Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Grotniki 2007 ogólnopolski zlot - III edycja

Rekomendowane odpowiedzi

Gość deleted1
Opublikowano

Ok nie zrozumiałam i nadal nie rozumiem sensu opłacania hotelu kiedy wszyscy będ? w o?rodku Boruta. No ale nic, wszak każdy ma woln? wolę. Przypomne tylko ze o?rodek jest zamykany na noc i nie za bardzo będzie możliwo?ć spędzania czasu z cał? grup? do nocy.

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 311
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• pablos

43

• RobB.

26

• Profesor

9

• kolce_de

7

Top użytkownicy w tym temacie

Gość Ger i Max
Opublikowano

Cze?ć,

No to napisz co mam w tej sytuacji robić.

Nie po to jadę na zlot żeby siedzieć sam w hotelu.

Nie byłem tam nie znam szczegółów.

Odpisz!

pozdrawiam,

Gerard

Opublikowano

Nie popadajmy w rozpacz ... s? jeszcze miejsca w o?rodku Boruta ... rezerwujesz u Zołzy lub Rob.B ... choć niestety miejsca ze współlokatorami (innymi zlotowiczami) ... chcesz extra komfortu - Hotel Jedliczanka ( lecz jest oddalony o kilka chwil ... więc miło nie będzie wracać do niego - samotnie).

Wybór należ do Ciebie - Minister itd..... !holiday .

Chyba nie jest to wielki dramat mieszkać np. razem w pokoju z dwoma fajnymi innymi "Typami" heheheh ...to jest wła?nie integracja zlotowa.

Pozdrawiam

Gość Ger i Max
Opublikowano

Ok, to już wysyłam drugie trzy dyszki.

Mam nadzieję, że mnie tam gdzie? wci?niecie.

Dzięki za info.

pozdrawiam,

Opublikowano

CZy opłate zlotow? czyli 30 zł mozna wplaic na miejscu ?

Opublikowano

Witam ,

Na zlocie się pojawię . Zapowiadam ,że wraz ze mn? pojawi się Michał od Aeroxa z grupy UĆ. Pieni?dze wpłacę jutro ,najpóĽniej we wtorek . Prawdopodobnie pojawi się jeszcze kilka osób.

Pozdrawiam

Opublikowano

Witam !!

Mam dobr? wiadomo?ć po mojej kontuzji lekarz pozwolił wciskać sprzęgło w katamaranie ale nadal (:wub:) więdz mogę prowadzić 4oo :lol::D i

pojawie się w Grotnikach :wub::wub:

Do zobaczenia!!!!

Opublikowano
Witam !!

Mam dobr? wiadomo?ć po mojej kontuzji lekarz pozwolił wciskać sprzęgło w katamaranie ale nadal  (:wub:) więdz mogę prowadzić 4oo  :D  :wub: i

pojawie się  w Grotnikach :wub:  !tut

Do zobaczenia!!!!

Nawet na rowerku czy poci?giem możesz przybyć do nas ... grunt to miła atmosfera i :lol: .

Stryjko tak jak napisałem gdzie? wcze?niej ... awaryjnie oczywi?cie- TAK.

Pozdrawiam

• Administrator
Opublikowano

Rzutem na tasme ale jednak, mocno mieszalem w klockach zeby byc i sie udalo :D kasa wplacona i w 5 sek znalazla sie na koncie kochamy hmmmm-banki. Do zobaczenia w takim razie za chwile ;)

Opublikowano

Hej

A ja kasę wysłałem 29.05 i jeszcze nie została odnotowana.

Poszło 120 zł za mnie i Cinka. Mamy być w pokoju z W?skim.

Pozdrawiam

czoper

Opublikowano
Hej

Pozdrawiam

czoper

U mnie już jeste? odnotowany, a Pablos pił z Wami na Ryni nnnnie byyył w s..sssanie u..zupełnićććć :):) co widać na zdjęciach -pozazdro?cić Wam zabawy :D

Dzi? wieczorkiem najpóĽniej jutro będzie poprawiona.

Gerardzie miejsce się znajdzie, a do Jedlicznki to po paru piwach to by? pewnie i tak nie doszedł bo daleko !scooter

Stryjko-w ostateczno?ci można, w końcu mogło by sie okazać, że przelew nie dojdzie na czas.

Talka- bardzo sie cieszę, że będziesz w stanie do nas dotrzeć, lekarstwa czekaj? ;)

Pozdrawiam i zapraszam

RobB. :)

• Klubowicze
Opublikowano

Zespół który Nam zagra uwierzcie - rewelka !scooter

nie będę miał możliwo?ci posłuchania na żywo (będę tylko w czwartek) - mam pytanie czy "ta rewelka" mówi?c w dobrej wierze posiada jakie? CD coby można mieć choć namiastkę koncertu.

Pozdrówko!

Opublikowano

Mam ich CD to Ci skopiuję, tyle że jeszcze w starym 3 osobowym składzie :D

Ponieważ jednym z pkt. naszego rajdu jest odwiedzenie Boruty w Łęczycy, to dla Tych, którzy Borutę kojarz? wył?cznie z diabłem wyja?nienie:

Jak się narodził diabeł Boruta?!

Miało się to wydarzyć wczesn? wiosn? w połowie XIV w.

Wybrał się w podróż z Krakowa do Łęczycy ówczesny król Polski Kazimierz Wielki. Jechał poszóstn? karet? po w?skiej grobli, co ł?czy pobliskie wioski z Łęczyc?, kiedy to na w?skiej drodze w?ród okolicznych błot gdzie? koło Oraszewic, ciężki pojazdzapadł się tak głęboko w bagno, że w żaden sposób już strudzone drog? konie wyci?gn?ć go nie mogły. Na próżno królewski fuczer ile sił trzaskał z bata, łajał, prosił i sam wraz z przyboczn? drużyn? przystawiał do karety. Ani drgnęła, mimo, że płaty białej piany ukazały się na bokach końskich. Król polecił fuczerowi poszukać ludzi w okolicy, by przyszli z pomoc? i wyci?gnęli go z błota, bo noc się już zbliżała, a królowi spieszno było do "bokóweczki" , która z niecierpliwo?ci? oczekiwała go na zamku w Łęczycy.

Jak się okazało, sprowadzenie pomocy nie było łatwym zadaniem. Wszędzie błota i błota otoczone ogromnym borem. Tylko w?ska dróżka wiła się między kępami i wodorostami, które zaledwie jednego człowieka z trudno?ci? przepu?cić mogły. Fuczer rad nierad skierował się na tę drożynę, by pomoc sprowadzić. Uszedł jedn? wiorstwę przedzieraj?c się przez trzciny, które dróżkę zarastały, i stan?ł na brzegu wielkiego boru. Między drzewami mignęło mu ?wiatełko. Skierował swój krok w tamt? stronę. Id?c natkn?ł się na polanę, na której płonęło ognisko, wokół którego siedzieli jacy? ludzie. Byli to smolarze, którzy z sosnowego drewna wytapiali smołę. Lud okoliczny nazywał ich borutami, bo w borze większo?ć czasu spędzali. Na wie?ć o nieszczę?ciu, jakie przytrafiło się królowi, jeden z nich podniósł się od ognia i zaoferował swoj? pomoc. Fuczer z pocz?tku nie chciał się zgodzić, żeby tylko jeden człowiek szedł wyci?gać karetę, ale obecni przy ognisku przekonali go, że na pewno z tym sobie ten Boruta poradzi. Chc?c nie chc?c, zgodził się na to, bo nie było innego wyj?cia, skoro inni nie mieli wcale chęci podnosić się od ogniska.

Gdy przyszli na miejsce, gdzie w błocie stała zanurzona kareta królewska, Boruta wyci?gn?ł zza pazuchy gruby postronek, wyprz?gł konie z karety i pojedynczo, za pomoc? tego wielkiego konopnego sznura zacz?ł konie wyci?gać. Gdy wyci?gn?ł szóstego, przywi?zał sznur do karety, konie na grobli uwi?zał do drugiej strony postronka, podparł sob? karetę i krzyn?łwszy na konie: "Wio, malu?kie!", karetę na grobli osadził. Król za ten nadzwyczajny wyczyn kazał osiłkowi koło siebie w karecie usi??ć i na zamek do Łęczycy go zabrał. Tam nadał mu szlachectwo i zarz?dc? dóbr królewskich na ziemi łęczyckiej uczynił. Po pewnym czasie Boruta ubrany w strój szlachecki zapomniał sk?d się wywodzi. Lud podatkami zacz?ł uciskać, zatrzymuj?c pieni?dze dla siebie. Po jego ?mierci ludzie na zamek królewski przyszli, by pieni?dze nieprawnie przez Borutę zagarnięte odebrać. Jednak ich nie znaleĽli. Znikło także i w drugim dniu ciało Boruty. Wkrótce ludzie poczęli mówić, że był to diabeł - diabeł Boruta. Powstawać zaczęło na ten temat wiele opowiadań, przypowie?ci i anegdot. Boruta zawsze w nich był diabłem, który zamieszkał w lochach łęczyckiego zamku i tam do dnia dzisiejszego skarbów odebranych ludziom pilnuje. Z tego czasu do chwili obecnej zachowało się ludowe przysłowie, które nie straciło na aktualno?ci: Nie ma diabła gorszego, gdy się stanie pan z ubogiego... ...

Wide nasi rz?dz?cy(?!) !scooter

wg Ignacego Kamińskiego

Oraczew Witonii 1961

?ródło:

Wiktoryn Gr?bczewski "Łęczyckie bajanie o Borucie Panie",

Wydawnictwo "Sport i Turystyka", Warszawa 1990

Tak, że już się nie bójcie, nie taki Boruta straszny !

Fajne to okre?lenie "bokóweczka" ;)

Pozdrawiam

RobB.

:)

• Klubowicze
Opublikowano
Mam ich CD to Ci skopiuję, tyle że jeszcze w starym 3 osobowym składzie !scooter

Super

Wielkie dzięki!!!!!

Pozdrówko!

Gość Ger i Max
Opublikowano

Zołza, Rob, Pablos,

Niestety z Hannah-em nic w tym roku nie wyjdzie.

W przyszły roku lepiej się do tego przygotujemy i jaki? konkretny sponsor, który doceni Wasz? imprezę na pewno sie znajdzie.

Dzięki za nadzieję nie spania pod chmurk?.

Przelew za spanko :D już poszedł.

P.S. Po kilku !scooter to ja sie dopiero rozkręcam. :P

Do zobaczenia w Grotnikach!!!

Opublikowano
Hej

Pozdrawiam

czoper

U mnie już jeste? odnotowany, a Pablos pił z Wami na Ryni nnnnie byyył w s..sssanie u..zupełnićććć :P:D co widać na zdjęciach -pozazdro?cić Wam zabawy !YES

Dzi? wieczorkiem najpóĽniej jutro będzie poprawiona.

Gerardzie miejsce się znajdzie, a do Jedlicznki to po paru piwach to by? pewnie i tak nie doszedł bo daleko !scooter

Stryjko-w ostateczno?ci można, w końcu mogło by sie okazać, że przelew nie dojdzie na czas.

Talka- bardzo sie cieszę, że będziesz w stanie do nas dotrzeć, lekarstwa czekaj? :P

Pozdrawiam i zapraszam

RobB. !OK

Jezeli mozna wpłacić opłate zlotowa na miejscu to chetnie z tego skorzystam. Wraz z kolega przyjedziemy w pi?tek. Prosze o dwie koszulki XL. :P Przyjedziemy na Aprilii Leonardo 125 i Gillera Runner 125

Opublikowano

Nie wiem czy Przemo i Ionel sie odezwali ale oni również chc? przyjechac i ui?cic opłate zlotow? na miejscu ( koszulki M)

To pisałam ja Piworzłop !scooter

Opublikowano

Zaliczkę wpłaciłem .

Wszystkie informacje s? w przelewie.

pozdrawiam !scooter

Gość denver27
Opublikowano

jak wyzej,uiszcze opłate zlotowa na miejscu

Gość deleted1
Opublikowano
Hej

Pozdrawiam

czoper

Witam!

Ja wiem ze wpłacili?cie, wszystko jest odnotowane naprawde ale zadne z nas nie ma tyle czasu zeby jak tylko pojawi się jedno nowe nazwisko edytować liste, wysyłać do Pablosa z pro?b? o zmiane na forum. Bez przesady. Oczywi?cie nie ma problemu ze chcecie być w pokoju z W?skim tylko czy nie trzeba było pisać o tym wcze?niej niż dopiero tydzień po tym jak poprzydzielali?my pokoje do zlotowiczów? Proszę wiecej nei robić takich rzeczy bo wi?że sie to z bałaganem i zamieszaniem znowu z przydziałem pokoji które już zostały przydzielone. Jeszcze tylko jedna rzecz, oczywi?cie życzenie spełniam ale proszę sie liczyć z tym zę zostały tylko 4 osobowe pokoje więc poza wasz? 3 będzie tam kto? jeszcze.

Pozdrawiam

PS. Oczywi?cie że można nie zastosować sie do tego co było nie raz napisane na samym pocz?tku a mianowicie do robienia przelewów. Proszę sie jednak liczyć z tym ze wtedy nocleg będzie dawany tam gdzie jest jeszcze wolne miejsce bez względu na miasto czy różnice wiekowe.

Opublikowano

Witam wszyskich.

Jestem szczę?liwy ;)

bo mam w pi?tek wolne, co oznacza że będę mógł przyjechać na zlot.

Kochani załatwcie mi jak?? leżankę, koszulka L, przelew zaraz pójdzie.

Pozdrawia Szuwarek

Gość slawek_jaro
Opublikowano

Witam! Serdeczne dzięki Zołza !OK , zgodnie z umow? przelew wysłałem.

Będziemy od pi?tku do niedzieli dwa noclegi. Jeżeli byłaby jeszcze możliwo?ć prosiłbym o koszulki XL i L. Chciałbym zamówić 2 x ?niadania dla dwóch osób.

Do miłego spotkania pozdrawiam Sławek i Go?ka. ;)

Opublikowano

Niestety nie zostaje na zadna noc aczkolwiek czuje lekkie mrowienie w paluszkach ookad wiem ze na chybil trafil bedziecie przydzielac ;) moze z jakas lasencja by sie pokoik trafil !OK he he he Ale nie zostaje na noc.

w tym roku bede na yamaha majesty 250 ale w przyszlym he he potrzebuje wiecej mocy!!! 400 moze ale chyba bedzie to jakas 750 moze wiecej nie koniecznie skuterro ;)

Opublikowano

Witam w imieniu Grzesia i moim poproszę 2 łózeczka z piatku na sobotę, rozmiar koszulek 2xM opłatę zlotow? uiszcze w piatek wieczorem.

Natomiast w imieniu yogi1990 z Grupy Uć czyli Maćka od Cagivy przekazuję że wysyła on na konto 120 zł opłaty zlotowej za 4 osoby i noclegu nie chcę ;)

Rozmiary koszulek dla tych 4 panów : 1x M, 2x L, 1x XL