Olsen Opublikowano 4 Maja 2007 Opublikowano 4 Maja 2007 http://www.bankier.pl/wiadomosc/Po-polskic...GV-1579095.html Przed chwil? mówili o tym w telewizji. Doczekamy czasów, że poci?gi po naszych torach będ? poruszały się z prędko?ciami przekraczaj?cymi 200 km/h, a co za tym idzie, znacznie skróci się czas przejazdu między większymi miastami. I bardzo dobrze, bo transport zbiorowy (kolejowy) stanie się jeszcze bardziej konkurencyjny dla transportu indywidualnego (samochodowego). My?lę, że wszystkim wyjdzie to na zdrowie. Nie ukrywam, że sporo korzystam z transportu szynowego (głównie w okresie zimowym, ale nie tylko) i zależy mi, żeby można było sprawnie poruszać się (po mie?cie i kraju) omijaj?c ruch kołowy. Jaka? alternatywa dla skutera/motocykla musi być. !OKK
Gość scottie Opublikowano 4 Maja 2007 Opublikowano 4 Maja 2007 Najwyższy czas...ale co z tego wyniknie?? Ja jestem jak najbardziej ZA !OKK
Gość Dragon Opublikowano 4 Maja 2007 Opublikowano 4 Maja 2007 To klawo, że bedziemy mieli poci?gi szybsze od AN 650... ale czy tory zostan? też dostosowane do tej prędko?ci? !OKK Ja też czasami korzystam z tego ?rodka lokomocji ale przyznam się, że gdybym dzisiaj miał "wsi??ć do poci?gu, byle jakiego..." i miał bym nim jechać 200 km/h to miał bym DUŻE lęki...
dr.big Opublikowano 5 Maja 2007 Opublikowano 5 Maja 2007 BWExpres (Wawa- Berlin) jedzie dlugimi odcinkami ok. 162- 163 km/h (mierzone GPS). Niestety wykanczaja czas przejazdu wlasnie takie odcinki, gdzie pociag sunie 30- 40 km/h i czas podrozy trwa przez to ok. 6 godzin. Po drugie, za kazdym razem przed granica zmieniana jest lokomotywa, to tez dobre 15 minut. Sam nie mam nic przeciwko, aby pociagi zaczely jezdzic troche szybciej !OKK ...
Kacza Opublikowano 5 Maja 2007 Opublikowano 5 Maja 2007 Ja kozystam z "ciufci" tylko w zime na szczescie ... zeby jechac 50 kilometrow przez 1h40 min !OKK ... moze przyspiesza... albo po prostu tak sobie puscili plote ze beda "szybsze od An 650" Pozdroo Kacza
Rekomendowane odpowiedzi