Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Tajna Sekta Tmaxa

Jakim Tmaxem jeździsz?  

48 użytkowników zagłosowało

Nie masz uprawnień do głosowania w tej ankiecie lub wyświetlania jej wyników. Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Rekomendowane odpowiedzi

• Administrator
Opublikowano

Trudno ukryć, że wiele elementów karoserii to mix SJ06 i SJ09... no ale tak jak piszesz, kopiuje się od najlepszych :)

KymcoK50-concept_2016_06.jpg

Opublikowano

T-Max dla ubogich."Sandał" zawsze będzie tyko "Sandałem"

Opublikowano

Co tu dużo gadać wygląda ładnie.

Opublikowano

Ten "sandał" jeśli parametry będzie miał lepsze niż Tmax a cena będzie konkurencyjna może nieźle namieszać.

Włosi piszą żeby nie porównywać "czekolady z g...em :). A ja uważam że Yama musi zabrać się do roboty :)

Sobier rób już miejsce w garażu na niego :)

• Administrator
Opublikowano

Wszystko zależy od tego jak Kymco podejdzie do kwestii rozrzutności finansowej.

Jeśli księgowych zamkną do komórki to faktycznie Tmax będzie miał poważnego konkurenta... na ile poważnego pokaże czas.

Z drugiej strony Yamaha powinna pokazać nowego Tmaxa na 2017... pytanie czy będzie to kolejny face lift czy zupełnie nowy model z nowym napędem.

Opublikowano

Kymco wyrasta na taką "Skodę w grupie VAG". Zaczęli od małych pojemności i moim zdaniem wyszło im to bardzo dobrze, Vitality są nie do zajechania, później weszli w wyższe pojemności (bardzo ciekawa 400-tka), przygotowali silnik dla BMW, a teraz postanowili sięgnąć po całość. Mają szansę na potrząśnięcie rynkiem. A cenowo, to na pewno. Przynajmniej do czasu (znów jak Skoda) aż się nie umocnią na rynku na tyle, że zaczną równać "do lepszych" również i ceną.

Pożyjemy, zobaczymy.

• Administrator
Opublikowano

przygotowali silnik dla BMW

Silnik opracowali ludzie z działu technicznego BMW a samą produkcję zlecono Kymco.

Opublikowano

Silnik opracowali ludzie z działu technicznego BMW a samą produkcję zlecono Kymco.

Dzięki. A to tylko pokazuje, że technologicznie są w stanie uciągnąć takie zlecenie.

• Sympatycy
Opublikowano

Wielkanoc, nie może zabraknąć żółtego kurczaczka ;)

Najlepszego na Święta ......

P3251439.JPG

• Administrator
Opublikowano

Wesołych Tmaxów :)

img419r.jpg

Opublikowano

Witam

Dajcie jakiś opis jak to zrobić.

Opublikowano

Wiertło 6mm i przełożenie posiadanych "grzybków" jak na foto...

Tmax.Sitz_zpsp7til9jv.jpg

• Sympatycy
Opublikowano

Chyba coś przeoczyłem i nie wiem o czym piszecie :( Czego dotyczy ta przeróbka i co ma na celu?

Opublikowano

Posty sposób na odskakiwanie kanapy przy otwieraniu :) , nie trzeba jedna ręką przekręcać kluczyka, a drugą równolegle podnosić kanapy :) ...

Opublikowano

dr big -- dzięki za opis.

Po świętach przerabiam .

• Sympatycy
Opublikowano
Posty sposób na odskakiwanie kanapy przy otwieraniu :) , nie trzeba jedna ręką przekręcać kluczyka, a drugą równolegle podnosić kanapy :) ...

Dziękuje za objaśnienie. Z przyjemnością rownież skorzystam z tego patentu.

Pozdrawiam

Opublikowano

Teoretycznie ostrzegam! Sam nie miałem i nie mam tego rozwiązania w Tmaxie, nie sprawdzałem też osobiście i organoleptycznie jak działa :) ...

Opublikowano

Dużo się taką modyfikacją nie zepsuje. Jak nie zadziała, to trzeba przełożyć grzybki z powrotem i tyle. A te dodatkowe otworki nie będą jakoś specjalnie przeszkadzać.

• Sympatycy
Opublikowano

Myślałem, że jest to sprawdzona modyfikacja i użytkowana przez minimum kilka osób z naszego Forum. A tak na marginesie, czy ktoś z kolegów czy koleżanek zastosował ten patent w swoim Tmax'ie i jak on się sprawdza na co dzień ?

Nie ukrywam, że daleki jestem od wprowadzania wszelkich modyfikacji (tym bardziej nie sprawdzonych) czy tuningowania pojazdów. Osobiście preferuję seryjne wyposażenie, a jeśli decyduje się na wyposażenie dodatkowe - akcesoryjne, to tylko w oryginalne elementy, dedykowane przez producenta danego pojazdu.

P.S. Dziś np. wróciłem do seryjnego wariatora i zwróciłem KriSSowi akcesoryjny TPR, który zamontował do Tmax'a jesienią. Jak ktoś byłby zainteresowany akcesoryjnym, prawie nowym wariatorem TPR, proszę o kontakt z KriSSem ;)

• Administrator
Opublikowano

Tmax z LPG :)

11243917_10205981659209503_3582984061321633729_n.jpg?oh=49692eda6bc3da4070089d66ec3bed83&oe=5785EFA9

• 2 tygodnie później...
  • Sympatycy
Opublikowano

Robi się coraz cieplej, więc czas najwyższy przebrać trochę T-Max'a ;)

9b7a2c0f4497e3649e94eed673ab027c.jpg

25b248de31e5ab07914d2d0077ac7219.jpg

8d65a3dc8944d6d97d472a4dd506065b.jpg

• Administrator
Opublikowano

Myślałem, że black midi szyba będzie się gryzła "stylowo" z ori kufrem tmax_.gif ale patrzę i........ jest ok punk.gif

Chociaż bez kufra będzie jeszcze lepiej grin.gif

• Sympatycy
Opublikowano

Myślałem, że black midi szyba będzie się gryzła "stylowo" z ori kufrem tmax_.gif ale patrzę i........ jest ok punk.gif

Chociaż bez kufra będzie jeszcze lepiej grin.gif

Przyznam szczerze, że też trochę się tego obawiałem, ale są - kończą się na tej samej wysokości, więc jest OK.

Nie ukrywam, że gdyby nie to że jeżdżę z 6,5-letnim synkiem, to z przyjemnością zdjąłbym ten kufer i wrócił do seryjnych uchwytów, ale niestety potrzebna mi przestrzeń "bagażowa" na drugi kask, rękawiczki i kurtkę Alexa.

• Sympatycy
Opublikowano

Kupując pompę paliwa do swojego Tmax'a w Inter Motors, natknąłem się na produkty firmy VICMA. Okazuje się, że można zakupić w Inter Motors "tuningowe" oświetlenie do Tmax'a SJ06:

soczewkowa lampa przednia LED

lampa tylna LED

kierunkowskazy przednie LED

Może ktoś byłby zainteresowany tego typu oświetleniem.