brzoza Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Zawsze byłem za tym , by mieć pod siedzeniem gume , tak ok. 50cm .Nie mylić z prezerwatyw? !OK
Gość slavi Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Zawsze byłem za tym , by mieć pod siedzeniem gume , tak ok. 50cm .Nie mylić z prezerwatyw? hmmmm, pala milicyjna? nieeeezle.....
Geni Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Zawsze można postawić na saperkę made in NRD .
Gość Cobesh Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Kiedy? widziałem jak kierownik 2oo wybrał amunicję do paintballa, nie powiem pół przedniej szyby do mycia.
Mr.T Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Opublikowano 12 Kwietnia 2007 mnie przez ostatnie 4 lata nikt drzwi w korku nie otworzył ... a w?tek pożyteczny bo zauważyłem, że po przeczytaniu dużo mocniej zwracam uwagę na jazdę pomiędzy samochodami
Jerry_R Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Ciekawy watek !YES Krzysiek - jak z perspektywy jakby nie bylo kilku juz lat - sam odpowiedzialbys na swoje pytanie z pierwszego postu? Moze nawet szerzej, w kontekscie "Motocyklisty Doskonalego"? Krotko mowiac - jak Ci sie jezdzi? Co bys TY dzis poradzil poczatkujacym?
Użytkownicy+ Saper Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Użytkownicy+ Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Przyłączam się do prośby Jerry_R z tego powodu, że przeciskając się w korku zawsze jestem "osr.ny", że jakiś fiut mi drzwi otworzy, lub coś innego wywinie. A Twoje doświadczenie jest już bezcenne.
kmodzele Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Autor Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Zdaje się, że mnie wywołują do tablicy. Moje doświadczenia: 41.000 km, z czego znakomita większosć po Warszawie. Nie zdarzyło mi się, by przede mną ktoś otworzył drzwi. Ani umyślnie, ani bezmyślnie. Wpierw jeździłem coraz pewniej, ostatnio jednak znowu coraz ostrożniej. Wciąż jadąc międzypasem mam przed oczami wizję auta zmieniajacego nagle pas lub otwierających się drzwi. Prawdopodobieństwo nie jest duże, ale nie jest zerowe. Dorzbe jest jechać nie za szybko lub ... za kimś :-) Czasem widuję otwierajace się nagle drzwi, ale ... gdy prowadzę samochód; wtedy zastanawiam się, czy osoba otwierajaca spojrzała w lusterko i upewniła że nie przeszkodzi motocykliście.... Reasumując: wciąz wiem, że nic nie wiem. Nie znasz dnia ani godziny. Ostrożność i przewidywanie.
Użytkownicy+ Saper Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Użytkownicy+ Opublikowano 6 Kwietnia 2012 ...wciąz wiem, że nic nie wiem. Nie znasz dnia ani godziny. Ostrożność i przewidywanie. Zgadzam się z Tobą w całej rozciągłości, aczkolwiek zostają jeszcze w tym równaniu zmienne nieprzewidywalne. I tych najbardziej się boję.
QS1 Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Opublikowano 18 Kwietnia 2012 A mnie dziś rano stojąc na światłach (między dwoma 4oo) facet (ten z tyłu) najechał na krawędź buta! Tak byłem w szoku, że po tym jak maruder przede mną ruszył (zagapił się na zielonym), 'wyciągnałem' nogę i pojechałem wymachując pięścią temu z tyłu. D Sprawca: Octavia kombi (służbowa). Poszkodowany: Adidas Originals no comments, trza być czujnym!
PJS Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Opublikowano 18 Kwietnia 2012 A mnie dziś rano stojąc na światłach (między dwoma 4oo) facet najechał na krawędź buta! Też jestem w szoku. Jak zmieścił się tam trzeci samochód skoro już stałeś pomiędzy dwoma. Pozdrawiam .. PJS
Bosy Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Też jestem w szoku. Jak zmieścił się tam trzeci samochód skoro już stałeś pomiędzy dwoma. Pozdrawiam .. PJS Nie dość, że się zmieścił, to jeszcze najechał stojąc... Czarodziej chyba jakiś...
PJS Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Opublikowano 18 Kwietnia 2012 A mnie dziś rano stojąc na światłach (między dwoma 4oo) facet (ten z tyłu) najechał na krawędź buta! Sprawa pomału się wyjaśnia ... Ten z tyłu najechał ci na krawędź buta. Wybacz, że się dopytuję ale aż poszedłem zrobić eksperyment. Co bym nie robił nie byłem w stanie siedząc cofnąć nogi tak do tyłu aby sięgnęła poza obrys skutera, a co dopiero mówić wsadzić pod koła samochodu stojącego z tyłu. Musisz mi to kiedyś pokazać Spoko to oczywiście żart z mojej strony Mam nadzieję, że Twoja noga mi to wybaczy !pomidor PJS
Gość Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Co bym nie robił nie byłem w stanie siedząc cofnąć nogi tak do tyłu aby sięgnęła poza obrys skutera, a co dopiero mówić wsadzić pod koła samochodu stojącego z tyłu. Musisz mi to kiedyś pokazać PJS PSJ, Albo masz za krótkie nóżki, albo za długi skuter. Jak kolega mówi, że mu przejechał, to mu przejechał. Straszny niedowiarek jesteś, jak ostatnio ludzie Ci mówili, że twój skuter jest dwuśladem, to też nie wierzyłeś.
QS1 Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Wy się śmiejecie, a ja wciąż się zastanawiam, jak ten 'agent' dał radę to zrobić. To musiało być tak: Ja stałem przy prawej krawędzi lewego pasa (ale nie na 'międzypasie'). Zapaliło się zielone, facet przede mną nie ruszał. Ten z tyłu zapewne wystartował 1-1,5m, próbując mnie ominąć!!??? (ewidentnie miłośnik 2oo..) i zatrzymał się ponownie na skrawku mojego buta. Ja przestraszony wyciągnąłem nogę i ruszyłem, jako że ten przed nami opuszczał właśnie skrzyżowanie. najważniejsze że nic się nie stało, ale jak widać różne niespodziewane sytuacje mogą się przydarzyć na drodze..
PJS Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Opublikowano 18 Kwietnia 2012 PSJ, Albo masz za krótkie nóżki, albo za długi skuter. Jak kolega mówi, że mu przejechał, to mu przejechał. Straszny niedowiarek jesteś, jak ostatnio ludzie Ci mówili, że twój skuter jest dwuśladem, to też nie wierzyłeś. Ja o tym wiedziałem ... Kupiłem go pod chińską nazwą "1/2 mp3" Dwa ślady już są ... trzeci się dołoży Będzie dobrze ... będzie Pan zadowolony Co do nogi pod kołem 4oo przerabiałem to na rowerze. I to nie był jeden raz. Od tamtej pory mam tik podciągania paluchów przed przejściem dla pieszych :lol:
Rekomendowane odpowiedzi