Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Honda X-ADV 750 - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Szymon jak nie wyłączysz to cały czas działa system bezkluczykowy a bateria nie wytrzymuje nawet roku.

• Klubowicze
Opublikowano

W T Maxie mam tak, że gdy nie wyłączę samodzielnie w pilocie, to system sam po upływie ok 7 dni sam wyłączy baterię w pilocie. To fajne rozwiązanie dla zapominalskich

Opublikowano

Sid_chen46 obserwuję od dłuższego czasu na instagramie. To nie spot, raczej chyba coś na wzór naszej corocznej burgmanii. Gość ostatnio wstawiał zdjęcie xadv po wymianie opon na bridgestone AX41s.

A4E1DB65-C96C-4731-B604-79E21B017AEA.jpeg

U nas nigdzie ich nie znalazłem .

• Klubowicze
Opublikowano

Świetna oslona na łańcuch... Muszę takiej poszukać.

Opublikowano

To oryginalna standardowa osłona 

• Klubowicze
Opublikowano
3 godziny temu, RONIN napisał:

To oryginalna standardowa osłona 

Hmmm, to chyba nie dobrze, bo wahacz X-ADV jest dłuższy, niż w Integrze? Pewnie można by coś pokombinować, ale chyba lepiej poszukać gotowej alternatywy...?

Opublikowano
13 godzin temu, RONIN napisał:

(...)opon na bridgestone AX41s. (...)

Cena w De ok. 105 euro za tył. przód ok 70- 80.

• Klubowicze
Opublikowano

6 godzin temu, SlawoyAMD napisał:

Świetna oslona na łańcuch... Muszę takiej poszukać.

Do Integry robi Rossocromo taką osłonę , Niko02 taką założyl .....mi osobiście średnio się podoba przy Integrze takie rozwiązanie ...

Rossocromo-pour-Integra-2.jpg

• Klubowicze
Opublikowano

Dla mnie ta osłona dedykowana do Integry jest nieakceptowalna. W X-ADV osłona wyglada lżej tzn lepiej.

• Klubowicze
Opublikowano

No nie... Ta jest okropna (oczywiście kwestia gustu), a w dodatku co najwyżej osłania przed chlapaniem smaru, a już przednia część napędu, jest niechroniona... Ech, gdyby wymyśleć coś takiego, jak było w ETZecie...

maxresdefault.jpg

Opublikowano
Dnia 3.01.2019 o 21:09, RONIN napisał:

Jak tam wasze x-adv w garażach? Moją po dwóch miesiącach stania podłączyłem pod prostownik, ale wskazał pełne naładowanie aku więc odłączyłem. Bateria w pilocie oczywiście zdechła bo zapomniałem wyłączyć na zimę ?

Ja wyjąłem akumulator. Trochę się bałem że to będzie jakieś skomplikowane, ale jest prostsze jak w DL650. Tylko że .... po wyjęciu aku, docisnąłem siedzenie. Mam nadzieję że ta dziura awaryjna pod spodem zadziała. Inaczej nie wiem jak otworzę siedzisko ?

Co do samego akumulatora to mierzony wczoraj (stoi w mieszkaniu) wskazał 12.66 V. Więc, chyba nie warto było wyciągać. Myślę że spokojnie dałby radę do marca/kwietnia.

Opublikowano
24 minuty temu, Panda napisał:

Ja wyjąłem akumulator. Trochę się bałem że to będzie jakieś skomplikowane, ale jest prostsze jak w DL650. Tylko że .... po wyjęciu aku, docisnąłem siedzenie. Mam nadzieję że ta dziura awaryjna pod spodem zadziała. Inaczej nie wiem jak otworzę siedzisko ?

Co do samego akumulatora to mierzony wczoraj (stoi w mieszkaniu) wskazał 12.66 V. Więc, chyba nie warto było wyciągać. Myślę że spokojnie dałby radę do marca/kwietnia.

Bez problemu otworzysz siedzenie, ja już kilka razy po wyjęciu aku otwierałem kluczykiem. Mój aku też stoi w mieszkaniu i po ponad miesiącu maił 12.8 V na zaciskach no ale nie dziwne bo to nowe japońskie baterie są.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Dostałem dzisiaj pismo od Pana Hondy o akcji serwisowej (przyszło poleconym).

Szanowny Panie, właścicielu motocykla Honda ADV750 nr ..... itd.

Niniejszym informujemy że firma Honda .... stwierdziła problem bezpieczeństwa .... występuje w rocznikach 2017 i 2018.

W skrócie .... Gdy motocykl długo jeździ wolno zwiększa się temperatura i rezystancja elementów wewnątrz ECU. Może się zapalić kontrolka, zablokować skrzynia albo w ogóle wystąpi brak mocy.

Aby zapewnić dalszą bezproblemową jazdę ... dokładamy wiązki el. i dwa czujniki. Naprawa powinna potrwać 3 godziny. Proszę niezwłocznie skontaktować się z ASO w celu zamówienia części i umówienia się na robotę.

Z poważaniem

Honda

• Klubowicze
Opublikowano

Dzwoniłem dziś do Honda MCS w Warszawie. Co prawda Integra to nie X-ADV, ale sprawdzili VIN i okazało się, że Integra, którą użytkuję (2017) nie ma zanotowanej żadnej kampanii serwisowej w systemie. 

Opublikowano
4 godziny temu, Panda napisał:

W skrócie .... Gdy motocykl długo jeździ wolno zwiększa się temperatura i rezystancja elementów wewnątrz ECU. Może się zapalić kontrolka, zablokować skrzynia albo w ogóle wystąpi brak mocy.

Miałem to w wakacje. W pewnym momencie zapaliła się kontrolka check engine, poza tym nic się nie działo. Trochę się zmartwiłem, bo byłem ponad 500 km od domu. Po zatrzymaniu, krótkiej inspekcji, organoleptycznej, pojechałem dalej i kontrolka zgasła. Potem na przeglądzie w ogóle o tym zapomniałem... Ciekawe czy i do mnie przyślą zaproszenie.

Opublikowano

Do mnie nie przysłali ale dzwoniłem dzisiaj  do serwisu, żeby potwierdzić. Mam zostawić skuter na tydzień, dobrze, że to zima.

• Klubowicze
Opublikowano

Trzeba jutro zadzwonić do aso co jest grane ....

• Klubowicze
Opublikowano
Dnia 21.01.2019 o 12:30, Panda napisał:

Dostałem dzisiaj pismo od Pana Hondy o akcji serwisowej (przyszło poleconym).

Dzwoniłem dziś do serwisu ,po nr VIN mój sprzęt też kampania obejmuje ,muszę się umówić na zabieg .Najlepsze ,że 2h po telefonie otrzymałem maila od poprzedniego właściciela - przekazał do mnie maila z Hondy o tej kampanii  ? 

• Klubowicze
Opublikowano

Podejrzewam ,że niezła plota ....średnio widzę x-adv na bazie Forzy ??

Opublikowano

A ja mogę wam nawet pokazać jak będzie wyglądać ?

Wykradzione tajne zdjęcie z biura projektowego hondy?

4E16A56C-B2A0-4B51-B668-ABA44C409A4D.jpeg

• Administrator
Opublikowano

Na chwilę obecną mówimy o plotce, która podobno ma źródło w przeciekach z Japonii.

Pomysł jest faktycznie ciekawy i mógłby chwycić ale... jak na "płycie" NSS zbudować X-ADV? Jest to raczej niewykonalne, chociażby przez predysponowany rozmiar kół czy sposób mocowania jednostki napędowej. Chyba, że mówimy o takim maxi "crossoverze" jak BMW C400X ?

Sama pojemność dla tego rodzaju maxi jest bardzo dobra  i pewnie w tym przedziale byłaby hitem ale w mojej ocenie - nie na bazie NSS. 

Poczekamy, zobaczymy ✌️

Opublikowano

Kolejna wizja xadv 300 ?

26CDCA03-A3F1-43DE-AC03-4CFC591BC8F0.jpeg