Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Tajna Sekta Tmaxa

Jakim Tmaxem jeździsz?  

48 użytkowników zagłosowało

Nie masz uprawnień do głosowania w tej ankiecie lub wyświetlania jej wyników. Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Rekomendowane odpowiedzi

• Sympatycy
Opublikowano

Jeszcze nie wiem ,   ha, ha ;) 

• Sympatycy
Opublikowano
52 minuty temu, KriSSo napisał:

...  Tylko nie Integra, błagam Cię .... :shocking:

Też tak mówiłem...i co... jest Integra...a teraz zmieniam zdanie z każdym przejechanym kilometrem.

Opublikowano

My dobrze wiemy, że jesteś "niestabilny" :P

• Klubowicze
Opublikowano
Też tak mówiłem...i co... jest Integra...a teraz zmieniam zdanie z każdym przejechanym kilometrem.

Każda sroczka swój ogonek chwali.

• Klubowicze
Opublikowano

No i stało się - Bóg opuścił Burgmanię, Grzesiu nie wierzę, taki zagorzały fan T-Maxa....

Chyba  że to wkrętka, ale 1-szy kwietnia już był.

PS. Krisso - masz chyba uraz do Integry, przecież to "zacny" sprzęt.

Opublikowano

Oj tam, oj tam, Grzesiu pewnie już zamówił top wersję nowego T max`a i tylko czeka na dostawę ;)

• Użytkownicy
Opublikowano

A może AK550 są w kolorze żółtym?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano
20 godzin temu, Piootr napisał:

Każda sroczka swój ogonek chwali.

Dokładnie

Dnia 19 kwietnia 2017 o 21:11, Worlan napisał:

Chciałbym z pokorą prosić o umożliwienie mi wyjścia z Sekty Tmaxa.

Tmax przeszedł pod skrzydła niewiasty, która mam nadzieję, że zasili Was swoją osobą i będzie dzielnie wspierała SEKTĘ śmigając na pięknej żółtej maszynie.

Chwile spędzone z Wami zawsze pozostaną w mej pamięci ... ;):) 

D Z I Ę K U J Ę

Grzesiu z tego co mi wiadomo sektę nie jest tak łatwo opuścić :) 

Dnia 19 kwietnia 2017 o 21:11, Worlan napisał:

Tmax przeszedł pod skrzydła niewiasty, która mam nadzieję, że zasili Was swoją osobą i będzie dzielnie wspierała SEKTĘ śmigając na pięknej żółtej maszynie

Czekam z niecierpliwoscią na tą niewiastę :P 

• Administrator
Opublikowano

Kolejny materiał promujący nowego Tmaxa MY2017 :cool2:

• 2 tygodnie później...
  • Administrator
Opublikowano

Nowy Tmax z Akrapem

Opublikowano

Wydech Akrapovica wygląda pięknie tylko nowy. Używany to wizualnie obskurna padaka. Jedynie dźwięk jest ok.

PS. Co najgorzej wygląda w moim Tmaxie? Wydech Akrapovica dedykowany Tmaxowi- sprzedawany nawet z napisem Tmax...

PS2.Tu jego fotki po 6 Tkm i jazdach w prawie idealnych warunkach. Fajans kupiony w Yamasze za odpowiednio wysoką kwotę... Obłazi jak chiński laczek po kąpieli w spa ;) ...

PS3. Termignoni witaj...

IMGP9405.JPG

IMGP9403.JPG

IMGP9407.JPG

Opublikowano

Ja odkupiłem używkę diabli wiedzą z jakim przebiegiem. Sądząc po stanie kolektora, może mieć parę tysi zrobione. Na razie wygląda nieźle, poza śladami po pasach transportowych, lakier nie odpryskuje.

Jak zobaczyłem Twoje zdjęcia to mnie trochę zmroziło. Akrap nawet używka do tanich nie należy.....

Akrapovic.jpg

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Nie widziałem czegoś takiego jeszcze...mój komin ma 15k przebiegu, w każdych warunkach eksploatowany ,co znaczy że raczej 80% miasto a 20% drogi krajowe bez autostrad, po schłodzeniu myty czasem myjką ciśnieniową nawet...nie ma śladów zużycia. Dziwięk z db klillerem mi odpowiada i przyznam że wygląd też mi niczego sobie, emblemacik tmax fajnie wygląda, a nazwa Akrapovic - dobra brzmi - tak troche mi sie z polskim akcentem kojarzy;)) , chociaż  tłumik to rzecz gustu (bo jednak yoshimura to to nie jest;))

Mam nówke orginalny yamhay komin na odsprzedaż jak by co ;)  bo akrapa nie zamierzam zamieniać na oryginał napewno. 

Opublikowano

Hej. Ciężko w PL internecie znaleść coś sensownego nt wymiany wariatora w T-maxie, więc może tutaj zapytam, bo pewnie nie jeden z Was przerabiał temat który jest dopiero przede mną.

Budżet ~1000zł wymiana oryginalnego wario na "sportowy". W kręgu zainteresowań Malossi, Polini, J.Costa. Tyle co na obecna chwile zakapowałem to to żeby szukać wario z systemem 12 rolek zamiast 6. I kolejną rzeczą jest chyba sprężyna w zestawie - użytkownicy T-maxa wiedzą że fabrycznie ma łagodny start, który jak dla mnie jest zbyt łagodny.

No i może ostatnie pytanie, przyszłościowe dla mnie... na jakich rolkach jest najlepiej jeździć głównie chodzi mi o poprawę przyspieszenia B) bo prędkość maksymalnej nie muszę zwiększać bo i tak zapieprza prawie 190km/h licznikowe.

Za wszystkie wartościowe informacje Bóg zapłać:D

Opublikowano

Ja zmieniłem na TPR Top Performances i jestem zadowolony :) Start dużo bardziej płynny, mimo że włożyłem rolki 18 g zamiast 15 czy16 g, które producent daje razem z wario. Przy prędkościach przelotowych obroty niższe niż na standardowym wario z takimi samymi rolkami - takie są moje odczucia. 

Na YT wrzucałem filmik z porównanie, ale nie jest on do końca rzetelny, dlatego, że zrobiony był od razu po wymianie na TPRa, który jeszcze nie zdążył się ułożyc. Teraz po zrobieniu na nim ok. 500 km jest zdecydowanie lepiej :)

Opublikowano

a czy dobrze rozumiem działanie rolek?? cięższe rolki = gorsze przyspieszenie a lepsza prędkość maksymalna. Lżejsze rolki = lepsze przyspieszenie gorsza prędkość maksymalna? twardsza sprężyna od oryginalnej = żwawszy start z wyższych obrotów?

Opublikowano
Ja zmieniłem na TPR Top Performances i jestem zadowolony  Start dużo bardziej płynny, mimo że włożyłem rolki 18 g zamiast 15 czy16 g, które producent daje razem z wario. Przy prędkościach przelotowych obroty niższe niż na standardowym wario z takimi samymi rolkami - takie są moje odczucia. 
Na YT wrzucałem filmik z porównanie, ale nie jest on do końca rzetelny, dlatego, że zrobiony był od razu po wymianie na TPRa, który jeszcze nie zdążył się ułożyc. Teraz po zrobieniu na nim ok. 500 km jest zdecydowanie lepiej

Wysłane z mojego LG-D620 przy użyciu Tapatalka

Nie wiem czemu ale zacytowal mi sie post

Wysłane z mojego LG-D620 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
5 godzin temu, gucio6 napisał:

a czy dobrze rozumiem działanie rolek?? cięższe rolki = gorsze przyspieszenie a lepsza prędkość maksymalna. Lżejsze rolki = lepsze przyspieszenie gorsza prędkość maksymalna? twardsza sprężyna od oryginalnej = żwawszy start z wyższych obrotów?

Mniej więcej tak jest :)

• 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
  • Administrator
Opublikowano

Miałem wrzucić do kawałów ale niech będzie tu :lol:

Opublikowano

Ta... już to "oceniliśmy". Szczególnie przekonująca jest ta blondi, która siedziała na T-maksie jak na Vespie i przyjechała na jazdy testowe w spódnicy ;-)

Opublikowano

Nawet nie komentuję tego odpowiednio na forum publicznym !w00t ...Sądząc po "mundrej gadce" to tą GSX-R chyba "jeździ" w garażu na bocznej stopce !OKK , kaznodzieja Tmaxem "zaciąga kotwicę" tylnym... Sama "śmietanka" się zebrała... Jedynie ten od supermoto gada rzeczowo... Reszta to też ... (wstaw odpowiednie słowo) ...

PS. Ludzie to jednak mają jakieś dziwne upodobania w robieniu z siebie idiotów/idiotek !w00t ...

• Klubowicze
Opublikowano

A ja to po prostu na początku kazał bym każdemu jechać własnym sprzętem i utrzymać się za mną na trasie a potem dopiero niech sami jadą.

Wielu by spokorniało jak miało by trudności z dotrzymaniem kroku "skuterowi"

Wielu to "mistrzowie prostej"

17 minut temu, dr.big napisał:

kaznodzieja Tmaxem "zaciąga kotwicę" tylnym...

Tu bym się nie dziwił.Przyzwyczajenie z "armatury" tam tylny ważniejszy

Opublikowano

Co za tempa dzida masakra.

W tym stroju co przyjechała to liczyła chyba na jakąś inną przejażdżkę :P

Opublikowano
20 godzin temu, arturo-bb napisał:

(...)Tu bym się nie dziwił.Przyzwyczajenie z "armatury" tam tylny ważniejszy

Wiem, pośrednio, sam jeździłem latami choppkami... Ale po co biorą kogoś takiego? Zeby ośmieszyć jego zdolności percepcji i przystosowania do nowej sytuacji !w00t ?

PS. Ogólnie to bardzo śmieszne i chyba wyreżyserowane, bo na kilka osób jest zaledwie jedna, która zachowuje się normalnie, a w ruchu drogowym raczej nie sprawia kłopotów. Reszta to "janusze motoryzacji jednośladowej" !w00t ? "Sprawni inaczej"? Czy o co chodzi w tym filmiku?

PS2. Tramwajem powinni jeździć i autobusem !w00t , a nie im 2 koła w głowie przydatnej jedynie do noszenia czapki... Niezdolni do, w miarę płynnej i prostej, zmiany pojazdu...