Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Allegro, ebay, tablica,... ciekawe, niecodzienne oferty... a także "rodzyny" :)

Rekomendowane odpowiedzi

• Klubowicze
Opublikowano

Przyjżyjcie się dobrze na logo na jednym zdjęciu - czy może kto? u nich już robił kamizelki?? Jeżeli tak niech opisze produkt i powie czy warto zakupić :angry:

http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=78461105

Link dzięki Spince :o

Już wiem kto posiada tak? kamizelkę i my?lę że niedługo j? zobaczę :D

• Odpowiedzi 836
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• MariuszBurgi

94

• dr.big

62

• rudy_56

61

• Kubo

21

Top użytkownicy w tym temacie

• Sympatycy
Opublikowano

Cena rozs?dna chętnie zakupie ,szkoda że niepokazali przodu jakie zapięcia.

może kto? się odezwie i j? oceni

pozdrawiam pawel883

Opublikowano
Lekki offtopic

Jeżeli marka KEEWAY doczekała się podróbek to znaczy ze ?iat ns psy powoli schodzi :D

http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=77947988

Z takimi rzeczami to do allegro kupy.

To jest watek o całkowicie innej tematyce.

O majesty pisałem już kiedy? w allegro kupie własnie. :angry:

PS

To jest kopia CPI lub Cross itd, ile było questów to nie sposób już zliczyć.

To tylko Chiny, nic więcej.

Opublikowano

Z tego co sie orientuje to to nie jest YAMAHA MAJESTY tylko LINHAI,produkcja Chinska ,silnik słabszy i bardzo popularna marka we Włoszech :D

no i jak widac po cenie o wiele tanszy :angry:

Opublikowano
- miałem w ręku i paliłem fajny gadżecik do postawienia w domu :lol:

BUHAHAHA

ja tez miałam w ręku ..... tak? sztuke :D ale nie paliłam fajnego gadżecika :(

• Administrator
Opublikowano
Cos dla skutermaniaka i palacza :D

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=79458578

Tak? sztukę posiada Mirka Pidżamowa - miałem w ręku i paliłem fajny gadżecik do postawienia w domu :(

Mam tak?, mam tak? :lol:

Dostałem niedawno w prezencie prosto z Italii... Zapalniczka jest słodka i naprawdę cieszy oko... Polecam wszystkim skuterowym gadżeciarzom :(

Opublikowano
http://www.emoto.com.pl/adeta.php?aid=5125

Co s?dzicie o tym? :lol:

Może powinienem umie?cić ogłoszenie w innym dziale? :D

Nie ten dział !!!!

Skuter jest po szlifie, brak ksi?żek serwisowych i wła?ciciel często ciekawe teorie głosi ;/

Opublikowano
http://www.yamaha.slask.pl/?id=komis/index

(w połowie listy jest Yamaha Majesty)

Nie Allegro i nie Ebay a do tego cena z kosmosu ale na pewno egzemplaż pewny.

A sk?d ta pewno?ć? Pytam, bo może bym się zainteresował tym skuterem...

Opublikowano
A sk?d ta pewno?ć? Pytam, bo może bym się zainteresował tym skuterem...

Ogl?dałem go. Jak nówka. Nie znalazłem ?ladów rożkręcania, czy grzebania. Co prawda nie jestem w tym ekspertem. Papiery ma z wbijanymi przegl?dami polski salnon czego mozna chcieć więcej? Tylko ta cena. Ale dzięki tej sztuce upewniłem się że Majesty to jest to... no i teraz mam.

Widże, że masz trochę daleko do Chorzowa:P Napisz ddo niech maila żeby podesłali ci więcej informacji.

• 2 tygodnie później...
  • Sympatycy
Opublikowano

Jak my?licie...Czy koszty NOWYCH wszystkich potrzebnych plastików i czę?ci zamkn? się w 10000zł?

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=83240185

Bo je?li tak, to sprzęt byłby wart uwagi...

Ale trzeba wzi?c pod uwage fakt, że jest MASA czę?ci do wymiany...

Czasza przednia, cały plastik w przekroku, ł?cznie z tym id?cym do góry(schowki), lampa przednia, 2 lusterka elektryczne(2, bo to drugie jest nadgryzione na lakierze, wiec musi być cacuszko zamiast niego), błotnik, plastik lewy nboczny pod stopami(ten lakierowany) i hmm chyba wszystko?

Szyba ok... Jedynie być może kierownica jest przekrzywiona więc wtedy też do wymiany...

Nie my?lę pod k?tem zakupu dla siebie, bo nie mam narazie kasy na takie rzeczy...

ALE być może jest to jakas tam okazja? WARUNEK, żeby koszty naprawy zmie?ciły się w 10000zł--> wtedy może to być okazja?

Pozdrawiam, Kuba :rolleyes:

Opublikowano

Ile by nie kosztowal :rolleyes: ... Nie jest to chyba wersja z el. lusterkami... a "przekrzywiona kierownica" to bylby najmniejszy problem :) .

Dalej pozostaje sprzet po dosyc powaznym wypadku, jak znam zycie jest na pewno dodatkowo "styrany" przy transporcie. Wszystkich zarysowan i obtarc nie da rady naprawic.

Dodatkowo nie widze, czy jest to naprawde K4 czy K3 rejestrowany w 2004 roku.

Ze zdjec mozna wnioskowac, ze nie byl to uslizg na bok, tylko jednak dosyc duze uderzenie, ktore wyrwalo pol boku skutera.

Dodatkowo widac ze druga strona jest rowniez poobcierana.

Wez pod uwage, ze w czesci skutera "ktorej nie ma :) " znajduje sie puszka z bezpiecznikami i przekaznikami, a pod nia obudowa razem z filtrem powietrza. Tych czesci nawet nie widze na zdjeciu. Skuter, moim zdaniem, spreparowany do fotek, tak aby wszystko wygladalo niegroznie !

Moim zdaniem niezbyt :) oplacalne... nadaje sie bardziej do dzialu "Kupa" :)

Opublikowano

Kuba do kupy z tym !!! :rolleyes:

Opublikowano

No fakt że wygl?da jakby przeszedł Apokalipse wg ?w Jana :lol:

A ten tutaj http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=81243144 już jaki? czas stoi, był nawet jeden chętny ale s?dz?c po tym jaki jest powód odwołania oferty to pewnie okre?lenie "?wietny stan" jako? nie bardzo do niego pasi...

Chociaż na pierwszy rzut oka Ľle nie wygl?da

• Sympatycy
Opublikowano

O tym Nasz detektyw Rudy wspominał... Że przebieg nie udokumentowany = kręcony, oraz że skuter podobno po dzwonie...

A co do burga którego ja zapodałem to mio wszystko uważam, że nawet jesli PO zrobieniu i opłaceniu wyszedłby powiedzmy za 24-25ty? zł to ja np. bm Go zakupił(negocjuj?c cenę ze sprzedaj?cym)... Bo za tyle NIE KUPICIE sprzęta z takim przebiegiem...

Ale powtarzam, że skutera nie widziałem i może się okazać, że skala rzeczy do zrobienia jest o NIEBO większa i nie opł?ca się Go zrobić na nowych czę?ciach...

jesli do wiosny się nie sprzeda, podjade do Kraka go sobie zobaczyć z ciekawo?ci...

Pozdrówka, Kuba :lol:

Opublikowano

Kuba, ja jednak, pomimo ewentualnej opłacalno?ci zakupu i naprawy tej 650-tki, zastanawiał bym się nad jego kupnem.

Tak do końca pomimo dokładnych oględzin nie da się wychwycić wszystkich niespodzianek.

Osobi?cie dla mnie miało by znaczenie, że jest to sprzęt po do?ć konkretnym dzwonie - i tej ?wiadomo?ci nie zmieni nic, nawet najlepiej przeprowadzona renowacja.

pozdrawiam

ciachu

Opublikowano

ludziska kochane....toż nowy teraz można dostać za mniej jak 30 tys.. a i może rabacik mały od tego w dobrym salonie się trafi a Wy tak? kupę chcecie reanimować... gdyby to było 2-3 tys do wydania to może...?

tak my?lę...

Wentyl

• Sympatycy
Opublikowano

no DOBRA... Niech Wam będzie...

Po przemy?leniu, to rzeczywi?cie... jak mam za takie co? wydac 25000zł a nówka kosztuje 30000zł, gdzie rzeczywi?cie przy wpł?cie gotówkowej możnaby urwać co? nieco? to macie rację, ze jest to NIEOPŁACALNE...

Poza tym skoro cena nowego spadła tak miło, to tak samo cena używek spadnie do?c sporo więc potwuerdza to Wasze tezy...

Przyznaje się to KUPA...

Ale je?li chodzi o robienie takiego CZEGO|...

Jesli robie co? dla siebie, to robię to nie patrz?c na koszty... Wszystkie czę?ci nowe i oryginalne z salonu... Myslę, ze wtedy po prostu nie będzie ?ladu po dzownie i skuterowi nic nie będzie?

Mój tata 8 lat temu kupił tak mercedesa C klasę... przód rozbity do?ć mocno... Ale cało?ć wymienił na oryginały mercedesa(nowe) i auto Nam służyło przez następne 2 lata kiedy się go sprzedało i kupiło obecnego fordzika z salonu...

Dodam że mercu? jeĽdzi nadal a kupił Go go?c który przez pierwsze 2 lata nie wymienił NIC(nawet oleju itp.) kiedy to tata na Niego najechał i załatwił wszystko po kosztach żeby nie zajechał cacuszka...

także i z takiego b650 będa ludzie...Jesli kto? Go zrobi z głow?... Nie?

Ale nie za tak? cenę...

Pozdrówkas...Qbićek :lol:

Opublikowano

Kubo auto tez mozna kupic z malym przebiegiem po dzwonie z tirem i tez wyjdzie taniej... ale po co ci to?

Taki skuter to napewno juz nigdy prosto nie pojedzie...

szkoda pieniedzy i zdrowia na taki złom...