Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Kingway SuperBoss ...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na dzień dzisiejszy zdecydowanie odradzam zakup takiego sprzętu.

Co prawda nie miałem do czynienia akurat z tym skuterem, ale bole?nie do?wiadczył mnie inny chińczyk. Generalnie nie polecam, bez względu na cenę.

Druga sprawa, jak zauważyli przedmówcy - SERWIS, a raczej jego brak....

Opublikowano
Ciekawe tylko czy chiński GPS pisze choc po angielsku czy wszedzie sa krzaczki :)

Bo jak tak to ciezko bedzie trafic :P

Nawet je?li jest po angielsku, to ciężko korzystać z niego podczas jazdy. Chyba że kto? lubi jeĽdzić z otwartym przednim schowkiem. :P

superboss3.jpg

EDIT: Pomyłka, ekran nie mie?ci się w schowku... Zasugerowałem się tym zdjęciem, ale porównałem z innym i wychodzi na to, że jednak można podgl?dać podczas jazdy trasę dzięki GPS czy filmy DVD. Ciekawe, czy dałoby radę podł?czyć konsolę ... :P

Zdecydowanie chciałbym zobaczyć skuter na żywo. !OKK

Opublikowano

QUOTE (Michal88 @ 23-02-2007, 18:15 )

Po postach na temat Baotiana bałbym się kupować taki sprzęt ale nie mówmy, że to syf, kupa itd. ponieważ nikt nim nie jeĽdził, nie naprawiał pewnie nawet nie dotykał....  

Taki jeste? pewny, że nikt, bo akurat ty nie jeżdziłe?? To raz, po drugie niektóre baotiany co trafiaj? do RP s? cacy, a inne do dupy. Moze kwestia z której fabryki s??  Te u niemca jako? nie s? takie tragiczne!!

Uwielbiam jak się uogólnia nie oceny o czym? z czym się tak na prawdę nie miało do czynienie. Dotyczy to nie tylko autora cytatu. 

Je?li tak to odpowiedz na pytanie czy kupiłby? ten sprzęt do prywatnego użytku?

Tak poza tym znam pewewien warsztat serwisowy, do którego zwrócił się jeden z dealerów takiego typu sprzętu z pro?b? o serwisowanie gwarancyjne i pogwarancyjne. Na pytanie co z czę?ciami zamiennymi padła odpowiedĽ:

"wstawię 2 dodatkowe sprzęty każdego typu i sprawa czę?ci będzie rozwi?zana".

Dlatego zainteresowanym w inwestycje w tego typu sprzęt radzę od razu zakupić dwa egzemplarze i problem z cze?ciami będzie z głowy.

Gość Sztukan
Opublikowano

Jak dla mnie to brak temu pojazdowi klasy...

Od razu widac ze to chinski pomysl...

Przy zalozeniu ze zycie jest brutalne i w koncu to cudo sie wywali ,chyba bedzie trzeba znalezc serwis...RTV? Nic nie mowiac o tych monolitycznych kufrach...

Reasumujac; wszystko fajnie,dopuki sie nie wywrocisz...(tfu tfu),potem to juz na wpol dzialajacy chinski zlom bez prawie zadnej mozliwosci sprzedarzy... :(

Pozdro ..

• 2 tygodnie później...
  • Klubowicze
Opublikowano

Hej ho!

Jak co niektorzy z Panstwa wiedza bardzo dlugo szukalam skutera dla siebie. Miala byc Vespa ale blokowala mnie cena nowej a uzywane byly w wiekszosci niemozliwie wyeksploatowane. Potem zobaczylam Burgmana i sie zakochalam ale znowu cena okazala sie nie do przejscia. I tak trafilam na strone www.kingway.pl. a tam senator i bodajze navigator - przy czym ten drugi wizualnie prawie identyczny z Burgmanem. Cena duzo nizsza niz burgmana problem tylko w tym, ze po wnikliwym przeczytaniu forum na stronie, rozmowie telefonicznej z panem z centrali i wymianie kilku wiadomosci na gg z panem z serwisu, a takze wyszukaniu w googlach roznych innych informacji o kingwayu zrezygnowalam z zakupu szybciej niz lacze sie z internetem.

Nie bede sie rozpisywac co udalo mi sie znalezc, a podsumowaniem i przestroga niech bedzie odpowiedz na pytanie jednego z uzytkownikow do pana z serwisu:

Uzytkownik: ostatnio na moim skuterze musialem awaryjnie hamowac (ktos zajechal mi droge), nacisnalem do oporu klamke tylnego hamulca. Problem w tym, ze ta klamka pekla, jest zlamana. Czy serwis wymieni ja na nowa w ramach gwarancji?.

Serwis: niewlasciwe uzywanie sprzetu, ktore doprowadzi do uszkodzen nie moze byc podstawa do reklamacji jak rowniez do naprawy sprzetu w ramach gwarancji. Skuter posiada dwie klamki hamulcowe co oznacza, ze nalezy uzywac obu rownoczesnie. W ten sposob mozna zahamowac awaryjnie bez potrzeby lamania czegokolwiek !tut

Wymieklam !scooter

Pozdrowionka

• Administrator
Opublikowano
....awaryjnie hamowac (ktos zajechal mi droge), nacisnalem do oporu klamke tylnego hamulca. Problem w tym, ze ta klamka pekla, jest zlamana. Czy serwis wymieni ja na nowa w ramach gwarancji?.

Kolcusie, to ja ci juz reki nie podam, bo zgnieciesz !scooter W zyciu nie slyszalem o zlamaniu klamki podczas hamowania. O wygietych fikusnie pod ciezarem skutera tak, ale nawet wtedy o zlamanej nigdy.

Ja bym reklamowal, choc bym na pewno na miejscu serwisu nie uwierzyl ze mozna zlamac klamke podczas hamowania.

Opublikowano

!tut!OK

ale to nie ona złamała tę klamkę.. !tut !tut

Tylko użytkownik Chinola.. !scooter

Gość Marek Gru.
Opublikowano

Jeżeli mogę wł?czyć sie do dyskusji na temat tego przybajerowanego skuterka, to powiem Wam, że posiadam od 1.5 roku Quada 250cm tej własnie firmy(Kingway) i nie uważam,że jest to szmelc do niczego jak niektórzy a Was wcze?niej wspominali. Quada mam od nowo?ci i poza małymi pierdołami w postaci nie podokręcanych czę?ci na pocz?tku i uszkodzon? przekładni? przód/tył (awaria po roku naprawdę ostrej le?nej eksplatacji) nic w sprzecie się nie zepsuło. Zdaję sobie sprawę, że nie można porównac go do markowych modeli, ale koszt jest też przynajmniej dwókrotnie niższy. Co do serwisu to nie ma problemu, Kingway jest najbardziej rozwiajaj?c?-chińsk? firm? w Polsce. Naprawy o których wspomniałem, były zrobione terminowo i solidnie. Co do czę?ci zamiennych to otrzymuj? już od chińczyków same partie czę?ci, a nie jak kiedy? rozmontowywane były poszczególne modele. Nie zmienia to faktu, że zdecydowałem się na używanego Burgmana, który jak się okazał też przysporzył mi kilka problemów(np.rozrusznik).

Tak więc uważam, że nie powinno wrzucac się wszystkich chińskich firm(np.Kingwaya) do jednego worka, bo jak widać na moim przykładzie może być alternatyw?, która daje wystarczaj?co przyjemno?ci, za relatywnie realne pieni?dze. Pozdrawiam

• Administrator
Opublikowano

Oczywiscie cena zawsze z czegos wynika i ciezko wymagac od sprzetu za duuuuzo mniejsza kase zeby byl az tak dobry jak "markowe" sprzety. Dobre materialy kosztuja i nic wiecej.

Gość Marek Gru.
Opublikowano

Artix prze?lij mi swój e-mail to wy?lę Ci zdjęcie ze zlotu w Bolimowie !scooter

• Klubowicze
Opublikowano

Hej ho!

....awaryjnie hamowac (ktos zajechal mi droge), nacisnalem do oporu klamke tylnego hamulca. Problem w tym, ze ta klamka pekla, jest zlamana. Czy serwis wymieni ja na nowa w ramach gwarancji?.

Kolcusie, to ja ci juz reki nie podam, bo zgnieciesz 

Artixusiu, ja mam raczki za male, zeby cokolwiek polamac - nawet zapalka jest w stanie mi sie oprzec :D I dlatego mozesz sie ze mna nawet wysciskac :P

Pozdrowionka