BRODATY MIKE Opublikowano 23 Stycznia 2007 Opublikowano 23 Stycznia 2007 Kochani, co Wy na to, żeby na głównej stronie zamie?cić "poradnik w?chacza spalin" , w którym step by step było by o tym jak się poruszać po forum, co do czego, jak wstawić i gdzie fotę, co to jest avatar, jakie literki co oznaczaj?, i że trzeba wypełnić profil... Może to dobry pomysł? Sporo ludzi popełnia tesame błędy (...) Co Wy na to?
Gość Estelle Opublikowano 23 Stycznia 2007 Opublikowano 23 Stycznia 2007 Zatem pierwsza rada, wszak prawie każdy się o to potyka wypełnienie profilu zaraz po zarejestrowaniu [heh, ciekawscy jeste?my ] Rada numer dwa: powitanie na forum "Serdeczno?ci"
Klubowicze Profesor Opublikowano 23 Stycznia 2007 Klubowicze Opublikowano 23 Stycznia 2007 Estelle - popieram Profil - wiadomo kto wkracza w progi forum a i on ma możliwo?ć nieanonimowego (w miarę) kontaktu z forumowiczami. Witka na dzień dobry to miły i dobry zwyczaj Pozdrówko
Gość Sztukan Opublikowano 23 Stycznia 2007 Opublikowano 23 Stycznia 2007 no... bo ja to chyba jakis gupi jestem i za Chiny nie wiem co to avatar,a tych gadu gadu to ja nie mam.. Takze uwazam ze taka odrobina wyrozumialosci nikomu nie zaszkodzi... Swietny pomysl!
dr.big Opublikowano 23 Stycznia 2007 Opublikowano 23 Stycznia 2007 Avatar to "zdjecie" ukazujace sie z lewej strony przy kazdym poscie (ponizej Twojego nicka). Mozna go "wkleic" z innego adresu lub przekopiowac ze swojego kompa na serwer Burgmanii. Wazne aby nie przekroczyc rozmiarow i wielkosci(120x120 pixeli i 150kB oraz rodzaju pliku gif .jpeg .jpg .swf .png), ale to chyba niemozliwe . Jabber ID, Numer GG, Numer ICQ, Tlen.pl i Indentyfikator MSN to kilka programow komunikacyjnych, majacych za zadanie ulatwic kontakt pomiedzy uzytkownikami. Przydalby sie moze jeszcze "skype" bo zrobil sie dosyc popularny . Wiekszego zdjecia na forum umiescic nie mozna, chyba ze wzgledu na transfery. Ta funkcja jest zablokowana. Zamieszczenie zdjecia dostepne jedynie w "Galerii klubowej", zdjecie (oraz dodatkowe info) wysylamy wtedy do Tetsuo, a on je tam zamieszcza. Dzieje sie to co jakis czas, tak wiec nie nalezy sie denerwowac i oczekiwac zalatwienia "od reki" !OK .
Gość Sztukan Opublikowano 23 Stycznia 2007 Opublikowano 23 Stycznia 2007 Dzieki Wielkie! teraz juz nie jestem az taki glupi,chociaz mam tylko skype'a... co do avatara,to cos sie niedlugo wykombinuje,choc moja maszynka nie ma na sobie wiele ,gdyz odwiedza lakiernika.. Pozdrawiam uswiadomionych..
-=Dee Jay=- Opublikowano 23 Stycznia 2007 Opublikowano 23 Stycznia 2007 Mike, nie bierz tego do siebie, ale czy tego samego tematu, nie można napisać normalnym drukiem ?? z caps-lockiem, oprócz tego że moze wyrażać on krzyk, chodzi o to, że jakikolwiek tekst, pisany inaczej niż normalnie jest nieczytelny. w tym drukowne litery też Ponieważ, jak sam zuważyłes, jestes w?hacz spalin !OK, generalnie masz prawo, poruszać się jeszcze niewprawnie w zasadach i po samym forum. Wiedzieć jednak musisz, ze z założenia ludzie s? leniwi, i jak widz? co? co jest nieczytelne (tak jak wspomniany temat) to go omijaj? - a potem s? fochy ze nikt nie odpowiada. No chyba że chcemy sobie utrudniac zycie w 74k!m pr2yp4dku 84wmy 5!3 n4 (41390, 80 j4k 5!3 84w!ć 70 5!3 84w!ć, dr2w! wy****ć, n0w3 w574w!ć (w tłumaczeniu na ludzki: w takim przypadku bawmy sie na calego, bo jak sie bawic to sie bawic, drzwi wy****ć nowe wstawić)
BRODATY MIKE Opublikowano 23 Stycznia 2007 Autor Opublikowano 23 Stycznia 2007 Dee Jay, przekonałe? mnie, masz rację. Nie chodzi mi ( nam ) o tak? zabawę. Poprostu nie s?dziłem, że takie co? może być dla kogokolwiek nieczytelne ale to już wiem! BYŁEM "w?chaczem" ale powoli my?lę że się wdrożę i wyrosnę na "... maxi maniaka" !OK Będę się starał - objecuję!
asmo Opublikowano 23 Stycznia 2007 Opublikowano 23 Stycznia 2007 Takie reguly jak sa tutaj, panuja raczej na kazdym innym forum, wiec jezeli ktos jest na jakimkolwiek innym forum, to i na burgmanii nie ma problemow z aklimatyzacja
Klubowicze Ravenka Opublikowano 23 Stycznia 2007 Klubowicze Opublikowano 23 Stycznia 2007 Z dobrych rad ja bym dodała jeszcze używanie funkcji "szukaj" przed napisaniem nowego tematu, bo najczęsciej już co? podobnego było poruszane. Pozdrawiam Ravenka
BRODATY MIKE Opublikowano 23 Stycznia 2007 Autor Opublikowano 23 Stycznia 2007 Jak kto? jest na innym forum, to może i tak... Problem jak kto? jest w tym temacie ( tak jak np ja ) ciemny jak wiadro po lepiku...
Administrator Artix Opublikowano 23 Stycznia 2007 Administrator Opublikowano 23 Stycznia 2007 A ja nie jestem jakims fanem polszczyzny sam czasem strzele orta, ale mimo wszystko prosilbym pisac poprawnie. W miare mozliwosci staram sie poprawiac te bledy ktore rzucaja mi sie w oczy na pierwszy plan, choc jest kilka takich osob gdzie w prawie kazdym poscie cos tam musze delikatnie "edytn?ć". A polskich znakow nie znosze uzywac Polecam "worda" bo czasem juz sam nie wiem jak sie pisze jakies slowo jak widze je wiele razy pisane tak samo z bledem. Z malych porad funkcja "szukaj" sprawdza sie po zmianie "szukaj kiedykolwiek" Polecam tez uzywac funkcji "edytuj" zamiast dopisywac kolejny post jeden pod drugim. Czestym bledem jest cytowanie, prawidlowy kod to [ quote ] na poczatku cytatu i [ / quote ] na zakonczenie cytowanego zdania. Oczywiscie nie ma tam spacji po nawiasie kwadratowym ani za. Ta sama analogia jest przy np wyboldowaniu tyle ze kod jest [ b ] i koniec boldu [ / b ]
Mareczek Opublikowano 23 Stycznia 2007 Opublikowano 23 Stycznia 2007 Jak kto? jest na innym forum, to może i tak...Gorzej jak kto? jest w tym temacie ( tak jak np ja ) ciemny jak wiadro po lepiku... Szybko się uczysz jeszcze parę razy dostaniesz i będzie super.
BRODATY MIKE Opublikowano 24 Stycznia 2007 Autor Opublikowano 24 Stycznia 2007 Naprawde staram sie Marku, i strasznie sie ciesze, ze to zauwazyles. Co do nie uzywania polskich liter to no problem, a jEsli chodzi o ortografie to... ... napisalem w "co nas kreci poza sqtrami" , ze na wykladach rysowalem i sa efekty A tak na powaznie to mam problemy i podobno jestem dyslektykiem, czy co? tam takiego. Ale SORRY za bledy.
Gość PCX Opublikowano 24 Stycznia 2007 Opublikowano 24 Stycznia 2007 Je?li chodzi o błędy ortograficzne, literówki itepe. to polecam ?ci?gn?ć sobie przegl?darkę "Firefox" (Popularnego Liska) która nie do?ć że jest o niebo lepsza od dziurawego IE to w dodatku sama podkre?la błędy przy pisaniu
PaPaYoS Opublikowano 24 Stycznia 2007 Opublikowano 24 Stycznia 2007 swietny pomysł ułatwi to poruszanie sie ?wieżakom po forum
pilot Opublikowano 24 Stycznia 2007 Opublikowano 24 Stycznia 2007 Jestem za bo tez zrobilem ten bł?d przy rozpoczynaniu wizyty na forum za co otrzymałem sluszne uwagi. !OKK
BRODATY MIKE Opublikowano 24 Stycznia 2007 Autor Opublikowano 24 Stycznia 2007 Kochani, pewnie macie racje... Natomiast jesli chodzi o komputery to ja uzywam swojego pierwszego kompa............. .......dopiero od 2mies. z czego jak dotad sluzyl mi do serfowania po sieci!!!!!!!!!!!!! Respect dla innych i nie smiac mi sie bo .... ...bo cos wymysle! !OKK
Slavequs Opublikowano 24 Stycznia 2007 Opublikowano 24 Stycznia 2007 Kochani, pewnie macie racje...Natomiast jesli chodzi o komputery to ja uzywam swojego pierwszego kompa............. .......dopiero od 2mies. z czego jak dotad sluzyl mi do serfowania po sieci!!!!!!!!!!!!! Respect dla innych i nie smiac mi sie bo .... ...bo cos wymysle! !OKK "Nawet najmędrsi mędrcy nie wszystko wiedz?".
Rekomendowane odpowiedzi