phil Opublikowano 17 Grudnia 2009 Opublikowano 17 Grudnia 2009 Gwarancja... nawet jeżeli takowa występuje to myślę, że biorąc pod uwagę co za oknem musiał byś testować sprzęt przez 3 miesiące na zadaszonym parkingu supermarketu !OK Czasem warto czytać co oferują przy sprzedaży... sam kupowałem silnik do przekładki w jednym z samochodów i z gwarancji wynikało, że mogę jechać na pierwszym biegu do Krakowa i spowrotem ... jak padnie dostanę następny.
Gość grzesio31 Opublikowano 17 Grudnia 2009 Opublikowano 17 Grudnia 2009 ale tutaj akurat nie koniecznie chodzi mi o gwarancje ale o bezwypadkowosc. czesto przy innych ogloszeniach patrzac tylko na fotki potraficie powiedziec ze jest cos nie tak z plastikami itp...
Slavequs Opublikowano 17 Grudnia 2009 Opublikowano 17 Grudnia 2009 Osłona tłumika jest pęknięta i możliwe że część plastików po prawej stronie skutera też ucierpiało, ale na tych zdjęciach niewiele widać. No i jak sam przyznałeś skuter jest dość długo oferowany, co może sugerować różne rzeczy.
22hubert Opublikowano 17 Grudnia 2009 Opublikowano 17 Grudnia 2009 kupilem u nich swoja SW i moge powiedziec ze jak jechalem do nich ponad 700 km to troche z dusza na ramieniu ale na miejscu bylo mile zaskoczenie i obecnie jestem szczesliwym posiadaczem sprzetu, nie koloryzuja przez telefon ani sprzetow tylko sprzedaja takie jak przywożą (przynajmniej z tego co zauwazylem) wiec polecam ich jako solidnego sprzedawce
eMKa Opublikowano 17 Grudnia 2009 Opublikowano 17 Grudnia 2009 Osłona tłumika jest pęknięta i możliwe że część plastików po prawej stronie skutera też ucierpiało, ale na tych zdjęciach niewiele widać. Musiał leżeć na prawej stronie - klamka przedniego hamulca nieco zmieniła geometrię (z drugiej strony świadczy to o sprzedającym, że nie chce mydlić oczu i ukrywać wad). Nie podobają i się też te zaślepki na plastiku za kanapą (zdemontowany jakiś kufer? jeśli tak to czemu - często demontuje się uszkodzone po upadku). Lampa przednia raczej też wymieniona - został flamastrowy napis (rocznik i cena części). Warto się przejechać i sprawdzić czy rama nie oberwała przy przejściach, któe niewątpliwie skuter ma za sobą - stąd nie bardzo wiem czemu w opisie jest "bezwypadkowy"... No i cena: nie jest jakoś wyjątkowo okazyjna wg mnie. Mimo wszystko byłbym bardzo ostrożny.
Sympatycy orzech Opublikowano 17 Grudnia 2009 Sympatycy Opublikowano 17 Grudnia 2009 Lampa przednia raczej też wymieniona - został flamastrowy napis (rocznik i cena części). eMKa, myślę, że się mylisz. W komisach bardzo często ceny pisze się flamastrem na kloszu lampy ponieważ łatwo je zmyć i nie pozostają uszkodzenia po rozpuszczalniku na szkle - jest to stara cena i już !piwko Na 100% skuter wart oględzin, jeżeli przebieg jest taki jak podaje sprzedający to jeszcze sporo kilometrów przed tą majesty. Cena zapewne jest do zbicia z uwagi na jedną tarczę i rocznik. Moja majesty ma identyczne uszkodzenia i w niczym to nie przeszkadza, klamka jest do wymiany - koszt ok 100Pln, osłona tłumika musi zostać bo kosztuje majątek (120 ojro) EDIT: eMKa, cena na lampie to 11500, sporo jak na lampę
Slavequs Opublikowano 17 Grudnia 2009 Opublikowano 17 Grudnia 2009 Osłona tłumika jest pęknięta i możliwe że część plastików po prawej stronie skutera też ucierpiało, ale na tych zdjęciach niewiele widać. Musiał leżeć na prawej stronie - klamka przedniego hamulca nieco zmieniła geometrię (z drugiej strony świadczy to o sprzedającym, że nie chce mydlić oczu i ukrywać wad). Nie podobają i się też te zaślepki na plastiku za kanapą (zdemontowany jakiś kufer? jeśli tak to czemu - często demontuje się uszkodzone po upadku). Lampa przednia raczej też wymieniona - został flamastrowy napis (rocznik i cena części). Na lampie jest rocznik i cena skutera. !piwko
Misiek_500V Opublikowano 17 Grudnia 2009 Opublikowano 17 Grudnia 2009 Lampa przednia raczej też wymieniona - został flamastrowy napis (rocznik i cena części). Wg mnie na lampie jest napisane "04" i "11500", co może oznaczać 2004 rok produkcji i 11500zł jako cena wywoławcza Sądzę, że nie masz aż tak mało rozgarniętych krętaczy, żeby takich rzeczy nie usunęli przed sprzedażą, jak cena części !piwko
22hubert Opublikowano 17 Grudnia 2009 Opublikowano 17 Grudnia 2009 Skuter na 99 % z Wloch a tam nie przejmuja sie rysa na blotniku czy obudowie tlumika i z tym trzeba sie liczyc ( z dwojga zlego lepiej kupic lekko podrapany z cala rama jak odpicowany z pieknym lakierem i zostawiajacy 2 slady) pozostaje kwestja silnika, ktory trzeba sprawdzic najlepiej z osoba ktora sie troche zna zeby nie utopic kasy. Warto poprosic zeby nie odpalali go rano wtedy sprawdzisz jaki ma rozruch na zimno. Jak pisalem wczesniej raczej nie picuja sprzetow z zewnatrz bo to widac na pierwszy rzut oka a co do silnika dodam ze wiedzac o moim przyjezdzie tyle km nawet nie sprawdzili czy akumulator jest naladowany co swiadczy o tym ze nawet wczesniej go nie odpalali (akumulator po naladowaniu chodzil caly sezon i nie widac oznak zuzycia !piwko )
Gość grzesio31 Opublikowano 17 Grudnia 2009 Opublikowano 17 Grudnia 2009 wielkie dzieki za wszystkie opinie na temat tej majki jezeli ogloszenie bedzie aktualne jeszcze w przyszlym roku to chcialbym poprosic kogos z Was (kogos kto mieszka blisko i mialby chwile wolnego) aby umowic sie u sprzedawcy i dokladnie ocenic ww !piwko
eMKa Opublikowano 18 Grudnia 2009 Opublikowano 18 Grudnia 2009 EDIT: eMKa, cena na lampie to 11500, sporo jak na lampę !OKK No rzeczywiście. Sorki ta pierwsza jedynka gdzieś mi się zapodziała. No wiek ma swoje prawa - wzrok już nie ten... !OK !OK Kolegom bravo za spostrzegawczość.
mxmichal Opublikowano 18 Grudnia 2009 Opublikowano 18 Grudnia 2009 a co powiecie o tej majce? majestyogloszenie jest juz jakis czas na alledrogo i brakuje mi jeszcze niecalych 2 tys zl aby moc myslec o tej maszynie... ta majka stoi już od wakacji , jak szukałem skuta to nawet sie nią przejechałem , zdaje sie miała lekką glebe na prawą strone i najbardziej porysowana jak pamiętam była dolna osłona ,sprzęt ten był pozostawiony w rozliczeniu za FJS 600 (po którego sie zresztą spóźniłem ). Generalnie wydaje się ,że nie miał jakiejś poważnej historii ale to już trzeba ocenić osobiście.
Gość grzesio31 Opublikowano 19 Grudnia 2009 Opublikowano 19 Grudnia 2009 @mxmichal jak wrazenia po krotkiej jezdzie? mozesz powiedziec cos o pracy silnika?
mxmichal Opublikowano 20 Grudnia 2009 Opublikowano 20 Grudnia 2009 ogólnie nie miałem do tego skuta większych zastrzeżeń, silnik sprawiał pozytywne wrażenie nie było żadnych niepokojących odgłosów i po nagrzaniu też sie nie pocił, jeżeli chcesz to mogę do nich wejść i dokładniej obejrzeć sprzęt bo ten salon mijam kilka razy dziennie. Daj info na PM.
Noguru Opublikowano 19 Stycznia 2010 Opublikowano 19 Stycznia 2010 To stara sprawa i ze gosc kupił starego parcha za 4800 zł i pojechał do autoryzowanego serwisu... i tam go skasowali a on miał pretensje do wszystkich i zmyslił sobie to... a poźniej przeprosił !scooter Znam motomotion bo tak kupiłem mojego SW ,pracuje tam kolega i mi tą sprawe wyjaśnił dletego tez tu piszę !OKK
Misiek_500V Opublikowano 19 Stycznia 2010 Opublikowano 19 Stycznia 2010 Teoretycznie pisał, że sprzęt miał chyba 1,5 roku
AiKSz Opublikowano 22 Stycznia 2010 Opublikowano 22 Stycznia 2010 poprosiłem o pomoc młodego człowieka z Suzuki Jaskłowski (prymasa tysiąclecia). Nie znam niestety imienia - jest On wysoki, nieszczupły, ma krótko ostrzyżone czarne włosy i jeździ gixerem. Chłopak przyjechał, popatrzył, pojeździł, skasował 50 PLN za poradę i mówi, że sprzęt jest super! Rewelacja i prawdziwa okazja. No to co - bierzemy? Całkiem zadowolony - wziąłem. Sprzęd zaledwie półtoraroczny, więc co się może dziać? Tym bardziej, że oglądał go Fachowiec z Suzuki.... no i ciekawe czy tez sobie zmyslił?
Sympatycy Arecki Opublikowano 7 Lutego 2010 Sympatycy Opublikowano 7 Lutego 2010 Stan bardzo ładny !scooter KLIK Abach, czepiasz się, przecież ten pasek jest na prawdę b. ładny !sciana !placz1 .
RobB. Opublikowano 9 Lutego 2010 Opublikowano 9 Lutego 2010 To stara sprawa i ze gosc kupił starego parcha za 4800 zł i pojechał do autoryzowanego serwisu... i tam go skasowali a on miał pretensje do wszystkich i zmyslił sobie to... a poźniej przeprosił Znam motomotion bo tak kupiłem mojego SW ,pracuje tam kolega i mi tą sprawe wyjaśnił dletego tez tu piszę Szanowny Kolego, rozumiem, ze masz tam kumpla ale zakończenie historii jest nieco inne: "z racji braku jakichkolwiek dokumentów za naprawy którymi mógłbym dochodzić podeprzeć swoją historię muszę wycofać swojego posta.Na mocy ustaleń mailowych z Tomaszem Lipertem - usuwam wszystkie napisane informacje, które napisałem o Motomotion i przepraszam ich na na forum publicznym. Nie zależy mi na postępowaniu przeciw mnie i bujaniu się po sądach tak więc przepraszam najmocniej firmę motomotion za oczernianie ich na forum publicznym. W głupi i beszczelny sposób chciałem popsuć ich opinię. PRZEPRASZAM MOTOMOTION ZA TEGO POSTA. USUNĄŁEM Z NIGO WSZYSTKIE SWOJE WPISY. TO CO PO ZŁOŚCI NAPISAŁEM JEST KOMPLETNĄ BZDURĄ. NIE WIEM CO MNIE PODKUSIŁO. PRZEPRASZAM MOTOMOTION," i to chyba tłumaczy wszystko również to kto i co sobie zmyślił ?! Podziwiać trzeba konsekwencję w postępowaniu Motomotion, wciśnięcie parcha, zastraszenie klienta, a i przeszkolenie pracowników co do wersji wydarzeń - super firma !YES Jak widać czujność harcerską należy ZAWSZE zachować, a ufać to można mechanikom juz przez nas poznanym i zweryfikowanym! A najlepiej zakupy robić z Przyjacielem, bo tylko On nie jest zainteresowany sprzedażą i może nam ochłodzić rozgrzany emocjami mózg Pozdrawiam RobB.
Gość przemek Opublikowano 10 Lutego 2010 Opublikowano 10 Lutego 2010 "z racji braku jakichkolwiek dokumentów za naprawy którymi mógłbymdochodzić podeprzeć swoją historię muszę wycofać swojego posta.Na mocy ustaleń mailowych z Tomaszem Lipertem - usuwam wszystkie napisane moim zdaniem to pan Tomasz Lipert postraszył gościa sądem żeby mu opini nie psuł, ale czytając takie posty przychodzi mi do głowy jedno żeby omijać taki warsztat szerokim łukiem.sam kiedyś miałem podobną sytuacje. skuter stał prawie cały sezon w warsztacie.po odebraniu zrobiłem jakieś 500 km i awaria się powtórzyła właściciel warsztatu nie straszył mnie sądem.a szkoda!
Gość shadow1987 Opublikowano 7 Marca 2010 Opublikowano 7 Marca 2010 Chciałem przestrzec: http://allegro.pl/item939611005_suzuki_bur...ecam_warto.html - Nie polecam , dużo klejenia klejem , widoczne ślady prostowania tylnego wahacza , Na tylnej feldze , głęboki ślad po śrubie która ocierała koło 5 mm to sa kilka z wielu do których można się przyczepić ... Wizualny stan kiepski , a już o stronie mechanicznej nie wspomnę
Drek Opublikowano 23 Marca 2010 Opublikowano 23 Marca 2010 Shadow skąd masz takie informacje? Co prawda nie widziałem tego skutera ale z ciekawości pojadę go obejrzeć. Wiem jednak , że sprzedawca to dobry mechanik.
Rekomendowane odpowiedzi