Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
9 godzin temu, Urbi napisał:

(...)Pytanie do przyjezdnych w czwartek, na którą mniej więcej planujecie dojechać do Pogorzelicy?(...)

Prawdopodobnie około 14- tej ...

Opublikowano
16 godzin temu, Urbi napisał:

Poprawiłem już i cennik alkoholi jest widoczny.

Wolę się upewnić i mam pytanie za 2pkt: Czy można płacić kartą?

• Klubowicze
Opublikowano

UWAGA: Komunikat! :-)

Jako, że tradycją Majówek stały się wycieczki, tak więc nie może ich zabraknąć podczas tej edycji. Odbędzie się, zgodnie z wysłanym wczoraj przez Urbiego planem, w sobotę od 10:15 do 15:30.

Tym razem proponujemy dwie opcje:

Opcja 1: Zwiedzanie (dla tych, którzy lubią dojechać do danego miejsca, obejrzeć atrakcje i wrócić)

Do pokonania dystans w granicach 100 km. Punkt docelowy to Kołobrzeg. Chcemy pojechać w jedną stronę drogą nadmorską, a wrócić inną. W Kołobrzegu chcemy zatrzymać się w okolicach starego miasta i Muzeum Oręża Polskiego. Tam damy sobie ok. 1,5 godzinki na obejrzenie Muzeum, bądź położonej w pobliżu katedry (do wyboru, każdy zdecyduje). Zwiedzanie muzeum zajmuje ok. godziny, koszt wstępu 20zł, a jak uzbiera się grupa powyżej 15 osób, to 12 zł od osoby. Gratka dla miłośników militariów, gdyż jest to drugie w Polsce co do ilości zbiorów muzeum (po Warszawie). Następnie przejeżdżamy pod latarnię morską i tam przewidujemy ok. 1 godzinki na spacer, lody, zwiedzenie portu, latarni, przejście po falochronie. Stamtąd powrót do Pogorzelicy.

930442710_Zrzutekranu2018-09-17o12_24_25.thumb.png.cb0682640e4979f2b20e534190a836bb.png

Opcja 2: Polatanka (dla tych, którzy wolą jechać, stanąć co jakiś czas na papierosa, bądź obejrzeć coś ciekwego, zrobić zdjęcie i jechać dalej).

Do pokonania dystans ok. 150 km. Jedziemy drogą nadmorską, zatrzymujemy się pod latarnią w Niechorzu, zdjęcie i jedziemy dalej. Trzęsacz – idziemy rzucić okiem na ruiny kościółka i w drogę. Dalej kręta droga do Międzyzdrojów przez Woliński Park Narodowy, lody w Międzyzdrojach. W zależności od czasu jaki nam pozostanie: dalej Jezioro Turkusowe, być może Wolin, Kamień Pomorski i powrót. Ale przypomnę: wszędzie stajemy na chwilę, żeby rozprostować kości, rzucić okiem i zrobić zdjęcie. Nie zaglądamy pod każdy kamień ;-)

1827294503_Zrzutekranu2018-09-17o12_28_05.thumb.png.4802e78a8d9a4d2692146e7467785c9a.png

Ponieważ nie wiemy ile osób zostanie w ośrodku, a ile ma swoje plany, chcemy wstępnie zorientować się jak wygląda zainteresowanie poszczególnymi wycieczkami. Dlatego przygotowaliśmy ankietę, żeby choć zgrubnie poznać Wasze zainteresowanie i przygotować się (prawdopodobnie będziemy musieli zrobić kilka grup, gdyż jazda powyżej 12 osób nie ma sensu).

Ankieta znajduje się tu: https://goo.gl/forms/HGqXATNyfrtTjt5Z2

(bardzo prosimy, żeby wypełnili ją tylko uczestnicy Majówki). 

Dziękujęmy i do zobaczenia!

Opublikowano

Będzie deszcz, to nie. Będzie sucho, to pojeżdżę. Na razie, mogę bazować jedynie na prognozie na sobotę, a ta nie jest zachęcająca do kąpieli...

• Sympatycy
Opublikowano

Jaco i Ziuta dojazd w granicach 18-19

Wysłane z mojego Redmi Note 5A przy użyciu Tapatalka

• Sympatycy
Opublikowano
1 godzinę temu, Kamil napisał:

Wolę się upewnić i mam pytanie za 2pkt: Czy można płacić kartą?

Płatność za alkohole i napoje w obiekcie KUNA zarówno GOTÓWKĄ jak i KARTĄ

Opublikowano

Witaj Urbi ,

tak jak rozmawialiśmy przez tel

potwierdzam ja KAKTUS i FullDip  przyjazd w czwartek z kolacją w czwartek

zaraz puszczamy jeden przelew za te 2 osoby

• Klubowicze
Opublikowano

Ankieta wymaga zalogowania !sciana

Jaja jakieś czy co

W każdym razie BEZ WZGLĘDU na pogodę ZWIEDZANIE !OK

• Klubowicze
Opublikowano
11 minut temu, arturo-bb napisał:

Jaja jakieś czy co

O! Nie powinna wymagać zalogowania... Sprawdzę.

Cholera, rzeczywiście... Wujek Google nie pozwala niezrzeszonym.

Opublikowano

Mi nie wymagało. Głos oddany.

Opublikowano

W nawiazaniu do rozmowy z Wojtkiem deklaruje przybycie w sobote wariant 3 Adam+Karolina

• Klubowicze
Opublikowano
2 godziny temu, arturo-bb napisał:

Jaja jakieś czy co

Artur, już naprawiłem :-) Ale nie musisz drugi raz próbować głosować.

Opublikowano

Polatanka, ale czas pokaże, bo pogoda raczej słaba. Prognozy lubią się zmieniać, a i telefon do szefa H.A.R.P wykonany, mają coś zadziałać.

Wysłane z iNokia 6210

• Klubowicze
Opublikowano

Może dodam, źe w praktyce te ok. 50 km do Kołobrzegu zajmuje prawie godzinę jazdy. 

• Klubowicze
Opublikowano

witam  

opcja 1  zwiedzanie brak możliwości logowania wyrzuca mnie

• Klubowicze
Opublikowano

ja weszłam i zagłosowałam bez problemu 

• Klubowicze
Opublikowano

No faktycznie, z pogodą chyba szału nie będzie... Trzeba będzie kupić duuużo alkoholu :P 

Pogoda pogo.png

• Klubowicze
Opublikowano
48 minut temu, ziga napisał:

witam  

opcja 1  zwiedzanie brak możliwości logowania wyrzuca mnie

Hej, już nie powinien prosić o logowanie... Wyłączyłem tę opcję.

@SlawoyAMD, u mine jest lepsza wersja :-)

Take naprawdę, to wyjdzie w praniu.

981881419_Zrzutekranu2018-09-17o20_31_52.png.c3a4383c0bcd68114aef0db61a8bc84e.png

• Klubowicze
Opublikowano

Mam niemiłą  wiadomość

Zprzykrością muszę poinformować  że niestety nie bedzie mnie na Majowym spotkaniu (względy rodzinne)!placz1.

Sprzęt przygotowany do wyjazdu, trasa ułożona, a tu dziś zmiana planów. Od 13.00 do 20.00 przesiedziałem w szpitalu przy moim Tacie. Choroba nie wybiera.

Zyczę Wam Miłej owocnej i udanej zabawy. Mam nadzieję że za rok bedzie też okazja do spotkania.

Pozdrawiam .

• Administrator
Opublikowano

Krzysiek, smutna wiadomość ale rozumiem Cię doskonale. Tak czasem bywa niestety. Odbijemy to sobie. Dużo zdrowia dla Taty!

• Klubowicze
Opublikowano

Maki zdrowia dla Taty i do zobaczenia :)

Opublikowano

Witam wszystkich...... i po rozmowie telefonicznej proszę Cię Wojtku o dopisanie Filip i Marek na pobyt od Soboty do Niedzieli. Pozdrawiam

Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Przybędę w sobotę rano na cały dzień.

Zrobiony przelew za obiad i wieczerzę...

Jednocześnie gorąco polecam Muzeum Oręża w Kołobrzegu

image.thumb.png.cce9fde1dd13b56b082858fe02f54984.png

Opublikowano

Artur ankieta wypełniona wedle życzenia, do zobaczenia w piątek. 

• Klubowicze
Opublikowano

Ankieta wypełniona opcja nr2 polatanka