualnie porozmawiać o tym litrze mniej na 100 km. Tu oszczędno?ć jest wyraĽna :rolleyes:;)