Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Ubezpieczenie AC MaXi SkuTeRa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie wiem czemu Pablos chcieli Cię tak oskubać :)

Może maj? moje zdjęcie i wiedzieli, że mogę często kożystać z Asistance :) .

A tak na poważnie ... preferencyjne pakiety można nabyć tylko u dealerów pojazdów ... ajenci takim nie dysponuj? ponoć.

Ja skorzystałem z pakietu w banku ... dodatkowo został wliczony w koszt kredytu.

Pozdrawiam

• Sympatycy
Opublikowano

Z Waszych ostatnich postów wnioskuję, że nie można jednoznacznie powiedzieć, że ten ubezpieczyciel jest dla motocyklistów dobry :) a tamten zły :) , w każdym przypadku trzeba szukać najlepszego rozwi?zania nie sugeruj?c się firm?, zreszt? z dzisiejszej rozmowy w Młynie wynikało, że ubezpieczaj?cy jedno?lady dużego wyboru firm nie maj? :) , tym bardziej warto się zastanowić i wybrać najlepsz? ofertę.

Opublikowano

Tak czytam i się zastanawiam jak to możliwe, że ja za maszynę wycenion? na 16000 zapłaciłem AC 630... Fakt, że to nie pakiet ale w takim układzie powinno być jeszcze drożej... Nie kumam.

Opublikowano

Emka wiedzieli ze ty kombinował nie bedziesz !happybth

Opublikowano

Mario czyżby? co? sugerował !happybth ???, pamiętajmy, że Warszawa to inne wyższe taryfy ubezpieczeniowe.

Opublikowano
Tak czytam i się zastanawiam jak to możliwe, że ja za maszynę wycenion? na 16000 zapłaciłem AC 630... Fakt, że to nie pakiet ale w takim układzie powinno być jeszcze drożej... Nie kumam.

Bo wiedzieli, ze Szef o Ciebie zadba i w ?wietle tego to i tak za dużo za wypisanie kwita wzięli !happybth !happybth

Pozdrawiam

RobB. !happybth

• 1 rok później...
Opublikowano

Witam, chciałem nieco od?wieżyć w?tek. Mam wła?nie zamiar ubezpieczyć nowy nabytek. W Alianz zaproponowali mi kwotę ok. 1700 zł za pakiet OC, AC bez udziału własnego, (warto?ć sprzętu 20 ty?. nie mam zniżek na AC a na OC 60 %). Jest jeszcze jedna oferta z Ergo Hestii pakiet za ok. 830 zł niestety bez opcji kradzieży. PZU odpada 2600 zł za paket. Nie wiem co wybrać :rolleyes: Ubezpieczał może kto? w ostatnim czasie skutra ? Peoszę o poradę.

Opublikowano

Lucjan73...

Co to znaczy, że nie wiesz co wybrać?????

Pełne ubezpieczenie w:

1. Allianz = 1700 PLN

2. PZU = 2600 PLN

lub w Ergo Hestii za "niepełne" ubezpieczenie AC = 830 PLN

W czym Ci mamy doradzić????

Według mnie, ten rodzaj pytanie nie nadaje się na forum, bo odpowiedĽ na to pytanie powinien znać zadaj?cy go po przeanalizowaniu wielu czynników w tym kilku "osobistych"...

Dwa pierwsze...

- ile zarabiam i na co mnie stać?

- czy stać mnie na utratę skutera za kilkadziesi?t tysięcy złotych, nie dopłacaj? rocznie około 800 PLN do "pełnego ubezpieczenia"?

- itd...

:rolleyes:

P.S.

Prawdę pisz?c to ja już czekam,aż pojawi się na forum pytanie w stylu:

"Cze?ć, poznałem trzy fajne dziewczyny z czego jedna jest brunetk?, druga blondynk? a trzecia ruda ale bogata...

PoradĽcie któr? wybrać..."

:angry:

Opublikowano

Dragon, miałem na my?li czy jest na rynku jeszcze jakia? inna alternatywa. Dlatego pytałem czy może kto? ostatnoi ubezpieczał sprzęt. Od cpewnego czasu na rynku jest wiele nowych firm ubezpieczeniowych. Próbowałem szukać na stronach internetowych tych firm, owszem maj? tam różne "kalkulatory" ale nie działaj? w przypadlu motocykli :rolleyes:

Opublikowano

Lucjan...

Alternatyw jest tyle ile towarzystw ubezpieczeniowych... trzeba jednak wzi?ć pod uwagę fakt, że im bardziej gówniane TU tym bardziej będzie pod górę z ewentualnym odszkodowaniem... ale składka powinna być niska... Co? za co?...

Wydaje mi się, że dosyć dokładnie masz wszystko opisane we wcze?niejszych postach...

Osobi?cie polecam Allianz i nie "szukaj dziury w całym".

Jedno z niewielu TU sprzyjaj?ce motocyklistom...

Opublikowano
kfcent,25-05-2007, 11:36 ]...a po co mi AC zim? jak sprzęt stoi w garażu. whist

Kfcent i wszyscy inni użytkownicy AC w PZU rozłożonego na 4 raty.

Uprzedzam że nie można sobie odpu?cić zapłacenia kolejnej raty składki bo np. moto przez pół roku stoi w garażu.

W lipcu 2007r zmieniły się przepisy kodeksu cywilnego i co za tym idzie ubezpieczenie AC mimo że dobrowolne obowi?zuje obie strony przez cały okres zawartej umowy. Tzn. nie tak jak było kiedy? że gdy nie zapłacili?my raty, umowa automatycznie ulegała rozwi?zaniu. Teraz gdy nie zapłacisz, ubezpieczalnia będzie cię ?cigała za zaległe raty wraz z odsetkami.

Opublikowano

Oby? miał rację, bo wycena mojej Majeczki na 1.900 zł sprzyja, ale raczej TU.

Obecnie czekam na powtórn? wycenę. Bo wg Allianz Majesty YP 400 urodzona w 2005 roku z 25.000 km. na liczniku warta jest... 5.800 zł.

Ale oskubać klienta, to ich zbójeckie prawo, moje - nie dać się.

• Sympatycy
Opublikowano
Obecnie czekam na powtórn? wycenę. Bo wg Allianz Majesty YP 400 urodzona w 2005 roku z 25.000 km. na liczniku warta jest... 5.800 zł.

Hm, dziwne. Mi w listopadzie przy ubezpieczaniu wycenili Ypke na 13 albo 15(już nie pamiętam) netto. 2005 rok, jeden dzwonek, 42 tkm. Co? chc? Cię mocno naci?ć. Po wypadku zaproponowano mi 900 Pln, a po odwołaniu 2300 bez ceregieli wypłacili. whist

Opublikowano

Zawsze warto powalczyc o swoje.

Taktyka ubezpieczalni wyglada tak:

Dajmy cokolwiek, a jak się odwoła to pomyslimy.

Nie znam przypadku żeby było inaczej

Opublikowano

Ja ubezpieczałem motocykl w tamtym roku w Alianz i polecam!!! Jak dodatkowo wykupisz ubezpieczenie mieszkania lub domu to wyjdzie taniej niż ubezpieczenie samego motocykla tzn.

Ubezpieczenie samego motocykla kosztowało np. 1400 zł a jak dodatkowo ubezpieczyłem dom to wyszło 1100 za motorek (doszła jaka? zniżka z tytułu ubezpieczenia nieruchomo?ci) i jakie? 250 zł za dom czyli razem 1350 zł!!!

A je?li chodzi o wypłacalno?ć to wypłacaj?. Scootie miał wywrotke i wypłacili choć trochę sie z nimi napocił.

Opublikowano
Hm, dziwne. Mi w listopadzie przy ubezpieczaniu wycenili Ypke na 13 albo 15(już nie pamiętam) netto. 2005 rok, jeden dzwonek, 42 tkm. Co? chc? Cię mocno naci?ć. Po wypadku zaproponowano mi 900 Pln, a po odwołaniu 2300 bez ceregieli wypłacili. :lol:

Mi przy ubezpieczaniu też wycenili na 14 czy 16 bo im droższa tym wyższa składka. Warto?ć niespełna 6 uzyskała gdy trzeba wypłacić odszkodowanie.

Mimo to warunki ubezpieczenia i ceny, tak jak wyżej pisał Dragon i duke75 s? do przyjęcia. Mam nadzieję, że tę "rozbieżno?ć" szybko i skutecznie wyeliminujemy. No i że będę miał gdzie ubezpieczać Majkę w dalszym ci?gu bo na horyzoncie jako? inne TU z normalnymi (w miarę) cenami się nie pojawia.

GRinKU - wg mnie masz 100% rację. Szkoda tylko, że dla takiego np. Allianza reputacja nie jest droższa od "wyrwanych" klientom pieniędzy. Ale "take życie, taky ?wiat".

Opublikowano
(...)Szkoda tylko, że dla takiego np. Allianza reputacja nie jest droższa od "wyrwanych" klientom pieniędzy. Ale "take życie, taky ?wiat".

Dokladnie tak. Mimo tego, ze wiekszosc ubezpieczen mam w tej firmie, to kontakt z Allianzem w Warszawie i ich sposob zalatwienia niezawinionej szkody przy skuterze pozostanie mi na dlugo w pamieci !scooter . Nigdy wiecej :lol: .

Opublikowano

Oby? miał rację, bo wycena mojej Majeczki na 1.900 zł sprzyja, ale raczej TU.

Ale oskubać klienta, to ich zbójeckie prawo, moje - nie dać się.

Marek.

Problem nie leży po stronie TU tylko po stronie cwanej gapy agenta TU, który liczy to co on chce a nie to co powinien, maj?c (kolokwialnie pisz?c) wszystko w dupie i licz?c na wysok? prowizję z podpisanego "kontraktu"...

Dobry agent tak potrafi zrobić, że ubezpieczaj?cy i ubezpieczany s? zadowoleni...

Aha - jeżeli uważasz, że agent "cwana gapa" chciał Cię orżn?ć ( :lol: ) to możesz skonsultowac to w centrali... Zapewniam Cię, że Allianz stara się dbac o swoje dobre imię...

Uwaga.

Powyższe piszę na podstawie własnych do?wiadczeń i nie potrzebuję aby kto? mnie przekonywał, że nie mam racji... że Allianz takie złe itp...

Cenn? informacj? jest to, że:

Jak dodatkowo wykupisz ubezpieczenie mieszkania lub domu to wyjdzie taniej niż ubezpieczenie samego motocykla

ja osobi?cie dzięki tej operacji zyskałem "grube" pieni?dze...

Opublikowano

Witam, najnowsze informacje z rynku ubezpieczeń:

PZU S.A.:

Autocasco - 1292 PLN

OC - 228 PLN

NW - 31 PLN

Razem: 1551 PLN

Generali S.A.:

Autocasco: 2299 PLN

OC – 84 PLN

NW – nie ma możliwo?ci ubezpieczenia

Razem: 2383

Interrisk S.A.:

Autocasco: 3994 PLN

OC – 653 PLN

NW – 40 PLN

Razem: 4687 PLN

Oferta z Allianz:

AC: 1580 PLN

OC: 78 PLN

NW: 50 PLN

Razem:1708 PLN

Stawki przy warto?ci skutera 20 ty?. i zniżki tylko w OC 60%

Pozdrawiam

• Sympatycy
Opublikowano
Interrisk S.A.:

Autocasco: 3994 PLN

OC – 653 PLN

NW – 40 PLN

Razem: 4687 PLN

Powaliło ich. Prawie 25% warto?ci pojazdu. Granda !scooter :lol:

Opublikowano
Powaliło ich. Prawie 25% warto?ci pojazdu. Granda !scooter :lol:

Nie granda, tylko ta firma w ten jakże delikatny sposób daje do zrozumienia, że nie jest zainteresowana ubezpieczaniem jedno?ladów...

Opublikowano

Ja tydzień temu ubezpieczyłem swojego Silvera w pakiecie w PZU ( OC,AC,NW) za kwotę 830 złotych na cały rok.(warto?ć zadeklarowana 15 ty?)