Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Tajna Sekta Tmaxa

Jakim Tmaxem jeździsz?  

48 użytkowników zagłosowało

Nie masz uprawnień do głosowania w tej ankiecie lub wyświetlania jej wyników. Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wow, fajnie to wygląda, to już teraz wiem za co tyle pln trzeba wydać.

• Klubowicze
Opublikowano

Nie ukrywam że możliwości i wykonanie powaliły mnie.

A jeszcze skala grzania manetek czy foteli 1-10 w trzech trybach to już wypas , tak jak i tempomat elektroniczny.

Czapki z głów.

• 2 tygodnie później...
  • Sympatycy
Opublikowano

Testy nowego TMAX'a: 

Opublikowano
  W dniu 18.03.2017 o 22:09, Rogierro napisał(a):

Wow, fajnie to wygląda, to już teraz wiem za co tyle pln trzeba wydać.

Rozwiń  

Łe, chyba żarty... 50k plus, a malutki ekranik TFT za 1$, jak w tanich zegarkach z lat 80-tych.

Moim zdaniem przy całym PR'że, jaki Yamaha robi wokół tego modelu, to rozczarowujące. Manipulowanie z przycisku na kierownicy miała AA500 15 lat temu (bez grzania manetek oczywista).  W XXI wieku czekiwałbym już czegoś bardziej wypaśnego, jak np. kolorowego ekranu z funkcją wyświetlania tego co mam na smartfonie (coś podobnego do carplay), jak w nowoczesnych autach, za niewiele większe kwoty. Żeby już nie było potrzeby montowania dodatkowych uchwytów na kierownicy. 

To trochę tak, jakby w aucie klasy wyższej zapomnieli przycisku do otwierania wlewu paliwa i trzeba było kluczykiem od stacyjki otwierać...

Zdaję sobie też sprawę, że takiego maxi nie kupuje się oczywiście dla gadżetów, tylko dla innych zalet, jak napęd, trakcja, etc. 

• 2 tygodnie później...
  • Administrator
Opublikowano

Era analogowego Tmax 'a odeszła.

MY 2017 w pełni #cyfrowy, połączony ze smartfonem i apką My Tmax connect (Do pobrania). Jest tu np. opcja namierzania w razie kradzieży, co w IT czy FR jest plagą jeśli idzie o ten model.

Prezentacja

Tmax - start i dźwięk

Opublikowano

Super, już widzę oczami wyobraźni to "tropienie" kradzionego Tmaxa :D ... Lepsze i bardziej niezawodne jest AC ;) ... Bez potrzeby płacenia za te "wątpliwe gadżety" i świecidełka na wyświetlaczu ;) ... No ale czymś trzeba umotywować podnoszenie ceny produktu :D .

Opublikowano

Czytając ostatnie doniesienia o kradzieży na "kolejkę", to już widzę jak się zmniejsza :-)
Teraz, to złodzieje będą odjeżdżać jak swoim. Bez łamania blokady, bez wyrywania stacyjki.

Opublikowano

Złodzieje nie z takim zabezpieczeniami dają sobie radę, to akurat "przestraszą" się "nowości" wprowadzonej przez Yamahę ;) ... Ale przeciętny użytkownik będzie tą możliwością wniebowzięty ;) ... Jeden do drugiego przy okazji spotkań fanów 2 kółek: "Patrz ja mam nawet w swoim Tmaxie możliwość śledzenia w wypadku kradzieży" :lol::lol::lol:...

Teraz to jestem szefo wszystkich szefów i kradzieje mi niestraszne ;) ...

• Administrator
Opublikowano

Marokany już pracują nad "systemem"

Opublikowano

A niech sobie otwierają i kradną "na kolejkę" mojego 15- letniego parcha z AC :D ... Jedyny mój problem- zakup następnego, bo znaleźć odpowiedni stan ciężko <_< ...

Nowszy samochód bez wykupionego AC? 

PS. A Tmaxa i tak nie trzymam na ulicy, to akurat mi obojętne zabezpieczenia mechaniczne lub elektroniczne. Immo i alarm Worlana spokojnie wystarcza :) .

Opublikowano

Dobrze prawisz, tylko AC ma sens. Każde inne zabezpieczenie można sobie o kant dupy potłuc. Ale to jest jednak wkurzające, jak wyjedziesz na miasto, na kawę, a po 15 minutach nie masz czym do domu wracać.

Opublikowano

Trzeba tak parkować Tmaxika. żeby go mieć cały czas na oku, lub odstawionego w pewnym miejscu :) ... Przyzwyczaiłem się do tego w latach 90- tych gdzie pojazdy znikały po chwili i do dzisiaj staram się stosować tą zasadę jeśli mam pojazd tylko z OC :) .

PS. Ale rację masz, co mi po AC, jak ciężko by mi było (lub wręcz niemożliwe) znalezienie BlackMaxa w podobnym stanie i z podobnym przebiegiem (nie wskazaniem licznika)... Na otarcie łez lub zminimalizowanie straty. Licząc czysto ekonomicznie.

• Sympatycy
Opublikowano

Niestety systemy keyless prowokują do łatwego zdobycia łupu. Dlatego, że jest łatwo, każde dodatkowe zabezpieczenie (immobiliser) będzie sporym utrudnieniem dla łupieżcy. Doradzam montowanie takich zabezpieczeń ponieważ byłem w branży i wiem o dużej ilości uratowanych aut dzięki dodatkowemu zabezpieczeniu. Naprawdę warto.

PS. Z początkiem tego roku została przerwana produkcja SIM10. :(

Opublikowano

Grzesiu, ale właśnie dlatego z 5 sztuk Twojego SIMa kupiłem sobie "na zaś" :) . Np. w Morphousie który już rok lata bezproblermowo? Szósty, siódmy?

Opublikowano

Według mojej opinii Kymco AK550 brzmi zdecydowanie lepiej.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Dzisiaj odwiedziłem salon Yamahy w Krakowie,w rozmowie ze sprzedawcą wyszło ,że  nie można  zamówić nowego Tmaxa ponieważ cała seria na nasz rynek została sprzedana nim się w salonie pojawiła. Taki popyt za taką cenę? No to wielki  szacun dla modelu za to że ma tak wierną rzeszę klientów.

• Klubowicze
Opublikowano

Myśle, że to wina nieprzewidywalnego dla naszych dealerów rynku maxi. Towar drogi, w zasadzie płatny z góry i dealerzy nie chcą wtopić. Złóż zamówienie i czekaj. Zaliczka mała, a może ktoś się wycofa lub uda się importerowi ściągnąć coś z innego rynku po "pewnego" klienta. Bynajmniej ja bym tak zrobił.

Pozdrawiam Piootr

• Administrator
Opublikowano
  W dniu 18.04.2017 o 19:46, Piootr napisał(a):

Myśle, że to wina nieprzewidywalnego dla naszych dealerów rynku maxi.

Rozwiń  

Powód jest w zasadzie jeden : PL jest śladowym odbiorcom nowych 2oo, w tym i skuterów. 

Główni to od lat: Włochy oraz Francja i w zasadzie Yamaha opiera produkcję Tmaxa o te rynki. Tak samo te rynki dyktują warunki i w pierwszej kolejności zaspokajane są potrzeby tych, którzy odbierają w tysiącach sztuk.

Co do naszego podwórka... Nowe Tmaxy w wersji DX (najdroższe) sprzedały się na pniu. Kolejne nie będą domawiane bo taki był kontyngent na ten sezon i został wyczerpany. 

Wersje podstawowe Tmax oraz średnia SX są dostępne ale podaży wielkiej bym nie oczekiwał. 

• Sympatycy
Opublikowano

Chciałbym z pokorą prosić o umożliwienie mi wyjścia z Sekty Tmaxa.

Tmax przeszedł pod skrzydła niewiasty, która mam nadzieję, że zasili Was swoją osobą i będzie dzielnie wspierała SEKTĘ śmigając na pięknej żółtej maszynie.

Chwile spędzone z Wami zawsze pozostaną w mej pamięci ... ;):) 

D Z I Ę K U J Ę

• Klubowicze
Opublikowano

Fajny i wypieszczony "żółtek" był/jest i oby rzeczona niewiasta dobrze go dalej pieściła. A tak po prawdzie to szkoda, że nie wiedziałem że sprzedajesz Grzesiu.

Pozdrawiam Piootr

• Sympatycy
Opublikowano

Piotrze, ja sam o tym nie wiedziałem :) 

• Klubowicze
Opublikowano

Och, te kobiety ...

Pozdrawiam Piootr

• Administrator
Opublikowano

Czasem zmiany są potrzebne... człowiek musi bo się udusi ;)

Więc co dalej Grzesiu??? 

Nie przyjmuje do wiadomości stwierdzeń typu "jeszcze nie wiem..." <_<

Ps. Gratulacje dla nowej właścicielki pięknego żółtego XP'eka z historią !OK

• Sympatycy
Opublikowano
  W dniu 19.04.2017 o 19:11, Worlan napisał(a):

Chwile spędzone z Wami zawsze pozostaną w mej pamięci ..

Rozwiń  

... na wieki wieków AMEN :D. To co teraz? Grzesiu, a może Silverek? !OK Tylko nie Integra, błagam Cię .... :shocking: