Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Temat z serii "pochwale sie"

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzisiaj miedzy godzina 18 a 19 stałem się szczę?liwym posiadaczem skutera Honda CN250 Helix.

Nie byłoby w tym nic dziwnego, gdyby nie poprzedni wła?ciciel - Kris.

Tak, tak. Krisow? Helk? dowodze od dzisiaj JA :)

I jestem z tego całkowicie dumny i szczę?liwy.

Helka prowadzi sie genialnie. Jest super wygodna.

10x wygodniejsza od burgolota brata!

Wszystkim skuteromaniakom polecam zapoznanie sie z tym co oferuje leciwa juz technicznie helka.

Nie wiem czy jest jeszcze jakis skuter, ktory jest w stanie dorownac mojemu aktualnemu idealowi - Helixowi.

Opublikowano

gratulacje :) i bezszlifowego pomykania :)

i zeby ci zawsze slonko swiecilo itd......

arek

• Administrator
Opublikowano

Hmm w takim razie gratuluje, bo sprzet mechanicznie jest dopieszczony jak malo ktory.

Tylko jezdzic, gratulacje :):)

• Sympatycy
Opublikowano

Gratulacje!!! cudowna maszynka !OKK

:) tylko kufer czasami lata !bicz

a tata Kris nic się nie chwalił że na sprzedaż jest sprzęt ???? :)

Opublikowano

Gratuluje ...

O Helixie słyszałem same znakomite opinie ... nie ukrywam że mi się podoba a jeszcze nigdy nie miałem okazji się przejechać !bicz szkoda ... widze że wiele tracę ...

Nie mniej ... jeszcze raz GRATULUJE !OKK :)

Opublikowano

Gratulacje!!! bardzo dobra maszyna !bicz

Opublikowano

Helix piękna sprawa !bicz Klasyka maxi skuterowa !OKK

Miałem przyjemnosc jezdzic takim sprzetem...

Gratuluje nabytku i duzo zadowolenia z niego.

Opublikowano

Tak sobie my?lę, że gdyby tata Kris się przyznał, że ma zamiar sprzedać Hele to chyba nie został bym jej wła?cicielem. Powiem szczerze, że jak Kris napisał bratu o sprzedaży to się nie zastanawiałem minuty tylko od razu sprzęta zarezerwowałem. I teraz w końcu po prawie 3 tygodniach oczekiwania na wypłatę stoi u mnie w garażu. Dzisiaj jak odebrałem sprzęt i się przejechałem do domu to oniemiałem. Silnik ?licznie chodzi ma bardzo ładny dĽwięk no wogóle ehhh no szkoda gadać jestem zadowolony !bicz

To jest po prostu sofa na kołach. !OKK

Opublikowano

Moje gratulacje...

PS. Widzę że po niepowodzeniu z moj? Ypk?, tym razem byłe? czujny i szybki jak gepard :) !OKK

Niech Ci dzielnie służy !bicz

Opublikowano

Gratuluję wy?mienitego nabytku.

Od 44 lat używam różne moto i skutery ale tak wygodnej "sofy" jak mam teraz nie spotkałem.

Tylko TV brakuje.

GRATULACJE. !OKK :) !bicz

• Administrator
Opublikowano

Szczere gratulacje... Ten skuter mimo swoich lat potrafi dostarczyć dużo frajdy i potwierdzam słowa Cze?ka- Ten skuter to jeżdż?ca leżanka !OKK

No i co my z tym Krisem teraz zrobimy... !bicz

Opublikowano

Ale z Twoich postów bije rado?ć... !bicz

I prawidłowo, słuszny wybór! Gratuluję.

Opublikowano

Mariusz:

Naklejki burgmanii odziedziczone wraz z nabytkiem :D !OKK

Co do samego sprzetu.

Nie spodziewalem sie ze 250ccm jest w stanie przyniec tyle frajdy z jazdy!!

Prowadzenie pojazdu wymaga przyzwyczajenia (chocby hamulec tylny obslugiwany po "motocyklowemu").

Co rzuca sie w oczy. Pojazd z zewnatrz robi wrazenie masywnego i ciezkiego.

Jak sie jednak zasiadzie za sterami, wydaje sie byc filigranowa, lekka 50ccm pokroju piaggio zip!!!

Cos wprost niesamowitego!!

I ta wygoda.

Dzisiaj wstalem o 3 rano gdyz w ramach swojej dorywczej roboty jestem kierowca busa. Od 4 rano do 15 bylem w trasie warszawa-krakow-warszawa.

Po powrocie mialem wszystkiego dosyc.

10 minut za kierownica helki....totalny relax...blogostan....co tam wiatr i niska temperatura....relax.....

Nie pamietam juz, zeby cokolwiek dalo mi tyle przyjemnosci w tak krotkim czasie (poza kolezanka Patrycji, ktore obie pozdrawiam :ph34r: a ktorych zapewne grono burgmanii nie zna whist:P )

Powiem wiecej...powoli zaczynam zalowac burgmana 400. Mimo niewatpliwie lepszego przyspieszenia, burgolot jest mniej komfortowy i daje mniej przyjemnosci z jazdy.

Ponadto po jezdzie burgolotem okrutnie boli mnie kark i plecy...po jezdzie helka....miodzio...zero bolu, sama przyjemnosc......

Troche sie rozpisalem wiec juz koncze.

Pozdrawiam serdecznie wszystkich zapalencow!!

P.S.

Kluczyki i dokumenty od helki juz bratu wykradlem na jutrzejszy dzien...buahahahahahah

P.P.S.

Wszelkie bledy poprawie dnia nastepnego...znaczy sie na kacu !bicz

Opublikowano

Piżmak ...cóz ... mogę Ci tylko pogratulować ...

Wiem , że Ty się cieszysz ale mi troche smutno ... Tata Kriss nie raz mi mówił, że chce sprzedać swój ukochany skuter, ale zarówno ja jak i inni mieli?my nadzieję, że ten pomysł mu już przeszedł ...

Niestety, od kiedy urodziła się moja siostra ( całusy dla siostrzyczki ) priorytety Krissa się zmieniły i jednak skuter poszedł w dobre ręce ...

A w temacie kuferka - nie wyrzucaj tego co jest teraz, gdyż to jedyny i wspaniały lataj?cy kuferek a'la lodówka !bicz

Opublikowano

To jest Ten Latajacy Kuferek????

Opublikowano
(poza kolezanka Patrycji, ktore obie pozdrawiam !OKK a ktorych zapewne grono burgmanii nie zna :ph34r:whist )

Wszystko do nadrobienia :P:D

A to dziad z tego Kriska naszego. Nawet się nie pochwali.

Cholerka! Widzę że zakończyła się pewna epoka !bicz Kris! Wierzę że to dla Ciebie dobre posunięcie.

Je?li chodzi o Helkę. No cóż. Pozazdro?cić zakupu. Lata swoje i przebieg ma, ale od Krisa kupiłbym kota w worku.

Wielkie gratulacje!!!!!

Opublikowano

Gratulacje - widzę wpadli?my na podobny pomysł.

Ja jadę po Helenkę jutro do Mariusza - ciekawe jak się będzie Sof? pomykało w te +7.

Opublikowano

Po tym co tutaj przeczytałem , to mój pomysł na sprzedaż wła?nie Helki to strzał kul? w płot , co? mi się tak wydaje !bicz .

A tak nawiasem mówi?c to gratuluję wyboru !OKK . Po takich słodkich słowach na temat wygody w ujeżdżaniu Helki , to ja się zakocham chyba jeszcze raz :ph34r: .

Opublikowano

Kurcze ... Zaskoczony jestem faktem. Kris nie bedzie smigac juz ogolnie? Czy planuje powrot na lono 2oo ? Zdaje sobie sprawe ze Helek to legenda a ja jeszcze nia nie jezdzilem, niestety. Choc planuje odrobic ta zaleglosc bo kto wie co przyniesie czas.

Opublikowano

Ciagłej pogody, ciepłych dni i jak najwięcej czasu na jeżdżenie. !bicz

Opublikowano

Gratulacje .... dopieszczona mechanicznie .... i uczuciowo - szkoda tylko, że Kris już z Nami nieprędko polata cóż .... penie już my?li o jakiej? miniaturce dla małej !bicz .... chociaż co by ukoić oczy pięknym widokiem jakiego? skuterka u siebie w garażu.

Pozdrawiam

• Administrator
Opublikowano
Nie pamietam juz, zeby cokolwiek dalo mi tyle przyjemnosci w tak krotkim czasie (poza kolezanka Patrycji, ktore obie pozdrawiam !bicz a ktorych zapewne grono burgmanii nie zna !OKK :ph34r: )

Dobra... o Helixie już pogadali?my! Teraz poproszę jakie? szczegóły odno?nie Patrycji i jej koleżanki whist Jakie? wymiary, foto mile widziane :D Generalnie prosiłbym o rozwinięcie my?li... :P

Ponadto po jezdzie burgolotem okrutnie boli mnie kark i plecy...po jezdzie helka....miodzio...zero bolu, sama przyjemnosc......

Potwierdzam... Miałem to samo choć na K2 jest dużo lepiej niż na K1.

Opublikowano

No kurcze, w tym tygodniu 2 Helixy zmienily wlascicieli !bicz . Nabywcom zycze zadowolenia z jazdy na sofie, a sprzedajacym jakiegos ciekawego nastepnego skutera !OKK .

Opublikowano

witaj piżmak

ja tez w tym samym dniu stałem sie włascicielem maxiskotera !bicz

zycze szerokiej drogi oraz bezszlifowej jazdy

do zobaczenia na trasie !OKK

Gość MirekBurgman
Opublikowano

Gratulacje!! Jak miło przeczytać,że kto? jest bardzo szczę?liwy.