Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Tajna Sekta Tmaxa

Jakim Tmaxem jeździsz?  

48 użytkowników zagłosowało

Nie masz uprawnień do głosowania w tej ankiecie lub wyświetlania jej wyników. Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
48 minut temu, dr.big napisał:

To cena tego najtanszego?

Nie, najtańszy jest za 49900,-
https://www.otomoto.pl/oferta/yamaha-tmax-t-max-530-abs-lider-sprzedazy-dealer-yamaha-motoradom-ID6yJWsH.html

Później jest SX za 52900,-
https://www.otomoto.pl/oferta/yamaha-tmax-t-max-sx-530-abs-lider-sprzeday-dealer-yamaha-motoradom-ID6yJWx3.html

A na końcu ten DX za 57900.

• Sympatycy
Opublikowano

To co Norbercik? Bierim po DX'ie? A co "se" będziemy żałować. Pamiętasz? Trza brać, bo "kiedy ..... jak nie teraz?" !OKK

Opublikowano

Tak jak sie spodziewałem że 50.000 to będzie kosztowała "podstawowa" wersja.

58.000 za "wypasa" to lekka przesada.

Opublikowano

Za 58k to można już nowego, ładnego turystyka kupić, np. Hondę CRF 1000 L Africa Twin

• Klubowicze
Opublikowano
Tak jak sie spodziewałem że 50.000 to będzie kosztowała "podstawowa" wersja. 58.000 za "wypasa" to lekka przesada  

[/quote

Masz rację Maćku.

Ciekawe czy będą chętni na nowego Tmaxa?

• Klubowicze
Opublikowano

Będą, będą. Przecież nówek nikt (lub prawie nikt) nie kupuje cash'em. Są instrumenty finansowe np. w leasing. Ta podstawowa wersja jest całkiem OK.

Pozdrawiam Piootr

Gość Robert JAPAN
Opublikowano
1 godzinę temu, Sysgone napisał:

Za 58k to można już nowego, ładnego turystyka kupić, np. Hondę CRF 1000 L Africa Twin

jak ktos jest wysoki itp. Ja sie przymierzalem do dl650 i nie czuje sie bezpiecznie.

gdyby dodali z 20 kucy to mozna by cene przemilczec.

• Klubowicze
Opublikowano

Myślę że kupisz też Kawasaki z 1000 Sx tourer.
Dużo więcej mocy tylko bardziej wieje.
  • Administrator
Opublikowano

AT z DCT kosztuje więcej. Zresztą ogólnie takie porównania nie maja sensu moim zdaniem... Bo i niezłe auto w tej cenie kupimy (używane), działkę za miastem czy wycieczkę dookoła świata

Natomiast faktycznie porównanie do AK550 ma sens i widać tu znaczną rozbieżność... Tym bardziej, że w/g zapowiedzi to, co Kymco ma mieć w standardzie Tmax bedzie miał w wersji DX... Czyli najdroższej.

Z drugiej strony, jak ktoś tu słusznie zauważył T-max zrównał się cenowo z C650 sportem... No cóż, klasa maxi premium Rynek pokaże co dalej.

Opublikowano

Pozwolę sobie na wpis w wątku "tajnych sekciarzy", Panowie ceny jak ceny podobne do innych krajów tylko zarobki za niskie. Zakładam że jakby średnia pensja w naszej Ojczyźnie była na poziomie cirka 3 tyś EURO nikt by się nie przejmował czy skuter kosztuje 50 czy 58 tyś a na pewno cena w 100 % nie decydowałaby o wyborze.

Opublikowano

"Puenta" jest dla mnie krótka :lol: : Nie muszę być w TST. Może to być np. TSS czyli Tajna Sekta Sandała... Bez jakiegokolwiek problemu z mojej strony !OKK . 

PS. A tak wogóle, to powietrzno- olejowy boxer rulezzz ;) ...

Opublikowano

A dla mnie ruchy cenowe Yamahy w stronę Bmw, są jak najbardziej zrozumiałe, bo po piętach depcze im Kymco. Lepiej być kojarzonym z rynkiem Premium, co już wiemy. Druga sprawa, to docelowe rynki zbytu. My jesteśmy tu pewnie w ogonie stawki. Jak zwykle kilku zapaleńców się znajdzie, ale nie spodziewam się szału na nówki, za to rynek wtórny się zapełni na parę lat ofertami. Cóż, taka nasza biedna specyfika...

• Administrator
Opublikowano
22 godziny temu, Sysgone napisał:

Nie, najtańszy jest za 49900,-
Później jest SX za 52900,-
A na końcu ten DX za 57900.

Dla porównania ceny nowego Tmaxa w IT:

Basis: 11.490 euro 

SX: 12.290 euro

DX: 13.390 euro

• 3 tygodnie później...
  • Administrator
Opublikowano

Prezentacja nowego Tmaxa MY2017

Ps. Wychodzi, że w Hiszpanii Tmax jest jeszcze bardziej premium.

Ceny ESP:

Basis: 12.299 euro 

SX: 13.199 euro

DX: 14.199 euro

• 2 tygodnie później...
  • Administrator
Opublikowano

• 2 tygodnie później...
  • Administrator
Opublikowano

AK550 wywołuje po targach sporo emocji :lol:

A co z opiniami o nowym Tmaxie? Jak z oceną na żywo?

W/g mojej wiedzy pierwsze zamówienia w PL już są... i co ciekawe, tylko wersje bogate DX i same leasingi. Brak zainteresowania "biednymi" basis za 49.990 :) 

Opublikowano

Nie byłem na żywo nie widziałem :( 

• Sympatycy
Opublikowano

Niestety na tę chwilę, podobnie jak Maciek, nie mogę się wypowiedzieć, ponieważ jeszcze nie widziałem nowego T-MAX'a na żywo. Z materiałów dostępnych w internecie, przyznam szczerze, że nie jestem zachwycony nowym designem wchodzącego modelu. Chociaż, przyznam szczerze, że gdybym miał wybierać pomiędzy nowym T-MAX'em a AK 550, ale gdybym miał jeszcze do wyboru trzecią nowość tego sezonu, z całej trójki wybrałbym X-ADV. 

Opublikowano

Byłem, pomacałem oba (bez możliwości dopasowania tyłka do kanapy) i zgadzam się ogólnie z Urbim. Z tych dwóch, brałbym X-ADV ;-)
Ogólnie Kymko moim zdaniem lekko stracił przy bliższym poznaniu, T-Max z kolei lekko nadrobił, ale na pewno nie dałbym za niego 50kPLN.

• Sympatycy
Opublikowano

A wracając do tematu, z wszystkich modeli T-MAX'a zdecydowanie najbardziej podoba mi się model SJ09 ze swoim agresywnym, kanciastym designem. Na drugim miejscu, w mojej ocenie stawiam model SJ06. Nowy model T-MAX'a wizualnie nie przypadł mi do gustu. W kwestii technicznej nie wypowiadam się, dopóki nie będę miał okazji odbyć jazdy próbnej. 

Opublikowano

Zeby nie było, że "każda pliszka swój ogon chwali" .... Gdyby nie pas napędowy, to Tmax SJ09 byłyby dla mnie idealnym maxiSKUTEREM :) .

Beautiful IronMax... Ale niestety ta elektronika stacyjki aż prosi się o problemy...

PS. Jedno pytanie: Jakie oznaczenia SJ mają te nowe szkaradki ;) ?

• Sympatycy
Opublikowano

"Szkaradki" fajne określenie dla nowych T-MAX'ów :D

• Administrator
Opublikowano
13 godzin temu, Urbi napisał:

z wszystkich modeli T-MAX'a zdecydowanie najbardziej podoba mi się model SJ09 ze swoim agresywnym, kanciastym designem. Na drugim miejscu, w mojej ocenie stawiam model SJ06

Mam dokładnie odwrotnie. Nie tylko ze względu na optykę (akurat "kanty" SJ09 niekoniecznie mnie porywają) ale i inne aspekty, które widać dopiero po bliższym poznaniu (czyt. rozebraniu).

12 godzin temu, dr.big napisał:

Gdyby nie pas napędowy, to Tmax SJ09 byłyby dla mnie idealnym maxiSKUTEREM

Pełna zgoda... SJ06 go nie ma :)

• Sympatycy
Opublikowano

Wspominając o podobaniu się TMAX'ów, wskazując model SJ09 miałem na myśli tylko i wyłącznie wygląd nadwozia i sylwetkę skutera. W tej ocenie nie brałem pod uwagę aspektu technicznego i jakości elementów użytych do produkcji. Wg mojego gustu, ostre linie nadwozia SJ09 podobają mi się trochę bardziej niż obłe modelu SJ06, ale nie na tyle, żeby w najbliższym czasie zmieniać maxi skuter ;-)

• 2 tygodnie później...
  • Administrator
Opublikowano

Obsługa BC i menu nowego Tmax'a