Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Allegro kupa- widziałeś/oglądałeś skuter niezgodny z opisem? Ostrzeż innych...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, znalazłem co? takiego !happybth

"DELIKATNIE USZKODZONY"

to teraz tylko mały Adam Słodowy i już można ?migać !happybth

ludzie to maj? fantazje !happybth

Opublikowano

Ale opona wygl?da objecuj?co !happybth

Opublikowano

No i ten brak czachy... :D Chyba u go?cia, który nim przydzwonił! ;)

• Sympatycy
Opublikowano

Plastików nie ma, ale może być całkiem niezłym "dawc?" czę?ci mechanicznych. Ja osobi?cie bym się zastanowił czy nie warto czego? takiego kupić :D , oczywi?cie je?li kto? posiada K7 i duzo jeĽdzi.

• Sympatycy
Opublikowano
Witam, znalazłem co? takiego :D

"DELIKATNIE USZKODZONY"

Najważniejszejest to, że "pali na dotyk" ;)

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano

Pora od?wieżyć w?tek :D

http://allegro.pl/item611561833_suzuki_bur...ty_polecam.html

Sprzedaj?cy twierdzi, że jest w stanie technicznym idealnym, 3 elementy lakierowane, ogólnie prezentuje się nie najgorzej.

Prawda jest niestety nieco inna. Owiewki z przodu jakby były lakierowane na polu w trakcie wichury - tyle bobów. Także brakuje w nich ?rubek. Owiewka z prawej strony - "skórka pomarańczowa" i to straszna, jeszcze kiepskie spasowanie elementów :/ Ogólnie porysowany. Prawy podest bardzo prowizorycznie naprawiony, lewy jest pęknięty, więc się nie czepiam. Sprzedaj?cy twierdzi, że wiózł go na lawecie w ?rodku grudnia - faktycznie na obudowie przekładni i na tylnym kole znalazłem spore ilo?ci soli przez co prawdopodobnie obie stopki s? skorodowane. Tylny amorek ze sprężyn? też został dopadła "ruda cholera". Je?li chodzi o stronę techniczn?, to chyba nie było większych zastrzeżeń - ładnie się zbierał, chociaż nie wiem czy co? ze skrzyni? się już nie działo, bo jak zapi?łem 5 bieg nieprzyjemnie skuter zacz?ł wibrować. Przy następnym zapięciu 5 biegu objaw już nie występował.

• 2 tygodnie później...
  • Sympatycy
Opublikowano

Znalazłem dzisiaj co? takiego LINK trzeba uważać w najbliższym czasie na "okazyjne" t-maxy w nowej budzie !scooter

Opublikowano

kurde, jaka ruina :lol: nawet tlenu w "płucach" brak - biedne felgi - nie mogę patrzeć na taki brak poszanowania sprzętu.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

http://moto.allegro.pl/item639332194_yamaha_majesty_250.html

Ostrzegam przed tym sprzedawc? - allegro: jan-marpiaski Ma salon sprzedaży w Piaskach i |remie.

Maszynę z linka ogl?dałem osobi?cie miesi?c temu. Go?ć permanentnie pisze, że stan bardzo dobry, a w rzeczywisto?ci szrot straszny. Plastiki poskładane z różnych Majek (jeden plastik, który ł?czy się z innym jest cały, gdzie ten drugi miał ostry szlif), wahacze tylne wybite, gasn?cy i ksztusz?cy się silnik, większo?ć ?rub mocuj?cych elementy, ł?cznie z przednim zawieszeniem były ruszane (główki bardzo mocno naruszone), a wszechogarniaj?ca rdza zdradzała prawdopodobnie popowodziow? przeszło?ć. Szkoda 100km, które zrobiłem aby j? obejrzeć... Dodam, że napisałem maila do sprzedawcy, ale jak się można domy?lać bez odpowiedzi z jego strony.

Opublikowano
Przepiękna Yamaha YP 400 bezwypadkowa... A "400" na prawym boczku to pewnie wiatr podczas jazdy przesun?ł? Ostrożnie.
Opublikowano
Przepiękna Yamaha YP 400 bezwypadkowa... A "400" na prawym boczku to pewnie wiatr podczas jazdy przesun?ł? Ostrożnie.

Szeroko omawiany egz. w ostatnich dniach w temacie "czy oferta jest interesuj?ca" !YES

Opublikowano
Szeroko omawiany egz. w ostatnich dniach w temacie "czy oferta jest interesuj?ca" !scooter

Sorki nie wiedziałem, już tam biegnę zaspokoić sw? ciekawo?ć !scooter .

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Tego chyba jeszcze nie było: Majesty 400 Naked.

"Rama, zawieszenie OK" bo tam niewiele więcej jest !piwko

"W 100% sprawny". I jeszcze ta wentylacja :P

No sami zobaczcie TUTAJ

C9265198_7.jpg

!happybth !happybth !happybth

Opublikowano

No go?ciu już na wstępię rozpier***a :)

"Witam, mam do sprzedania Yamahe Majesty. Motocykl jest po małej wywrotce."

he he he... chyba wywrotkę to miał, ale jego mózg (jak go jeszcze posiada :P ).

• 4 miesiące temu...
  • Administrator
Opublikowano
http://moto.allegro.pl/item853546327_yamah...yne_8490zl.html

Pali 0,5 litra oleju na 100km sprawdzone :D

Ogólnie jak przyjrzeć się dokładnie zdjęciom tej Majesty to aż przerażenie bierze... a co dopiero byłoby na żywo? ;)

• Klubowicze
Opublikowano

Zaraz tam kupa ;) , mnie na przykład zaintrygowała najbardziej osłona tłumika :D;);) , jest to chyba wersja luksusowa niespotykana w PL ;););)

Opublikowano

I drobny szczegol brakuje centralki jest tylko boczna :D

• Klubowicze
Opublikowano

Po obejrzeniu zdjęć to wg mnie nie tylko miał jedną drobną obsówke, ale kilka. Nie ma wszystkich szczegółowych zdjęć plastików, ale sądzę, że wszystkie są porysowane nie mówiąc o pęknięciach. No i ta informacja 0,5 l oleju na 100km jak bym chciał się wybrać do Berlina i wrócić to bym musiał zabrać ze sobą 10l oleju wg mnie to trochę jest podejrzane branie oleju przy takim przebiegu. Człowiek chyba pomylił treść ogłoszenia ze zdjęciami. Jak komuś to wciśnie za te pieniądze to bez żadnego problemu sprzeda śnieg Eskimosom? :lol::lol:;);)

Opublikowano

Sprzęt czeka na... "jelenia", tfuuu, tfuu -chciałem napisać na szczęsliwego nabywcę

:lol:

Ciekawe zużycie oleju, przy tak niskim przebiegu -to masakra jakaś jest

• Klubowicze
Opublikowano

Najbardziej podoba mi się opis

Wygląd

"Przez Majesty przemawia elegancja. Widać to w każdym elemencie tego skutera. Począwszy od przedniego zespolonego reflektora o kocim spojrzeniu, poprzez dobrze wyprofilowaną i kolorystycznie dobraną kanapę, a skończywszy na tylnej solidnej części skutera. Równie elegancko prezentuje się deska rozdzielcza, z pełnym zestawem wskaźników, obrotomierzem oraz wskaźnikiem temperatury zewnętrznej."

to chyba skopiował z Ze strony producenta bo ten egzemplarz raczej nie należy do estetycznych i eleganckich tylko do zaniedbanych i nieszanowanych

"SKUTER MA DELIKATNIE PĘKNIĘTY PRZEDNI BŁOTNIK ORAZ NIEWIELKIE RYSKI NA NIEKTÓRYCH PLASTIKACH"

tych pęknięć jest więcej i chyba człowiek ma problemy z pojęciem drobnych rysek do zadrapań aż do podkładu nie mówiąc o wytarciach na niektórych kantach plastików

Gość grzesio31
Opublikowano

a co powiecie o tej majce? majesty

ogloszenie jest juz jakis czas na alledrogo i brakuje mi jeszcze niecalych 2 tys zl aby moc myslec o tej maszynie...