Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Allegro kupa- widziałeś/oglądałeś skuter niezgodny z opisem? Ostrzeż innych...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Może by sie rudy wypowiedział ale daje głowę że już był wczęsniej z przebiegiem 75tys a teraz nagle 56tys.... whist

http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=222656218

Sorry za OFF

Czy to nie jest przestępstwo? Czarno na białym widać, że Pan Super Sprzedawca z Allegro cofn?ł licznik. Ręce mi opadły. Do jasnej cholery, jak można mieć taki tupet? Bezkarno?ć...

Opublikowano
Może by sie rudy wypowiedział ale daje głowę że już był wczęsniej z przebiegiem 75tys a teraz nagle 56tys.... whist

http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=222656218

ZAdalem pytanie czemu przebieg zmalal

odp handlarza :

tak gdyz motocykl zostal przywieziony w tym tygodniu do kraju i nie znałem dokladnego przebiegu.taki jest panie allegrowiczu i masz nad czym myslec.Prawda?

Opublikowano

Następny raczej z seri kupa:

http://moto.allegro.pl/item226081668_yamah...o_polecam_.html

Dzwoniłem do sprzedajacego, pytałem z k?d tak niski przebieg, mówił że skuter był bez przedniej czachy i nie miał kiedy go robić, nie miał też prawka póĽniej i na nim nie jeĽdził, mówił że ten przud był malowany i jeszcze jakis plastik. Zapytałem się go ile miał jak go ?ci?gał, mówił że 2500 to gdzie te 3 lata mu mineły że nic nie nakręcił i dlaczego go sprzedaje...

Ze zdjeć widać że tył musiał być też malowany prze kierunkach bo niby zk?d by się wzieły pęknięcia, ale sprzedawca mówi że skuter nie był malowany poza tym przedem, widocznie kto? kto go sprzedawał we francji go malował no i jeszcze polski wła?ciciel no i co z tego wynika?? kot w worku bo ksiażki serwisowej nie ma a przy takim przebiegu to tylko ksi?żka może go potwierdzić, jak mu powiedziałem że ja 50-tk? w rok robiłem spokojnie 5ty? to sie zabełkotał i nie wiedział co powiedzieć

Pozdro

Ps

jak by kto? miał okazję go zobaczyć to może napisać co? więcej o nim, ja nie jade bo nie wydaje mi się to ciekaw? ofert?

Opublikowano

Tja, zarejestrowana Majesty YP250 z 2002 roku z "przebiegiem" ok. 2500km za 6800zl...

Czy mam mowic dalej !scooter !scooter :) ?

PS. "Cena czyni cuda" i to jeszcze do negocjacji !scooter ?

Opublikowano

Wcze?niej ta Yamaszka pojawiła się w ogłoszeniach Burgmanii.

I jeszcze post wła?ciciela sprzed 3 lat.

Ta Majesty ze swoim rocznikiem, przebiegiem i cen? to ewenement. !scooter Aż boję się jej faktycznego stanu. !scooter

• Administrator
Opublikowano

Oferta "mocno" ciekawa !scooter

Patrz?c na te zdjęcia i porównuj?c je z np. tym zdjęciem to albo moja ex Yp miała podkręcony przebieg ale do przodu albo ta z 2002 roku ma nie mniej niż 30 tkm. Poza tym je?li "dostała" przodem to możliwe, że czasza została wymieniona razem z zegarami... st?d taki przebieg.

Z innych spostrzeżeń- ciekawie wygl?da dospawany pręt do side'a.

Panowie... nie oczekujcie po takiej cenie żadnej rewelacji bo ta w 99% przypadków jest wykładnikiem tego co kupujemy. Cudów nie ma !!!

Opublikowano

Uszkodzenia małe (lekko uszkodzony wg. opisu) ...... naprawa duża i kosztowna, AN650 Anglik

Ale kierownica po własciwej stronie :D

AN650 Anglik

Opublikowano
Fajny włoski Burgman:)

To chyba model na 2008 rok albo jaki? prototyp.

Opublikowano

Witam,

Chciałem zapytać szanowne grono - co prawda nie w kwestii skuterów, ale dziwnych ofert, które od powenego czasu pojawiaj? się na Otomoto.

Tu naprzykład DL650 - nowy w cenie 22,5 kPLN - w salonie co? podobnego kosztuje około 26 kPLN.

DL-650

Sk?d się bior? takie ceny - czy s? to jakies wadliwe maszyny wyprodukowane przez Suzuki i odsprzedawane w "promocyjnej" cenie?

Czy może ci ludzie próbuj? wkręcać innych i zgarniaj? zaliczki nie dostarczaj?c maszyn?

Dzieki za komentarz.

Pozdrawiam

Opublikowano

nie, nie jest to zaden przekręt

jest to prywatny importer, który sam, omijaj?c oficjaln? sieć dealersk?, kupuje i sprzedaje Tobie pojazd. Cena jest rzeczywista, wzięta gdzie? z europy.

taki pojazd jest bardzo dobrym zakupem w mojej opini. jedno ale to gwarancja, która udzielana jest przez sprzedaj?cego. Innymi słowy, jak Ci się co? zepsuje, to nie jedziesz do ASO tylko do serwisu współpracuj?cego ze sprzedaj?cym. Różnica kilku tysięcy zł w cenie zakupu daje do my?lenia - w przypadku potrzeby wysłania pojazdu na naprawe, zamawiasz kuriera, płacisz ~300zł i pojechał. Ew przyczepka i jak masz niedaleko, to sam załatwiasz ... Nawet jak masz go wysłac 5 razy, nadal jestes zarobiony !OK

dla przykladu burg650 K7, biały, cena det u prywatnego importera 31000 zł

pJednak Problem może wyst?pić także przy zamawianiu czę?ci w ASO. Ponieważ nr ramy, często potrzebny do identyfikacji pojazdu, jest nierozpoznawany przez system danej marki, bo dany numer nie został wprowadzony przez importera do "obiegu"(tak jest w HONDZIE).

sklep www.moto-importer.eu ma 4 serwisy, które dokonuj? jemu napraw gwarancyjnych.

Opublikowano

Burgman AN650 w wersji na rynek Japoński, cena powalaj?ca z nóg, przebieg ZEROWY :) , o przepraszam, Antek ma przejechane 1km (słownie JEDEN KILOMETR) !piwko :)

Rocznik....i tu najciekawsze .....2003 :)

Same niespodzianki, albo go?ciu zamie?cił ogłoszenie dla hecy, albo nie ma pojęcia o cenach !scooter

Super okazja

Opublikowano
Burgman AN650 w wersji na rynek Japoński, cena powalaj?ca z nóg, przebieg ZEROWY :) , o przepraszam, Antek ma przejechane 1km (słownie JEDEN KILOMETR) !piwko :)

Rocznik....i tu najciekawsze .....2003 :)

Same niespodzianki, albo go?ciu zamie?cił ogłoszenie dla hecy, albo nie ma pojęcia o cenach !scooter

Super okazja

Siemka.

Czemu piszesz dla hecy???

Zyjemy w takim kraju że każdy może wystawiać tak? cenę jaka go satysfakconuje.

Tak na marginesie jeszcze niedawno cena nowego An 650 K6 była 39900 ty?.

Podejrzewam jak by? pojechał do niego i za tego antka położył na stół 27000 to by się zgodził.

Pozdrawiam Shrek :)

Opublikowano
nie, nie jest to zaden przekręt

jest to prywatny importer, który sam, omijaj?c oficjaln? sieć dealersk?, kupuje i sprzedaje Tobie pojazd. Cena jest rzeczywista, wzięta gdzie? z europy.

taki pojazd jest bardzo dobrym zakupem w mojej opini. jedno ale to gwarancja, która udzielana jest przez sprzedaj?cego. Innymi słowy, jak Ci się co? zepsuje, to nie jedziesz do ASO tylko do serwisu współpracuj?cego ze sprzedaj?cym. Różnica kilku tysięcy zł w cenie zakupu daje do my?lenia - w przypadku potrzeby wysłania pojazdu na naprawe, zamawiasz kuriera, płacisz ~300zł i pojechał. Ew przyczepka i jak masz niedaleko, to sam załatwiasz ... Nawet jak masz go wysłac 5 razy, nadal jestes zarobiony :)

dla przykladu burg650 K7, biały, cena det u prywatnego importera 31000 zł

pJednak Problem może wyst?pić także przy zamawianiu czę?ci w ASO. Ponieważ nr ramy, często potrzebny do identyfikacji pojazdu, jest nierozpoznawany przez system danej marki, bo dany numer nie został wprowadzony przez importera do "obiegu"(tak jest w HONDZIE).

sklep www.moto-importer.eu ma 4 serwisy, które dokonuj? jemu napraw gwarancyjnych.

Własnie niedawno byłem z kumplem odebrać nówencję Nissana Navarę, któr? kupił w salonie...Renault we Wrocławiu. salon ten obok Renault sprowadza auta wszystkich marek na zamówienie, które kupuje w Belgii.

Cena auta u lokalnego dealera Nissana wynosiła 153 tysi?ce i na pytanie o rabat stwierdził że Navary id? jak ?wieże bułki i żadnych rabatów nie daje.

Cena za auto jak? wypłacił mój koleszka we Wrocławiu - 136 000. Zostało mu w kieszeni około 17 tysięcy zł.

Pozostało tylko załatwienie polskiego przegl?du zerowego co potwierdza że auto jest rzeczywi?cie fabrycznie nowe, bezwypadkowe, bezprzebiegowe i na gwarancji, a za tak? piecz?tkę w ksi?żce serwisowej poznański dealer za?piewał 2000 zł !scooter Pomimo tego wydatku, opłacało się pojechać trzy razy do wrocławia i zostawić sobie w kieszeni jeszcze około 15 tysi... !piwko

Opublikowano

Shrek, przeczytałe? który to rocznik Burgiego ?

Chciałby? zapłacić nawet te "tylko" jak piszesz 27 tys zł za AN-650 K3? :):)

Bo ja nie,nawet jeżeli jest to nówka.

Opublikowano

szczególnie ze nowka z salonu rocznik 2004 o ile dobrze pamietam, czarna, jakis czas temu stała jeszcze w polskim salonie i kosztowała ~25tzł

Opublikowano

To jak wyglada szkoda calkowita, jesli to ma byc "maly szlif" !sciana ?

KLIK

Opublikowano

Oj. DR.BIG...czepiasz się,przecież to taki malutki "szlifek" B);)

A że lagi wzieły się i "weszły" w chłodnicę to przecież nie ważne, zaraz będzie zima i chłodzenie nie potrzebne :P

A plastyki przecież można pokleić jak pisze sprzedawca !w00t !zorro !guns

A że rama "idzie wężykiem" to też przecież mało ważne !sciana

• Administrator
Opublikowano
To jak wyglada szkoda calkowita, jesli to ma byc "maly szlif" !guns ?

KLIK

Przerażaj? mnie takie oferty a jeszcze bardziej TAKIE opisy!

"SKUTEREM MOŻNA SIE PRZEJECHAĆ, SPROWADZONY PO MAŁYM SZLIFIE" !sciana

|wiat jest pełen wariatów !zorro

Opublikowano

Spoko, lagi krzywe ale można się przejechać hehe !OKK