Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Honda X-ADV 750 - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dajcie spokój z tym królem bawarskiego marketingu. 

Opublikowano
44 minuty temu, Geni napisał:

Dajcie spokój z tym królem bawarskiego marketingu. 

Popieram, bo to całkiem inne maszyny: konstrukcje, zastosowania i historie. Nie do końca widzę sens w porównywaniu sprzedaży. :mellow:

Opublikowano
3 godziny temu, Sysgone napisał:

Sądzisz, że to amatorzy GS'ów kupili X-Adv? Coś mi się nie chce wierzyć....

I słusznie, bo nic takiego nie napisałem.

6 minut temu, bobby napisał:

Popieram, bo to całkiem inne maszyny: konstrukcje, zastosowania i historie. Nie do końca widzę sens w porównywaniu sprzedaży. :mellow:

Oba pojazdy są mieszczą się w kategorii "Jednoślady", tak więc dla wielu analityków rynku motoryzacyjnego (i producentów) te dane są wymowne (oraz istotne).

Opublikowano

Moje rekordy spalania na urlopie: Macedonia 2,9 l/100 km, prędkość 60-90, bardziej z górki, odcinek 93 km od tankowania i 7,1 l/100 km, prędkość 135-150 na autostradzie pod Budapesztem na odcinku 94 km. Oba wyniki przy maksymalnym załadunku, no może przy drugim wyniku doszło 4 kg kawy z Sarajewa;).

Opublikowano

Mogę już podsumować wakacyjny wyjazd. Przejechane 10501 km. z średnim spalaniem 3,9 z tym, że do Sarajewa było 3,8 ostatnie dwa dni z wyższym tempem, zwłaszcza autostrada na Węgrzech i ostatni dzień pod wiatr i doszła 0,1 litra. Jedyny problem z Hondą podczas wyjazdu to to, że się ubrudziła:P

• Użytkownicy+
Opublikowano
33 minuty temu, RONIN napisał:

-------------. Jedyny problem z Hondą podczas wyjazdu to to, że się ubrudziła:P

Czyli jednym słowem: "nuda"  :)  a jak oceniasz ( a raczej oceniacie) z pasażerem wygodę podróżowania ?  Widziałem na zdjęciach jakiś patent na oparciu dla pasażera.  Nie było dużego problemu przy wsiadaniu i zsiadaniu z bocznymi kuframi ?  

Opublikowano

Patent to podkładka z gąbką tapicerską mocowana na rzepy do oparcia kufra i na dole do stelaża kufra centralnego. Moja Pani jest drobna i wysportowana nie miała żadnych problemów z wsiadaniem. Wygoda na wysokim poziomie, testowała wcześniej integrę i ta odpadła w przedbiegach. Wcześniej jeździła na GP800 więc jest przyzwyczajona do wygody. Ja odkąd przerobiłem gmole mogę wręcz wyprostować nogi w kolanach podczas jazdy.

Opublikowano

Na czym ta przeróbka gmoli polegała?

Opublikowano

Dołożona dodatkowa podpora na stopy

4A21223D-5E55-4144-88B8-94DA33DD6019.jpeg

8906647F-00FC-4EEC-81B7-1B3A20A4F1D9.jpeg

Opublikowano

Zmyślne. Estetyczne i praktyczne. Lubię takie rozwiązania.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano

Wracając do tematu nieszczęsnego pilota do systemu bezkluczykowego to od momentu jak zaczęła migać kontrolka słabej baterii minęło 4 miesiące i ponad 12 tys. Kilometrów. System jest tak skalibrowany, że wystarczy półtora metra i blokuje możliwość włączenia i otwarcia kanapy.

Opublikowano

Szanowni,

przypomnijcie, gdzie kupowaliście pegi/ stopki do X-AdV. Ja będąc w Paryżu  przymierzylem się do sprzętu (tylko na stopce) i wydaje się to rewelacyjnym rozwiązaniem, nawet przy dynamicznej ulicznej jeździe..

podroby na AliExpress kosztują Ok 500zl, a oryginały.. lepiej nie przytaczać, bo głowa boli.. 

Opublikowano

Ja kupiłem te z Aliexpress tylko dwa komplety, jedne z coś ok 500pln drugie za 900-1000, te tańsze sprzedałem ale były w sumie ok, droższe sobie zostawilem i są super. Nie wyobrażam sobie już jazdy bez nich, praktycznie wszystko gr nie korzystam z podestów. Czusie sprzętu możliwe jest tylko z dodatkowymi setami. Polecam!! Ja kupiłem te z Aliexpress tylko dwa komplety, jedne z coś ok 500pln drugie za 900-1000, te tańsze sprzedałem ale były w sumie ok, droższe sobie zostawilem i są super. Nie wyobrażam sobie już jazdy bez nich, praktycznie wszystko gr nie korzystam z podestów. Czusie sprzętu możliwe jest tylko z dodatkowymi setami. Polecam!! 

Opublikowano

Sety z Ali rewelacja,używam od dobrego miesiąca!!! Rzecz niezbędna wartka każdych pieniędzy 8cd0bc3c31493cb091a9e5789ce7c604.jpgcab55e13b8c2ecf88f8c4aac1ccb3a8a.jpg

Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka

• Klubowicze
Opublikowano

Dodam,że Bladego sety aliexpresowe wykonane są na piątkę - nawet przyszły w kartoniku "made in italy " :D 

Opublikowano

Oczywiście my tu w Poznaniu mówimy STOP podróbka ale....

Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka

• 1 miesiąc temu...
  • Klubowicze
Opublikowano

Opublikowano

Dobry filmik B)

Szok jaki Markez jest kurdupel przy X-ADV!!! Jak ten gość ogarnia litra to ja nie mam pojęcia :blink:

Opublikowano
49 minut temu, Astonpiotr napisał:

Jak ten gość ogarnia litra to ja nie mam pojęcia :blink:

Ten wyścigowy litr jest znacznie lżejszy i mniejszy od X-ADV.

Opublikowano

A Marquez (168 cm, 59 kg) to prawdziwy "Hulk" przy np. Pedrosie (158 cm i 50 kg) :) .

• 2 tygodnie później...
  • Klubowicze
Opublikowano

Model MY2019 oprócz malowania czerwony,srebrny,biały,grafit  dostał nowe malowanie - "zielony kamuflaż" .Oprócz tego w nowym modelu tylni wahacz oraz przednie zawieszenie są czarne .W modelach 2017 oraz 2018 wahacz był srebrny zawieszenie przód złote ....Czy ta zmiana jest na plus ??:rolleyes:W mojej ocenie tylni wahacz tak ,przód niekoniecznie ....

MY2019

c4 (2).png

c4 (1).png

i dla porównania MY2018

c4.png

• Administrator
Opublikowano
15 godzin temu, SzymonSeptic napisał:

W modelach 2017 oraz 2018 wahacz był srebrny zawieszenie przód złote ....Czy ta zmiana jest na plus ??:rolleyes:W mojej ocenie tylni wahacz tak ,przód niekoniecznie ....

Myślę, że czarne lagi w MY2019 miały być po prostu inne niż w MY2018 celem szybkiego rozróżnienia po optyce.

Moro fajne dla leśników !YES

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Jak tam wasze x-adv w garażach? Moją po dwóch miesiącach stania podłączyłem pod prostownik, ale wskazał pełne naładowanie aku więc odłączyłem. Bateria w pilocie oczywiście zdechła bo zapomniałem wyłączyć na zimę ?

• Klubowicze
Opublikowano
1 godzinę temu, RONIN napisał:

Bateria w pilocie oczywiście zdechła bo zapomniałem wyłączyć na zimę ?

Tzn ?? O co loto z tym wyłączeniem ? 

Opublikowano
9 minut temu, SzymonSeptic napisał:

Tzn ?? O co loto z tym wyłączeniem ? 

Naciśnij i przytrzymaj na pilocie przycisk z symbolem kluczyka??