Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Grotniki 2007 ogólnopolski zlot - III edycja

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Gratuluję udanego zlotu !scooter !piwko !happybth

Po wypowiedziach uczestników, tak jak się spodziewałem, było ekstra, szkoda, że mnie nie było !piwko

Mocno się zastanawiałem, bardzo chciałem, ale niestety, zbyt bliski kontakt z Ryni?....

Gdyby przynajmniej 2 tygodnie różnicy.... na pewno S3M zawitałoby w pełnym składzie. Za rok, mam nadzieję, że będzie łatwiej.... !piwko

Pozdrawiam i do zabaczenia... !piwko

• Odpowiedzi 311
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• pablos

43

• RobB.

26

• Profesor

9

• kolce_de

7

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Nooo dojechali?my i trochę odespali?my.

Impreza perfect.

Wielkie dzięki dla tych, dzięki którym mogli?my się wspaniale bawić - to się wła?nie nazywa dobra robota. Szacunek.

Mam nadzieję, że w przyszłym roku Grotniki odbęd? się również w wersji czterodniowej.

Pozdawiam wszystkich.

Opublikowano

Tradycyjnie nie byłem w stanie uczestniczyć w całym zlocie. Natomiast czę?ć pi?tkowego rajdu i wieczorna zabawa przy muzyce zespołu Blue Haze pozwoliły mi stwierdzić jedno: BYŁO SUPER. !scooter

Dziękuję organizatorom i uczestnikom zlotu. Kolejne osoby nie będ? kojarzone przeze mnie tylko z nickami na forum. !piwko

P.S. Wkrótce umieszczę zrobione przeze mnie fotki. !happybth

Opublikowano

Dojechali?my !scooter

deszczu nie spotkali?my

jedzonko po drodze zjedli?my

podziękowania grupie UĆ i WKS za zorganizowanie zlotu !piwko

link do fotek

Gość slawek_jaro
Opublikowano

My również dojechali?my bezproblemowo nie napotykaj?c deszczu przed godz. 14

byli?my już w domu. Pozdrowienia dla wszystkich uczestników zlotu oraz serdeczne

podziękowania dla organizatorów za całokształt !scooter Sławek i Go?ka

Opublikowano

A oto zdjęcia

Zainteresowanych większym formatem proszę o kontakt.

Pablos co? mówiłe? o serwerze FTP...

Opublikowano

No nareszcie mogę zasi??ć do kompa i poczytać sobie Wasze wrażenia.

Z Arkiem zd?żyli?my zwin?ć sprzęty tuż przed deszczem. Sorry tam w górze już dłużej nie chcieli czekać więc się na niektórych z Was nieco wylało ;)

Ale co tam !

Przepraszam za temperaturę w czasie rajdu pytałem o rozmiar koszulek ,ale zapomniałem zapytać jaka lubicie temperaturę, dodamy tak? rubrykę na następnym !

Ze swej strony dziękuję bardzo WSPÓłORGANIZATOROM:

ZOłZIE-bez niej nie mięliby?cie noclegów, musiała znie?ć marudzenie "Gargamela" i moje wybuchy zniecierpliwienia, zorganizowała też dla Was pivko, chlebu?, napoje i wiele nagród (czę?c z nich będzie przekazana dla Dzieciaków w Bolimowie w nastepny Wekeend !YES ), tak że NAPRAWDĘ NIE BYŁA BYNAJMNIEJ TŁEM, ALE FILAREM !tut

ARKOWI- bez Niego nie było by tak łatwo uzyskać pomoc Policji podczas przejazdów przez Aleksandrów i Grotniki ,

HUBERTOWI- bez niego nie było by tak pięknej grafiki,

TELETUBISIOWI i PABLOSOWI- ONI SA WIELCY załatwili kupę nagród, pokazy ratowników i perfekcyjnie prowadzili konkursy w czym pomagała Im para Ogrów- Szreku i Fiona !!!

W?SKIEMU I cZOPEROWI-bez nich nie było by rajdu, W?ski opracował trasę, która z Czoperem przejechali i zaprogramowali GPS-y,

|wistakowi za pomoc w dotarciu do sponsorów.

Moja rola w tej imprezie był znacznie skromniejsza, ja tylko łaziłem po ludziach i gadałem.

Serdeczne podziękowania ASI i Jej MAMIE za 160 ltr. napojów, którymi gasili?cie pragnienie na zlocie, bez tego chyba by?my skonali na rajdzie !piwko

Również serdecznie dziękuję WŁA|CICIELOM firmy METRO za ufundowanie nagród z asortymentu tej firmy: Rękawic, ?liniaczków, mapników i pasów nerkowych i za naprawdę serdeczne podej?cie do naszej pro?by o sponsoring !piwko !tut

Ogromne podziękowania należ? się:

Panu Michałowi Grossowi za udostępnienie parkingu przy centrum Echo,

PZM-otwi i Ratownikom ze Stołecznego Automobilklubu MAK za pokaz udzielania pierwszej pomocy,

Dyrektorowi Domu Dziecka w Porszewicach, Panu Arkadiuszowi Janiczowi za gor?ce przyjęcie nas w Porszewicach i wszystko co zrobił i robi dla Tych Dzieciaków i Domu,

Komendantom: ze zgierskiej Drogówki, Aleksandrowa, Pabianic i pabianickiej Drogówki , Łęczycy i Wszystkim funkcjonariuszom Policji-za udzielon? nam pomoc w zabezpieczaniu naszych przejazdów!

Ogromne podziękowania dla SPONSORÓW:

Moto-Magazynowi.pl, a w szczególno?ci Izziemu,

PZM-otowi,

Motositi,

Scoterlandowi,

firmie Pro Media - organizatorowi Motoweteranbazaru, sprzedawcy ubiorów Modeki i wydawcy |wiata Motocykli i literatury motoryzacyjnej,

QSD Group Mark, czyli po prostu Panu Markowi Karnikowskiemu- Jemu zawdzięczamy próbki oleji i reklamówki z gadżetami jak również po?rednictwo w kontaktach z:

Firm? Dolko, Państwa Dolińskich- skutery i quady,

Dealerem Moto-Bi z Adolfowa k. Sokolnik- skutery i Quady i

Klean Flo-Panem Bartoszem Wnęk (chemia motoryzacyjna),

Nordei, PZU,Liberty Motors za nagrody i gadżety,

Barowi "Zapiecek" za chlebu? i pivko !OKK

A największe brawa dla Was za to, że się Wam chciało i wpadli?cie Nas odwiedzić ;)

Przemiło było ogl?dać Wasze zadowolone gębusie !OKK

Wy też poznali?cie się wzajemnie i może dzięki temu na Forum będzie nieco bardziej spokojnie i będzie więcej zrozumienia i tolerancji !OK

temu służ? takie spędy !piwko !V !happybth

Dzięki Wam również za frajdę jak? zrobili?cie Dzieciakom w Porszewicach -One długo tego nie zapomn? !V

|ciskam Was mocno, tych co byli, tych co nie mogli i tych co jeszcze będ? !tut

RobB. B)

A TY MAJONIE !scooter !piwko to dzwoń do żony bo bigosik wegetariański Ci naszykowała i sam musiałem zeżreć !!!!

Opublikowano

Witajcie! !piwko

Ja też już dojechałem do domku jaki? czas temu; Serdeczne dzięki za BAAARDZO FAJNY ZLOT, RAJD !scooter !piwko !piwko

Podziękowania dla organizatorów i zlotowiczów za SUPER imprezę !happybth

Pozdrowionka.

Opublikowano

Witam, powrót mieli?my bezdeszczowy tylko w samej wawie trochę pokropiło,

Helo

my juz w domku....dotelepalismy sie z Siodlem, Darem,W?skim,Łukaszem,Pablosem i biednym Jordanem ktory jechal za nami samochodem...

dzięki za towarzystwo w drodze powrotnej !scooter !piwko !happybth

WIELKIE PODZIĘKOWANIA za ?wietnie zorganizowany zlot, !piwko fajnie było poznać osobi?cie wiele osób znanych mi dotychczas tylko z forum, dziękuje organizatorom, sponsorom, uczestnikom i wszystkim którzy przyczynili się do ?wietnej atmosfery jaka panowała w trakcie tych czterech dni które zleciały w mgnieniu oka, ale wszystko co dobre szybko się kończy !piwko

Nooo dojechali?my i trochę odespali?my.

Impreza perfect.

Wielkie dzięki dla tych, dzięki którym mogli?my się wspaniale bawić - to się wła?nie nazywa dobra robota. Szacunek.

Mam nadzieję, że w przyszłym roku Grotniki odbęd? się również w wersji czterodniowej.

Pozdawiam wszystkich.

!piwko

Opublikowano

Wszystkich bardzo proszę o przesyłanie wszystkich Tych , którzy nie wgrali do laptopa Shrekowego zdjęć z Grotnik na mojego maila pablos@burgmania.net

Zmontujemy relację i filmik okraszony fotkami.

Pozdrawiam

Gość Marek Gru.
Opublikowano

Widzę, że bawili?cie się super. I o to chodziło!! Bardzo naprawdę żałuję, że sprawy rodzinne nie pozwoliły mi się z Wami spotkać !piwko Mam nadzieję, że jeszcze będzie okazja nadrobić te zaległo?ci. Gratuluję organizatorom doboru pogody - RobB i Zołza macie chody tam wysoko. Pozdrawiam

Marek Gru. !scooter

• Klubowicze
Opublikowano

ja dopiero dzi? odpisuje bo wczoraj nie miałem możliwo?ci

wielkie podziekowania dla organizatorów

Ani (Zołzie)

Robowi

Arkowi

Hubciowi

Pablosowi i całej reszcie

oraz sponsorom którzy brali udział w zlocie

PZM-otowi,

Motositi,

Scoterlandowi,

firm? Pro Media - organizatorem Motoweteranbazaru, sprzedawc? ubiorów Modeki i wydawc? |wiata Motocykli i literatury motoryzacyjnej,

QSD Group Mark, czyli po prostu Panu Markowi Karnikowskiemu- Jemu zawdzięczamy próbki oleli i reklamówki z gadżetami jak również po?rednictwo w kontaktach z:

Firm? Dolko, Państwa Dolińskich- skutery i quady,

Dealerem Moto-Bi z Adolfowa k. Sokolnik- skutery i Quady i

Klean Flo-Panem Bartoszem Wnęk (chemia motoryzacyjna),

Nordei, PZU,Liberty Motors za nagrody i gadżety,

Barowi "Zapiecek" za chlebu? i pivko

naprawdę zlot 2007 tak jak i rok temu zrobiony rewelacyjnie a nawet lepiej (większy repertuar dnia). Nic nie można nikomu zarzucić. Wszystko dopięte na ostatni guzik. wydaje mi się że kolejny zlot GROTNIKI 2008 będzie jeszcze lepiej zorganizowany. Osobi?cie super się bawiłem i za to dziękuje organizatorom że staneli na wysoko?ci zadania i wypadło wszystko ?wietnie. ;)

pozdrawiam i do następnego spotkania na zlotach !holiday :D !tut

Opublikowano
Kochana Zolzuniu jest mi bardzo smutno ze nie moglem przyjechac :( powodow bylo wiele :(:(:( ale to na PM. Mam nadzieje ze szybko odpoczniecie sobie po niej i bedziecie ja milo wspominac.

Jak dlugo znam Ciebie i RobBa to wiem ze musialo byc to perfekcyjnie doprowadzone do samego konca tym bardziej mi smutno....

Obysmy mogli sie jak najszybciej spotkac bo stesknilem sie za Toba okrutnie!!!

Pamietaj ze zawsze mozesz na mnie liczyc!!!!!

sciskam i przepraszam ze nas nie bylo

majon

No dobra, wybaczamy Ci TY !tut !holiday scyzoryku. Na nas tez możesz liczyć ;):D

Jeszcze jedno odno?nie sponsorów:

PRZEPRASZAM SERDECZNIE ZA POMINIĘCIE :( , ale chyba już mam sklerozę

Serdeczne podziękowania ASI i Jej MAMIE za 160 ltr. napojów, którymi gasili?cie pragnienie na zlocie, bez tego chyba by?my skonali na rajdzie !holiday

Również serdecznie dziękuję WŁA|CICIELOM firmy METRO za ufundowanie nagród z asortymentu tej firmy: Rękawic, ?liniaczków, mapników i pasów nerkowych i za naprawdę serdeczne podej?cie do naszej pro?by o sponsoring !OKK !OK

Pozdrawiam i jeszcze raz przepraszam

RobB. B)

Opublikowano

Ja również chcialabym podziękować wszystkim organizatorom za wspaniał? zabawę. Zołzie, która zajmowała się organizacj? i walczyła sponsorów, Teletubisiowi - Adze, która w tym upale na krzesełku pieczołowicie notowała wyniki konkursów i musiała się głowić nad zasadami klasyfikowania zwycięzców, kiedy nagród było mniej niż finalistów. Oczywi?cie Robowi, Pablosowi i wszystkim, którzy przyczynili się do tego, że zlotowicze byli zachwyceni.

Zlot Grotniki 2007 był ZAJE...fajny. Szacuneczek!!! !tut

Muza super i rewelacyjne konkurencje.

Szkoda tylko, że kiedy nie ma z nami Majona nikt nie pamięta o trawożercach.

Ale pomogło mi to trochę zadbać o linię ;)

Super było spotkać się z Wami wszystkimi. Już nie mogę się doczekać następnego :D

Opublikowano

Driado, skarbie - PAMIĘTALI|MY !!!

Tyle że Ten !tut !holiday to wali od razu z pyskiem, ze chce trawy, a ty cichutko głodowała? ;)

Gargamel miał naszykowane tez potrawy dla trawożerców !holiday ,

tyle że nikt nie prosił !

Sorki :D

Pozdrawiam

RobB. !OKK

• Sympatycy
Opublikowano

Dopiero dzi? o 19:00 udało mi się wrócić okrężn? tras? przez Toruń (w sumie przez długi weekend zrobiłem ponad 1 tys. km) ze Zlotu w Grotnikach do domu...

Gratulacje dla wszystkich organizatorów za udan? i wysmienit? imprezę.

W moim notesie mam trochę spisanych różnych informacji i ciekawostek z tego zlotu... Chyba się podzielę z innymi tymi zapiskami...

Ten zlot dla mnie i dla Rafałka oprócz wspaniałej zabawy był czym? więcej. Postawili?my kropkę nad "i" w Pi?tku... Objechali?my nasz kraj dookoła a w pi?tek w Pi?tku - byli?my w samym jego ?rodeczku...

Dziekuje wszystkim za wspaniała zabawę...

Gość Ger i Max
Opublikowano

A ja :( doturlałem się dopiero ze zlotu przed godzin?. Tak mi się tam podobało ;):D , że aby nie przeżyć szoku adaptacyjnego po powrocie do domu, postanowiłem jeszcze wczoraj zahaczyć w drodze powrotnej o Zalew Sulejowski i tam się przenocować.

No cóż... Zlot w Grotnikach, to w wielkim skrócie i uproszczeniu bardzo miło dla mnie spędzony czas, z sympatycznymi i ciekawymi ludĽmi - i to wszystko sprawiło, że będę bardzo dobrze ten zlot wspominał.

Oczywi?cie ja również przył?czam się do podziękowania wszystkim osobom które miały jakikolwiek wpływ na organizacje i w konsekwencji pozytywny obraz tej imprezy.

Pozdrawiam wszystkich uczestników zlotu!!!!

Ger i Max

Opublikowano

I ja rowniez dziekuje za ten zlot co prawda byl on mojm pierwszym zlotem ale apetyt rosnie w miare jedzenia poznalem kilka osób i niestety z awaria zakonczylem zlot w sobote w pabianicach :D pech to pech niestety linka od gazu niewytrzymala ... wrocilem stara metoda do domciu bez zadnych problemow.... dajcie znak jak bedzie filmik ze zlotu .... a i prozba do worlana50.... przesli mi na skrzynke zdjecia ze zlotu z gory dzieki ...... sajd@toya.net.pl. ...... bylo suuuuuper ogromne podziekowania dla organizatorów :(;)

Opublikowano

Jechałam, jechałam i jechałam, aż w końcu dojechałam :) W ten weekend Vivka pokonała 585 km :) A ja razem z ni? :)

Dzięki wszystkim, którzy mi towarzyszyli i bardzo przepraszam, je?li czasami nie mogli?cie za mn? nad?żyć. To wrodzone parcie na manetkę ;)

Zlot Sssssssssssssuper. Wielkie dzięki dla organizatorów zarówno damskich jak i męskich. Stanęli?cie na wysoko?ci zadania albo i jeszcze wyżej :)

Super objazdówka, ?wietna organizacja, dobre zgranie z policj? no i ten obiadek... yhm... palce lizać. W ogóle jedzenie było pychozowe, a ta karkówczka, kiełbaska, kaszaneczka, szaszłyczki no i ta goloneczka z jabłuszkiem... yhm... oj będzie mi się to jedzonko ?niło po nocach :P

No i zespół rockowy "Blue Haze" to kolejny strzał w dziesi?tkę !V Czy można gdzie? zdobyć ich płytkę?

Rewelacyjny pomysł z pokazem udzielania pierwszej pomocy :( szkoda tylko, że większe zainteresowanie wzbudziły konkursy od nauki ratowania życia... oby nikt z nas tego nie żałował...

A wracaj?c do konkursów... ten z beczk? i balonem trzeba koniecznie wykre?lić z listy... do dzisiaj boli mnie brzuch i gardło... zupełnie nie wiem czemu :(:D

Bardzo się cieszę, że mogłam tam z Wami wszystkimi być i mam nadzieję, że jeszcze się zobaczymy :):(

pozdrawiam serdecznie słonecznie i przesyłam linki do strony z moimi zdjęciami

czwartek

http://picasaweb.google.pl/kasssia79/GROTN...key=fsqZxj1ed5c

pi?tek

http://picasaweb.google.pl/kasssia79/GROTN...key=r6p2Dd1zijs

EK Hondomania na bramce

http://picasaweb.google.pl/kasssia79/GROTN...key=v_PeKaZ9sDE

sobota

http://picasaweb.google.pl/kasssia79/GROTN...key=KCaunR0qopA

niedziela

http://picasaweb.google.pl/kasssia79/GROTN...key=O8WQZtqDyuA

Kasssia

PS. A tak w ogóle, to czy kto? wie do czego s? te magiczne buteleczki z czarodziejskimi płynami i co z nimi zrobić? Gdzie? zapodziałam instrukcję obsługi ;)No nie wiem czy oddać je Vivce czy zostawić sobie. No i czy stosować na noc czy raczej na dzień ;)

Opublikowano
(...)A tak w ogóle, to czy kto? wie do czego s? te magiczne buteleczki z czarodziejskimi płynami i co z nimi zrobić? Gdzie? zapodziałam instrukcję obsługi ;)No nie wiem czy oddać je Vivce czy zostawić sobie. No i czy stosować na noc czy raczej na dzień :)

To oleje silnikowe -> jasny to olej do silnika 4 suwowego, a czerwony nadaje sie do 2 suwa :( ...

Opublikowano

Ja rowniez dziekuje za ten zlot organizacyjnie super 5+ za rok deklaruję swoj? pomoc jak bedzie trzeba byl to pierwszy zlot i nie ostatni !wchair supre atmosfera , ludzie , zabawa, jestem zauroczony i czekam na następny zlot :) dojade

pozdrowienia dla wszystkich których poznałem i ciepło mnie przyjeli !walkm

podziekowania dla organizatorów

Ps podziekowania za nocleg oj działo sie !walkm

Opublikowano

Czytaj?c opinie w waszych postach jest nam niezmiernie miło, że impreza się udała pomimo wielu niedoci?gnięć organizacyjnych, ale tylko ten się nie myli co nic nie robi !wchair .

Jednakże to Wam należ? się podziękowania. Za to, że znaleĽli?cie trochę czasu żeby przyjechać do Grotnik i za te u?miech dzieciaków, które im zafundowali?cie.

Poprzeczka zlotowa przyznaję została postawiona wysoko i to nie po to aby grupy skuterowe czy portale ze sob? konkurowały lecz tylko po to aby wspólna zabawa przynosiła jaki? pozytywny oddĽwięk w ?wiecie skuterowym i nie tylko, by?my byli postrzegani lepiej przez innych ludzi - nie jak banda dawców czego? tam :) .

Aby każdy zlot niósł za sob? jakie? hasło czy przesłanie.

Obiecuję z swojej strony,że jeżeli będziemy mieli na tyle siły aby zrobić kolejn? edycję Grotnik - to postaramy się aby było lepiej i ciekawiej, aby Ci którym w tym roku się nie podobało za rok byli zadowoleni natomiast tym wszystkim, którzy s? zadowoleni-żeby za rok oniemieli z zachwytu.

Jednocze?nie dziękuję raz jeszcze:

Ani(Zołzie) - za prowadzenie księgowo?ci,pozyskanie sponsorów,za użeranie się z wła?cicielem o?rodka i wiele innych

Robertowi(Rob.!walkm za kontakt z wladzami miast,policj? ,logistykę za rozmowy ze sponsorami i pomoc techniczn? oraz wiele innych

P.Arkowi za kontakt z wladzami miast,policj? ,logistykę za rozmowy ze sponsorami i pomoc techniczn? oraz wiele innych

Hubertowi(Greatboy) za projekty graficzne

Dziękuję także serdecznie wszystkim sponsorom i fundatorom nagród:

PZM-otowi,

Motositi,

Scoterlandowi,

Pro Media - organizatorem Motoweteranbazaru, sprzedawc? ubiorów Modeki i wydawc? |wiata Motocykli i literatury motoryzacyjnej,

QSD Group Mark, czyli po prostu Panu Markowi Karnikowskiemu- Jemu zawdzięczamy próbki oleli i reklamówki z gadżetami

DOLKO - Dolińscy- skutery i quady,

Dealer Moto-Bi z Adolfowa k. Sokolnik- skutery i Quady

Klean Flo-Pan Bartosz Wnęk (chemia motoryzacyjna),

Nordei,

PZU,

Liberty Motors za nagrody i gadżety,

Barowi "Zapiecek" za chlebu? i pivko

PS. Wkrótce pojawi się relacja z tego zlotu więc zpraszamy do lektury dla tych co nie byli a dla tych co byli do przypomnienia sobie jak było !walkm

Opublikowano
(...)A tak w ogóle, to czy kto? wie do czego s? te magiczne buteleczki z czarodziejskimi płynami i co z nimi zrobić? Gdzie? zapodziałam instrukcję obsługi ;)No nie wiem czy oddać je Vivce czy zostawić sobie. No i czy stosować na noc czy raczej na dzień !walkm

To oleje silnikowe -> jasny to olej do silnika 4 suwowego, a czerwony nadaje sie do 2 suwa :) ...

Już ?pieszę z dokładniejszymi informacjami:

OLEJ DO 2 CYCLE

DO 4 CYCLE

Ten olej wg. zapewnień naszego sponsora Pana Marka Karnikowskiego posiada specyfikację JASO-MA czyli nadaje sie do silników motocyklowych z mokrym sprzęgłem.

Inaczej mówi?c łyka go nawet Tmax czy Deauville.

Osobi?cie wypróbowałem, pierwsze zalanie po dotarciu było na tym oleju, następne Castrolem GPS i o dziwo zużycie paliwa skoczyło o 0.4 -0.6 ltr więcej na Castrolu ?!

W linkach s? dokładne specyfikacje w PDF-ie można sobie porównać dane z np. Castrolami

Power 1 GPS 4T

Power 1 Racing R2

czy Motula:

Motul 710 Ester Blend

Motul 5100 Ester SAE 10W40 Technosynthese

Parametry i specyfikacje olei MIDLANDA s? podobne, ale cen? bije inne oleje na głowę no może po za mineralnymi Lotosa !walkm

Miłej lektury

RobB. !wchair