Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Allegro kupa- widziałeś/oglądałeś skuter niezgodny z opisem? Ostrzeż innych...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cóż masakra taka okazja że drugie tyle zostawisz w serwisie... zastanawiam się tylko czy agawa jest w zestawie - może jest zamiast szybki :P

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  kfcent napisał(a):
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M1912400

Ten skuter to bnawet kolo hondy nie stał  :)  jak mozna wciskać ludziom taką lipe!!!  :ph34r:  :)

W mordę - "szmalcem" ktoś ten skuter traktował czy co !OKK - świeci się jak przesłowiowe psie oczy

Opublikowano
  kfcent napisał(a):

Ten skuter to bnawet kolo hondy nie stał  :)  jak mozna wciskać ludziom taką lipe!!!  !OKK  :ph34r:

eeeeee te skutery Shenke SL 250 mają silniki typu "honda clone" i "yamaha clone" :)

Nowy w 2008 roku kosztował 1800$ LINK

Ale znaczki Honda - pierwsza klasa :):):)

Opublikowano
  GrzechoCnik napisał(a):
  kfcent napisał(a):

Ten skuter to bnawet kolo hondy nie stał  :)  jak mozna wciskać ludziom taką lipe!!!  !OKK  :ph34r:

Identyczny z AVENGER LORD 250

Dodatkowe wyposażenie -REWELKA: automatyczna skrzynia biegów :) Rozumiem, że w standardzie do napędy służą pedały lub para trampek :)

Opublikowano

"...Ale predkosc max : od razu 105km/h moża wyciagnąć nawet wiecej..."

Heh, tyle to moja chińska 150tka wyciąga...nawet więcej...

!OKK

No później wiadomo na prędkość burgman lepszy...

!OKK :P

P.S.

A mój Lifan to Yamaha Majesty tylko robiona na rynek do Kongo !OKK

Opublikowano

Qrde czapiasz sie . Jest zajefajny oczywiście jako fotel do kompa . !OKK

Opublikowano
  superspeedo napisał(a):
Zawsze wyrzucałem zużyte fotele od komputera, a dziś się okazało, że to błąd !OKK

http://www.autotrader.pl/details,30765,111917263.asp

@Superspeedo: Ja bym tego nie klasyfikował jako KUPA, ale raczej jako pomysł racjonalizatorski.

Potrzeba matką wynalazków !OKK

Opublikowano

Tyż tak uważam. Albowiem powszechnie znany jest pewien pojazd Burgmaniaka z miasta M. który został wyposażony w rurki do c.o. plus szarą piano ruro ocieplinę.

Ważniejszy jest cel takowej instalacji, niż sposób jej wykonania.

Bardziej istotnym jest co by potomek nie zleciał jak przyśnie podczas jazdy niż estetyka wykonania w/w instalacji.

Pozdrawiam kolegę z miasta M. J.D. !OKK

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ktoś wie o co chodzi:

LYNK

to kupa czy znowu będzie niebezpiecznie na drogach?

Opublikowano

39 800 zł :) To za tyle mamy nową Kia Venga :) Nie sądzę, że ktoś będzie takim dobrym tatusiem/mamusią, aby dziecku fundnąć auto za prawie 40 000 zł, więc na drogach będzie względny spokój. Choć widziałem tańsze pojazdy z wagą poniżej chyba 600 kg. Takie autka + 14 latek = potencjalne zagrożenie na drodze :)

• Sympatycy
Opublikowano

Jak byłem w Wiedniu to widzialem takie pudełka na 4oo i można jeżdzić tym bez prawka.

Prętkość tego pojazdu 45km/h. Mam jednak ndzieję, że to na naszym rynku nie przejdzie bo to będzie koszmar.

Opublikowano

Target to nieudacznicy którzy nie mogą zrobić prawka = zagrożenie.

Ale wydaje mi się że ten pojazd powinien być na Off-topic a nie tu - bo to 4oo.

Opublikowano
  GrzechoCnik napisał(a):
Target to nieudacznicy którzy nie mogą zrobić prawka = zagrożenie.

Ale wydaje mi się że ten pojazd powinien być na Off-topic a nie tu - bo to 4oo.

Jak by nie patrzeć prawko na motorower wystarczy a to mi się kojarzyło zawsze z 2oo :D Rejestrowany jako skuter :lol:

Opublikowano

Posiadam taki pojazd. Ma 550 pojemnosci (diesel) pali około 2 ltr. Predkość maks. okoł 60 km/h. Przelotowa 45 km/h

Opublikowano

Tylko nie mów, że zarejestrowany jako skuter i można nim jeździć bez B :lol:

Opublikowano

Mnie ciekawi tylko jedno... gdzie się kończy strefa zgniotu ?

na zderzaku.... tylnym chyba !scooter

Opublikowano
  Sent napisał(a):
39 800 zł  !scooter To za tyle mamy nową Kia Venga  !OKK Nie sądzę, że ktoś będzie takim dobrym tatusiem/mamusią, aby dziecku fundnąć auto za prawie 40 000 zł, więc na drogach będzie względny spokój. Choć widziałem tańsze pojazdy z wagą poniżej chyba 600 kg. Takie autka + 14 latek = potencjalne zagrożenie na drodze  ;)

TU JUŻ nie trzeba 40 tys zł, wystarczy 6 tyś zł i tata już może sprawić samochód dziecku !!! No albo troszkę więcej 15 TYŚ ZŁ

Opublikowano

U mojego Kolegi, za domem stoi taki wynalazek !scooter . To fura sąsiada. Wygląda jak Cieniasek, zarejestrowany jako skuter czyli można jechać na dowód osobisty. @ Marynarz, skoro po kolizji cienkiego z czymkolwiek sprawny pozostaje, sprawny tylko akumulator to w tym wypadku, chyba tylko dokumenty "auta" wychodzą bez szwanku. Ale to znak czasów bo wszyscy chcą czymś jeździć więc rynek się dostosowuje. Nie pierwszy raz producenci potrafią nie łamiąc prawa wypuścić na rynek jakiś produkt.Ktoś ma pomysł, ktoś wyprodukuje. Jak to zwykle bywa, urzędnicy jeszcze nie wiedzą o Takich pojazdach. Musi zginąć kilka osób zanim ktoś się obudzi.

Opublikowano

Mnie ciekawi jedna rzecz, kiedy na forach pojawi się temat: Moje autko jedzie fabryczne 45 km/h !OKK Co zrobić by było szybciej (najlepiej 100 km/h) ?

Hmm tutaj jest silnik diesla, a co by było jakbym władował go do Burgmana ;)

Mam K2 więc trochę z Mercedesa już jest !scooter

Opublikowano

Dobry pomysł. Już za jakiś czas, kiedy dojdzie do pierwszych, poważnych wypadków, na allegro pojawia się potłuczone sprzęty. I wtedy będzie okazja do przekładek. Fajnie by wyglądał Atlantic z silnikiem diesla !scooter . No to jest świetny pomysł.

• Sympatycy
Opublikowano

Jest jeszcze jeden plus diesel jest podatny na chiptuning więc i osiągi będą powalające ;) !OKK

Opublikowano

Panowie, popadacie (albo i już popadliście) w skrajną paranoję.

Takie auta produkuje się od wielu lat, robią to np. dawne sławy torów wyścigowych (jak Guy Ligier) i nikt nie robi problemów ze strefami zgniotu itd. itp. Przecież to służy pannie Mani do podskoczenia do sklepu po pietruszkę, na dojazd kilka km do spa czy do roboty.

Nikt o zdrowych zmysłach nie wyjedzie (bo i nie wolno) czymś takim na autostradę czy drogę ekspresową, bezpieczeństwo jest wyższe niż na chińskiej pińćdziesiątce. Mimo wszystko trzeba na to jakieś uprawnienia (kat. AM).

Mnie samemu podoba się pomysł lekkiego półlitrowego diesla. Nie jestem fanem pisku opon, fascynuje mnie eco-driving i jazda o kropelce !OKK

Pozdrawiam

Marcin S.