Gość dreamoftheviper Opublikowano 12 Stycznia 2007 Opublikowano 12 Stycznia 2007 Witam mam zamiar kupić skuter KEEWAY FOCUS 150cm3, chciałbym zasięgn?ć waszej opinii czy to dobry skuter i czy kto? już go miał ?, chciałbym się też dowiedzieć ile ten skuter ma Vmax oraz do ilu wyskalowany licznik. Porszę o odp
Administrator Artix Opublikowano 12 Stycznia 2007 Administrator Opublikowano 12 Stycznia 2007 Polecam dzial Serdecznosci http://www.burgmania.net/forum/index.php?showforum=11 Potem wypelnienie profilu, a potem zapraszam do czynnego uzytkowania forum. Ja tez cie serdecznie witam
Slavequs Opublikowano 12 Stycznia 2007 Opublikowano 12 Stycznia 2007 http://www.pom.com.pl/index.php?idm=4&idm1=3&idm2=41〈=pl Znalazłem dane techniczne skutera. Moc 5,5 kW i 88 km/h. Zastanawia mnie, w jakim celu potrzebujesz informacje o wyskalowaniu licznika?
Gość PCX Opublikowano 12 Stycznia 2007 Opublikowano 12 Stycznia 2007 Chociaż sam użytkowałem Focusa i złego słowa o nim powiedzieć nie mogę to kupno tak małego skutera z silnikiem 150ccm to moim zdaniem Samobójstwo. Chyba lepiej poszukać czego? używanego ale dostosowanego do silnika 125-150 już na etapie deski kre?larskiej i projektu.
dr.big Opublikowano 12 Stycznia 2007 Opublikowano 12 Stycznia 2007 Chetnie poczytam o Focusie 150. Nie znam nikogo, kto uzytkowalby ten skuter. @PCX: Jesli ten skuter bedzie naprawde jechal 88km/h, to martwic sie mozna jedynie okolo predkosci maksymalnych . Patrzac na tabelke danych piedziesiatka tej firmy osiaga 4,6KM (waga 86kg -> 18,7kg/1KM), a 150-ka jedynie 7,5KM(waga 105kg -> 14,4kg/1KM). Dla porownania: np. niezbyt "sportowa" Honda Spacy 125 osiaga 9,5KM (waga 109kg -> 11,4kg/1KM) czyli wynik duzo lepszy .
Gość Cie?lik Opublikowano 12 Stycznia 2007 Opublikowano 12 Stycznia 2007 Hmmm Ja powiem tak jesli wykazali sie czyms co mozna by nazwac staraniem sie o nezpieczstwo klienta to bedzie inny skuter. Z tego co pamietam 50 ma lipne zawieszenie i hamulce. Wiadomym jest ze 150 powinna miec lepsze i tak dalej ale czy naprawde nie zostanowic sie nad czym innym ? chocby jak pisal Dr.Big czy nawet Runnerem 125 4T, a jesli liczysz osiagi ale nie liczysz grosza to nawet 180 2T.
matrixclan Opublikowano 12 Stycznia 2007 Opublikowano 12 Stycznia 2007 Hmmm Ja powiem tak jesli wykazali sie czyms co mozna by nazwac staraniem sie o nezpieczstwo klienta to bedzie inny skuter. Z tego co pamietam 50 ma lipne zawieszenie i hamulce. Wiadomym jest ze 150 powinna miec lepsze i tak dalej ale czy naprawde nie zostanowic sie nad czym innym ? chocby jak pisal Dr.Big czy nawet Runnerem 125 4T, a jesli liczysz osiagi ale nie liczysz grosza to nawet 180 2T. strzalka chlopaki maja racje runner jest bardzo fajnym skuterem i posiada z maxi chyba najwieksze mozliwosci jezeli chodzi o tuning techniczny i optyczny, ceny tez nie sa straszne jak na co on potrafi, kupujesz 125 wynieniasz cylinder i masz skuterowa szlifierke !bicz a skuter jest naprawde dobry i chyba w swojej klasie najszybszy arek
Gość Cie?lik Opublikowano 12 Stycznia 2007 Opublikowano 12 Stycznia 2007 Matrix swoja droga nie ukrywajmy ze kupno 125 i wymiana na 180 (kiedy jeszcze mozna kupic 180 uzywana) mija sie troche z celem.Lepiej kupic odrazu 180. A mozliwosci tuningu istnieja ale jesli mam do czynienia z 2T. Pozatym Runner ma male kolka wiec jechac jednak szybciej niz 110 to troche strasznie... (a mocno podrasowana 180 pojedzie i spokojnie ponad 130) Swoja droga wiem mniejwiecej jak sie zachowuje Runner 50 po mocnym tuningu (jezdzilem runnerem Czopera). Zabawka dobra ale tylko jesli silnik ma z tylu dwa amortyzatory ! Takie jest moje zdanie.... A jeslibym bral Gilere/Piaggio to byla by to DNA albo Runner na silniku 180 2T. Nie odradzam Runnera ale tez staram sie go nie polecac. Zreszta jeszcze jedno Keeway a Gilera/Piaggio czy nawet Kymco porownaj sobie te marki i sam powiedz co myslisz.
Rekomendowane odpowiedzi