Skocz do zawartości
Forum Burgmania

samochody ,z jakiego kraju pochodzenia preferujesz?  

62 użytkowników zagłosowało

Nie masz uprawnień do głosowania w tej ankiecie lub wyświetlania jej wyników. Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Rekomendowane odpowiedzi

Gość denver27
Opublikowano

temat podobny byl poruszany zimow? por? ,ażeby zobrazować preferencje klubowiczów i uzytkowników forum co do 4oo zdecydowalem sie na powyższ? sonde.

polubiłem sondy :rolleyes:

Opublikowano

Hej.

Oczywiscie TYLKO niemieckie samochody! <_< Sam jezdze BMW...Piękne i dobre auta! Zreszt? to samo audi lub volkswagen...niemcy s? w tym najlepsi...i pomy?leć że to oni przegrali II Wojne |wiatow?...a co produkuje się w Polsce??? :lol:

PS.

gdyby BMW miało w ofercie jaki? inny skuter niż C1 to na 100% bym jeĽdził wła?nie nim :rolleyes:

Gość denver27
Opublikowano
niemcy s? w tym najlepsi...i pomy?leć  że to oni przegali II Wojne |wiatow?...a co produkuje się w Polsce???  :rolleyes:

komentarze do sondy sa wskazane ale moja sonda dotyczy samochodów wiec prosze nie poruszac spraw innych niz samochodowe gdyz skutkowac to moze stworzeniem gigantycznego OT,ale za glos twoj dziekuje <_<

• Klubowicze
Opublikowano

jeĽdziłem japończykiem teraz niemcem.

japończyk wiele lat bezawaryjnie - masa km, niemiec większy komfort.

Ze wzgledu na bezawaryjn? jazdę i niezawodno?ć - zaznaczyłem japończyka

Pozdrówko!

Opublikowano

włoskie !!

alfa to mistrzostwo samochodowe ...

chyba zadne inne autko nie wywołało u mnie większych emocji niz nowa 159 ...

Opublikowano

Mialem niemieckie i japońskie , a teraz posiadam od żabojadow i jestem najbardziej zadowolony. A kilka z nich przechodzi codzienne katusze i awaryjno?ć w porównaniu do poprzedników jest minimalna . :rolleyes:

Opublikowano

A czemu nie ma "angielskie" ? <_<

Co prawda mój Rover ma serce Niemca (BMW) ale dusza, flegma i ogół zachowania to wypisz wymaluj angielski snob :rolleyes:

• Klubowicze
Opublikowano

Nie wszystko złoto co się ?wieci. B)

Nie zapominajcie, że auta japońskie mog? być produkowane np. w Europie. Niestety dowiedziałam się o tym na własnej skórze. Mój nissanek micra ma ładn? płytę podłogow? z napisem renault (od clioII) <_< . A całe autko made in france. :lol: Narazie obyło się bez awarii, więc pocieszam się, że to japońska technologia we francuskim zakładzie :rolleyes:.

Gość denver27
Opublikowano
A czemu nie ma "angielskie" ? :rolleyes:

dla innych niz wymienione jest odpowiednia rubryka <_< nie wyszczególnialem poniewaz angielskie,amerykanskie sa jednak malo w Polsce popularne

Opublikowano

Mi z 4oo najbardziej podobaj? mi się stare amerykańskie samochody... Wiecie Ford mustang, dodge challenger, corveta z roczników około 1965-1968. Wielkie silniki, spora moc, ciarki na plecach przechodz?ce po usłyszenia ryku silnika dzięki temu pełen banan na twarzy wła?ciciela. Marzenie takie wozidło... <_<:rolleyes:

Opublikowano

Audi A6 2,5 TDI :rolleyes: Były trzy volkswageny teraz jest pierwsze audi i chyba już w tych markach pozostanę...

Choć fantazji to w nich zbytnio nie odnajduję, ale liczy się praktyczno?ć. Sprzedać ładnego passata czy audi nie ma problemów, a np. alfę....???? masakra. Mój znajomy był tak długo zakochany w alfach dopuki pierwszej nie sprzedawał półtora roku a drugiej 8 miesięcy. Po nich miał a6 które sprzedał w tydzień, a teraz jeĽdzi BMW 530d...I jak sam stwierdził : "wreszcie zm?drzał" <_<:lol:

Opublikowano

OdpowiedĽ: Niemieckie, ale stare tzn. rok do 1993. Ojciec ma Mercedesa 124W 300D z 1990 roku, przebieg 360 000km, może moc? nie grzeszy 115km z 3 litrów ale kolejne 300 000 spokojnie przejedzie. Nic się nie psuje, choć kilkarazy dostał.

Dziadek w 2000 roku zamówił nóke sztuke z fabryki Mercedesa C220cdi wersja wyposażenia ta ?rednia (pomiędzy Clasic a Avangard), i powiem że straszna żenada, wszystko się psuje, nawet tak głupia rzecz jak fotele (elektrycznie sterowane) już były wymieniane, że niewspomne o resecie kompa po dolaniu oleju i o tym że w standardzie nie było żadnych dywaników.

Oczywi?cie nie przekre?lam innych producentów czy krajów pochodzenia.

Opublikowano

brakuje opcji - niemiecki temperament - hiszpańska precyzja

:-)

ale zaznaczyłem francuskie - nigdy mnie nie zawiodły - dla mnie amerykańskie s? do :rolleyes:

• Administrator
Opublikowano

Tylko i wylacznie japonczyk <_< skuter to moge miec niemiecki :lol:

Niemieckie auta zawsze mi sie psuly, japonskie nigdy :rolleyes:

Gość SzCzApA™
Opublikowano

Niemieckie auta zawsze mi sie psuly, japonskie nigdy :rolleyes:

hehe popieram vw to dno bmw to dno mercedes jeszcze ujdzie ale stylistyka nawet cls-a umywa sie jak już kto? wspomniał przy np alfie 159 cudo

głosowalem na japończyki

Gość scottie
Opublikowano

Tylko Włoskie :lol: - nowe Bravo - moje marzenie

... Alfa Brera?? Nieosi?galne marzenie :rolleyes:

Japończyki lubie...ale nie maj? polotu (no z wyj?tkiem Hondy Civic nowej)

Niemieckich nienawidze <_< - zraziłem się...

• Administrator
Opublikowano

Włochy to tylko Pizza i... ewentualnie skutery :D

Francuski(e) wino i... sex :)

Samochody jak nie japońskie to tylko niemieckie :P

Głos na Deutschand automobile :P

Ps. Piszę to jako (były) użytkownik wielu 4oo włoskich, francuskich, japońskich i przede wszystkim niemieckich.

Opublikowano

Zaznaczyłem opcję "niemieck?" - nie ma to jak duże, solidne i najlepiej jeszcze tylnonapędowe limuzyny.

Japończyki tak jako? szybko się starzej?, ci?gle nowe modele i liftingi, choć bezawaryjno?ć raczej doskonała.

Co do włoskich - strasznie zraziłem się po 2-letniej eksploatacji Alfy 147, na gwarancji 20 napraw :D Jednak stylistyka, własno?ci jezdne i emocje :P

Opublikowano

Ja zdecydowanie stawiam na włoskie, tzn. Lancia.

Od wielu lat używam pojazdów tej marki i jestem z nich zadowolony.

Lancia jako nieliczna ma "artystyczne dopieszczenie" co widać w stylistyce i wykończeniu wnętrza. Za każdym razem jak kupuję samochód to pod rozwagę idzie wiele modeli/marek a od wielu lat wybór pada Lancię (co? w tym jest :P ) Wyposażenie powala konkurencję... :D

Co do włoskich - strasznie zraziłem się po 2-letniej eksploatacji Alfy 147, na gwarancji 20 napraw 

założę się, że były to mało istotne pierdoły, których by? pewnie nie naprawiał gdyby nie gwarancja...

pozdro,

Cappo

Gość Easy Rider
Opublikowano

Mimo, ze zjezdzilem pare niemieckich autek takich jak VW czy BMW (Opla i Forda pomijam) to oddaje glos na kraj kwitnacej wisni. Czemu? Coz - dla mnie auta takie jak Nissan Skyline, Honda NSX, czy Integra Type R sa klasa sama w sobie. Do Skyline'a zawsze mialem niesamowity pociag (pospieszny !scooter). Niestety produkowany tylko z kierownica po prawej stronie. Potwor nie auto i ogromny zapas mocy do wyciagniecia z silnika. Do tego dorzuce moze jeszcze Toyote Supre. Zadne niemieckie auto w serii nie daje tyle zabawy (no moze SLR czy SL). To jednak temat na dluuuuga dyskusje przy bezalkoholowym :D

Pozdrawiam

Easy Rider

Opublikowano

moj tata ma mercedesa e290TD avantgarde i musze powiedziec ze auto bajka, zrobilismy 40 tys jak narazie (a przebieg 220, a podobno sprinter z tym silnikiem robi 1mln) wczesniej byl peugeot 406 i musze z przykroscia stwierdzic ze masakra non stop jakies awarie :/

a wiec niemiec !scooter

Opublikowano
założę się, że były to mało istotne pierdoły, których by? pewnie nie naprawiał gdyby nie gwarancja...

Czę?ć z tych napraw to faktycznie mniej istotne pierdoły, jednak większo?ć sprowadzała się do naprawy zawieszenia.

W trakcie eksploatacji (36 000 km) wymienione zostały wahacze przednie i tylne, dr?żki reakcyjne (2x), komputer pokładowy, podłokietnik (rozsypany mechanizm), naprawa silnika (nadmierne zużycie oleju) i kilka innych zapomnianych już teraz spraw. Nie wiem, czy miałem pecha co do tego egzemplarza, ale w serwisie spotykałem się wci?ż z tymi samymi wła?cicielami Alf 147 :) Zreszt? nigdy już po południu nie mówili?my sobie już Dzień Dobry, bo widzieli?my się już rano :)

Opublikowano

Głupia ankieta :) , bo japońskie s? z UK, Węgir, silniki z RP itd, niemieckie z np. Hiszpanii i też z Węgier itd itd. Chyba tylko brytyjskie s? robione na wyspach. ale.......no wła?nie maja styl, a wykonanie włoskie równiez nie koniecznie produkowane we Włoszech. Ankieta może by się sprawdziła czterdzie?ci lat temu, a nie teraz.

Opublikowano

Ma rację !!!

ja głosowałem na japońskie made in japan..:) moje najlepsze do?wiadczenia z 4oo

• Sympatycy
Opublikowano

Oddałem głos na francuza bo jeżdżę kolejnym (Xsara Picasso wcze?niej Thalia) z żadnym nie było problemów, dodatkowo Citronen jest ?wietnym samochodem rodzinnym przy jego wielko?ci :) . Z włoskim miałe raczej przykre do?wiadczenie, może dlatego że mój fiat pochodził z Brazylii :) .