Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Tajna Sekta Tmaxa

Jakim Tmaxem jeździsz?  

48 użytkowników zagłosowało

Nie masz uprawnień do głosowania w tej ankiecie lub wyświetlania jej wyników. Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No własnie o to mi chodziło czy jest sens się pchać w 530 bez ABS nawet w dobrych pieniądzach.  W RP też już "klient nasz perpan".

Opublikowano

ABS odpalił mi się ze 2, 3x w życiu, ale fakt, faktem, w takim momencie, że już widziałem się na poboczu. Czy zatem jest potrzebny? Jak dr.big napisał - niektórych być może nigdy w życiu z niego nie skorzystają, ale warto mieć świadomość, że w razie czego, będzie można z niego skorzystać.

• Administrator
Opublikowano
4 godziny temu, dr.big napisał:

.PS2. W De Tmax bez ABSu jest na dzień dzisiejszy nie do sprzedania w rozsądnej dla sprzedającego cenie. Popyt na takie sztuki jest praktycznie zerowy, no ale CCC- wiadomo.

Co kraj to obyczaj... Nie mam dokładnych danych ale np. w IT większość Tmaxów SJ06 jest bez ABS'u. Bardzo podobnie jest w przypadku SJ09 choć tu proporcja jest ciut lepsza na rzecz ABS.

Trudno posądzać Włochów o oszczędność, tym bardziej jak na spocie k/ Ravenny przyjeżdża SJ09 ubrany w extrasy za cirka 4 tysie euro a ABS'u nie ma :D  Po prostu nie jest im ten system potrzebny i tyle...

Opublikowano
59 minut temu, Sysgone napisał:

ABS odpalił mi się ze 2, 3x w życiu(...)

Dokładnie tak, jednak ciężko mi powiedzieć jak sytuacja skończyłaby się bez :) . Przy możliwości wyboru "z/bez" zawsze wybiorę "z" :) .

PS. A wartość zaliczenia gleby lub jej niezaliczenia? Trochę trudno określić finansowo ;) . 

• Administrator
Opublikowano

20901012_1597260173670775_69796825576910

20901690_1597254890337970_52345243804241

Komu jeszcze nie podoba się nowy Tmax? whist

• Sympatycy
Opublikowano
3 godziny temu, MariuszBurgi napisał:

20901012_1597260173670775_69796825576910

20901690_1597254890337970_52345243804241

Komu jeszcze nie podoba się nowy Tmax? whist

No ten egzemplarz wyjątkowo przypadł mi do gustu ;-)

• Klubowicze
Opublikowano
Godzinę temu, Urbi napisał:

No ten egzemplarz wyjątkowo przypadł mi do gustu ;-)

No ale że niby o co chodzi ?

Że ten jest na łańcuchu ?

I niby lepszy ?

Bo nie rozumiem :whistling:   :msn-wink:  :Jumpy:

A i jeszcze na tym pierwszym zdjęciu dali dziewczynie za ciasny kombiak bo się nie dopina .

Niby poważna firma a takie niedopatrzenie :Jumpy:

• Użytkownicy+
Opublikowano

Ale to drugie zdjęcie jakieś oszukane :(  rozumiem że T-MAX jest na drugim planie, ale gdzie się podział wydech i czemu łańcuch z tej strony ?

Lustrzane odbicie ?  Czyli nie do końca prawda. Co by się nie okazało że na pierwszym planie to nie dziewczyna tylko ..........   :D  tak tylko się mi skojarzyło ;)

Opublikowano

Temat może śmieszny i banalny( bo to przecie sezon ogórkowy ;) ), ale jak wymawiacie słowo Tmax: "timax" czy "temax" :D ? Spotkałem się kilkakrotnie, ostatnio w Szczecinie w ASO "Moto46" z określeniem "temax" powtarzanym wielokrotnie, gdzie nawet sprzedawca dawał mi delikatnie do zrozumienia, że moja wymowa "timax" jest niewłaściwa !w00t ...

PS. A na marginesie jego komentarz: "bo wie pan, nie mamy na stanie żadnego, bo to drogie motory (taki babol w salonie motocyklowym!) i one są tylko na zamówienie, po wpłacie zaliczki..."

PS2: I tyle było z mojego oglądania i przysiadania się do nowego "motoru temaxa" :P .

• Administrator
Opublikowano

... bo temaxy tanie nie są :lol:

Opublikowano

Motor z temaksa nie jest taki wcale drogi, za pare kPLN można już kupić używkę. Gorzej z nowym motocyklem, timaksem. Te, to potrafią kosztować... ;-)

36 minut temu, dr.big napisał:

sprzedawca dawał mi delikatnie do zrozumienia, że moja wymowa "timax" jest niewłaściwa !w00t ..." :P .

Mogłeś się spytać, czy mają na stanie iksmaksy, czy moze exmaksy ;-)

Odnaleziono zaginionego praprzodka SJ01 :-)

21122299_10213497689417934_8433845077491338126_o.jpg

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

W poszukiwaniu nowych członków TST
b588fce9b0c7f045ce82a6c72c584957.jpg
Nikogo nie spotkaliśmy wiec dalej w drogę
b059193a9f4a2fa08f92c7661e6e47ac.jpg
Niespodzianka  :)
9e87be315c9c68ad5b82121437927677.jpg

Przyjmujemy?

• Administrator
Opublikowano

Na dzielni jakiś nowy się pojawił 73ae66179cccdd2739166efd24be902f.jpg

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jaki przebieg wytrzymują tarcze hamulcowe w Tmax??

Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka

• Administrator
Opublikowano

Nie ma jednoznacznej odpowiedzi na to pytanie. Zależne ściśle od stylu i miejsca użytkowania. Jednemu wytrzymają 30, drugiemu 60 a jeszcze innemu nawet 100 tkm.

Opublikowano

Oglądałem sztukę i miał wymienione wszystkie tarcze i klocki na nowe co by oznaczało że ma duży przebieg czy właściciel dużo kasy?? Optycznie bez skazy stan idealny po vinie tez zero przygód miał więc sam nie wiem co sądzić na jego temat.

Opublikowano

U mnie po 21kkm widać wyraźne zużycie tylnej tarczy (pomimo tego, że staram się nie hamować tyłem) i praktycznie zerowe zużycie tarcz przednich. Klocki z tyłu właśnie zostały wymienione, te z przodu starczą spokojnie na kolejne 2 sezony.

Opublikowano

Sposób hamowania, rodzaj używanych klocków- to wszystko ma wielki wpływ na zużycie tarcz i to niezależnie od przebiegu.

PS. Tarcze oryginały czy już jakaś plastelina?

Opublikowano

Ciężko mi powiedzieć, robione było podobno we francji w serwisie Yamaha. Jak poznać oryginał??f5e3c309ef26e07a64a56a4bf2961a8e.jpg

Mam jeszcze pytanko do kolegów z szacownego grona posiadaczy Tmaxa, czy możecie mi polecić jakiś ładny stelaż do wersji z 2006 bo ten od Givi jest paskudny. Znalazłem w nacie ale nie mogę zlokalizować jaka to firma, może ktoś pomoże z bardziej doświadczonych kolegów. Mam nadzieje że właściciel owego Tmaxa się nie obrazi że wykorzystałem jego zdjęcie. Może ktoś taki posiada na zbyciu chętnie kupię.

Pozdrawiam Piotr

855593775_14_1080x720_od-wlasciciela-_rev003.jpg

855593775_13_1080x720_od-wlasciciela-_rev003.jpg

Opublikowano

Nikt się nie odzywa nikt już nie zagląda na forum po sezonie??

Opublikowano
Ale to jest inny stelaż chyba pod plyte shad tylko jakby poasowal pod monokey to ok ale szukam tali jak na foto chyba to jest oryginał Yamaha, może ktoś chce taki sprzedać bo mu leży w garażu.

Opublikowano

Szukasz innej płyty, czy całego stelaża?

PS. Ten stelaż to oryginał Yamaha, płyta to najpewniej GIVI( ale może być też Kappa- różnią sie chyba tylko napisami) pod Monokey...

PS2. Stelaż GIVI to kupa- dwie prowadnice przytwierdzone do śrub szarego błotnika (zamieszczone foto)...

PS3. Wrzuć sobie w wyszukiwarkę Topcase Tmax SJ01 lub SJ03 i już.

PS4. Oryginalne stelaże Yamahy teraz w cenie ;) , w ASO ich już dość długo nie ma - źródełko wyschło. 

givi_SR45_top_box_rack.jpg

Opublikowano

Szukam samego stelaża oryginał bo stelaż givi to porażka. Może ktoś ma na sprzedaż używany i nie potrzebny. Ewentualnie gdzie szukac na ebay tylko bo na allegro nic nie ma.

Przeszukałem internet i bieda nic nie znalazłem wiec pozostaje mi nadzieja że ktoś z sekty Tmaxa mi pomoże i da znać że ma taki stelaż do odsprzedaży. Proszę o kontakt jak ktoś znajdzie.

Opublikowano

Czy stelaż kufra z tmaxa 2008 będzie pasować do modelu 2006 bo wyglada podobnie, ktoś przymierzał już??