Konrad530 Opublikowano 28 Marca 2018 Opublikowano 28 Marca 2018 Witajcie. Wiem, że podobne pytanie padło w temacie "Jak kupić dobry maxi-skuter? Porady, sugestie, wskazówki...", jednak nie padły żadne konkretne propozycje, a ja nie zgadzam się z większością odpowiedzi typu: na sprawny skuter (do jazdy) trzeba wydać znacznie więcej. Obserwując poczynania znajomych w kwestii samochodów to wydaje mi się, że można kupić coś dobrego za nieduże pieniądze jednak warunkiem jest to, żeby nie szukać jednego, konkretnego modelu, a oglądać różne i zdecydować się na ten który będzie w lepszym stanie. W związku z tym mam pytanie - jakich skuterów szukać w budżecie około 3 tysięcy? Kiedyś miałem Hondę Dylan - świetnie wspominam, do kupienia w tych pieniądzach jednak przydałoby mi się coś odrobinę większego. Podoba mi się też NSS 250 ale w takich pieniądzach spodziewam się szybkiego remontu skrzyni, a nie wiem czy sobie samemu z tym poradzę (z podstawową eksploatacją nie mam najmniejszego problemu). Ogólnie potrzebny mi skuter na krótkie dojazdy 2-8km + krótka trasa raz w miesiącu. Zależy mi na niskim spalaniu (poniżej 4 litrów/100km) więc pojemności raczej 125-300. Za jakimi modelami warto się rozglądać? Piona!
Henio79 Opublikowano 29 Marca 2018 Opublikowano 29 Marca 2018 Xmax 250 spalanie 3,5 i niezłe osiągi oczywiście nie jest to rakieta ale wystarcza
Rekomendowane odpowiedzi