Gość Sent Opublikowano 1 Czerwca 2010 Opublikowano 1 Czerwca 2010 Ja tam nie widzę przyszłości tego auta. Cena AM pewnie będzie wynosić (karta motorowerowa to nic nie kosztuje, ale zniknie niedługo) tyle co kat. B albo zbliżenie. Dlatego wolałbym mieć Seata Arosę 1.7 SDI, pali max po mieście 6 litrów. W trasie 3.5l. A ma na wyposażeniu m.in poduszki powietrzne i ABS. Cena to ok. 6000 zł PS. Suzuki AN 550 Burgman Tractorroller !OKK
Gość auksencjusz Opublikowano 1 Czerwca 2010 Opublikowano 1 Czerwca 2010 Na allegro takie pojazdy są już minimum 5 lat. Jak na razie, na polskiej drodze (i na polskich blachach, żeby była jasność), w ruchu widziałem tylko jeden taki wynalazek. Na zachodzie są dużo bardziej popularne. Nie sądzę, żeby nagle zaroiło się od takich mikrosamochodów, bo skoro przez ostatnie 5 lat nic się nie zmieniło...
Noguru Opublikowano 1 Czerwca 2010 Opublikowano 1 Czerwca 2010 raczej wałek w ciemno to mozna dużo rzeczy kupić
Klubowicze Gumisiek Opublikowano 1 Czerwca 2010 Klubowicze Opublikowano 1 Czerwca 2010 Jakiś WAŁEK czy uczciwa oferta ? Może byc jak jakiś handlarz , kiedyś miejscowośc Daleszyce znana była z handlarzy samochodów ale teraz ciężko wyczuc . ps. Trzeba by zapytac jakiegoś kolegę z okolic Kielc czy słyszał o takiej firmie .
Klubowicze Gumisiek Opublikowano 13 Czerwca 2010 Klubowicze Opublikowano 13 Czerwca 2010 fajny ten nowy TMAX cyt : POJAZD JEST PO LEKKIM SZLIFIE PRZY MALEJ PREDKOSCI OK 20KM/H. SKUTER JEST W POLSCE DO OBEJRZENIA W WARSZAWIE. Jakoś dziwnie wygląda po tym szlifie.
LWfilip Opublikowano 14 Czerwca 2010 Opublikowano 14 Czerwca 2010 Szlif to szlif i, że niby 20 km/h to mało?? Najnowszy model z 2009?? To chyba najładniejsza Yamaha w budzie Aprilia jaką widziałem !sciana . Kryzys światowy musi być ogromny. Brak słów.
Gość radiolog Opublikowano 15 Czerwca 2010 Opublikowano 15 Czerwca 2010 To napewno wersja "custom" poskładana z kilku różnych motorów !YES
Gość Sent Opublikowano 15 Czerwca 2010 Opublikowano 15 Czerwca 2010 Mi się przypomniał kabaret -"Klient przyprowadził tego T-Maxa po szlifie i chciałby, żeby była Aprilia, co robimy szefie?" -"No jak to co: Szpachla, szpachla i jeszcze raz szpachla" !YES
GrzechoCnik Opublikowano 15 Czerwca 2010 Opublikowano 15 Czerwca 2010 No i plastiki nielakierowane ma w kolorze czarny-metalic bo reszta jak widać to inny odcień czarnego, taki wpadający w metaliczną czerwień !YES !OK Tylko jak już nie ma płóz (zaszpachlowane?) to czy dalej jest to skuter?
Sympatycy Baltona Opublikowano 16 Czerwca 2010 Sympatycy Opublikowano 16 Czerwca 2010 fajny ten nowy TMAX Ten koleś co sprzedaje tego T-MAXA po tuningu to jest jakiś zakręconu handlarz kiedyś próbowałem się z nim ustawić na obejrzenie sprzętu to tak wirował, że nic z tego nie wyszło, a na koniec okazało się, że jest rozebrany u kolegi w warsztacie i jeszcze go nie zlożył. Jak widzę warto było czekać bo wyszła mu maszyna całkiem całkiem
MARCVS Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Dziś byłem oglądać Vespę ET4 150 w Sokołowie Podlaskim ul. Zalewskiego 2 Przed wyjazdem kilka razy pytałem się typa, czy skuter bardzo odbiega wyglądem od tego na zdjęciach z aukcji, oczywiście klient zaklinał się że nie http://allegro.pl/item1184291614.html Tymczasem po przyjeździe na miejsce okazało się że skuter nie jest wart połowy pieniędzy za które został wystawiony UDUŚ Nie chcąc zaśmiecać tematu, postanowiłem porozmawiać o tym tutaj To szok, dla kazdego klienta jedziesz pewny że kupisz to co jest na zdjęciach, a zastajesz sprzęta w którym brakuje części olej kapie na ziemię a wszystkie chromy są zżarte przez korozję !OKK Do tego stopnia, że nawet nie ma odbłyśnika w lampie, tylko jakiś zrudziały szmelc!!!! Facet na koniec przyznaje się że niby sprzedał tę Vespę ze zdjęcia, tydzień temu !OK Tylko dlaczego aukcję puszcza drugi raz bez zmiany zdjęć??? Jak można tak oszukiwać ludzi???!!!!! Nie chodzi już o te pieniądze wydane na paliwo, ale o to że straciłem dzień który mógłbym przeznaczyć na obejrzenie innych sprzętów !scooter Ostrzegam przed tym kontaktem!!!! Pozdrawiam
Artysciak Opublikowano 12 Sierpnia 2010 Opublikowano 12 Sierpnia 2010 MARCVS było dać znać, oględziny zrobiłbym bez problemu. Często przejeżdżam obok nich, raz nawet byłem. Jaką mają opinię nie wiem, zasięgnąłbym języka na mieście.
Sympatycy szorstki Opublikowano 12 Sierpnia 2010 Sympatycy Opublikowano 12 Sierpnia 2010 To szok, dla kazdego klienta jedziesz pewny że kupisz to co jest na zdjęciach (...) Nie no stary, ale "pojechałeś" teraz... Zdjęcia z alledrogo czy innych otoniemoto, traktuj ZAWSZE jako poglądowe. A jak widzisz zdjęcia tej jakości i wielkości co w ogłoszeniu tej Vespy, to na 90 % w realu ujrzysz "lipę", "kupę" albo innego złoma !holiday Jak nie możesz podjechać pooglądać sprzęt, to poproś o zdjęcia w wysokiej rozdzielczości na e-mail. Rzadko się zdarza, że Ci przyślą, ale jak przyślą to wtedy będziesz mógł mniej więcej ocenić stan... Kiedyś Mariusz napisał taki "poradnik" jak kupować używki. Warto byłoby to może znaleźć i podwiesić pzdr
Administrator MariuszBurgi Opublikowano 12 Sierpnia 2010 Administrator Opublikowano 12 Sierpnia 2010 Kiedyś Mariusz napisał taki "poradnik" jak kupować używki. Warto byłoby to możeznaleźć i podwiesić Kiedyś kręciłem nawet taki poradnik z TVN Turbo w programie Jednoślad. Przy okazji odnajdę i wrzucę link do Video. Na szybko odnalazłem artykuł zamieszczany u nas na stronie. Może komuś się przyda !holiday . Kupujemy używany maxi- skuter cz.1 Kupujemy używany maxi- skuter cz.2
MARCVS Opublikowano 12 Sierpnia 2010 Opublikowano 12 Sierpnia 2010 MARCVS było dać znać, oględziny zrobiłbym bez problemu. Często przejeżdżam obok nich, raz nawet byłem. Jaką mają opinię nie wiem, zasięgnąłbym języka na mieście. Całkiem o Tobie zapomniałem Ale jak się ma luki w pamięci, to trzeba za to zapłacić !holiday Sprzęta już kupiłem, i teraz mam pogląd jak wyglądały te sprzęty które oglądałem Okazało się że kolega kupił taką Vespę przy okjazji ściągania samochodów z GB ale skuter raz palił a raz nie !tut !happybth Zlecił więc pracownikom, aby się tym zajęli Zajęli się skutecznie !tut Teraz bardzo pomogłyby mi zdjęcia góry silnika po wymontowaniu schowka pod siodłem, albo spotkanie z kimś kto posiada ET4 125, i zgodziłby się ją trochę porozkręcać !happybth
Filemon Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Mieliśmy z Barbarrą podobną historię jak Marcvs... Szukając Majki 250 natrafiliśmy na tą ofertę: http://moto.allegro.pl/item1185936589_yama...ajesty_250.html Wtedy skuter był wystawiony za 4800 zł, co wydało się ceną przyzwoitą (trochę wyższą niż średnia). Dzwoniłem do właściciela 3 lub 4 razy w ciągu tygodnia. Nie chciał negocjować ceny, zarzekał się że stan jest IDEALNY i ma dużo dodatków jak np., przysłowiowa już w naszym gronie, "derka na nogi". Postanowiliśmy, że skoro jest taki twardy i się zarzeka że skuter idealny, jedynie "lekko porysowany z przodu od zakładania derki", to przejedziemy się te 100 km do Radomia. Wsiedliśmy w naszą Renówkę, zatrudniliśmy kumpla w ramach powrotnego kierowcy, zebraliśmy kasę i jedziemy oglądać. Na miejscu przywitał nas pan w samych majtkach; skuter był ustawiony na chodniku biegnącym przez zabłocone podwórko, zastawione gadżetami typu grill domowej roboty z felgi... nie zapowiadało się dobrze... Sam skuter... cóż... ruina. Plastiki połamane tak, że nie dało by się ich nawet uratować; część, łącznie z szybą i przednią lampą (notabene popękaną), przykręcone na wkręty, również do ramy(!). Siodło oczywiście porwane, a kiedy Basia zwróciła uwagę że o tym nie wspominał odrzekł "rzeczywiście, nie wspominałem"... Układ hamulcowy... brak słów, tarcze krzywe i cienkie jak papier, zacisk z tyłu zjechany i brak płynu hamulcowego. Opony - które miały być dobre - łyse, nawet śladu po bieżniku. Ale Pan i tak uparcie twierdził, że "co ja tu widzę, przecież dobre opony jeszcze są, a poza tym włożyłem bardzo dużo pieniędzy w remont, bo kupiłem klocki na tył za 80 zł!"... Nawet nie podjąłem próby przejażdżki. Zresztą, skuter był wcześniej rozgrzany, bo Pan sprzedawca stwierdził że był w pracy (podczas gdy wcześniej mówił że ma urlop...). Prawda jest taka, że zimny nie pali. Powiedziałem, że cena którą chce nie wchodzi w grę (zresztą i tak bym tego za żadne pieniądze nie kupił), stwierdził, że on nie jest handlarzem i o 1000 zł to z ceny nie będzie schodził, zwłaszcza że kupił go 2 lata tamu za 6000... Żenada. Podjął jeszcze próbę ratunkową i wyciągnął z brudnego garażu derkę, która miała nas przekonać do kupienia tego badziewia... Śmiech na sali, chociaż nam do śmiechu nie było, bo dzień i parę zł na paliwo stracone. Reasumując - nie polecam nawet tego oglądać Musiałem to z siebie wyrzucić !scooter
Kordian Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Filemon no szkoda ze nie dałeś znać , to bym podjechał oblukał za ciebie... No jak piszesz zawsze znajdzie się ktoś kto będzie próbował na siłę wmówić jaki ma to rewelacyjny sprzęt....
Lucjan73 Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Mieliśmy z Barbarrą podobną historię jak Marcvs... Witam, chyba czegoś nie kumam, masz na forum ogłoszenie >>KLIK<< prawie pod domem, skuter sprawdzony od znanego sprzedającego w podobnych pieniądzach a szukasz szczęścia na Alledrogo
Administrator MariuszBurgi Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Administrator Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Mieliśmy z Barbarrą podobną historię jak Marcvs... Witam, chyba czegoś nie kumam, masz na forum ogłoszenie >>KLIK<< prawie pod domem, skuter sprawdzony od znanego sprzedającego w podobnych pieniądzach a szukasz szczęścia na Alledrogo Jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o............ albo przygody podczas zwiedzania naszego pięknego kraju
Filemon Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Tamto miało miejsce miesiąc temu, ale aukcja nadal jest, także chciałem ostrzec A co do skuterka, to kupiliśmy parę dni później ładną majkę, podobną jak sprzedaje ptaku_1, od osoby (podobno) związanej z forum Kordian, dzięki za chęć pomocy, ale wtedy jeszcze nie byłem na forum Burgmanii !piwko Przepraszam za OT, wróćmy do głównego wątku !scooter
emge Opublikowano 7 Września 2010 Opublikowano 7 Września 2010 Witam. Oglądałem http://otomoto.pl/suzuki-burgman-400-M2194843.html] Cały malowany, skręcany blachowkrętami (różnej maści), tylna lampa sklejona taśmą izolacyjną, hamulec ręczny wyrwany z mięsem (wisi coś co kiedyś nim było), napęd cały czas załączony, jak zrzuciłem z podnóżka mało nie zgasł od obciążenia i nie zbierał się od wolnych obrotów, przytarty napęd, generalnie malaria tylko tłumik bardzo ładny, także polecam
Rekomendowane odpowiedzi