Skocz do zawartości
Forum Burgmania

BMW C650 czy Honda SW-T600.

Rekomendowane odpowiedzi

• Klubowicze
Opublikowano
Godzinę temu, KriSSo napisał:

Kurdę, teraz dopiero to piszecie? !sciana

Krzysiu... Integra jest do jeżdżenia, nie do zapixxxxa... To inna kultura jazdy i turystyki :P 

Opublikowano
7 godzin temu, KriSSo napisał:

Kurdę, teraz dopiero to piszecie? !sciana. A mówiło się, że Integry są pancerne. W takim razie trzeba będzie sprzedać. W Alpy muszę jechać bezstresowo. :angry:

Nie panikuj ;) , Integra jest dobra i tyle. Skutery są lepsze i gorsze technicznie, ale "pancernych" skuterów nie ma. Każdy się w końcu psuje :) .

PS. A co się może "zepsuć" w "świeżej" Integrze? Kapcia złapiesz :D ? Czy paliwa nie starczy :D ?

• Klubowicze
Opublikowano
1 godzinę temu, dr.big napisał:

PS. A co się może "zepsuć" w "świeżej" Integrze? Kapcia złapiesz :D ?

No to z tymi opiniami toś go uspokoił :P

Jak pomyśli o swoich problemach ( albo zwidach ;)) jakie  miał w SW-T to w Alpy nie pojedzie :lol:

• Administrator
Opublikowano
3 godziny temu, dr.big napisał:

"pancernych" skuterów nie ma. 

Są :whistling:

• Sympatycy
Opublikowano
1 godzinę temu, arturo-bb napisał:

Jak pomyśli o swoich problemach

Dokładnie :D. Prawdę pisząc, jeszcze nie wyjechała z ASO na drogę ani razu, a już jest w reklamacji :lol:. Okazuje się, że z kuferem (top case) jest problem, bo nie da się go łatwo ani zdjąć, ani założyć (dwie osoby muszą na chama się siłować). Jakieś wypaczenie, pokrzywiony stelaż, może zaczepy w podstawie kufra, czy coś, a w dodatku pokrzywiona pokrywa. Na 50 sprzedanych kufrów (tak stwierdziło ASO) tylko jeden popsuty ...... i co? No nic - trafił się oczywiście mi. Także licho nie śpi. Teraz znowu sobie poczekam na rozpatrzenie problemu pewnie ze 2 miesiące :).

Tak wygląda przepiękny, oryginalny, idealnie spasowany kufer.

2017-12-18%2014.33.57.jpg

2017-12-18%2012.32.16.jpg

O ile te szpary to w sumie pikuś, co najwyżej estetyczny babol, o tyle "niemożność" normalnego zdjęcia i założenia kufra zakrawa na kpinę. Lepiej spasowane miałem już wszystkie kufry kappa/Givi, które też mega jakością nie grzeszą. A tu pakiet pseudo oryginalnych akcesoriów  Honda ....  :). Tak, wiem, wiem, że oni tego nie produkują, luz, ale niech przynajmniej robią porządną weryfikację jakościową proponowanych produktów, zanim krzykną za nie po kilka tysięcy złotych.

• Klubowicze
Opublikowano

Krzysiu, nie chce być złym prorokiem, ale może oni ci dali te kufry w gifcie podczas zakupu Integry ?  Może chcieli się pozbyć bo były trefne ?

• Sympatycy
Opublikowano
15 minut temu, Piootr napisał:

Może chcieli się pozbyć bo były trefne ?

Nie. Kufry były zamawiane, bo w odpowiednim kolorze nie mieli na stanie (czarny mat). Czekalem na nie i na manetki 10 dni i dopłacałem ekstra do ceny moto. Ale masz rację - nie byłem przy tym i nie widziałem co montują itd.

• Administrator
Opublikowano

Prawo Murphy'ego :o

Pierwszy raz coś takiego widzę. Poddostawca idzie ostro "w cenę". Honda powinna jak najszybciej zmienić kooperanta.

Opublikowano

:( Krsso...oddaj im to w diably...niech kase Ci oddadza i skompletuj pieknego Shada :) 

• Klubowicze
Opublikowano

Eeeeeeeee tam.

Krisso to taki nasz Burgmanijny    "Pechowiec"   :msn-wink:

Wszystkie przypadłości skupiają się na nim. ( a to opony , a to kufer , a to wężykowanie świetnego motocykla):Jumpy:

I z jednej strony jest mi go żal że tak na nim się to skupia !placz1    ale z drugiej strony wszyscy inni maja spokój.!V

• Klubowicze
Opublikowano

Tu się z Krzysiem zgadzam... Jakościowo (wykonanie i spasowanie części), GIVI bije Hondowskie kuferki na głowę. Ciekawe kto dla Hondy je robi, ale system zamykania centralki, jest daleki od doskonałości. Po zamknięciu zabezpieczenia, on w czasie jady żyje swoim życiem (ma lekki luz i grzechocze na nierównościach)... Trochę to nie przystoi, jak na produkt firmowany logo Hondy...

Opublikowano
4 godziny temu, KOT66 napisał:

:( Krsso...oddaj im to w diably...niech kase Ci oddadza i skompletuj pieknego Shada :) 

2 godziny temu, SlawoyAMD napisał:

Tu się z Krzysiem zgadzam... Jakościowo (wykonanie i spasowanie części), GIVI bije Hondowskie kuferki na głowę. Ciekawe kto dla Hondy je robi, ale system zamykania centralki, jest daleki od doskonałości. Po zamknięciu zabezpieczenia, on w czasie jady żyje swoim życiem (ma lekki luz i grzechocze na nierównościach)... Trochę to nie przystoi, jak na produkt firmowany logo Hondy...

Ten kufer wygląda na konstrukcję i wykonanie SHADA tylko nie muszą się tak starać, bo nie idzie to do sprzedaży z ich logiem :lol:

Miałem identyczne problemy z akcesoryjnym kufrem SHADA, ale on kosztował 400 zł razem z płytą mocującą....więc stuningowałem go sam.

• Klubowicze
Opublikowano

Wiecie co, kupiłem późną jesienią GIVI V47 fluo do AK i złego słowa powiedzieć nie mogę. Wszystko pięknie spasowane, lekko chodzi. Nic nie puka, nic nie stuka. Premium panie ;-))

Opublikowano

Nie demonizujcie tak, miałem kufer shada na xcitingu a teraz mam w integrze hondowski i powiem tak, faktycznie trochę siły trzeba użyć przy zdejmowaniu hondowskiego ale za to zero luzu w mocowaniu, trzyma bardzo ściśle czego nie mogę powiedzieć o shadzie gdzie po kilku jazdach trzeba było silikonowe dystansu przyklejać bo latał niemiłosiernie. Za to potwierdzenie słowa Sławka o hałasującej rączce przy zamku kufra w hondzie.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano

A wracając do tematu, to w końcu jaka jest decyzja Wydatki czy Spokój?

• Administrator
Opublikowano
25 minut temu, smarciu napisał:

KLIK

A jeszcze wracając do top case... Honda miała super  jakościowo kufry do końca poprzedniej dekady. Później do SW-T wprowadzili taki bezsensowny model kufra z garbem na środku gdzie 2 kasków już nie łykał. Jakość też nie była jego mocną stroną.

Opublikowano
5 godzin temu, smarciu napisał:

Spokój. Zdecydowanie. Co prawda na Intergę też miałem zachciewajkę ale..... Pierwsze to nie znalazłem schowka pod kanapą. Szukałam, szukałem i nie znalazłem. A drugie co nie dla mnie to łańcuch. Czyszczenie, smarowanie, jakieś zębatki.... Wolę plug&play:-)

Ale oczywiście nigdy nie mów nigdy. 

Zostaje moje cacuszko SW-T600. Zwłaszcza po dzisiejszej wycieczce bo pogoda dopisała. 

BTW. U mnie jest kufer Givi z dodatkowymi światłami STOP. Chyba model V47. Pewnie to samo co ma Pioootr. 

• Klubowicze
Opublikowano
46 minut temu, benski napisał:

BTW. U mnie jest kufer Givi z dodatkowymi światłami STOP. Chyba model V47. Pewnie to samo co ma Pioootr. 

Kufer faktycznie super, ale z Pioootrem przesadziłeś :confused: jam jest Piootr :wink1:

46 minut temu, benski napisał:

Zostaje moje cacuszko SW-T600. Zwłaszcza po dzisiejszej wycieczce bo pogoda dopisała. 

Holender, też takie cacko kiedyś miałem, dbaj o nie, bo już mało takich zostało, ale z perspektywy czasu to nawet jak by jeszcze były takie w salonach to wybrał bym .... coś innego. Dla odmiany !scooter

Opublikowano
21 godzin temu, benski napisał:

Ale oczywiście nigdy nie mów nigdy. 

Gratuluje, taka jasność też jest nam czasami potrzebna, a od czasu do czasu nic stoi na przeszkodzie, żeby się nieco porozglądać, przejechać czymś nowym, innym.

• Użytkownicy
Opublikowano

Jeśli ja miałbym wybierać między tymi dwoma to wybrałbym BMW.
Super trakcja, sztywność i prowadzenie. Honda jest zbyt miękka i „gumowata”
I taka już trochę zbyt „dojrzała”
W BMW może przeszkadzać praca silnika, przez chwile można się zastanowiać czy przypadkiem coś tam się nie rozsypało, ale to widocznie tak ma być (w końcu to jednostka uznanego i chwalonego producenta). Jest jak na skuter duże gabarytowo, ale i przewidywalne. Ma nowocześniejszą linie nie mówiąc o różnych „ekstrasach”
Jest to napewno 2oo będące w moich przyszłościowych planach zakupowych.
A co do kosztów serwisu....
Panie i Panowie mamy hobby, które do najtańszych nie należy...lubimy za...ć i nawijać kilometry i tyle.
Jest to moja osobista opinia i nie każdy musi się zgadzać.
P.S. Grono posiadaczy BMW się powiększyło. Gratuluje! niech wozi bezpiecznie!

Pozdrawiam
Radek

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Ten sezon zostaje SW-T. Plany wyjazdowe w Polskę i nie tylko są. Ale BMW ciągle mi nie daje spokoju. Taaa.... 

Będę uważnie wczytywał się w opowieści o BMW. 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ostatni post z SWCi:

Ecco il
Mio mostriciattolo....!!! Avevo un bmw gt650 del 2013 in 6 mesi 4 volte fermo in officina ... mi son rotto e L ‘ho venduto , moto rognosa con troppi problematiche .... e son tornato alla SW che peraltro avevo già avuto per 10 anni in precedenza ! Secondo me la più affidabile !

- -
Chyba nie trzeba tłumaczyć...
Po krótkiej (6 miesięcy) przygodzie z GT650 ’13, acz bogatej w wizyty w serwisie (4), kol. Vito wraca w objęcia sprawdzonej SW-T.

Może miał pecha, może źle kupił, nie wnikam. Takie posty dają do myślenia aby nie kombinować ze zmianami.

Albo adrenalina i super prowadzenie albo nudy ale techniczny spokój.

Wysłane z iNokia 6210

• Klubowicze
Opublikowano

Ja zdecydowanie wolę tą pierwszą wersję. Nie zawsze tak jest, że są „problemi”.  Do SW-T już bym nie wrócił. Serio-Serio

• Klubowicze
Opublikowano

Jeszcze zobaczymy jak policzysz koszty serwisu, części itp. Oczywiście mam na myśli jeśli przejedziesz z 40 tyś km. 

• Klubowicze
Opublikowano

Arturze, życie zbyt krótkie aby być wiernym tyle czasu jednej (maszynie) :-) Nie zamiaruję i nie myśle o tym, choć jak na razie bardzo mi się ten EjKer podoba i najwyżej poniosę koszty swojej „wierności”.