Gość gp69 Opublikowano 22 Marca 2007 Opublikowano 22 Marca 2007 Witam, wyszukane na internecie artykuły o nowym Yamaha X-City 250 s? na tyle interesuj?ce, że pomimo, że nie będzie on (według informacji Yamaha Polska) sprzedawany w Polsce, być może zakupię go jak tylko się pojawi ... w Czechach. Czyli na poczatku maja 2007. Cena bez Vatu, to 100.757,- Kc czyli około 14.100 zł. Zreszt?, taka sama jest cena X-maxa 250 Co takiego mi sie w nim podoba, to jego duże koła, które będ? sobie dobrze dawały radę z "polskmi" dziurami. Wiem, że Piaggio Beverly teoretycznie spełnia te same parametry, jednak wygl?da mniej "poważnie" niż X-City (odwrotnie niż cena). Pozdrawiam, Grzegorz
Administrator MariuszBurgi Opublikowano 22 Marca 2007 Administrator Opublikowano 22 Marca 2007 Z racji braku w ofercie 2007 Yamahy modelu X- City 250 nie będziemy przeprowadzali testu drogowego... Możliwe, że zamie?cimy "pierwsze wrażenia z jazd". Z ciekawostek- Yamaha X- City 250 będzie do obejrzenia na naszym zlocie w Rynii. PS. Mitsui nie wyklucza wprowadzenia tego modelu na rok 2008. być może zakupię go jak tylko się pojawi ... w Czechach.Czyli na poczatku maja 2007. Cena bez Vatu, to 100.757,- Kc czyli około 14.100 zł. Pamiętaj, że sprowadzaj?c indywidualnie do Polski nowy motocykl musisz się liczyć z zapłaceniem 22% vatu przy rejestracji. Najważniejsze aby? go nie musiał ui?cić w Czechach i dostał fakturę netto... a z tym różnie bywa.
Gość gp69 Opublikowano 22 Marca 2007 Opublikowano 22 Marca 2007 Pamiętaj, że sprowadzaj?c indywidualnie do Polski nowy motocykl musisz się liczyć z zapłaceniem 22% vatu przy rejestracji. Najważniejsze aby? go nie musiał ui?cić w Czechach i dostał fakturę netto... a z tym różnie bywa. O Vacie 22% dla pojazdów z przebiegiem mniejszym niż 6 tys km LUB młodszych niż 6 miesięcy wiem, natomiast jak wygl?da sprawa gwarancji w Polsce na pojazd zakupiony w EU ? W szczególno?ci na taki, który nie jest sprzedawany w Polsce ... Pozdrawiam, Grzegorz
Administrator MariuszBurgi Opublikowano 22 Marca 2007 Administrator Opublikowano 22 Marca 2007 natomiast jak wygl?da sprawa gwarancji w Polsce na pojazd zakupiony w EU ?W szczególno?ci na taki, który nie jest sprzedawany w Polsce ... Z tego co wiem Yamaha Mitsui nie honoruje jej...
regis Opublikowano 22 Marca 2007 Opublikowano 22 Marca 2007 A czy ktos widzi analogie X-City do superfajnego w/g mnie skuterka Yamaha Verisity
Gość gp69 Opublikowano 22 Marca 2007 Opublikowano 22 Marca 2007 Regis, czy my nie mamy takiego samego "avatara" ??? Pozdrawiam, Grzegorz A czy ktos widzi analogie X-City do superfajnego w/g mnie skuterka Yamaha Verisity To, na co zwróciłem od razu uwagę: Versity = małe koła X-City = duże koła Posty lacze. Uzywaj, prosze, funkcji edytuj. dr.big
Administrator MariuszBurgi Opublikowano 22 Marca 2007 Administrator Opublikowano 22 Marca 2007 A czy ktos widzi analogie X-City do superfajnego w/g mnie skuterka Yamaha Verisity Ogólnie X- Max, X- City i niestety już nie produkowany Versity to bardzo zbliżone do siebie konstrukcje... Versity ma tylko delikatnie rozwiercony cylinder a X- City większe koła. Jeszcze co?... wszystkie trzy wymienione skutery s? produkowane w Hiszpanii... niestety...
RobB. Opublikowano 22 Marca 2007 Opublikowano 22 Marca 2007 A czy ktos widzi analogie X-City do superfajnego w/g mnie skuterka Yamaha Verisity A ja Jedno i drugie jest robione z ta sam? my?l? o przeznaczeniu, czyli do?ć duży miejski skuter o niezłych osi?gach do przewożenia 2 osób. Jedno i drugie ma do?ć duże kółka - Versitka z przodu 120/80-14" to więcej niż Tmax(120/70-14") a z tyłu 150/70-14" czyli to samo co Tmax do 2004r. Pozwala to spokojnie pokonywać dziurawe ulice, a i pod krawężnik da sie na takim balonie podjechać. Oba maj? na oko te same lusterka i podobny osprzęt kokpitu, oba też maj? tę sama wadę-mały bagażnik Bardzo podobne s? silniki, wydechy i układ ?wiateł. Tak że wiele rzeczywi?cie jest analogii. Zgadzam się również ze stwierdzeniem, że Versitka to fajny skuter Całkiem niezłe osi?gi, solidne wykonanie, tania eksploatacja -małe spożycie paliwa, filtr g?bkowy, trwały pasek, ?wietne reflektory i ?wiec? oba ! itd. itp. Pozdrawiam RobB.
Geni Opublikowano 22 Marca 2007 Opublikowano 22 Marca 2007 http://www.yamaha-motor.it/products/scoote...tcm%3A39-174529 Porównanie suchych danych technicznych wła?ciwie nie uwidacznia większych różnic pomiędzy X-Max, a X-City. Zwróciłem uwagę na tylko jedn? rzecz - X-City zabiera o 2l paliwka mniej.
Administrator MariuszBurgi Opublikowano 22 Marca 2007 Administrator Opublikowano 22 Marca 2007 Warto nadmienić, że wszystkie wymienione skutery maj? w zasadzie ten sam silnik co Majesty 250.
bogumilek Opublikowano 23 Marca 2007 Opublikowano 23 Marca 2007 Warto nadmienić, że wszystkie wymienione skutery maj? w zasadzie ten sam silnik co Majesty 250. bo to sprawdzona, doskonala konstrukcja !scooter
Rekomendowane odpowiedzi