Olsen Opublikowano 11 Marca 2007 Opublikowano 11 Marca 2007 marcinklis napisał(a): Dzisiaj więc bogatszy o do?wiadczenia dnia wczorajszego wyruszyłem bez zbędnych ceregieli i ...... zaczęło padać po 15 minutach jazdy !OKK Pomy?lałem "albo my ich albo oni nas" i pojeĽdziłem jeszcze pół godzinki nie bacz?c na deszcz. Wszystkto ok. ale trzeba uważać - drogi jeszcze nie zd?żyły się zmyć po zimie - ?lisko jak diabli Ja dzisiejsz? mżawkę wykorzystałem do trenowania awaryjnego hamowania na skuterze. |wiadomie doprowadzałem do zablokowania przedniego koła i starałem się jak najszybciej odpuszczać hebel, jak tylko koło łapało u?lizg. Ćwiczyłem też hamowanie pulsacyjne. Robiłem to przy niedużych prędko?ciach, głównie przy dojeżdżaniu do ?wiateł (tam gdzie ruch był znikomy). !scooter A jeszcze wcze?niej, zanim się rozpadało, złapałem (tym razem niezamierzony ) u?lizg obu kół na zakręcie z Ostroroga w Wawrzyszewsk? (jad?c od Tatarskiej) - musiał być rozsypany piach albo rozlany olej, albo jedno i drugie. !OKK
jagroski Opublikowano 11 Marca 2007 Opublikowano 11 Marca 2007 Ja jeżdziłem po W-wie od 12ej do 16ej i tylko ledwie kropiło-?ródmie?cie, żoliborz i dolny mokotów, eeee tam przesadzacie "towarzyszu" z deszczem. !scooter
Lucjan73 Opublikowano 11 Marca 2007 Opublikowano 11 Marca 2007 Tak jak pisał M@rkiz u nas pogoda była bardzo dobra. PojeĽdziłem troszeczke !scooter Niestety pojawił się problem moje spodnie po zimie chyba troszkę się "skurczyły" w pasie !OKK cosik ciasno mi było........ !OKK
Kacza Opublikowano 11 Marca 2007 Opublikowano 11 Marca 2007 Lucjan73 napisał(a): Niestety pojawił się problem moje spodnie po zimie chyba troszkę się "skurczyły" w pasie !OKK cosik ciasno mi było........ !scooter To sie sa tzw pozostalosci po swietach !OKK Pozdroo Kacza
Gość markuz Opublikowano 11 Marca 2007 Opublikowano 11 Marca 2007 No cóż... dzisiaj u nas... piękna sprawa... słoneczko temperatura 17 stopni... 120km leciutko poszło, aż chce sie jeĽdzić!!!. Szkoda że nie w PL tylko w DE... ale takiej pogody na rozpoczęcie sezonu każdemu z Was życzę. Sama przyjemno?ć! P.s. Aż serce się kraje, ale dzisiaj tutaj 1/6 użytkowników dróg to... motornie! Widać że pocz?tek sezonu (a ma się wrażenie jakby był ?rodek) w pełni. pozdro markuz
gumis Opublikowano 12 Marca 2007 Autor Opublikowano 12 Marca 2007 wczoraj zrobilem traska na południe czyli w strone krosna i ani się obejrzałem a wyskoczyło 200km wszystko było by ok gdyby nie boczne wiatry !tut min?łem trochę "sprzętów" tak że ludzie nie tylko na maxi poczuli sezon
Gość Estelle Opublikowano 12 Marca 2007 Opublikowano 12 Marca 2007 Nie ?pimy, jeĽdzimy...... !tut Troszkę problemów było z odpaleniem, całe szczę?cie to 50 ccm ... Dzisiaj [mam nadzieję] ci?g dalszy rozgrzewania skuterka... wygl?dam przez okno i pogoda na razie dopisuje
Gość Marek Gru. Opublikowano 13 Marca 2007 Opublikowano 13 Marca 2007 Witam serdecznie wszystkich po zimowym ?nie W zeszł? niedzielę odpaliłem na kabelkach swojego Burgera(nadal niesprawny rozrusznik) i zrobiłem 70km. Było całkiem przyjemnie do momentu deszczu. Ale i to zjawisko nie zepsuło mi frajdy rozkoszowania się jazd?. Czekam do jakiego? zlotu, aby się z Wami wszystkimi spotkac. Teraz pogoda jest super i aby jak najdłużej taka się utrzymała. Pozdrawiam Marek Gru. !OKK
Gość Dragon Opublikowano 13 Marca 2007 Opublikowano 13 Marca 2007 Tak się naczytałem o Waszych "wyczynach" tegorocznych !scooter , że od dwóch dni i ja spróbowałem !tut ... dzisiaj biorę:1. aspirynę !OK , witaminę C !OK , scorboloamid !OK , aliofil !OK i jakie? "g...wno" w płynie... !tut Chyba jeszcze zaczekam... !tut Najgorzej było rano... 1,5 *C...
Gość KKAC Opublikowano 13 Marca 2007 Opublikowano 13 Marca 2007 to i sie wpisze. dzisiaj skuter kupiony i pierwsze kilometry nakrecone. sezon rozpoczalem. teraz tylko trzeba pomyslec o kat.A bo tak nielegalnie to troche strach jezdzic.
Administrator Artix Opublikowano 13 Marca 2007 Administrator Opublikowano 13 Marca 2007 A ja dzis przejechalem sie Burgerkiem, kurcze jakie to lekkie jak zabawka. Do tego zapomnialem juz jak fajnie sie nim wymiata w koreczkach. Odzwyczailem sie od takich lekkich sprzetow !scooter
Gość johny Opublikowano 15 Marca 2007 Opublikowano 15 Marca 2007 Wczoraj odbyłem pierwsz? jazdę w tym roku. Pozdrawiam
Gość blady Opublikowano 15 Marca 2007 Opublikowano 15 Marca 2007 No dobra, namawiali?cie, namawiali?cie i pobrykałem sobie wczoraj a dzisiaj standardowo ruszę do pracy moim srebrnym bzykiem! Kurcze, w zwi?zku z sezonem, zapisałem się na dalszy ci?g jazd na kat. A, na najbliższ? ?rodę. Sprawdziłem wła?nie pogodę i nie jest dobrze. Zima wraca - od najblizszej ?rody - tfu, tfu...
gumis Opublikowano 16 Marca 2007 Autor Opublikowano 16 Marca 2007 wczoraj przykręciłem podstawy po bokach pod kufry boczne. kuferki zci?gnięte ze strychu czekaj? tylko na założenie i w sobotę pasuje w nich co? pojeĽdzić i potrenować z nimi jazdę tak to do pracy codziennie bez względu już na temperature się jeĽdzi
rafałek Opublikowano 17 Marca 2007 Opublikowano 17 Marca 2007 No i wła?nie się przebrałem, mapa do reki i... k.... padać zaczęło. No to się rozbieram !tut
Klubowicze Patryk Opublikowano 17 Marca 2007 Klubowicze Opublikowano 17 Marca 2007 8 stopni, mały wiatr, trasa K-ce - Żywiec - ......- Katowice zaplanowana, 9:40 idę do garaży, odpalam na rozgrzewkę skuter, kurtka i spodnie przygotowane, a tu kap...... kap....... kap......kap,kap,kap, a mogło być tak fajnie Dobrze że nowe spodnie sprawdziłem temperaturowo w zeszłym tygodniu. Jutro, brak wolnego czasu i trzeba czekać do następnej soboty
ŻABA Opublikowano 29 Marca 2007 Opublikowano 29 Marca 2007 Witam, Odgrzewam w?tek. Muszę z rado?ci? stwierdzić, iż klub Burgmanii zaczyna być potęg?. Telepi?c się samochodem w zasadzie codziennie widzę jakiego? maxi z niebieskim logo. Ostatnio widziałem Artixa (nie raz - ul. Kasprzaka), a dzi? np. Dację (ul. Łopuszańska), któr? pozdrawiam na tę okoliczno?ć !V Chyba mamy nowy gang skuterowy w Warszawie !OK Pozdrawiam,
dr.big Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Cotygodniowe weekendowe spotkanie (niestety glownie moto ):
Klubowicze kolce_de Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Klubowicze Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Hej ho ! DR.BIG - marzymy o tym samym ?? A do wszystkich ! Jakie rozpoczecie sezonu? Jakie deszcze ? Jakie sole ? Latajmy, bzykajmy i cieszmy sie, ze mamy te male, pierdzace pod tylkiem, najkochansze cudenka P.S Jak piszecie o oddaniu skutera do naprawy na tydzien. czy dwa... ja nie oddam mojej Suzi - niech robia teraz Pozdrowionka
rudy_56 Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Opublikowano 8 Kwietnia 2007 U mnie dzisiaj piękne Boże Narodzenie - po nocy wszędzie biało. Dobrze, że słonko zaczyna wychodzic to powoli ginie białe gówno. Może wreszcie przegonie burga po ?wiezym powietrzu.
Gość MICHAŁ CHEMIK Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Ja też liczyłem że w ?więta troche polatam ale u mnie od rana pada i strasznie wieje.Może jutro cos sie zmieni
Gość mcse Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Opublikowano 8 Kwietnia 2007 a ja jestem zwany "KAMIKADZE" na swoim granatowym pantheonie )) dzień jak codzień - 2 kółka i do pracy miesięcznie pokonuje ok. 2ty? km.
Klubowicze Profesor Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Klubowicze Opublikowano 8 Kwietnia 2007 U nas +6 i wiatr jak sztormowy - brrr - nie jest miło!!!!!!!!
drogowiec Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Wczoraj wyskoczyłem sobie do Nowego S?cza i Krynicy. Dzi? wróciłem. Razem 730km. Wiatr do?c się dawał we znaki. Najgorzej było już blisko domu. Ostatnie 50 km w deszczyku i z bocznym, silnym wiatrem. Pozdrówka
Gość MirekBurgman Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Hallo Kolce-de! Posiadałem Burgmana 150 w takim samym kolorze jak Twój. To był moj poczatak przygody z Suzuki .To jest wspaniała maszynka! Potem posiadalem Burgmana 400,a taraz jestem wla?cicielem Burgmana 650. Pozdrawiam Cię bardzo serdecznie. Oczywi?cie juz od ok. miesi?ca ?migam codziennie! Uwielbiam skuterem, a z konieczno?ci używam samochodu.
Rekomendowane odpowiedzi