marekp Opublikowano 16 Sierpnia 2017 Opublikowano 16 Sierpnia 2017 Szacun , wiesz Andrzej też kiedyś po Polsce jeździłem sam na moto i też to lubiłem
Sympatycy AndrzejMyslowiceS Opublikowano 17 Sierpnia 2017 Autor Sympatycy Opublikowano 17 Sierpnia 2017 Witejcie roztomili, pogoda przestała mi sprzyjać, po wyjeździe z Lipaii jeszcze w porzo, dojazd do Windawy w porzo. Byłem na Starym Mieście, parę fotek i trza było spierd, do hotelu. W Liepaji w dzielnicy Karosta zrobiłem fotki cerkwi św Mikołaja w środku nie można robić zdjęć ,więc cyknalem przez uchylone drzwi. Następne najstarsza zabudowa Ventspils czyli Windawa, budynki jeszcze z 17wieku. Na koniec mój hotel na dzisiaj.
DYSIA Opublikowano 17 Sierpnia 2017 Opublikowano 17 Sierpnia 2017 Andrzejku super fotki, z chęcią odwiedziłabym Litwę. Szkoda że w Trokach nie wstąpiłeś do Karaimów na kibiny. Szerokości i uważaj na siebie.
Sympatycy AndrzejMyslowiceS Opublikowano 17 Sierpnia 2017 Autor Sympatycy Opublikowano 17 Sierpnia 2017 Jeszcze raz dzisiaj, przestało lać i znowu w miasto, doszedłem do promenady nad rzeką Venta gdzie uchodzi ona do morza . Parę fotek. Czyżby odpowietrzenie z maszynowni. A nie to kosze. Aleja krów. Fotka z Krystianem Waldemarem Ujście Venty. Głowa Obserwator Statków.
Sympatycy Grzech Opublikowano 17 Sierpnia 2017 Sympatycy Opublikowano 17 Sierpnia 2017 Ten Twój brat na zdjęciu taki opalony...
Sympatycy AndrzejMyslowiceS Opublikowano 17 Sierpnia 2017 Autor Sympatycy Opublikowano 17 Sierpnia 2017 Grzesiek on z natury jest brązowy.
Klubowicze KasiaP Opublikowano 18 Sierpnia 2017 Klubowicze Opublikowano 18 Sierpnia 2017 Piękne miejsca Andrzej - uśmiechnij się, bo taki poważny jesteś na tych zdjęciach Pozdrawiamy
Sympatycy irasko Opublikowano 18 Sierpnia 2017 Sympatycy Opublikowano 18 Sierpnia 2017 Andrzejku, super wyprawa...szerokości...
Valdek_Tychy Opublikowano 18 Sierpnia 2017 Opublikowano 18 Sierpnia 2017 Świetny wypad,też chciałbym tak samotnie wyskoczyć ale,na razie nie mam wystarczającego sprzęta - może w przyszłym roku to zmienię
Sympatycy AndrzejMyslowiceS Opublikowano 18 Sierpnia 2017 Autor Sympatycy Opublikowano 18 Sierpnia 2017 Witejcie roztomili, jestem w Rydze, objechalem Łotwę trasą nadmorską , piękna droga wśród lasów, trochę popadalo ale bez stresu. Zajechalem na cypel Kolka a tam motocykliści z Torunia, po drodze jeszcze obiad w przydroznej Kafoszce i w Rydze byłem o 18 . Jest upał , na moście nad Dzwina korek, że mnie się lało. Zameldowalem się w hostelu w centrum Starego Miasta i w miasto, parkuje na wielkim placu tuż obok hostelu. Jest to miejsce spotkania miejscowych motocyklistów i jak zapewnia recepcjonista nie ma pewniejszego miejsca , poza tym za free a gdzie indziej trza płacić. Parę fotek. Cypel Kolka. Motocykliści z Torunia Fotki z miasta. Tym mostem wjezdzalem do Rygi. Mieszkania na wodzie . Jeszcze raz dzisiaj, popatrzcie jeszcze na to . Spotkanie motocyklistów z Rygi. Oczywiście robiłem fotki zapewniając że będą na polskim forum Burgmania. Byłem w czapce z logo i dużo ludzi kojarzyło temat.
Sympatycy AndrzejMyslowiceS Opublikowano 19 Sierpnia 2017 Autor Sympatycy Opublikowano 19 Sierpnia 2017 Witejcie roztomili, nie było innej opcji zostałem w Rydze jeszcze dzień, zwiedzania od groma do ogarnięcia może na tydzień a ja chcę już jechać dalej. Parę fotek z dzisiaj. Tak wygląda mój motor na stojance, ludzie chodzą, nic się nie dzieje Statua Wolności w remoncie. Też mają swój Pałac Kultury. A tuż obok. Piękne miasto Ryga , ale wystarczy odejść parę uliczek od głównych atrakcji i takie widoki. Może ktoś reflektuje. Stare zabudowania hal targowych. Mój hostel za 25 euro na dobę , ten górny. Jeszcze dwie fotki ,domy kupieckie Mała Gildia Duża Gildia.
Yarorot Opublikowano 20 Sierpnia 2017 Opublikowano 20 Sierpnia 2017 Andrzej super wyprawa, czytam i oglądam i czekam na więcej
Darkhem Opublikowano 20 Sierpnia 2017 Opublikowano 20 Sierpnia 2017 Andrzeju fajna wyprawa, aż Ci zazdroszczę. Powodzenia, szerokiej drogi i szczęśliwego powrotu. Jak się spotkamy to będziesz opowiadał, 3-maj się Jeszcze jedno, więcej się uśmiechaj na zdjęciach
Sympatycy AndrzejMyslowiceS Opublikowano 21 Sierpnia 2017 Autor Sympatycy Opublikowano 21 Sierpnia 2017 Witejcie roztomili, wczoraj nie miałem sieci bo jechałem brzegiem Bałtyku, przez Parnawe jako większe miasto. A że większe miasta mi już obrzydly jechałem przez wioski rybackie, zobaczyć normalne życie Lotyszy i Estonczykow. W pewnym miejscu tak zapachniało grzybami że musiałem się zatrzymać i sprawdzić
Bx19trd Opublikowano 21 Sierpnia 2017 Opublikowano 21 Sierpnia 2017 No bardzo ładnie. Ale gdzie fotki srającego kota z Rygi. Tam obok gildii na dachu.
Sympatycy AndrzejMyslowiceS Opublikowano 21 Sierpnia 2017 Autor Sympatycy Opublikowano 21 Sierpnia 2017 Jechałem przez wioski o swojskich nazwach. Zaczął padać deszcz i było późno a wokół dzicz. Trafiło mi się takie coś .
BURISMAN Opublikowano 21 Sierpnia 2017 Opublikowano 21 Sierpnia 2017 Andrzej pokaż lepiej zdjęcie właścicielki, która Cie tam gościła, nie musisz opisywać jak, sami się domyślimy po zdjęciu . Powodzenia i życzę Ci pogody, wracaj szczęśliwie.
Sympatycy AndrzejMyslowiceS Opublikowano 21 Sierpnia 2017 Autor Sympatycy Opublikowano 21 Sierpnia 2017 Bardzo klimatyczne miejsce z bardzo uprzejmą panią, tyle że lubiła wypić. Męża położyła spać a my do 2-giej w nocy wypilismy 0,7. Mają kłopot w tych stronach, nie ma dostępu do Bałtyku. Próbowałem zjednej strony z drugiej i wreszcie dotarłem. Stwierdziłem że nie starczy mi czasu na Tallin, zrobiłem kółko i przejechałem nad jezioro Pejpus. Jest to w połowie estonskie w połowie ruskie jezioro gdyż przez środek przebiega granica. To nie Bałtyk. Po drodze trafiłem AUTOMUZEUM. Pabieda protoplasta Warszawy.
Sympatycy AndrzejMyslowiceS Opublikowano 22 Sierpnia 2017 Autor Sympatycy Opublikowano 22 Sierpnia 2017 Wyjechałem z Kallasta nad jeziorem Pejpus około 10, jechałem do Szawle zobaczyć Górę Krzyży . Powiem tak robi wrażenie, na pewno warto zobaczyć. Po drodze były inne atrakcje . Kurchan lejtnanta.
Sympatycy AndrzejMyslowiceS Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Autor Sympatycy Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Witejcie roztomili, po Szawle pojechałem do Taurogow żeby zobaczyć pałac Radziwiłłów. W tym pałacu Janusz Radziwiłł wg. Sienkiewicza wiezil Oleńka z Potopu. I tu zonk , remont w środku. W tym pałacu zatrzymał się Honore dr Balzac w podróży do Petersburga. Są tam kopie listów które pisał do Eweliny Hanskiej. Następnie ruszyłem do Kiejdan, niestety po pałacu Radziwiłłów nie ma śladu. Jest klimatyczna starówka, niestety też prawie cała w remoncie. Jeszcze pomnik zdrajcy na rynku. Teraz siedzę na rynku w Kownie i piję kawę. Aktualnie siedzę w Szwajcarii, znaczy koło Suwałk.
Klubowicze Ewik Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Klubowicze Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Andrzejku, ciekawa wycieczka z fajnymi materiałami na kolejne spotkanie podróżników Bezpiecznego powrotu
Sympatycy AndrzejMyslowiceS Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Autor Sympatycy Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Witejcie roztomili, po wyjeździe z Suwałk zachaczylem jeszcze o Jedwabno i dotarłem do XMarcina do domu na noc. Dzisiaj rano wyjazd do domu skąd teraz piszę. Jeszcze parę fotek . I tak zakończyła się moja kolejna podróż.
Klubowicze Joasia70 Opublikowano 26 Sierpnia 2017 Klubowicze Opublikowano 26 Sierpnia 2017 Witaj w domu Andrzejku fajną podróż masz za sobą
Valdek_Tychy Opublikowano 26 Sierpnia 2017 Opublikowano 26 Sierpnia 2017 Kawał dobrej podróży zrobiłeś,gratulacje.
Sympatycy Grzech Opublikowano 26 Sierpnia 2017 Sympatycy Opublikowano 26 Sierpnia 2017 Miło było towarzyszyć w twojej podróży Andrzeju. Tym bardziej, że jest to niedaleko, a mało kto wybiera się w te strony. Tak zachęciłeś, że może w przyszłym roku warto by się tam wybrać.
Rekomendowane odpowiedzi