Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Tajna Sekta Tmaxa

Jakim Tmaxem jeździsz?  

48 użytkowników zagłosowało

Nie masz uprawnień do głosowania w tej ankiecie lub wyświetlania jej wyników. Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
11 godzin temu, MariuszBurgi napisał:

(...) Czego oczekiwaliście po nowym Tmaxie? (...)

Nigdzie ani słowa o większej mocy. Dziwię się, że nie "poprawiono" mocy do ok. 60 KM jak ma konkurencja. Dodatki el. szyb, czy podwójnych schowków na kask I żadnego sterowania tą "straszną" mocą czterdziestu paru koni... To są zawsze tylko dodatki i pierdoły- mi chodzi o główny argument. Tu chyba "zmieniono" właśnie tylko je, bez mocnego poprawienia mocy. Ja osobiście jestem trochę rozczarowany wyglądem.

Pierwszą 530- kę zobaczyłem i ... wiedziałem ze chcę ją mieć. Tego nowego to tak sobie... Może...Ale niekoniecznie... Raczej nie.

Edit: Po spojrzeniu na tłumik i tylne lampy powiem tylko tyle... optyka total china made ;) ...  Tłumik da się łatwo skorygować jakąś akcesoryjną konewką, ale ta lampa? Wieje sandałem ;) ... Może w realu będzie lepiej.

• Sympatycy
Opublikowano

Przód ok, ale tył wyglada jak od jakiegoś tańszego SYM-a.Dla mnie w starym, jedna środkowa lampa wyglądała mega zajefajnie. 

• Klubowicze
Opublikowano

Chyba znów wkroczył do akcji księgowy i kazał wypełnić środek pomiędzy lampami tanim plastikiem. Pamiętacie to najnowszego liftu AN650? Też jest podobnie.

Opublikowano

Zgodzę się z Krisso, dla mnie również SJ09 wygląda zdecydowanie lepiej tak samo przód jak i tył., przy czym tył w nowym modelu jest na tyle słaby, że określił bym go kupą....plastiku.
Nie jestem użytkownikiem T-maxa ale na pewno oczekiwał bym większej mocy. Na plus dla mnie szyba.

Dla mnie to powinien być agresor na miasto, który złapie poślizg, pójdzie bokiem i każdy obejrzy się za jego tyłkiem. Za tym tyłkiem bym się nie obejrzał.

Jedyne co bym zmienił  między tymi modelami, to do do SJ09 dodał bym migacze przednie i lusterka z nowego modelu

• Sympatycy
Opublikowano

Nie wiem czy to zauważyliście ale zawsze nowy model Tmaxa jest mocno krytykowany (na początku). A za kilka miesięcy jak już pokażą się pierwsze sztuki na drodze i pierwsi posiadacze tego najlepszego na świecie skutera przyjadą nim na spota będziemy się nad nim rozpływali ;). Tak będzie :) 

Opublikowano

Jeśli w tym samym czasie podjedzie Kymkacz, to obawiam się, że nie ;-)

Opublikowano

Z tego co ja słyszałem, to największym rozczarowaniem jest fakt, że większość spodziewała się, iż nowy T-max będzie 700'ką, a tu niespodzianka :) 

Opublikowano

Myślę że nie czuli oddechu konkurencji na plecach, więc tylko kosmetyczne zmiany, ale nowość Kymco może zmusić Yamahę do wytężonej pracy, więc z niecierpliwością czekam na t-maxa'18. Nie ma lepszego bodźca niż konkurencja ;). A jeżeli chodzi o t-maxa'17 to dla mnie duże rozczarowanie, zmiany przy przejściu z 500 na 530 mi się bardzo podobały, powiało nowoczesnością, tak w tym roku powiało tandetą, mam na myśli tył yamahy :angry:!guns

• Administrator
Opublikowano

Prezentacja bezpośrednio z targów (subtitles ENG)

14 godzin temu, Worlan napisał:

Nie wiem czy to zauważyliście ale zawsze nowy model Tmaxa jest mocno krytykowany (na początku). A za kilka miesięcy jak już pokażą się pierwsze sztuki na drodze i pierwsi posiadacze tego najlepszego na świecie skutera przyjadą nim na spota będziemy się nad nim rozpływali ;). Tak będzie :)

Grzesiu, racja. Historia zarówno 2oo jak i 4oo zna wiele takich przypadków i tu może być podobnie :)

Opublikowano

Albo złudzenie optyczne albo pas napędowy jest cieńszy niż w poprzedniku...

PS. Konewka Akrapovica w SXie wygląda jak kupa (min. 2:13 filmiku).

• Administrator
Opublikowano

Złudzenie przez odniesienie do pęcinki modelki :D

yamaha-t-max-2017-masmoto_34.jpg

yamaha-t-max-2017-masmoto_35.jpg

Opublikowano

Robert zgadzam się z tobą w 100% 

• Administrator
Opublikowano

Na prawdę oczekiwaliście, że w nowym będzie grubszy (czytaj: trwalszy)? :)

Opublikowano

Z terma trochę lepiej
dcb67e64801b4117081fc2e9e37e2784.jpg

Opublikowano

Bo forma niewiele lub wcale niezmieniona :) ... W SJ09 jest podobny. I bardzo dobrze.

Opublikowano

Może Akrap od SJ06 i SJ09 podejdzie

Opublikowano

Czyli już na spokojnie mogę Termę do mojej 530- ki kupić. "Rewelacje" dotyczące nowego Tmaxa, a właściwie ich brak jest już znany :P ...

PS. Oceniłem je i ... już ;) .

• Administrator
Opublikowano

Eeee tam, zmiany są i moim zdaniem spore.

Nie ma zmian w samym napędzie ale o tym pisałem jeszcze w październiku :) -> KLIK

Opublikowano

Tył urywa, ale oczy.

Opublikowano

Jak dla mnie to po prostu nie te zmiany, które powinny nastąpić, ale może komuś się spodobają :) . I już nie krytykuję. Gęba na kłódkę.

• Klubowicze
Opublikowano
2 godziny temu, dr.big napisał:

Albo złudzenie optyczne albo pas napędowy jest cieńszy niż w poprzedniku...

2 godziny temu, MariuszBurgi napisał:

Złudzenie przez odniesienie do pęcinki modelki :D

Motogen pisze :

Pasek napędowy o wysokiej wytrzymałości wykonany z włókna węglowego
W celu zmniejszenia masy nieresorowanej i poprawienia rozkładu masy modelu TMAX w skuterach z rocznika 2017 zastosowano nową konstrukcję układu napędowego. Nowy dodatkowy pasek napędowy jest wykonany z włókna węglowego, którego lekkość i wytrzymałość pozwoliły inżynierom firmy Yamaha na zmniejszenie szerokości paska z 40 mm do 25 mm. Układ napędowy wykorzystuje także nowe lekkie przednie i tylne koła pasowe, które umożliwiły zmniejszenie wagi modelu z rocznika 2017 o 10 kg

TU cały tekst

• Sympatycy
Opublikowano

Co więcej, skoro szerokość felgi zredukowano do 4,5" (nie wiem, jaka była w modelu SJ-09), znaczy się, że efekt optyczny "szerokiego kapcia" odczuwalnie się zmniejszy :). Czyli z fajnego koła i zwartego tyłka z lampą a'la R1, zrobiono dwie lampki boczne, zwężono koło i pasek napędowy. Cóż, widocznie tego wymagały aktualne trendy. No ale macie rację, z czasem nowy T-Max się opatrzy i będzie się wszystkim podobał.

• Klubowicze
Opublikowano

Pasek napędowy o wysokiej wytrzymałości wykonany z włókna węglowego

Oj czuję, że portfel też trzeba będzie mieć z włókna węglowego,by to przetrwał :P

Tłumik fabryczny ze zdjęcia zamieszczonego przez Mariusza, od tyłu wygląda tak jakoś, jak od trzysetki...

Opublikowano

Mój gust mi mocno podpowiada !!! NIeeee nie chcę go .Pozostaje z tym co mam :-) 

• Administrator
Opublikowano

Tak BTW... W przygotowaniu mam ciekawy materiał nt. Tmax'a Iron'a na USD w złotym ukompletowaniu MY2016  :tongue_smilie:

IMG_20160827_114809.jpg