Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Kamizelka odblaskowa - czy jeździsz?

Czy jeździsz w kamizelce odblaskowej?  

247 użytkowników zagłosowało

Nie masz uprawnień do głosowania w tej ankiecie lub wyświetlania jej wyników. Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie bo nie mam ale napewno jak tylko bede miał okazje zakupu to kupie i bede jej używał. Szukam solidnego wytworce takiech kamizelek.

• Odpowiedzi 160
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• dr.big

8

• misioooo

5

• Blink_182

4

• siemik

4

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Zagłosowałem Tak-zawsze ,aczkolwiek nie jest to do końca prawda.

Jeżdżę !scooter zawsze – rano , wieczorem i poza miastem.

Nie zakładam tylko w południe w godzinach szczytu ale zacznę,

kamizelka bardzo pomaga. Kierowcy prowadz?cy katamarany zanim się zorientuj? kto jedzie to mnie już niema. !scooter

Opublikowano

Jak dot?d podczas przejazdów 50cc - zarówno miejskich jaki i nieco dalszych - kamizelki nie zakładałem. Po przesiadce na 250cc pierwsz? jazdę zaliczyłem na trasie w godzinach nocnych - tak więc kamizelka była rzecz jasna na grzbiecie. My?lę, że przy typowych przejazdach miejskich typu 10' do pracy czy 20' do sklepu kamizelka nie jest rzecz? nieodzown?, ale na trasie, a już zwłaszcza w nocy czy we mgle - jest absolutn? konieczno?ci?. No, chyba że się ma wyposażon? w odblaski kurtkę skuterow? !scooter

Opublikowano

Mnie jakos nie przekonal jeszcze nikt do noszenia takowej !scooter

i samemu tez nie czuje takiej potrzeby ...

Pozdrawiam

Kacza

Opublikowano
Mnie jakos nie przekonal jeszcze nikt do noszenia takowej  ;)

Pozdrawiam

Kacza

Kacza ja Ciebie przekonam! !scooter . !scooter !scooter !bicz Poczekamy do wyjazdu na Zlot ;)

Opublikowano

Odblaskow? kamizelkę zakładam nawet wtedy, gdy jadę 3 km do metra. Przedkładam bezpieczeństwo nad względy estetyczne (chociaż nie uważam, żeby "oczojebka" była jako? specjalnie obciachowa).

Opublikowano

wprowadzenie obowiazku jazdy w kamizelce-temat juz sie jakis czas walkuje sam bardzo czesto zakladam i nie uwazam tego za wstyd lub obciach jest to cos co pozwala lepiej byc widocznym na drodze bez wzgledu na warunki panujace zreszta lepszym przykladem sa rowrzysci ci ktorzy poruszaja sie po ulicach w 90% maja na sobie w wielu krajach jest juz wprowadzony obowiazek miec kamizelke w aucie i tu uwaga w miejscu latwo dostepnym a nie dobrze schowana w bagazu czyli toto cos robi pozytywnego

Opublikowano

witam,

na razie zaznaczyłem że nie jeżdże ale planuje taki zakup w najbliższym czasie bo jednak pomimo tego że kurta ma dużo odblaskowych elementów to kamizelka robi dobr? "robotę".

za tydzień pewnie bym zaznaczył "tak, jeżdżę" !scooter

pozdrawiam

Opublikowano

Ja uważam że należy jeĽdzić w kamizelce wła?nie ze względów bezpieczeństwa - czyli podobnie do większo?ci zwolenników.

Niestety takowej jeszcze nie posiadam ale chętnie bym nabyłam jak?? porz?dn? sztukę. Przył?czam się do poszukiwań Pilota - je?li kto? zna rzetelnego wytwórcę to ja i Emiksik napewno zamówimy dla siebie po sztuce.

Mamu?ka

Opublikowano

Nie jeżdzę w kamizelce, bo takiej nie mam.

Ale uważam, że to przydatna rzecz podczas jazdy po zmroku lub na dłuższej trasie. I wcale nie obciachowa, czasem nawet rowerzystów widzę w kamizelkach. !happybth

Opublikowano
Mnie jakos nie przekonal jeszcze nikt do noszenia takowej  whist

Pozdrawiam

Kacza

Kacza ja Ciebie przekonam! !piwko . :D :D B) Poczekamy do wyjazdu na Zlot whist

Heh drogi Mareczku jak na razie to ja smigam z kamizelka ... z napisem "L" B)

A z Burgmani'ow? kamizeleczka to sie zobaczy ... B) tak jak to napisales ... DO ZLOTU :D

Pozdroo

Kacza

Opublikowano

osobi?cie kupiłem kamizelkę (mimo faktu, iż wygl?dam w niej jak pracownik MPO) i zakładam tylko i wył?cznie gdy ruszam w dłuższ? trasę wieczorami..

My?lę, że jest pewien sens zakładania w/w kamizelek, bo faktycznie kierowca motocykla jest bardziej widoczny na drodze, ale my?lę, że powinni zakładać je kierowcy motorowerów, bo nie do?ć, że ich umiejętno?ci drogowe pozostawiaj? wiele do życzenia, to na dodatek (w większo?ci) liczy się dla nich wygl?d pojazdu a nie jego widosczno?ć na drodze.

Ostatnio spotkałem się z faktem gdy znajomy (?migaj?cy 50cm) przyciemnił sobie przedni leflektor o 30%, bo cyt. "fajniej wygl?da" a z tyłu zamiast zastosować kierunkowskazy ma miniaturowe żaróweczki skierowane ku ziemi :/

Jedym słowem kamizelki tak -jad?c w trasie i dla 50?tek

Pozdrawiam,

mcs

Opublikowano

Kupiłem j? niedawno i jeszcze nie próbowałem, ale będzie trzeba zobaczyć. Na trasie bardzo rzadko spotykam takich 'przebierańców'. W naszym kraju jest to zjawisko raczej bardzo rzadkie.

• Klubowicze
Opublikowano

Hej ho!

Mam i woze ze soba ale jeszcze nie uzywalam. Kupilam ja pod katem wyjazdu do Polski i wtedy na pewno bede jej uzywac - mimo tego, ze Suzi jest zolta i jak mi dzis powiedzial kolega - "zobaczyl mnie kilometr wczesniej" !OKK W zwiazku z tym odpowiedz czwarta ale jestem jak najbardziej za ;)

Pozdrowionka

Opublikowano

Osobiscie jeszcze w takiej kamizelce nie jezdzilem ale mam ja od niedawna i mysle ze jest to nieglupi pomysl jesli ja sie uzytkuje. Napewno poprawi to widocznosc i nie zaszkodzi. Czyli jestem za tak moge mysle to okreslic ze jezdze? ;)

• Klubowicze
Opublikowano

jak się dorobię komizelki klubowej (Orzech) - to będę jeĽdził

pozdrówko!

• 1 rok później...
Opublikowano

Witam!

No to kolejny "kotlecik" na patelnię !scooter

Czy jeĽdzicie? Ci co się zarzekali czy jeżdż? czy dalej nie? Ci którzy jeĽdzili czy przestali? Rok min?ł wiele się mogło zmienić !scooter

Ja zawsze jeżdżę (no czasem jak z pracy po p?czki 500m !YES jadę to nie zakładam) i naprawdę kilka razy tyłek mi uratowała. Zauważam, że jestem dobrze widoczny szczególnie przez tych zamierzaj?cych skręcić w lewo jad?cych z naprzeciwka.

Na rowerze jak dalej jadę też zakładam. Zauważyłem to w cywilizowanych krajach. skopiowałem i już tak zostało !scooter

• Klubowicze
Opublikowano

Witam.

Zakładam ale tylko w trasie.Szczególnie lubię t? zrobion? przez Dadzię !scooter

Pozdrawiam Trebor !scooter

Opublikowano

nie zawsze musi to bys standartowa kamizelka, na allegro widziałem pas odblaskowy podobny jak nosi policja drogowa,

nie chodzi tez o szpan a o bezpieczeństwo, ale skoro ten szpana spowoduje że bede bezpieczniejszy i widoczniejszy na drodze to bardzo prosze: jestem na tak!

więc alternatyw? na kamizele może byc pas, choć mniejszy gabarytowo t tez spełnia jakięs zadanie.

• Sympatycy
Opublikowano

Tak się jako? przyzwyczaiłam że zawsze zakładam.

:D A może zrosła mi się z kurtk? ????

Tak czy siak jeĽdzi ze mn? ;) a ja psychicznie czuje się bezpieczniejsza.

Opublikowano
nie zawsze musi to bys standartowa kamizelka, na allegro widziałem pas odblaskowy podobny jak nosi policja drogowa,

nie chodzi tez o szpan a o bezpieczeństwo, ale skoro ten szpana spowoduje że bede bezpieczniejszy i widoczniejszy na drodze to bardzo prosze: jestem na tak!

więc alternatyw? na kamizele może byc pas, choć mniejszy gabarytowo t tez spełnia jakięs zadanie.

hehe - ja jeżdżę w białym kasku - ta jak policja drogowa.

Co do kamizelki to nie używam. kask załatwia sprawę :D

Opublikowano

fakt- jak widzę biały kask to od razu zwalniam

potem się okazuje że to nie smerfy :D

Opublikowano

no to jeszcze kupić Nolana N41 bo takiego chyba policja uzywa i heya.

ale czasem i to nie załatwia sprawy

Opublikowano

hehe - wła?nie takiego mam, i w Warszawie sprawdza się rewelacyjnie.:D

• Klubowicze
Opublikowano
hehe - wła?nie takiego mam, i w Warszawie sprawdza się rewelacyjnie.:D

Dokladnie, ja tez mam bialy kask tylko innej fimy.

Potwierdzam - sprawdza sie dobrze jesli chodzi o widocznosc.

Dodatkowo moja kurtka ma na plecach wielka szachownice z odblaskow - tez pomaga.

Kamizelki nie zakladam, ale mam zawsze w schowku skutera gotowa do uzycia.