pawko Opublikowano 29 Stycznia 2007 Opublikowano 29 Stycznia 2007 Kolega chyba już nie szuka...Pare postów temu jeszcze się pytał jak i gdzie kupić, a przecież w profilu jak byk stoi: skuter - suzuki burgman 650. Chyba że tak sobie tylko napisał coby tych "dzieciaków" na mniejszych sprzętach pogonić i również w ten sposób podnie?ć swe lekko podupadłe morale...Żenada
Gość Rysiek Opublikowano 29 Stycznia 2007 Opublikowano 29 Stycznia 2007 Drogi mp-pp , zachowaj równowagę , stosunku mocy do zdrowego spojrzenia na innych i pamiętaj że jeden lubi bułki z masłem , a drugi jak mu ?mierdz? nogi , więc jak się wchodzi w jak?? grupę to trudno pozyskać szacunek , nie prezentuj?c nic poza but? . P.S A tak poza tym to życzę udanego zakupu wymarzonej mocy i oby Ci służyła długo
mp-pp Opublikowano 30 Stycznia 2007 Autor Opublikowano 30 Stycznia 2007 kolego Slavequs tu nie chodzi o dowarto?ciowanie jesli mam kupić 400 gdzie ja waze trochę ponad 100 kg i chce jezdzić z żon? i ładunkiem po europie to uwazam ze ponizej 400 to jest zdecydowanie za mało i katujesz tylko skutera proste a jak ty latsz po miescie to i 50 po tuningu tobie wystarczy chłopczyku
pawko Opublikowano 30 Stycznia 2007 Opublikowano 30 Stycznia 2007 Chłopczyku ?? NO COMENTS !!! Proszę adminów o reakcję, bo choć to "chłopczyku" nie było do mnie, to widać że prawdziwy okaz kultury i dobrego wychowania nam się tu trafił !holiday
Klubowicze Profesor Opublikowano 30 Stycznia 2007 Klubowicze Opublikowano 30 Stycznia 2007 słuchajcie ten kole? to jest kosmos - jakie? zagubione ogniwo teorii Darwina
dr.big Opublikowano 30 Stycznia 2007 Opublikowano 30 Stycznia 2007 Ej, ej !OKK ... Jesli ktos chce jezdzic na 50- ce albo "powyzej" 400ccm, to prosze bardzo. Ale bez ublizania danej grupie . W koncu zdazaja sie tacy ludzie, ktorzy kupuja an650 dlatego ze jest (na razie) nawiekszy pojemnosciowo !holiday . Do jazd po Europie nadaje sie jak najbardziej, a jesli ma byc koniecznie powyzej 400ccm, dla 2 osob i bagazu, to pozostaje jeszcze Silver Wing 600 . Tak wiec AN650 albo SW 600. W koncu wiecej "ponad czterysetek" do podrozy w 2 osoby nie ma . PS. Swoja droga mozna jeszcze kupic Tmaxa, Xcitinga no i skutery z silnikiem Piaggio Master -> wszystko powyzej "magicznej" liczby 400 .
mp-pp Opublikowano 30 Stycznia 2007 Autor Opublikowano 30 Stycznia 2007 Drogi mp-pp , zachowaj równowagę , stosunku mocy do zdrowego spojrzenia na innych i pamiętaj że jeden lubi bułki z masłem , a drugi jak mu ?mierdz? nogi , więc jak się wchodzi w jak?? grupę to trudno pozyskać szacunek , nie prezentuj?c nic poza but? .P.S A tak poza tym to życzę udanego zakupu wymarzonej mocy i oby Ci służyła długo !holiday dzięki kolego
Klubowicze Profesor Opublikowano 30 Stycznia 2007 Klubowicze Opublikowano 30 Stycznia 2007 s? większe niż 650 - Gilera GP 800
mp-pp Opublikowano 30 Stycznia 2007 Autor Opublikowano 30 Stycznia 2007 Ej, ej ... Jesli ktos chce jezdzic na 50- ce albo "powyzej" 400ccm, to prosze bardzo. Ale bez ublizania danej grupie .W koncu zdazaja sie tacy ludzie, ktorzy kupuja an650 dlatego ze jest (na razie) nawiekszy pojemnosciowo !holiday . Do jazd po Europie nadaje sie jak najbardziej, a jesli ma byc koniecznie powyzej 400ccm, dla 2 osob i bagazu, to pozostaje jeszcze Silver Wing 600 . Tak wiec AN650 albo SW 600. W koncu wiecej "ponad czterysetek" do podrozy w 2 osoby nie ma !OKK . PS. Swoja droga mozna jeszcze kupic Tmaxa, Xcitinga no i skutery z silnikiem Piaggio Master -> wszystko powyzej "magicznej" liczby 400 . bardzo dziękuje za wyczerpuj?c? odp. i to jest prawdziwa pomoc a nie wysmiewanie sie z pocz?tkuj?cego forumowicza
pawko Opublikowano 30 Stycznia 2007 Opublikowano 30 Stycznia 2007 To że jeste? pocz?tkuj?cy nie tłumaczy że musisz być też chamski do innych.
mp-pp Opublikowano 30 Stycznia 2007 Autor Opublikowano 30 Stycznia 2007 s? większe niż 650 - Gilera GP 800 ta gilerka jest fajna ale i cena pewnie tez
dr.big Opublikowano 30 Stycznia 2007 Opublikowano 30 Stycznia 2007 s? większe niż 650 - Gilera GP 800 Jeszcze nie ma, Gilera zapowiedziala co prawda "giepeka" na rok 2007, ale ja raczej "obstawiam" 2008 . PS. Chociaz Piaggio mnie ostatnio zadziwilo, w tydzien szyba, w tydzien manual . To sie nazywa obsluga klienta. PS. @mp-pp: bardziej niz nad pojemnoscia zastanowilbym sie nad liczba cylindrow i nad ladownoscia . Jesli to naprawde maja byc dlugie trasy w 2 osoby...
rudy_56 Opublikowano 30 Stycznia 2007 Opublikowano 30 Stycznia 2007 Osobi?cie wiem o dwóch ciekawych 650tkach do kupienie, jedna z okolic W-wy - obie s? na allegro.
Slavequs Opublikowano 30 Stycznia 2007 Opublikowano 30 Stycznia 2007 kolego Slavequs tu nie chodzi o dowarto?ciowanie jesli mam kupić 400 gdzie ja waze trochę ponad 100 kg i chce jezdzić z żon? i ładunkiem po europie to uwazam ze ponizej 400 to jest zdecydowanie za mało i katujesz tylko skutera proste a jak ty latsz po miescie to i 50 po tuningu tobie wystarczy chłopczyku 1. Może i jestem dzieckiem, bo mam swój skuterek o takiej, nie innej pojemno?ci. To pewnie dla Ciebie nic, że prędko?ć maksymalna wynosi tyle, ile można jeĽdzić dopiero na autostradzie. Może lepiej, żebym wpisał w profilu skuter, którego faktycznie nie mam? 2. Nazywasz mnie chłopczykiem, a ja sam mam w?tpliwo?ci co do Twojego wieku. Brak kultury, znajomo?ci języka polskiego. Sorry, ale to wszystko ?wiadczy o Tobie. Poza tym wchodzisz i na dzień dobry stwierdzasz, że Burgman 650 jest "zaje...", a wszystko poniżej 400 ccm jest dla dzieci. Z tak? opini?, jak przejrzysz listę użytkowników, stwierdzisz, że znalazłe? się w przedszkolu. 3. Nie ma tu hierarchii dotycz?cej użytkowników i ich skuterów. To, że kupisz sobie 650-tkę, nie znaczy że masz większe prawa od posiadaczy małych dwusuwów. Mam wrażenie, że również w tym temacie masz odmienne zdanie. 4. To forum nie jest kółkiem wzajmnej adoracji. Nie musisz mnie lubić. Tylko zamiast nazywać mnie "chłopczykiem" mógłby? wyraĽnie napisać swoje żale, pretensje, czy jakkolwiek to nazwać. Uważasz się za osobę dorosł?, to się tak zachowuj.
dr.big Opublikowano 30 Stycznia 2007 Opublikowano 30 Stycznia 2007 (...)To, że kupisz sobie 650-tkę, nie znaczy że masz większe prawa od posiadaczy małych dwusuwów.(...) No moze poza tym, ze jest to z zalozenia forum maxiskuterowe. Wezmy wiec za "maly dwusow" Hexagona 125 albo Runnera i juz bedzie dobrze ...
Sympatycy Qw@ki Opublikowano 30 Stycznia 2007 Sympatycy Opublikowano 30 Stycznia 2007 Z własnego do?wiadczenia podróżowania Burgmanem 650 po Polsce i Europie uważam, że jest to jak najbardziej słuszny wybór. Jedyne co jeszcze musisz zdecydować to czy będzie to nowy egzemparz za 37500 minus burgmaniakowy rabat w zaprzyjaĽnionym salonie, czy sztuka używana? Wybór nalezy do Ciebie, bramka nr 1 czy bramka nr 2, bramki nr 3 nie ma.
asmo Opublikowano 30 Stycznia 2007 Opublikowano 30 Stycznia 2007 (...)To, że kupisz sobie 650-tkę, nie znaczy że masz większe prawa od posiadaczy małych dwusuwów.(...) No moze poza tym, ze jest to z zalozenia forum maxiskuterowe. Wezmy wiec za "maly dwusow" Hexagona 125 albo Runnera i juz bedzie dobrze ... Wlasnie sie dowiedzialem, ze mam malego dwusowa A tak na serio, to maoim zdaniem kolega mp-pp powinien raczej przeczytac regulamin, zanim zacznie sie w pelni udzielac na tym forum
dr.big Opublikowano 30 Stycznia 2007 Opublikowano 30 Stycznia 2007 Wlasnie sie dowiedzialem, ze mam malego dwusowa Chyba nie sadzisz, ze model VX byl jedynym Runnerem? I do tego najlepiej sprzedajacym sie ? PS. Mialem na mysli model FX 125... a dopiero pozniej "duze" dwusuwy typu FXR180 czy LXT180 . Jesli ktos szuka Burgmana 650 K7 -> moze sprobowac za jedyne 33900 w KLIK
regis Opublikowano 30 Stycznia 2007 Opublikowano 30 Stycznia 2007 Szczerze mowiac to wole miec te swoje nedzne 400ccm niz 650 i przy kazdym podmuchu wiatru modlic sie, zeby nie wpasc do rowu A mozna wiedziec jeszcze jakie ciuszki kolega kupuje? Kaszczek Tornado moze?
asmo Opublikowano 30 Stycznia 2007 Opublikowano 30 Stycznia 2007 Wlasnie sie dowiedzialem, ze mam malego dwusowa Chyba nie sadzisz, ze model VX byl jedynym Runnerem? I do tego najlepiej sprzedajacym sie ? PS. Mialem na mysli model FX 125... a dopiero pozniej "duze" dwusuwy typu FXR180 czy LXT180 . Oczywiscie, ze tak nie sadze Osoboscie to i tak wolalbym miec tego VXR'a 180, ale ciezko go znalezc @regis: Czemu sadzisz, ze Tornado? Moze on woli produkty z wyzszej polki, czyli kask Tiger !tut
Klubowicze Profesor Opublikowano 31 Stycznia 2007 Klubowicze Opublikowano 31 Stycznia 2007 ja osobi?cie jezdżę 250 i do jazdy po mie?cie zupełnie wystarcza (na trasie te 100 przelotowe też jest). nie jeżdże na wy?cigi (wtedy bym kupił przecinaka a nie skuter) po raz kolejny przypominam moje stwierdzenie z innych postów: - nie ważne kto na jakiej miotle fruwa - ważne co sob? reprezentuje Pozdrówko
mp-pp Opublikowano 2 Lutego 2007 Autor Opublikowano 2 Lutego 2007 ja osobi?cie jezdżę 250 i do jazdy po mie?cie zupełnie wystarcza (na trasie te 100 przelotowe też jest). nie jeżdże na wy?cigi (wtedy bym kupił przecinaka a nie skuter)po raz kolejny przypominam moje stwierdzenie z innych postów: - nie ważne kto na jakiej miotle fruwa - ważne co sob? reprezentuje Pozdrówko tak kolego ale tu nie chodzi prętko?ci tylko o sprawne poruszanie się ,pojedziesz w góry i twój skuter juz nie radzi sobie tak dobrze albo przy wyprzedzaniu a zaznaczam ze ja bede jezdził z plecakiem i pełnym ekwipunkiem sam mam jeszcze małego skutera i jest za słaby a pisałem ze chcę jezdzić po europie dla tego chcę maxi skutra !scooter chyba juz wszystko wyja?nione !OKK
regis Opublikowano 2 Lutego 2007 Opublikowano 2 Lutego 2007 Artixowi ypka wystarczyla do zwiedzenia Europy. A zwiedzal tereny tak plaskie jak i calkiem gorzyste (z tego co pamietam chorwacja, albania, grecja). I jakos full zaladowana 250 sobie dala rade. No chyba, ze kolego mp-pp chcesz ze soba zabrac telewizor, komputer, dwa rowery, ponton, namiot i Bog jeden wie jakie jeszcze bambetle.
Administrator Artix Opublikowano 2 Lutego 2007 Administrator Opublikowano 2 Lutego 2007 No dokladnie, 5 tys km w 2 tyg i 2 osoby zrobione YP250. Objechane cale Balkany z zaliczeniem Albanii. Zwiedzanie Europy wcale nie polega na wielkosci sprzetu tylko wlasnych checi i samozaparcia. Owszem bywaly miejsca w gorach z tak duzym nachyleniem podjazdu ze skuter ciagnal 60-70 km/h ale i wieksze i mocniejsze sprzety wcale szybciej tam nie jechaly. Autostrada to 120 km/h. Zmienilem na AN400 i powiem ze jest to sprzet, ktory juz przestal miec jakiekolwiek problemy zarowno w gorach jak i na autostradach. Nie chce tu oczywiscie nikogo przekonywac ze AN400 jest lepszy od AN650. Na pewno AN650 nie jest jedynym sprzetem do turystyki i najlepszym, bo nie ma najlepszych i najgorszych.
Klubowicze Profesor Opublikowano 2 Lutego 2007 Klubowicze Opublikowano 2 Lutego 2007 gdyby tak podchodzić do sprawy - to wszyscy by musieli jeĽdzić goldasami (bo to mocne i pojemne, w miarę szybkie) życzę powodzenia w wędrówkach 650 -tk? Pozdrówko
Rekomendowane odpowiedzi