Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Hyosung GrandPrix - czy warto ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hejj :ph34r:

Od jakiego? czasu mój znajomy szuka dla siebie skutera 125 ccm do ok. 3500 zł i w sumie nie ma jaki? sprecyzowanych oczekiwań co do modelu.

W wolnych chwilach pomagam mu szukać i wła?nie wczoraj znalazłem na allegro co? takiego: http://moto.allegro.pl/item169437705_hyosu...uzy_skuter.html

Troche się zdziwiłem, bo pierwszy raz widze co? takiego. Skuter z rocznika 1998, mały przebieg... cena też nie za wysoka i tutaj pojawia sie moje pytanie: Czy warto zawracać sobie tym głowe ? ;) jestem ciekawy waszych opinii... a może kto? z Was spotkał się już kiedy? z takim modelem ?

Pozdrawiam

MichaŁ !scooter

Gość Michal88
Opublikowano

Osobi?cie uważam, że nie warto.

Co z tego jak jest tani skoro cały czas będzie się psuć. Czę?ci może brakować itd. itd.

Opublikowano

Ja też my?lę że nie warto. Podobnie jak kolega też szukam użwanej 125 ale interesuj? mnie japońskie skuterki, no ewentualnie piaggio: x9 i hexagon.

Napisz co? tym skuterze co masz do sprzedania.

Opublikowano

Małe japońskie zazwyczaj poczodz? z Włoch, Hiszpanii lub Chin.

Opublikowano

Montowane s? w różnych krajach ale technologia jest jednak japońska.

Opublikowano

A ja uważam ,ze jest to ciekawa propozycja ,bo choć te maszyny s? mało znane w Polsce to jednak spotyka sie je na zachodzie Europy...i to nie w pojedyńczych sztukach.

Ale zanim co? kupisz obejrzyj 2 razy ,choc jest podobny do Hexagona to jednak ma juz normalne (dwa amorki) zawieszenie z przodu -uwazam że to jest jego duzy atut !scooter .

A silniki ktore sa w tym modelu były montowane w naszym rodzimym wyrobie Junaku Qumplu 125

A czesci tak jak wszystko zawsze można gdzie? znaleĽć :lol:

Opublikowano

No wła?nie ja osobi?cie co? takiego mam w sobie, że zachowuje dystans do tych dalekowschodnich konstrukcji typu Motobi, Kingway, Zipp itp. w tym przedziale skuterów ze wschodu jakie? takie zaufanie mam jedynie do skuterów Kymco i Keeway... no ale to już w?tek na inny temat :lol:

I zastanawia mnie jeden fakt, wła?nie to co powiedziała madzia, że w sumie w krajach Europy zachodniej, tego typu wynalazków jest sporo i to chyba o czym? ?wiadczy, że mimo iż te skutery nie budz? powszechnego zaufania i odbiegaj? jako?ci? wykonania od skuterów Piaggio, Suzuki, Yamaha itd. to jednak nie s? wcale takie złe.

Chyba że się myle... ?! :lol:

Pozdrawiam

MichaŁ!scooter

Opublikowano

Witam!

Tylko mi sie wydaje, że w innych krajach Europy tak jak: Niemcy, Francja, Włochy itd. posiadacze takich sprzętów (bior?c pod uwagę jakie "niskie" kwoty za nie płac?) po jaki? pierwszych poważnych komplikacjach "wyrzucaj? je na złom". Bo tam szybko odrobi w razie czego stracone pieni?dze ...

Opublikowano
Witam!

Tylko mi sie wydaje, że w innych krajach Europy tak jak: Niemcy, Francja, Włochy itd. posiadacze takich sprzętów (bior?c pod uwagę jakie "niskie" kwoty za nie płac?) po jaki? pierwszych poważnych komplikacjach "wyrzucaj? je na złom". Bo tam szybko odrobi w razie czego stracone pieni?dze ...

No tutaj muszę się z Tob? zgodzić, bo przecież taki przeciętny mieszkaniec Niemiec czy Francji płaci za ten skuter pewnie ok. połowe swojej miesięcznej pensji... wiec dla niego to jest "małe miki".

Pozdrawiam

MichaŁ!scooter

Opublikowano

Hyosung idzie w jednym szeregu razem z Kymco, TGB, Sym. To s? przecież bardzo dobre skutery. Nie znam akurat tego modelu (Hyosung nie sprzedaje skuterów w PL) ale jeżeli stan jest dobry, to o jako?ć bym się nie martwił.

• Klubowicze
Opublikowano

osobi?cie bym w temat tego :D nie wchodził

Pozdrówko