Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Kamizelka odblaskowa - czy jeździsz?

Czy jeździsz w kamizelce odblaskowej?  

247 użytkowników zagłosowało

Nie masz uprawnień do głosowania w tej ankiecie lub wyświetlania jej wyników. Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Rekomendowane odpowiedzi

• Sympatycy
Opublikowano

Jak tylko mam możliwo?ć staram się namawiać i propagować w?ród kierowców jedno?ladów i nie ważne czy szybkich jak !zorro SW czy wolnych jak :D 50tki,czy nawet rowerów zakładanie kamizelek.Sam osobi?cie zakładem je?li wyruszam w traskę lub do większego miasta niż moje.Pozdrawiam wszystkich niechętnie podchodz?cych do tematu to nie wstyd ani ujma na honorze tylko bezpieczeństwo a to jest najważniejsze.

• Odpowiedzi 160
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• dr.big

8

• misioooo

5

• Blink_182

4

• siemik

4

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Kiedy? jeĽdziłem po mie?cie w kamizelce, a innym razem bez kamizelki. Nie uwierzycie jaka była różnica w zachowaniu kierowców samochodów.

1. bez kamizelki bardzo często kto? wymuszał mi pierwszeństwo przejazdu

- w kamizelce nie zdarzyło się to nigdy

2. na trasie oraz w mie?cie zauważyłem, że inni kierowcy odbieraj? mnie jako policjanta.

Zarówno ci przede mn? jak i jad?cy za mn? bardzo mocno przestrzegali przepisów

:D

3. mam kamizelkę z dużym logo Burgmanii na plecach i jak mógłbym zostawiać j? w garażu???!!!

Niektórzy kojarz? jazdę w kamizelce z jakim? obciachem. Uważam, że nie ma nic bardziej mylnego.

Opublikowano

a jakie trzeba spełnić warunki whist żeby posiadać kamizelke burgmani iza ile :D

Opublikowano
a jakie trzeba spełnić warunki :o  żeby posiadać kamizelke burgmani iza ile !w00t

Mareczek z pomorskiego ma krawcow?, która szyje takie bajerki.

Jako?ć super i jest na zamek <_<

Opublikowano

Tak potwierdzam słowa !w00t Bobasa ja oczywi?cie też zakładam :P

Zaczęło się to od namowy :o naszego kolegi Mareczka <_< i od tej pory prawie wszyscy w Kujawsko-Pomorskim zakładamy je do jazdy . :o

Opublikowano
na trasie oraz w mie?cie zauważyłem, że inni kierowcy odbieraj? mnie jako policjanta.
Potwierdzam, również miałem takie wrażenie <_<
Opublikowano

W kamizelce bardzo często. Czasem zdarzy mi się nie założyć, ale jest zawsze ze mn? (w skut-bagażniku podróżuje stale). Oczywi?cie nie widzę w kamizelce cienia obciachu - cieszę się, że tylu rowerzystów uważa podobnie bo często nie maj? ?wiateł !happybth , więc kamizela ich chociaż jako? wyróżnia.

A grzeczni kierowcy !happybth tak na wszelki wypadek, bo może ma napis POLICJA to fajna sprawa !happybth

Opublikowano

Zakładam zawsze po zmroku i jak jest kiepska pogoda.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Jeżeli, kto? jeszcze nie ma odblasków to od wczoraj (23.03) LIDL ma w ofercie pasy odblaskowe po 24,99, te same co na aledrogo po 49zeta.

Opublikowano

Kupiłem wczoraj te pasy w Lidlu, wygl?da się w nich jak policjant :D - skojarzenie mojej zony !sciana

• Klubowicze
Opublikowano

JeĽdziłem przez pewien czas w kamizelce i potwierdzam komentarze kolegów,że bardzo poprawia ona bezpieczeństwo. Niestety te typowe kamizelki niezbyt nadaj? się do jazdy ma skuterze ze względu na słabe zapięcie i częste odpinanie sie podczas jazdy. Zaraz bedę begł do Lidla po pasy bo to jest fajne rozwi?zanie.

A swoj? drog? pro?ba do Mareczka czy nie ma możliwo?ci zamówienia takich kamizelek Burgamanii. Piszę się natychmiast.

Pozdrawiam

Wrzonio

Opublikowano

co prawda jezdze 50tk?, ale od samego pocz?tku i ZAWSZE w kamizelce (moja jest akurat pomarańczowa).

dla swojego i innych bezpieczeństwa...

Opublikowano

Ja nabyłem drog? kupna w sieci LIDL pasek z szelk? odblaskow? i z pewno?cia będę używał poza miastem i w nocy , bezpieczeństwo ważna rzecz !!! . !happybth

Pozdrowionka

DIZEL

Gość Piotr sq2frv
Opublikowano

Też poleciałem do Lidla po te szelki, na pewno poprawi? moj? widoczno?ć, szczególnie w nocy. W dzień zreszt? też rzucaj? się w oczy - na tle czarnej kurtki.

Opublikowano

A ja mam zamiar kupić też szelki, ale takie krzyżuj?ce się na plecach. Koszt 35 zł netto. Firma Renstar. Mam j? po s?siedzku i chyba się dzisiaj do nich wybiore. Może gdyby wzi??ć od nich większ? ilo?ć to dali by jeszcze jak?? zniżkę.

szelki1.jpgszelki2.jpg

Opublikowano

szelki sprzedaje jeszcze Wroclaw-adres mozna znalezdz na forum,wygladaja troche lzej ,ladniej niz te na zdjeciu cena podobna

Gość bonczek_hydroforgroup
Opublikowano

Kamizelka zawsze i jeszcze mam na plecach wielkie logo z "dziękuję"....nigdy mi na my?l nie przyszło by bez kamizelki smigac.

pozdro

Opublikowano

Ja jednak preferuję porz?dn? kamizelkę od szelek. I mam pytanie je?li miałby kto? namiar na sklep/producenta bardzo dobrej jako?ci kamizelek z elementami odblaskowymi firmy 3M to bardzo proszę o kontakt. Moja pomarańczowa już się pomału spiera.... !w00t

• Sympatycy
Opublikowano
Ja jednak preferuję porz?dn? kamizelkę od szelek. I mam pytanie je?li miałby kto? namiar na sklep/producenta bardzo dobrej jako?ci kamizelek z elementami odblaskowymi firmy 3M to bardzo proszę o kontakt. Moja pomarańczowa już się pomału spiera.... !w00t

Firma która robiła kamizelki Burgmanii - ANDU

Opublikowano

mi kilka dni temu ze strony ?cigacz.pl przysłali z moim zamówieniem kamizelkę i już sobie j? założyłem na kurtkę !piwko jak jutro nie będzie tej Syberii za oknem to przetestuje w centrum warszawy

przy zakupie powyżej 200zł daj? j? gratis:)

Opublikowano

Kamizelka bardzo dobra rzecz, i na pewno każdego rodzaju czy też koloru się sprawdzi na trasie daj?c jaki? odblask !piwko

Opublikowano

W Irlandii nie ma nakazu jazdy w kamizelkach ani też nie ma obowi?zku używania ?wiateł przez motocykle, a także auta. Jednak wiele osób zakłada kamizelki lub paski odblaskowe z racji warunków atmosferycznych, przewag? s? chmury i deszcze, dlatego kamizelka lub inny element odblaskowy jest tutaj mile widziany.

Gość Romano77
Opublikowano

Sluchajcie jesli nie widz? nas "INNI" uczestnicy ruchu a jezdzimy na swiatlach non stop to mysle ze kamizelka czy tez jaskrawy kask nie poprawi naszego bezpieczenstwa. Ostatnio jechalem 100km/h i jeden "kierowca" wyprzedzil mnie w odleglosci jednego metra i odstałem ostry opier. ze zajmuje mu pas. Pokazal ze moje miejsce jest na "pasie awaryjnym"....CIOTA!!

Opublikowano

Poprawi i to dosc znaczaco. Badania wykazaly, ze nawet kask w jaskrawych kolorach poprawia bezpieczenstwo. Jasny ubior, jasny kolor lakieru, kamizelka ... wszystko to wplywa na poprawe widocznosci (i zarazem) bezpieczenstwa na drodze !OKK . Chodzi o samo ZAUWAZENIE, a nie swiadome wymuszanie pierszenstwa na zauwazonym...

Mialem kiedys wypadek, po ktorym sprawca w sadzie przyznal ... ze mnie NIE ZAUWAZYL. Tez nie sadze, zeby z premedytacja we mnie wjechal !piwko .