Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Allegro kupa- widziałeś/oglądałeś skuter niezgodny z opisem? Ostrzeż innych...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie znam, nie ten rejon Europy ;) .

Zauwaz na zdjeciu pod tym obtarciem, plamke kilku kropli (oleju, plynu chlodzacego?). Moze to byc przypadek, ale jesli tak, to troche dziwny ;) ...

Edit: Opony Pirelli GTS nie sa chyba przystosowane do an650...

Opublikowano

Teraz jeszcze dołożył do niego kufry od Beverly 200, które wygl?daj? troche dziwnie (za bardzo odsadzone do tyłu)... no ale s?.

Tak już dla ?cisło?ci... to te kufry s? od Scarabeo :) sam mam takie :D

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Trebor mógłby? co? więcej napisać co z tym SW jest nie tak?

Opublikowano

Nie polecam, sprzedaj?cy "kręci" odno?nie stanu,malowania i plastyków.

Oferta

Opublikowano
Nie polecam, sprzedaj?cy "kręci" odno?nie stanu,malowania i plastyków.

Oferta

"kocham" takie opowie?ci "dziwnej tresci":

zrobił zaledwie 2000km i miał drobna kolizje we wrzesniu 2007 kupiłem skuter sprowadziłem oryginalne cze?ci ze stanów kilka plastików poniewaz nie chciałem kleic tych po super ogladaniu skutera znajdziemy na nim 3 ryski 1 na lusterku 2 nad tylna lampa i 3 na osłonie wydechu to małe zadrapania reszta stan salonowy

...drobna kolizja ...i trzeba było powymieniać czę?ć plastików ...??? ...stan salonowy :P ... B) ...z zewn?trz trzy ryski ...a co jest wewn?trz ...zagadka ?

Znalazłem Xcitinga:

http://moto.allegro.pl/item297947909_extra...cznik_2006.html

...i tak my?lę dlaczego sprzedaj?cy ?ciemniaj?: "lusterka odkręcone do transportu" (w liczbie mnogiej), "a w rzeczywisto?ci posiada jedno lusterko" ( wiadomo bo drugie wcale nie musiało być odkręcane), ...delikatnie porysowany, ... hmm ???

Czy nie lepiej napisać szczerze, że po szlifie ...?

• 3 tygodnie później...
Gość bartecki84
Opublikowano

Uwaga!!! http://allegro.pl/item314215376_peugeot_sa...n_jetforce.html

Nie kupujcie tego gowna!!! Znam typa, bylem u niego w pazdzierniku wtedy mial dwa satelisy, kupilem od niego czarnego ktory okazal sie po tygodniu bitym jak cholera, zaplacilem 9800zl i wpakowalem do tej pory ze 3tys i dalej cos nie tak. Ten srebrny byl tez bity, ale nie zrobiony do konca, koles dopiero teraz go odmalowal. JA go widzialem rozwalonego wiec wiem ze nie warto go brac!! Uwazajcie na typa bo wkreca kity, on siedzi w Irlanii a jago matka to sprzedaje, ten skuter mial rozwalona cala prawa strone, tlumnik, widac nawet ze przednia opona jest inna, z tylu ma inny bieznik, kolo musialo byc walone. Mowie wam ostrzegam przed gosciem, mialem go pozwac do sadu za to co mi sprzedal, ale stwierdzilem ze za duzo bedzie mnie to kosztowalo zeby jezdzic na sprawe bo mieszkam za granica. NAjchetniej to poszedlbym i walnal mu w ryj dla samej satysfakcji.

• Sympatycy
Opublikowano

Typ pisze, że do odbudowania !scooter

Jak cały widelec jest "skręcony" w ?wider, to główka ramy jest O.K. ???

pzdr

[EDIT]

Może "uczciwiej" powinno być że "rama prosta, oprócz główki" :D

Opublikowano
Typ pisze, że do odbudowania :D

Jak cały widelec jest "skręcony" w ?wider, to główka ramy jest O.K. ???

pzdr

[EDIT]

Może "uczciwiej" powinno być że "rama prosta, oprócz główki"  !OKK

No wiecie ...czepiacie się ...przecież wszystkie oferty tego sprzedaj?cego opisane s? wstępnie ...SUPER

... !scooter

:D:D:D:D:D:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

Opublikowano

Wole cos takiego, gddzie widze zdjecia, a tresc ogloszenia nie jest dla mnie az tak istotna.

Od razu widze co kupuje i za ile, a nie jak w pewnym ogloszeniu, gdzie sprzedawana byla na allegro 650- ka "bezwypadkowa", ktorej wlasciciela znalazlem w DE i okazalo sie ze skuter mial przekoszona glowke ramy, a "zrobiony'" byl z powypadkowego pod jakiegos klienta allegro.pl To jest dopiero oszustwo.

PS. Ostatnio w Niemczech za 1100 euro poszedl uzywany silnik i napedem do 650K3... bez wtrysku.

PS2. A jesli ktos chce "odbudowac"? Prosze bardzo... Szalencow nie brakuje !OKK :D ... I nie takie rzeczy juz robiono...

PS3. Skoro napisal ze rama prosta, moze ma na to jakies papiery z pomiaru geometrii, kto wie? Ktos dzwonil, dowiadywal sie? Kupujacy pewnie bedzie tego dociekal. Czasami lekkie "dotkniecie" pod zlym katem potrafi przetracic glowkie, kiedy indziej znow dosyc mocne uderzenie zostawia wartosci w zakresie tolerancji... Nie zmienia to jednak faktu, ze tu jest to malo prawdopodobne !scooter .

Opublikowano

PS3. Skoro napisal ze rama prosta, moze ma na to jakies papiery z pomiaru geometrii, kto wie? Ktos dzwonil, dowiadywal sie? Kupujacy pewnie bedzie tego dociekal. Czasami lekkie "dotkniecie" pod zlym katem potrafi przetracic glowkie, kiedy indziej znow dosyc mocne uderzenie zostawia wartosci w zakresie tolerancji... Nie zmienia to jednak faktu, ze tu jest to malo prawdopodobne !scooter .

Dzwoniłem....rozmawiałem...pytałem :D

Sprzedaj?cy twierdzi że rama jest prosta,w tym i również główka,na potwierdzenie tego ma opinię rzeczoznawcy,czyli były dokonane pomiary,nie wnikam jak...ale były skoro ma papier :D

Przebieg ponoć oryginalny i udokumentowany ksi?żk? serwisow?,cena praktycznie nie podlega negocjacji,zarejestrowany w kraju,lecz...sprowadzony,obejrzeć można w Krzeszowicach a silnik ostatnio by odpalany ok.10 miesięcy temu.

Jako dawca raczej nie opłacalne,do wyszykowania...hm.....chyba również....ale w RP jest możliwe prawie wszystko :lol: !OKK

Opublikowano
(...)Sprzedaj?cy twierdzi że rama jest prosta,w tym i również główka,na potwierdzenie tego ma opinię rzeczoznawcy,czyli były dokonane pomiary,nie wnikam jak...ale były skoro ma papier :lol: (...)

No i tu pies pogrzebany !scooter . Ciekawe co rzeczoznawca tam naprawde wymierzyl, jesli mierzyl i sie nie podkladal :lol::D ...

Ogolnie skuter na czesci...

OT: Ostatnio w Wawie widzialem ciekawy samochod, przod jechal tak sobie :D , a tyl byl przestawiony do osi symetri o dobre 10- 15cm !OKK .

Wygladalo jakby go ktos pospawal z 2 czesci :lol: . Optycznie tez niesprawny. Ludzie jezdza i to widza, Policja jezdzi i to widzi, samochod jakos dostaje przeglady... Mimo tego ze ta usterke widac spokojnie z odlegolosci 50m :lol: ?

No to jak on wlasciwie przechodzi te wszystkie "kontrole :lol: "?

Opublikowano

No i tu pies pogrzebany :lol: . Ciekawe co rzeczoznawca tam naprawde wymierzyl, jesli mierzyl i sie nie podkladal :lol:  :D ...

Hm....jakby tu powiedzieć ........:D:lol::lol:

może tak? !scooter :lol: !OKK

A jakby co to powie że ekspertyzę robił dawno i skuter od tamtego czasu mógł ulec ......ponownej kolizji :lol::lol::lol:

Opublikowano

poza tym, ekspert to moze byc jego brat :]

Opublikowano
poza tym, ekspert to moze byc jego brat !OKK

No tak...o tym nikt nie pomy?lał !scooter :lol:

Opublikowano

Takie cos to można wzi?ć tylko w konkretnym celu..!OK

Mi chodzi po głowie 3 kołowy samochodzik z tylnym napędowym 1 kołem.

I napęd do prób jak znalazł..:lol:

No trochę za wielki.. myslałem 125-250.. i hybrydzie z elektrykiem.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Witam, nie chciałbym siać żadnego popłochu, ale poszukuj?c od jakiego? czasu 200 dla siebie, natkn?łem się na takie o to ogłoszenie: http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M670753

... i co? mi mówi, że na rynek trafi sporo złomu, ładnie przygotowanego do sprzedaży... uważajcie ;-)

Pozdrawiam

Nowy użytkownik (który po roku czytania Waszego forum, w końcu się zarejestrował)

Pozdrawiam

Lléo F

Opublikowano

Z tych dwóch zdjęć ( http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M670753 ) trudno okre?lić w jakim stanie s? te skuterki, choć sam sprzedawca hurtowy okre?la ich stan do?ć szczerze:

OFERTA DOTYCZY MOŻLIWO|CI ZAKUPU W HURTOWYCH ILO|CIACH SKUTERÓW O POJEMNO|CI 50, 125 I WIĘCEJ CM SZE|CIENNYCH.

WIĘKSZO|Ć POJAZDÓW JEST USZKODZONA TZ. Sˇ POWYPADKOWE LUB NIEKOMPLETNE

...a jak będzie wygl?dać ich opis gdy trafi? do sprzedawców detalicznych ?

Co tu pisać, po prostu trzeba być bardzo czujnym przy kupnie używanego skuterka. Hmm ...no i trzeba się na tym znać by odrożnić złom skuterowy od sprawnego skutera.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Racja nie zauwazylem .. sorki

Sory za ot .

Pozdrawiam :lol:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

JeĽdziłem przez jeden sezon takim skuterkiem. Natkn?łem się na takie ogłoszenie.

"w idealnym stanie(...)skuter nie wymaga dodatkowego wkładu finansowego"... hmmm... no nie wiem ??? :lol::lol:

aha: "brakuje przedniej owiewki", hmm... no i kawałka błotnika... :huh:

Jako? dziwnie wydaje mi się, że ma wgnieciony widelec... po tym "ładnym"... dzwonie: ZDJĘCIE... ??? Hmm... tak dla porównania.